forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 780

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 06/12/2008 : 18:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message  Reply with Quote
Zahvaljujući skromnom znanju italijanskog, ono što sam imao prilike pročitati u 100-tinjak italijanskih Zagora i Texova, vidio sam da se u rubrici Pošta objavljuju pitanja čitalaca vezana za pojedine epizode a nerietko Sergio Bonelli objašnjava šta je bio predložak za neku od epizoda.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 06/12/2008 : 18:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Drzi se onda tog skromnog znanja...regularna serija Texa nema postu a u Zagorovoj najcesce mozes saznati sve o festivalima u Pistoji i secanjima Sergia Bonellija kako je nekada bilo, sto nesumnjivo izuzetno zanima prosecnog citaoca u Srbiji ili Hrvatskoj.
Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 06/12/2008 : 18:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message  Reply with Quote
Kada bi tebe slušao onda bi se sigurno prosvijetlio, ovako boli me racku, imaš pravo na svoje mišljenje. Znaš kako kažu, nije važno šta se kaže već KO kaže!
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 07/12/2008 : 03:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Postoji razlika između mišljenja i činjeničnog stanja, samo tvoj um nije na tom nivou da bi mogao da pronikne u nju. Sergio Bonelli pise sve i svasta u svojim predgovorima, a fantomska pisma citalaca se objavljuju s vremena na vreme, kad ponestane vesti o kulturnim manifestacijama diljem Italije. Sa tom pricom o "predloscima za epizodu" mozes daleko dogurati kod ljudi koji nemaju italijanske brojeve, ali obzirom na to da ja imam malo vise od 100 italijanskih stripova...izgubio sam previse vremena na tebe.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 07/12/2008 : 10:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Pošto kapiram da italijani kreću sa dva maxija godišnje kao šestomesečno izdanje i to januar-jul,očekujem da i ludens isprati taj ritam i da nam ponudi već u januaru novi maxi
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/12/2008 : 23:26:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
"Ludens" vec ide sa dva maxija, tako da ja ocekujem da ubrzaju na tri samo da ih stignu, a onda neka idu sa dva
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 08/12/2008 : 16:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
To sam i mislio tri maxija u sledećoj godini ne bi bio loš potez,pogotovo što mi je maxi daleko zanimljivije i bolje izdanje od Zagor specijala i Zagor almanaha...skoro svi maxiji sem 1 i 3 su mi odlični...
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 08/12/2008 : 18:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

To sam i mislio tri maxija u sledećoj godini ne bi bio loš potez,pogotovo što mi je maxi daleko zanimljivije i bolje izdanje od Zagor specijala i Zagor almanaha...skoro svi maxiji sem 1 i 3 su mi odlični...

Meni su svi ok osim Nocne more na moru,to mi je ubedljivo najgori Zagorov strip svih vremena.Ali ok-Respect!

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 08/12/2008 : 18:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Meni je ta Noćna mora najbolji maxi Zagor,zbog atmosfere na moru,takođe jedna od najboljih naslovnica...ne znam leže mi te priče...
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 08/12/2008 : 18:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je ta Noćna mora najbolji maxi Zagor,zbog atmosfere na moru,takođe jedna od najboljih naslovnica...ne znam leže mi te priče...

Ok atmosvera i to,ali mi je prica totalno bezveze,bez cilja i onaj kraj skroz nepotrebno.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/12/2008 : 18:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uff, 220 postova ti je trebalo da nam kažeš da nemaš ukusa za Zagora
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 08/12/2008 : 19:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Priča je sasvim podnošljiva nisam rekao da spada u sam vrh Zagora ali može da se čita nije od onih kojima se vraćam ali ok...
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 13/12/2008 : 23:42:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Podizem Topic tamo gde mu je mesto !

Zagor Veseli Cetvrtak 17, 18, 19 (originali 485, 486, 487)
Soggetto e sceneggiatura: Moreno Burattini
Disegni: Massimo Pesce

podsecanje na Zagor original 117 "Arrivano i samurai" ("Stizu samuraji")

povratak u kolibu

Dranky Dack

podsecanje na sve ranije avanture sa inzinjerom Robsonom

Robson izgleda bar 15 godina mladji nego u "Povratku Supermajka"

Procitao sam samo prvi deo ove trilogije i u njemu je klasicno otvaranje radnje, ne moze se sa sigurnoscu reci kakvu ce ocenu ova prica poneti. Crtez Pescea mi je prijatan za oko mada mi je ovde za nijansu slabiji nego u "Vrazjem Labirintu".
Zakljucak: cekace se Zagor Veseli Cetvrtak 19 sa nestrpljenjem

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 13/12/2008 : 23:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Sjećam se zadnjeg susreta sa Drunkyem u Paukovoj mreži i sad mi je nestao strah da će oni skečevi Chico-Trampy-D.Duck-Ikarovo Pero-Diggy-Bat nestati jer ih obožavam.Još i samuraji. Stripljivo ću čekat Lu 170.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 14/12/2008 : 00:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cibalia

Sjećam se zadnjeg susreta sa Drunkyem u Paukovoj mreži i sad mi je nestao strah da će oni skečevi Chico-Trampy-D.Duck-Ikarovo Pero-Diggy-Bat nestati jer ih obožavam.Još i samuraji. Stripljivo ću čekat Lu 170.

Volis ove price sa Samurajima ?
Namerno nisam slikao (nemam skener, pa se mucim ovako) stranice na kojima su Princ Takeda Minamoto i jos sedmorica njegovih ucitelja koji izvrsavaju harakiri (seppuku - ritualno japansko samoubistvo). Dobro odradjene scene. Takeda je poslat u Darkvud da nadje Zagora, naravno ...
I ja cu cekati taj Lu 170 jer skupljam uporedo sve tri edicije (SBE, VC, Lu), od Nove godine mozda i cetiri ako Makedonci izbace kvalitetnu seriju

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 14/12/2008 : 04:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ultras, sta bi ti falilo da to skeniras i okacis na rapidshare (tako kako si i ove, tek da mozemo da prelistamo mi koji smo nestrpljivi) i da ukratko prepricas sadrzaj. Ja bih to citao i tako u toj formi (sta mogu kad sam totalno defektan i iscasen kad je Zagor u pitanju)
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/12/2008 : 10:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da će ova priča sa samurajima biti dobra mada mi se čini da Zagor posle ove priče sa Gutrumom ulazi u prosečan period sve do povratka mutanta ,mislim da nas onda čekaju nekoliko godina sa dobrim pričama...
Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 15/12/2008 : 17:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message  Reply with Quote
Čuj čitao... odo bolan. Imam ovo u izdanju raccolta, super priča crtež dobar, samuraji,ima i žemski, dobar dobar
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7889 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 15/12/2008 : 19:01:53  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
izgleda dobra priča... pesce standardno odličan.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 15/12/2008 : 22:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message  Reply with Quote
Ultras svaka čast!
Samo tako nastavi!

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/12/2008 : 00:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ultras, daj jos malo fotki, sta to je to da napravis 47 fotki, cas posla ces ti to...

Edited by - ---dp--- on 16/12/2008 00:57:08
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 16/12/2008 : 04:16:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/12/2008 : 07:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Lepa naslovna, korektna, lepe boje, Zagor bez nekorektnosti sto mi je u poslednje vreme jedino vazno. Nismo ga dugo videli na stubu za mucenje (na naslovnoj), jos od "Poslednje zrtve"
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 16/12/2008 : 08:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Kako bez nekorektnosti!!?? Vidi mu dupli triceps na desnoj ruci!!! Ajde jadan!

...
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 16/12/2008 : 09:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Kako bez nekorektnosti!!?? Vidi mu dupli triceps na desnoj ruci!!! Ajde jadan!

To je zato što s njom duplo više vježba. BTW možda najbolja naslovnica od Maxija dosad, al samo 288 strsnica.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page
Page: of 780 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.54 seconds. Snitz Forums 2000