forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 776

velka031
Advanced Member

Croatia
17048 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/12/2021 : 10:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Nije da me ne zanima kako je odrađen ovaj novi Mortimer, sumnjam da valja, ali ok.
Očito se moramo naviknuti na sto reciklaža velikih neprijatalja.
I ova naslovnica je sjajna!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14167 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 05/12/2021 : 10:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Je, naslovnica je odlična, baš atmosferična!
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 05/12/2021 : 12:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by doom

Meni su ovdje zanimljive dvije stvari sto se tice ove price:

1. Ako se ne varam mislim da je Burattini kod zadnjeg mortimerovog pojavljivanja javno pitao fanove hoce li ubiti mortimera ili samo ostaviti pricu da se nezna jel prezivio. Nekako cudan potez sa burattinijeve strane. Neznam za nijedan slucaj gdje pisci tako olako pristupaju velikim likovima i na neki nacin daju spojlere u javnost.

Prvo je govorio da se Mortimer neće vratiti i da je "Mortimer: Posljednji čin" uistinu posljednji, zato je na kraju epizode njegovo tijelo pokopano kako ne bi bilo sumnje. Onda je kasnije rekao da će se možda ipak vratiti "jer u stripovima je sve moguće"
Tako da ovo je sigurno onaj pravi Mortimer
Sve u svemu, on se posve pogubio i totalno uništava serijal, a nema više Nollite kao supervizora koji bi donio završnu odluku što može, a što ne može proći. Razumijem da je užasno teško stalno pisati nove priče i k tome kao urednik osmišljavati razvoj serijala te da bi svatko ostao bez ideja nakon 30 godina rada, ali ovo što radi je mrcvarenje prošlosti bez ikakvih novih elemenata, likova i događaja. Dobar pokušaj je bio s onom Crommovom sektom, nešto što je moglo unijeti svježinu glede novih neprijatelja, ali čini se kao da on nema volje osmisliti i razraditi tako nešto.

Edited by - Pavel on 05/12/2021 12:27:05
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/12/2021 : 08:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Da je pravi Mortimer, pokazali bi mu lice. Vec na dvije naslovnice sve navodi na to da je on, ali lice mu se ne vidi. Dakle, neko drugi je.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 06/12/2021 : 09:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Blago meni, ali mene Mortimer vise ne zanima pa me nece ni razocarati
Ono sto me jako zanima je kako je ispao zadnji Rakosi, posto je Rauch i prethodnog fino napisao. Talijanski fanovi su jako zadovoljni s time. Tex/Zagor crossover su Boselli i Piccinelli odlicno napravili tako da sam ja miran neko vrijeme. Ostalo mi je samo bonus.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7867 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 06/12/2021 : 09:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by King Warrior

Da je pravi Mortimer, pokazali bi mu lice. Vec na dvije naslovnice sve navodi na to da je on, ali lice mu se ne vidi. Dakle, neko drugi je.

Unutar stripa ga ima. Dakle ili je uskrsnuo nekako ili je dvojnik.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14167 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 06/12/2021 : 10:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote

Da, ne trebamo se ni nadati da je Tkač u pitanju.
Pade mi napamet:Tko je prvi pravi majstor prerušavanja u Zagoru? Dečko Pik! Koliko forsira povratke, ima li mogućnosti Burattini da napravi još jedan povratak u svijet živih kod Zagora?
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9468 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 06/12/2021 : 13:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
SPOILERI!

Prolistao prvih par stranica. Ako ovo nije preskakanje ajkule ne znam što je. Pazi ritam: "uskrsnuće" - prepričavanje zadnjeg susreta sa Mortimerom - prepričavanje prošlog broj. I Sve to u prvih 30 strana!

Vrh!

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14167 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 06/12/2021 : 13:47:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Da, po svemu sudeći, ipak nema iznenađenja.
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1494 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 06/12/2021 : 14:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Duke Zill

Originally posted by prop_ovednik

Sad će ispasti da je Zagor ubio dvojnika nekog. Ili je ovo Mortimerov ludi brat blizanac. Tajna, uvijek su bila dvojica...
Koji je ono film o mađioničarima ima tu foru?

Prestiž sa Baleom i Jackmanom. Jackman ima dvojnike

E taj, taj...
Taj mi je film čak dobar bio, dalo ga se gledati. Sve se bojim da s Mortimerom neće biti taj slučaj. Vratio ga iz mrtvih, čuda mu čudna...
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5081 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 06/12/2021 : 14:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Bitno je da je Mortimer vaskrsnuo , inače zanimljiv Zagorov neprijatelj pa će vjerovatno bit zanimljivo.
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1494 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 06/12/2021 : 14:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Ko uopće vodi Bonelli sad? Mislim, tko je glavni urednik cile kuće, ko definira tamo neke stvari? Kužim da Bure vodi Zagora, ali valjda je netko iznad njega, valjda ga netko može malo "usmjeriti"?
Ili je Bure taj iznad svih :)))) ?????
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 06/12/2021 : 17:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote

Ko uopće vodi Bonelli sad? Mislim, tko je glavni urednik cile kuće, ko definira tamo neke stvari? Kužim da Bure vodi Zagora, ali valjda je netko iznad njega, valjda ga netko može malo "usmjeriti"?

Davide Bonelli je formalno direktor, ali on se bavi samo poslovanjem (a i to je upitno u kojoj mjeri). Urednici serijala imaju potpunu kreativnu slobodu. Prethodno je za razvoj kuće bio zadužen Mauro Marcheselli (pokrenuo Storie i još neke projekte) koji se u međuvremenu umirovio pa kuća sad uglavnom živi na staroj slavi.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11913 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/12/2021 : 21:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Pavel

Davide Bonelli je formalno direktor, ali on se bavi samo poslovanjem (a i to je upitno u kojoj mjeri). Urednici serijala imaju potpunu kreativnu slobodu. Prethodno je za razvoj kuće bio zadužen Mauro Marcheselli (pokrenuo Storie i još neke projekte) koji se u međuvremenu umirovio pa kuća sad uglavnom živi na staroj slavi.

Zar nije Michele Masiero sad glavni urednik cele izdavacke kuce? Ili je bio u nekom periodu?
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17203 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 12/12/2021 : 16:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Kontrast 2

Ostala su mu još vraćanja SuperMajka, Tkača i Crvenog strelca i time je vratio sve živo i neživo što je moglo (i nije moglo) da se vrati.

Možda bi mogao da vrati jetija.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4606 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/12/2021 : 00:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Jos ce se i zivotinje vracat
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14167 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 13/12/2021 : 07:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by adriano

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 13/12/2021 : 08:24:25  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Pavel

Što naravno nije točno jer trenutno u Sergio Bonelli Editore kući nikad nije bilo više pokrenutih projekata, novih izdanja i vanjskih suradnji.

Inače David Bonelli je Generalni direktor (po obiteljskoj liniji) ali zajedno sa Simone Airoldijem koji je došao iz Paninnija i stvarno je generalni direktor koji vodi poslovanje.

Glavi urednik cijele kuće je Michele Masiero a operativni središnji urednik za sva izdanja je Luca del Salvio.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 13/12/2021 : 15:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote

😊
"Povratak Going-Goinga", iako on tu visi na forumu cesto😁, a onda "Uhvatite Pisum Alatuma!" i poslastica "Sasquatch i Yeti protiv Zagora".

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/12/2021 : 15:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by emirem

😊
"Povratak Going-Goinga", iako on tu visi na forumu cesto😁, a onda "Uhvatite Pisum Alatuma!" i poslastica "Sasquatch i Yeti protiv Zagora".

Ova prva dva su vec imali povratak, jos samo da Chico povrati Kokodixa.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14167 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 13/12/2021 : 16:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote

😊

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 13/12/2021 : 16:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote

😊

Ova prva dva su vec imali povratak, jos samo da Chico povrati Kokodixa.

Ok, daj podjeti me, je li to nesto bilo kao da je netko pljesnuo Pisuma dok je bio na necijoj ruci, kao ono give me five kad je Delboy imao onoga leptira, ps ga Denzel klepnuo😁?
Going² je bio davno jos kod Donatellija par puta koliko se sjecam u zadnjih par decenija se ne sjecam tog klokanskog cudnovatnog kljunasa da je bio u Buretovim ritornima! 😕

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/12/2021 : 16:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Evo odje ih imas obojicu:
https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-luci-22-chico-istrazivac/1749/
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7329 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 13/12/2021 : 17:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Zašto Moreno nema dovoljno samosvijesti da, ka šta je onomad on serucka Tonnineliju i tako i bija pozvan u Bonelli, sad sam odstupi i liši nas svojih "kreativnih" ideja?

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/12/2021 : 19:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Zbog i radi eura.
Odgovor na sva pitanja od postanka svemira.
A ne bi me začudilo da je i on nastao zbog zarade.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page
Page: of 776 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.05 seconds. Snitz Forums 2000