Nije da me ne zanima kako je odrađen ovaj novi Mortimer, sumnjam da valja, ali ok. Očito se moramo naviknuti na sto reciklaža velikih neprijatalja. I ova naslovnica je sjajna!
Meni su ovdje zanimljive dvije stvari sto se tice ove price:
1. Ako se ne varam mislim da je Burattini kod zadnjeg mortimerovog pojavljivanja javno pitao fanove hoce li ubiti mortimera ili samo ostaviti pricu da se nezna jel prezivio. Nekako cudan potez sa burattinijeve strane. Neznam za nijedan slucaj gdje pisci tako olako pristupaju velikim likovima i na neki nacin daju spojlere u javnost.
Prvo je govorio da se Mortimer neće vratiti i da je "Mortimer: Posljednji čin" uistinu posljednji, zato je na kraju epizode njegovo tijelo pokopano kako ne bi bilo sumnje. Onda je kasnije rekao da će se možda ipak vratiti "jer u stripovima je sve moguće" Tako da ovo je sigurno onaj pravi Mortimer Sve u svemu, on se posve pogubio i totalno uništava serijal, a nema više Nollite kao supervizora koji bi donio završnu odluku što može, a što ne može proći. Razumijem da je užasno teško stalno pisati nove priče i k tome kao urednik osmišljavati razvoj serijala te da bi svatko ostao bez ideja nakon 30 godina rada, ali ovo što radi je mrcvarenje prošlosti bez ikakvih novih elemenata, likova i događaja. Dobar pokušaj je bio s onom Crommovom sektom, nešto što je moglo unijeti svježinu glede novih neprijatelja, ali čini se kao da on nema volje osmisliti i razraditi tako nešto.
Blago meni, ali mene Mortimer vise ne zanima pa me nece ni razocarati Ono sto me jako zanima je kako je ispao zadnji Rakosi, posto je Rauch i prethodnog fino napisao. Talijanski fanovi su jako zadovoljni s time. Tex/Zagor crossover su Boselli i Piccinelli odlicno napravili tako da sam ja miran neko vrijeme. Ostalo mi je samo bonus.
Da je pravi Mortimer, pokazali bi mu lice. Vec na dvije naslovnice sve navodi na to da je on, ali lice mu se ne vidi. Dakle, neko drugi je.
Da, ne trebamo se ni nadati da je Tkač u pitanju. Pade mi napamet:Tko je prvi pravi majstor prerušavanja u Zagoru? Dečko Pik! Koliko forsira povratke, ima li mogućnosti Burattini da napravi još jedan povratak u svijet živih kod Zagora?
Prolistao prvih par stranica. Ako ovo nije preskakanje ajkule ne znam što je. Pazi ritam: "uskrsnuće" - prepričavanje zadnjeg susreta sa Mortimerom - prepričavanje prošlog broj. I Sve to u prvih 30 strana!
Sad će ispasti da je Zagor ubio dvojnika nekog. Ili je ovo Mortimerov ludi brat blizanac. Tajna, uvijek su bila dvojica... Koji je ono film o mađioničarima ima tu foru?
Prestiž sa Baleom i Jackmanom. Jackman ima dvojnike
E taj, taj... Taj mi je film čak dobar bio, dalo ga se gledati. Sve se bojim da s Mortimerom neće biti taj slučaj. Vratio ga iz mrtvih, čuda mu čudna...
Ko uopće vodi Bonelli sad? Mislim, tko je glavni urednik cile kuće, ko definira tamo neke stvari? Kužim da Bure vodi Zagora, ali valjda je netko iznad njega, valjda ga netko može malo "usmjeriti"? Ili je Bure taj iznad svih :)))) ?????
Ko uopće vodi Bonelli sad? Mislim, tko je glavni urednik cile kuće, ko definira tamo neke stvari? Kužim da Bure vodi Zagora, ali valjda je netko iznad njega, valjda ga netko može malo "usmjeriti"? Ili je Bure taj iznad svih :)))) ?????
Davide Bonelli je formalno direktor, ali on se bavi samo poslovanjem (a i to je upitno u kojoj mjeri). Urednici serijala imaju potpunu kreativnu slobodu. Prethodno je za razvoj kuće bio zadužen Mauro Marcheselli (pokrenuo Storie i još neke projekte) koji se u međuvremenu umirovio pa kuća sad uglavnom živi na staroj slavi.
Davide Bonelli je formalno direktor, ali on se bavi samo poslovanjem (a i to je upitno u kojoj mjeri). Urednici serijala imaju potpunu kreativnu slobodu. Prethodno je za razvoj kuće bio zadužen Mauro Marcheselli (pokrenuo Storie i još neke projekte) koji se u međuvremenu umirovio pa kuća sad uglavnom živi na staroj slavi.
Zar nije Michele Masiero sad glavni urednik cele izdavacke kuce? Ili je bio u nekom periodu?
Što naravno nije točno jer trenutno u Sergio Bonelli Editore kući nikad nije bilo više pokrenutih projekata, novih izdanja i vanjskih suradnji.
Inače David Bonelli je Generalni direktor (po obiteljskoj liniji) ali zajedno sa Simone Airoldijem koji je došao iz Paninnija i stvarno je generalni direktor koji vodi poslovanje.
Glavi urednik cijele kuće je Michele Masiero a operativni središnji urednik za sva izdanja je Luca del Salvio.
😊 "Povratak Going-Goinga", iako on tu visi na forumu cesto😁, a onda "Uhvatite Pisum Alatuma!" i poslastica "Sasquatch i Yeti protiv Zagora".
Ova prva dva su vec imali povratak, jos samo da Chico povrati Kokodixa.
Ok, daj podjeti me, je li to nesto bilo kao da je netko pljesnuo Pisuma dok je bio na necijoj ruci, kao ono give me five kad je Delboy imao onoga leptira, ps ga Denzel klepnuo😁? Going² je bio davno jos kod Donatellija par puta koliko se sjecam u zadnjih par decenija se ne sjecam tog klokanskog cudnovatnog kljunasa da je bio u Buretovim ritornima! 😕
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Zašto Moreno nema dovoljno samosvijesti da, ka šta je onomad on serucka Tonnineliju i tako i bija pozvan u Bonelli, sad sam odstupi i liši nas svojih "kreativnih" ideja?