forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 780

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/11/2008 : 22:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Sto se tice prica koje nailaze kod "Ludensa", meni je tekuca sa Kinezima ostala u najlepsem secanju. No, valjalo bi da je ponovo procitam i to ne samo nju vec i naredne jer sam ih ipak jako davno citao, tako da nisam u ovom momentu najmerodavniji da ih prokomentarisem bas sve, izuzev nekih koje sam bas nedavno ponovo citao bas u tom cilju da ih se podsetim. Dakle:

Zlatni pecat - kao i najbolje epizode iz zlatnog perioda
Distrojer - fenomenalna i neponovljiva, mozda i bolja od Kineza, ali u Kinezima mi je bolja atmosfera
Nevidljivi covek - totalno razocarenje. Obzirom na interesantnu tematiku, trebalo je to mnogo bolje iskoristiti. Prica je totalno dosadna i neinteresantna bez pravog zapleta. Bas sam je nedavno ponovo citao i razocarao se, a bila mi je nekad u lepom secanju
Nestalo pleme i Ben Stivens - solidna, moglo je to i mnogo bolje, nema one napetosti na koju sam navikao kod Nolitte
Poslednji viking - ostao mi je u secanju kao odlicna prica, bez obzira sto spada donekle u domen fantastike, crtez Pini Segne mi nije nimalo pokvario utisak (iako je on meni ok crtac, smetao mi je mnogo vise nekad kad sam bio klinac)
Pirane - ne secam se bas nicega, secam se samo da me tad, kad sam je citao kao klinac, i nije nesto odusevila, ne znam zasto
Sierra Blanca - to je prva prica koju cu procitati ovih dana jer se ni nje ne secam uopste, znam samo da je crtez Gambin
Crvena orhideja - simpaticna prica sa Dzimi Gitarom, upravo sam je ponovo citao ovih nedelja, lep zaplet sa neizvesnim raspletom do samog kraja.
Teror seste planete - zar treba to uopste komentarisati - antologijska prica, meni u top 5 svih vremena i najbolja kad je u pitanju Hellingen (za razliku od vecine koja preferira Sklavija). No, meni je i ta Sklacijeva vrhunska ali mi je draza ova sa Akronjanima

Meni od tih slijedecij 20 brojeva i nema druge odlicne epizode osim naravno jedne od najboljih svih vremena one s Akronjanima. Zanimljivo je -dp- sto kao i tebi ni meni ni jedna od ovih epizoda nisu ostale u sjecanju kao jako dobre sto se nikako ne bi moglo reci za Nolittino zlatno doba (Supermike, Zimska Zmija, Karneval, Kapetan Zmija, Osage, Vatreno Iskusenje itd.)
ZLATNI PEČAT- jako zabavna epizoda, jedna od najzabavnijih ikada, za ocjenu 8
DESTROYER - dobra zanimljiva prica, malo rastegnuta, za ocjenu 8
NEVIDLJIVI ČOVEK - Naivna i slaba prica
POSLEDNJI VIKING - Bolja od Nevidljivog, ali nista specijalno, dosta naivno, a i Pini Segna ne pomaze
PIRANE - Jako losa epizoda
SIERRA BLANCA - Nista specijalno
CRVENA ORHIDEJA - Dobra zabavna epizoda
TEROR ŠESTE PLANETE - Sve se zna ne treba se vise nista pisati!

Sto je jos zanimljivo poslije Akronjana dolaze neke katastrofalne ili barem pre-naivne, djetinjaste epizode (Noc Uzasa, Vatreno Oko, Covjek munja) ali i neke odlicne (Ludi Hakaram, Vuk Samotnjak, Kobna Mreza, Tkac). To je razdoblja Zagora na kojem sam odrastao i neke je epizode vrijeme stvarno pregazilo.

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/11/2008 : 22:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

U zadnje vrijeme sam se totalno ufurao u Zagora, posebno u ZEX. Istinski uživam u tim starim pričama koje sam još jučer pljuvao (naravno i dalje mi je najbolji SD 9-65 period). Nešto me prosvijetlilo, ne znam šta.
Pored samih priča, posebno me fascinira Zagorov lik i djelo (520 brojeva nije mala stvar), a još više reference na razne filmove, stripove i sl. Recimo Hellingen - Metropolis; Fantom - Duh Koji Hoda, Darkwood:Bengali:DeepForest,primitivni narodi, kostim, simbolike narav; Tarzan - lijane, urlik, koliba, moćvara; horor teme - brojni filmovi s Karloffom i Lugosijem, Boselli - Lovecraft, cthulhu...
Pogledajte sve te živopisne i karakteristične likove iz Zagorovog svijeta (Nuccijeva slika). Svaki je lik upečatljiv i specifičan (pokriva svaku moguću temu), a posebna vrst kontinuuma u serijalu, omogućava da se ti likovi postepeno nadograđuju. Zanimljivo da je Zagor kopija marvelovih super junaka, a po originalnosti (kaubojsko vrijeme u kombinaciji s europskom narativnom tehnikom) i kavaliteti ih tuče sve od reda (njih par tisuća).

Bilo bi dobro da neko prokomentira 15 Zexova koji tek trebaju izaći, počevši s Destroyerom (---dp---, dj...): http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=10&numero=161&subnum=

He, he a vidis ja sam se u zadnje vrijeme ufurao u Bosellijevog i Burattinijevog Zagora i jako mi je drago sto je 90'ih doslo do promjena u Zagoru, iako mi je Nollita jos uvijek najbolji Zagorov scanarista, nekako mu najbolje epizode uvijek imaju nekakav klasicni stih!

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 25/11/2008 : 23:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Imam osjećaj da će mi i te "slabije" epizode biti prva liga. Nešto sam u zadnje vrijeme postao previše tolerantan. Doslovno uživam u naivnosti tih priča. Te stare priče odražavaju 70-e i 80-e godine, i kad čitam te klasične priče s klasičnim crtežom imam na umu sve te društvene prilike i misli u čijem su se ozračju stvarali bonellijevi stripovi. To mi je sad nekako gušt. Čitanjem tih priča osjećaš duh prošlosti i prohujalih vremena kad je vladala neka druga čitalačka svijest, drugi običaji, navike i potrebe... Dakle, vjerojatno me najviše zanima pozadina svega onog što je prethodilo samoj kreaciji stripa.
Evo sad čitam - Kraj tiranina, Zlato i grumenje, Tigra, Vatreno iskušenje, Kandraxa, Tropski odred... i... i doslovno svršajem! Uzeo sam i Hagota u ZS --- ma prva liga!
Dakako, prelistajem i SD Zagore. Sad sam uzeo Bosellijevog Hellingena, a završio s čitanjem Vampira. Koliko samo Zagor ima odličnih epizoda?! I sad sam svatija da je najjači u čitavom bonelliju.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 25/11/2008 : 23:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sto je jos zanimljivo poslije Akronjana dolaze neke katastrofalne ili barem pre-naivne, djetinjaste epizode (Noc Uzasa, Vatreno Oko, Covjek munja)

sve tri nabrojene - odlične!

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/11/2008 : 01:35:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imam osjećaj da će mi i te "slabije" epizode biti prva liga. Nešto sam u zadnje vrijeme postao previše tolerantan. Doslovno uživam u naivnosti tih priča. Te stare priče odražavaju 70-e i 80-e godine, i kad čitam te klasične priče s klasičnim crtežom imam na umu sve te društvene prilike i misli u čijem su se ozračju stvarali bonellijevi stripovi. To mi je sad nekako gušt. Čitanjem tih priča osjećaš duh prošlosti i prohujalih vremena kad je vladala neka druga čitalačka svijest, drugi običaji, navike i potrebe... Dakle, vjerojatno me najviše zanima pozadina svega onog što je prethodilo samoj kreaciji stripa.
Evo sad čitam - Kraj tiranina, Zlato i grumenje, Tigra, Vatreno iskušenje, Kandraxa, Tropski odred... i... i doslovno svršajem! Uzeo sam i Hagota u ZS --- ma prva liga!
Dakako, prelistajem i SD Zagore. Sad sam uzeo Bosellijevog Hellingena, a završio s čitanjem Vampira. Koliko samo Zagor ima odličnih epizoda?! I sad sam svatija da je najjači u čitavom bonelliju.

Onda je tebi trenutno bolje nego nama, mi smo uz njih odrastali i sad se samo secam, a ti sad dozivljavas duh tog vremena
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 26/11/2008 : 12:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

to je najnajnajnajnajnajnajbolje zagijevo razdoblje, parsecima. neponovljivo. u njemu nema najboljeg djela, ali koncentracija vrhunskog uzitka i zabave nikad se vise nece ponoviti niti se prije toga zbila (ma kakva zimska zmija - tamo jedino ona i valja uz supermikea).

Pretjeruješ, stari momče.Parsecima?Ipak, pogledajmo;

Tropski odred - klasik
Zagor protiv Vonga - klasik, zag.top10?nekima i top5
Butcher-klasik.priča više Canziova nego Nolittina
Nevidljivi čovjek - osrednje.više loše nego dobro
Ben Stevens povratak - jedini zagor kojeg nisam čitao iz očitih razloga!dp kaže da nije ništa posebno
Posljednji viking - skoro pa klasik.nema do Nolitte kad su pustolovine po neistraženim zemljama u pitanju
Smrtonosne ribe - lošnjikavo.Castelli;"one najgore Zagore sam napravio ja".i 2 od najboljih, treba dodati
Sierra Blanca - ovoga se ne sjećam baš dobro
Jimmy Gitara se vraća - ni ovoga.to nije dobar znak
Teror šeste planete - a što reći?klasik nad klasicima.top3, nekima i najbolji zagor.a sad hereza; meni ne toliko impresivno.tko zna možda na drugu loptu bude bolje
Meč stoljeća - tuča, ljudi, tuča!i to dobra
Noć užasa - Sclavijev debi.ne baš uspješan
Raskrinkani vampir - remek-djelo.Ferri na vrhuncu.top 10, možda i top5
Vatreno oko - loše
Hakaram - vrlo dobro.Sclavijev "pomaknuti" zagor.dobio dosta batina ovdje
Horde zla - oda-brana priča.što još reći
Čovjek munja - osrednje.ili možda...ma ne, osrednje
Vuk samotnjak - skoro pa klasik.za ljubitelje ozbiljnih priča i šutljivih indijanaca
Demonska maska - to je vrlo dobro
Kobna mreža - Toninellijev debi.ništa za pamćenje ovdje
Tkač - klasik nad klasicima.top5, sigurno
Troglava aždaja - odlično.čudovišta na svakom koraku
Tvrdokrilac - klasik.možda najbolja toninellijeva

U redu, tu ćemo stati!Možda nije parsecima najbolje razdoblje, ali kilometrima sigurno

Edited by - Džedson on 26/11/2008 12:45:02
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1718 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 26/11/2008 : 14:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
A zašto stati, sledi Ubica iz Darkvuda pa prvi Rendal mutant pa drugi Supermajk pa Bo Vindam...
Inače Demonska maska i Tvrdokrilac su za mene možda i ponajbolje epizode, baš ono što Zagorovi stripovi trebaju da pruže, da ne obrazlažem sada...

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 26/11/2008 : 14:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

A zašto stati, sledi Ubica iz Darkvuda pa prvi Rendal mutant pa drugi Supermajk pa Bo Vindam...
Inače Demonska maska i Tvrdokrilac su za mene možda i ponajbolje epizode, baš ono što Zagorovi stripovi trebaju da pruže, da ne obrazlažem sada...

Ako zažmirimo na poneku slabu epizodu ovo razdoblje možemo produžiti do Uklete zemlje, otprilike.Pa ajmo onda vidjeti!nisam svaki dan bolestan i zavezan za kompjuter...

Ubica iz Darkwooda - moram priznati da se ovoga ne sjećam najbolje.znam da umire Tawar i tu su neki tipovi sa pokrivačima koji liče na stijene, ali...
Rendal mutant - za mene klasik.najorginalniji zagorov neprijatelj?zagor uspješno pljačka banke
Timber Bill - prosječno
Utvara u noći - najgori Sclavijev zagor
Prognani iz Darkwooda - kratka i slatka epizodica, uzimanje zraka za ono što slijedi
Neranjivi - ovo je odlično, bez daljnjeg
Povratak Supermikea - pogrešna premisa.supermike nikako nije smio dobiti ulogu dobrog momka.ipak ima dosta aduta, od crteža do zagorovog šizenja na supermikea.zagor popio dosta batina od mikea ovdje
Nevidljivi osvetnik - tipična darkwood/traperi epizoda.pamtim je po divovskoj tuči između zagora i sharpa(10-tak stranica tako nešto)
Opklada za strah - klasik,top10, možda najbolji toninelli(iako je moj osobni favorit tvrdokrilac).jedina toninellijeva priča dulja od 300 str.
Žig srama - izvjesni nicolai je za zagora napisao 3 priče.ova je prva,meni ok, pamti se i mini-romansa zagora i indijanke.ipak lukavac se opet izvukao starim fintama
Dvojnik - dobra wild west pričica.zagor protiv zagora, tuča za pamćenje.ferri u formi
Gvozdena stupica/Veribedovo oružje - ovo su dvije odvojene priče.nažalost, ne sjećam ih se baš najbolje
Riječna patrola - ni ovoga, kvragu
Ukleta zemlja - e ovo je odlično.podžanr zagora put kroz neistražene zemlje

Još bih samo rekao da je Toninelli držao sasvim dobru kvalitetu sve do negdje pred kraj svog razdoblja, kad je zaredao sa nizom gotovo identičnih priča(kao Nizzi na Texu sada).Ali imajmo na umu da je Toninelli 10 godina gotovo sam gurao Zagora
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/11/2008 : 15:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Pa nije bas sam, ali dosta je uradio. Izgleda da su Zagora najvise sjebale te Tonninelijeve price na kraju
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1718 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 26/11/2008 : 17:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

quote:

Ako zažmirimo na poneku slabu epizodu ovo razdoblje možemo produžiti do Uklete zemlje, otprilike.Pa ajmo onda vidjeti!nisam svaki dan bolestan i zavezan za kompjuter...

Ubica iz Darkwooda - moram priznati da se ovoga ne sjećam najbolje.znam da umire Tawar i tu su neki tipovi sa pokrivačima koji liče na stijene, ali...
Rendal mutant - za mene klasik.najorginalniji zagorov neprijatelj?zagor uspješno pljačka banke
Timber Bill - prosječno
Utvara u noći - najgori Sclavijev zagor
Prognani iz Darkwooda - kratka i slatka epizodica, uzimanje zraka za ono što slijedi
Neranjivi - ovo je odlično, bez daljnjeg
Povratak Supermikea - pogrešna premisa.supermike nikako nije smio dobiti ulogu dobrog momka.ipak ima dosta aduta, od crteža do zagorovog šizenja na supermikea.zagor popio dosta batina od mikea ovdje
Nevidljivi osvetnik - tipična darkwood/traperi epizoda.pamtim je po divovskoj tuči između zagora i sharpa(10-tak stranica tako nešto)
Opklada za strah - klasik,top10, možda najbolji toninelli(iako je moj osobni favorit tvrdokrilac).jedina toninellijeva priča dulja od 300 str.
Žig srama - izvjesni nicolai je za zagora napisao 3 priče.ova je prva,meni ok, pamti se i mini-romansa zagora i indijanke.ipak lukavac se opet izvukao starim fintama
Dvojnik - dobra wild west pričica.zagor protiv zagora, tuča za pamćenje.ferri u formi
Gvozdena stupica/Veribedovo oružje - ovo su dvije odvojene priče.nažalost, ne sjećam ih se baš najbolje
Riječna patrola - ni ovoga, kvragu
Ukleta zemlja - e ovo je odlično.podžanr zagora put kroz neistražene zemlje

Još bih samo rekao da je Toninelli držao sasvim dobru kvalitetu sve do negdje pred kraj svog razdoblja, kad je zaredao sa nizom gotovo identičnih priča(kao Nizzi na Texu sada).Ali imajmo na umu da je Toninelli 10 godina gotovo sam gurao Zagora

Upravo tako. Ja bih i ograničio, po mom (krajnje subjektivnom) mišljenju, najbolji period Zagora od Terora šeste planete pa sve tamo do Uklete zemlje. A što se Toninelija tiče, tu je ona večita dilema, da li ga treba pamtiti po dobrim ili lošim izdanjima, stvar ukusa, ponekad i zlonamernosti...
p.s. Rečna patrola je neka mešavina 7 veličanstvenih i 12 žigosanih, znači puno akcije. Gvozdena stupica mi je prilično zanimljiva, nekakav saspens, da ne otkrivam previše, dok je Veribed dosta slabiji.
Inače, Ubica iz darkvuda i Timber Bil su, što se mene tiče, takođe klasici, dok se za Utvara u noći ne slažem s tobom. Vrlo dobra Sklavije priča...

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 26/11/2008 : 18:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by Džedson
.... dok se za Utvara u noći ne slažem s tobom. Vrlo dobra Sklavije priča...

Meni takodje vrlo dobra. Mozda zbog crteza Pini Segne ljudi ne "mirisu" ovu epizodu

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 26/11/2008 : 19:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

quote:

[quote]Originally posted by Džedson
.... dok se za Utvara u noći ne slažem s tobom. Vrlo dobra Sklavije priča...

Meni takodje vrlo dobra. Mozda zbog crteza Pini Segne ljudi ne "mirisu" ovu epizodu

Da, Segna je ključ, lošijeg doživljaja ove priče!!!
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1718 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 26/11/2008 : 19:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Pa biće da je to u pitanju...

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 26/11/2008 : 19:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

U potpunosti se slažem!!!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/11/2008 : 23:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Nekako je nefer da se Tonnineli pamti po losim pricama a ima toliko dobrih (i antologijskih) prica koje je napravio (Rendal, Ki-Noah...), dok Ferrija kao scenaristu ne spominjemo ni blizu koliko Tonninelija a te Ferrijeve price su neuporedivo losije od Tonninelijevih najgorih prica.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 27/11/2008 : 00:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Nekako je nefer da se Tonnineli pamti po losim pricama a ima toliko dobrih (i antologijskih) prica koje je napravio (Rendal, Ki-Noah...), dok Ferrija kao scenaristu ne spominjemo ni blizu koliko Tonninelija a te Ferrijeve price su neuporedivo losije od Tonninelijevih najgorih prica.

U potpunosti se slažem!!!
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 27/11/2008 : 09:55:52  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message  Reply with Quote
Kako me puca nostalgija pri spominjanju naslova ovih epizoda. Ja sam sa Zagorom započeo baš u Toninelijevoj eri,Opklada za strah pa dalje...Ništa kontra Toninellija!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 28/11/2008 : 16:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Svaki period zagora ima svoje klasike od priča,pomeni najbolje su one u periodu od 600-700,nadam se da će zagor imati još zlatnih perioda,mislim i da je period po italijanskoj numeraciji od 500-520 na nivou starog zagora...hteli da priznamo ili ne vraćanje starih neprijatelja je ipak neophodno ne bi li zagor imao svoju težinu...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 28/11/2008 : 23:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Kad bi Nollita napravio pricu sa novim povratkom Supermajka...
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4367 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 29/11/2008 : 01:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
i da je crta feri,to bi bas voleo.super majk po treci put.mislim da bi se mogla napraviti lepa prica
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 29/11/2008 : 02:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Mozda Supermajka cuvaju za gasenje edicije (zna se vec kakvo bi onda bilo)
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1718 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 29/11/2008 : 02:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
A da Supermajk bude junak nekog novog izdanja?

Edited by - henry on 29/11/2008 02:25:20
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 29/11/2008 : 08:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Zagor ima mnogo boljih negativaca od supermajka-voleo bih priču sa rakosijem u izvedbi Capone-Feri
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 30/11/2008 : 16:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

quote:

Piccinelli je odličan, ali sam se dobrano nasmijao na 4 vinjetu. Chico izgleda tako stupidno da je strava!

Nego, kažeš da si čitao Huron - četverodjelnu Bosellijevu epizodu?
I kakvi su dojmovi?

Najzad sam nasao vremena da ti odgovorim.
Necu da prepricavam ceo strip, znam da neki to ne vole, izvucicu samo glavne odrednice. Po meni, prica obecava, a epizode sa vise nastavaka volim jos od detinjstva jer dok smo cekali novi broj, mi iz kraja se okupimo i filozofiramo sta bi se moglo dalje desavati. I naravno sto je prica duza iscekivanje i napetost su rasli.
Znaci :

Zagor Veseli Cetvrtak 22, 23, 24, 25 (originali 490, 491, 492, 493)
Soggetto e sceneggiatura: Mauro Boselli
Disegni: Alessandro Piccinelli

Prica pocinje napadom bande Hjurona na trojicu belaca od kojih ziv ostaje najmladji - David kojeg je Zagor spasao

tesko ranjenog ga odnose u logor Tonkinih Mohawka i tamo ga leci Mnogooki

decak je izgubio pamcenje i Zagor odlucuje da ga odvede u Fort Pit. Na tom putu prolaze kroz Pleasant Point gde Hjuroni napadaju Trading Post nasih starih znanaca iz epizode "Kradljivac sjena" (Ludens 87, 88, 89). Svi likovi su tu: vlasnik radnje gospodin Peabody, indijanac Jo, zatim Jack, njegova sestra Ellie May, Howard i Abraham (fali jedino Stan) Tu se pojavljuje i tajanstveni gospodin Zuckerman, koga Hjuroni traze

Inace, Piccinelliju se ne moze mu se osporiti da lepo crta zene

Obecao sam da necu prepricati strip a ispalo je bas suprotno. Nadam se da sam preneo atmosferu "Hjurona" i donekle docarao Piccinellijev crtez.

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/11/2008 : 16:46:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Hvala veliko... crtez je sasvim ok, na Cika necemo obracati paznju jer je lose nacrtan, sve ostalo je za sada ok i korektno
Go to Top of Page
Page: of 780 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.56 seconds. Snitz Forums 2000