Author |
Topic |
Ted Miller
Average Member
755 Posts
Member since 28/10/2021 |
|
doom
stripovi.com suradnik
727 Posts
Member since 28/07/2016 |
Posted - 02/09/2022 : 12:16:48
|
Vidim Piccinelliju je trebalo samo pola godine da opet prekopira jedno te iste motive sa naslovnica. Osim što ima problema sa komičnom stilizacijom i perspektivama, sad već očigledno ponestaje i osnovnih ideja. Zagor kao na ulazu, a ispod likovi leže pijani.
|
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 02/09/2022 : 13:17:51
|
quote: Originally posted by doom
Vidim Piccinelliju je trebalo samo pola godine da opet prekopira jedno te iste motive sa naslovnica. Osim što ima problema sa komičnom stilizacijom i perspektivama, sad već očigledno ponestaje i osnovnih ideja. Zagor kao na ulazu, a ispod likovi leže pijani.
Ništa on ne kopira svojom voljom, ove naslovnice su Buretova volja. Ponudi Pići njima uvek bar 3-4 rešenja i oni se kao idioti uvek vataju za ono što su mu nametali. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19005 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/09/2022 : 13:27:44
|
meni ne smeta, bolje od svih Ferrijevih naslovnica poslje broja 500! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
macca1985
New Member
Croatia
244 Posts
Member since 25/07/2010 |
Posted - 02/09/2022 : 15:17:34
|
Naspram Mangiantinijevih brljotina, ovaj crtež je remek djelo! Sviđa mi se! |
Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever! |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19005 Posts
Posted - 02/09/2022 : 16:38:20
|
quote: Originally posted by logo111
Ok su naslovnice. Na toliki broj naravno da će biti i onih koje se čine "slične".
možda ljudima fale Zagorove poderane hlače...na svakoj drugoj naslovnici! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 02/09/2022 : 21:02:22
|
Voli Picci drvenu gradju, vrata, stokove, mozda je u struci stolar. Ona sa Morty strikes back je dobra. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2359 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 02/09/2022 : 22:01:13
|
Ajoj u koliko je samo naslovnica Ferri falija perspektivu. Stvar je u tome sto ste na njegove naslovnice se naucili i iz neke nostalgije ih dozivljavate boljima negoli su. Piccinellijeve su po meni objektivno puno bolje, i modernije i atraktivnije. S tim da je @doom dao dobar argument, sad kad pogledam ove naslovnice, Zagor u svima u istoj pozi, ali meni to toliko ne smeta. Vise-manje sve ove njegove naslovnice su mi vrhunske. Pogotovo mi se svidaju ove kisne s Heavenwoodom i Mortimerom. |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
doom
stripovi.com suradnik
727 Posts
Member since 28/07/2016 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9434 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
nellesky
Junior Member
411 Posts
Member since 25/08/2009 |
Posted - 04/09/2022 : 14:20:54
|
Mislim da je Piccineli zacetnik jednog novog pravca u crtanju a to je tzv. Picci quantum drawing tj. kvantno crtanje. Radi se naime o revolucionarnom modernom pristupu gdje se oko promatraca u njegovim kadrovima, tj zamisljena kamera, uvijek nalazi na dva mjesta istovremeno. Zbog tok pristupa njegov crtež nije moguce promatrati kao simulaciju crteža,tačnije perspektive, u 3 dimenzije, vec kao crtež koji simulira četvrtu pa čak i 5 dimenziju. Definitivno se radi o crtacu van prosjecne ljudske percepcije. |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1586 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 04/09/2022 : 19:06:42
|
:) |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9434 Posts
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 04/09/2022 : 20:43:26
|
quote: Originally posted by nellesky
Mislim da je Piccineli zacetnik jednog novog pravca u crtanju a to je tzv. Picci quantum drawing tj. kvantno crtanje. Radi se naime o revolucionarnom modernom pristupu gdje se oko promatraca u njegovim kadrovima, tj zamisljena kamera, uvijek nalazi na dva mjesta istovremeno. Zbog tok pristupa njegov crtež nije moguce promatrati kao simulaciju crteža,tačnije perspektive, u 3 dimenzije, vec kao crtež koji simulira četvrtu pa čak i 5 dimenziju. Definitivno se radi o crtacu van prosjecne ljudske percepcije.
Nisam siguran je li ovo ozbiljno, ili za*ebancija |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 04/09/2022 : 20:52:16
|
Živo me zanima u kakvom će smjeru krenuti treći Supermike. Hoće li biti pozitivac, negativac ili nešto treće. Ne bi me čudilo kada bi izazvao Zagora na revanš. To bi čak moglo biti dobro, ali poznavajući Burattinija vjerojatno bi revanš bio odrađen ovako: Flashback natjecanja u snazi Nova scena natjecanja u snazi Flashback utrke Nova scena utrke ...
Ja bih volio vidjeti Zagora i Supermikea u izravnom dvoboju do smrti, ali u šumi. Tada bi sve moglo biti odrađeno u akcijskom Rambo stilu :)
Naravno, ne sumnjam da ćemo dobiti detaljan opis prva dva susreta.
|
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
|
|
emirem
Advanced Member
10821 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 04/09/2022 : 23:23:10
|
Ja bih volio vidjeti to kao uspon, rising of Gordon, Mike zavrsio pravni faks (ne daje besplatne savjete, da se razumijemo! 😁) na nekom pretigeu Yale, Harvard, Boston i na nekom partiju u pubu cuje pricu nekih Iraca kako spominju odlazak na zapad prema Ohiu traziti obitelj Wilding. Sami irci su iz iste obitelji Wilding i pridruze im se neki Murphyiji i O'Hare. Uglavnom to su neki avanturisti, batinasi, ljudi sumnjive proslosti, a nasao bi se tu jedan mekse duse. Uglavnom traze Wildinga zbog neke ostavstine i dugova u Irskoj ne znajuci da je davno nastradao. Mike bi iskoristio tu sansu da podmetne klip Zagoru, samo mislim da on ne zna zagorove korijene i njegovo pravo ime, pa to treba razraditi. Moguce da irci znaju da je Wilding bio u vojsci i ozenio Betty iz svoga kraja i imao je sina Patricka i sada ga traze da potpise za ostavinsku raspravu prijepis zemlje u Irskoj obitelji koji imaju neki fajt zbog stoke, a i dodaj malo alkohola i "mirnog covjeka". Uglavnom salje batinase u Darkwood ili Clearwater na fajt. Ponekad bih volio da sa Supermikeom postane frend nego oportunist. Grupa se dijeli na dobre i lose, losi skupljaju neke klosare iz bandi New Yorka i idu na zapad da razbiju Patricka Wildinga. To bi bilo zgodno da idu masovno kao orci i logoruju u Darkwoodu kao vikinzi pred Parizom. Pa poslije Zagor i Mike mlate jednog po jednog kao Batman i Robin i uvlace ih u krosnje na standardni nacin. Deja vu, zar ne? Ma, ono, zdravoseljacka tuca kao u Bleku. Malo Mohawcke strelice, bratske pomoci trapera, Rojas salje u let newyorcane na osam metara rusi rekord itd. Moze se sukob dogovoriti nekim pismom kao nogometni huligani, sukob sa fajterima na Susquehanni u Harrisburgu PA, ono,sipke, lanci, warriors, come to play-ay-ay!
Naziv epizoda "grupa iz Connemare", "banda iz Batterya",", "Most na Susquehanni", "Sudac Gordon"..da, Mike postaje lokalni sudac, zastupa odbjegle robove, pomaze migrantima iz Europe itd. Zagor nalazi u Mikeu saveznika koji je u relativnoj blizini moze racunati na njega, Chico proba lokalnu kuhinju, hoce restoran da otvori, svi se grohotom nasmijase i kraj epizode.
😁 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9434 Posts
Posted - 05/09/2022 : 07:37:46
|
Tipujem da će ih netko treći prisiliti na borbu. Bure nije dovoljno maštovit pa ponavlja Nolittu ali sa twistom, naime, mračna Mikeova prošlost ga je sustigla i mora platit dug!
Nema, naravno, ni riječi o tome da je jedan pustolov željan dokazivanja uspio poraziti Zagora i van borbi, pokazati da je i on tašt i umišljen preko svake mjere. To, ako se ne varam, nije nikad artikulirano i dovedeno do konačne katarze.
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
henry
Senior Member
Serbia
1586 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 06/09/2022 : 01:28:33
|
Neće |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19005 Posts
Posted - 06/09/2022 : 04:42:04
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Ma vi ste svi prerasli Zagora. Ovo će biti super
|
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27015 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 06/09/2022 : 12:33:39
|
Ona prva serija striscia od prije nekoliko godina,Bure/Verni,sad će u Italiji biti reprintirana u Zagor specijalu. To je dobro za nas jer će je onda objaviti i u nas.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7738 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 06/09/2022 : 12:56:34
|
I ne samo to..tu su još i četiri kratke priče koje se godinama već vrte po forumu..ferrijeva novi kralj darkwooda, pa kripta, ona od onog Grka šta crta sad Texa, i jedna od wenturija, ali ne ona iz albuma sa sličicama. |
|
|
Topic |
|