Author |
Topic  |
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 10/03/2013 : 18:24:50
|
quote: Originally posted by Jasko
Slika
Ecco in anteprima la copertina del nuovo ALAN FORD TUTTO A COLORI. Dal 2 maggio lo troverete tutti I mesi in edicola.
Noi abbiamo intenzione di fare tutta la serie, ma tutto dipende da tutti voi…….
Prenotate subito la copia nella vostra edicola di fiducia.
Ovi u Italiji samo piče s tim reprintima... Kak se ljudi ne umore?  |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 10/03/2013 : 19:24:22
|
quote: Originally posted by DOMI
Prijevod je >>>DRUGA STVAR NA POPISU: UBITI SVE LIJECNIKE.
Za mjesec dana: Izlet na jezero (br.493 (ME-70)).
44 god. ALAN Forda u HR
tnQ! |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 11/03/2013 : 05:46:11
|
quote: Originally posted by lrozic911111
Znam koje vrste postoje, najvredniji su klasici, do broja 75 koje su u tandemu izrađivali Magnus i Bunker, a kad Magnus odlazi nastupaju drugi crtači. Zatim postoje EXTRA brojevi koji bi se mogli nazvati najnovijom generacijom gdje su glavni likovi Alan i Minuete. Onda postoje oni između koje izdaju Borgis i Korpus koji su kako bi rekli ni na nebu ni na zemlji. Postoje i specijali sa parodijama na razna književna djela. Naravno tu su uvijek neizostavne Priče broja 1. Postoje i kolor biblioteka ovih klasika. Ali mene zanima koja izdanja klasika su najvrednija, mozda ona koja su izdana od strane Vijesnika i Slobone dalmacije 70-ima???
quote: Originally posted by wolf
Koji stripovi Alan Forda su najtraženiji i najcjenjeniji, koje godine i koji izdavača???
Pravi AF fan ovakve stvari nikad ne pita, nego ih zna odavno 
To si ti sve malo pomiješao. Sad ću ti pojasniti cijelu AF povijest kod nas:
- Vjesnik izdaje Alana Forda do broja 448 (tj. broj same edicije, dok je unutra reprint epizoda Dr. Rakar); u broju 447 objavljena je original epizoda Anten Boy; neke epizode Vjesnik nije objavio zbog tadašnje cenzure (npr. epizode 86 i 180, s tim da je i ep. 10 prvotno preskočena, ali je naknadno ipak objavljena u trobroju 4, a tako i ep. 125 u jednom od SS Maxija; bilo je još preskakanih epizoda koje su naknadno objavljivane u SS Maxijima, ali za njihovo preskakanje razlog nije bila cenzura kao kod ep. 10, 86, 125 i 180). - Strijela 92 nastavlja izdavati Alan Ford točno tamo gdje Vjesnik prestaje, tj. s epizodom Gledanost ili smrt, a edicija kreće od broja 1 - nakon nekoliko brojeva Strijela 92 postaje Borgis i AF tako nastavlja izlaziti do broja 94 (znači, ne originalnog broja epizode, nego broja stripa u ediciji) - od broja 95 do 151 AF izdaje Korpus; u svakom slučaju, svih 151 brojeva se izravno nastavlja na ranije spomenuti Vjesnikov Superstrip 447 - istovremeno s redovnim epizodana Borgis/Korpus izdaju i specijalne brojeve (u velikom, pa kasnije u malom formatu) - nakon Korpusa AF preuzima Strip-Agent i objavljuje ga u extra ediciji.
Klasik je edicija Strip-Agenta koja objavljuje cijeli Alan Ford kronološki od početka. Super klasik je reprint klasik edicije.
Strip-Agent objavio je i 9 brojeva Priča broja 1, te 11 AF koloraca.
Dakle, ništa nije kako ti kažeš 'ni na nebu ni na zemlji', nego edicije slijede jedna drugu, a sve prateći kronološki talijansku seriju.
Kad pitaš koje su epizode najvrijednije pomalo je nejasno u kojem smislu to pitaš. Ako time misliš koje su najvrijednije u smislu najboljih epizoda to je malo teže za odgovoriti (tj. svaki od nas može imati neke svoje najbolje epizode a da neki drugi ljubitelji AF-a te iste ne smatraju najboljima), ali recimo da većina nas najbolje epizode smješta unutar tih prvih 75 brojeva (dakle koje je crtao Magnus), mada ima odličnih epizoda i kasnije. Međutim, ako pod najvrijednijim epizodama misliš koje su financijski najvrijednije onda tu nema puno filozofije - to su svakako prvi Vjesnikovi kartonci, tj. prvih 29 brojeva. |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5281 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 11/03/2013 : 08:43:56
|
Minuette-ekstra 69 (orig.492.) DRUGA STVAR NA POPISU: UBITI SVE LIJEČNIKE

44 godine Alan Forda u HR  |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
Edited by - DOMI on 12/03/2013 10:16:42 |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
lrozic911111
Starting Member
6 Posts
Member since 02/03/2013 |
Posted - 11/03/2013 : 16:34:08
|
I znači na kraju da zaključimo koliko brojeva od AF postoje 400 i nešto. S tim da ne računamo reprintane brojeve, specijale i priče broja 1. To jest, svaki izdavač je nastavio izdavati nove brojeve(ne računam na to da su neki počeli izdavati neke brojeve od početka). Znači da sve izdavače uzmemo kao jednog koliko bojeva ima oko 440 ili tako nešto, od 1969. pa do danas ????
Znam koje vrste postoje, najvredniji su klasici, do broja 75 koje su u tandemu izrađivali Magnus i Bunker, a kad Magnus odlazi nastupaju drugi crtači. Zatim postoje EXTRA brojevi koji bi se mogli nazvati najnovijom generacijom gdje su glavni likovi Alan i Minuete. Onda postoje oni između koje izdaju Borgis i Korpus koji su kako bi rekli ni na nebu ni na zemlji. Postoje i specijali sa parodijama na razna književna djela. Naravno tu su uvijek neizostavne Priče broja 1. Postoje i kolor biblioteka ovih klasika. Ali mene zanima koja izdanja klasika su najvrednija, mozda ona koja su izdana od strane Vijesnika i Slobone dalmacije 70-ima???
Koji stripovi Alan Forda su najtraženiji i najcjenjeniji, koje godine i koji izdavača???
- Vjesnik izdaje Alana Forda do broja 448 (tj. broj same edicije, dok je unutra reprint epizoda Dr. Rakar); u broju 447 objavljena je original epizoda Anten Boy; neke epizode Vjesnik nije objavio zbog tadašnje cenzure (npr. epizode 86 i 180, s tim da je i ep. 10 prvotno preskočena, ali je naknadno ipak objavljena u trobroju 4, a tako i ep. 125 u jednom od SS Maxija; bilo je još preskakanih epizoda koje su naknadno objavljivane u SS Maxijima, ali za njihovo preskakanje razlog nije bila cenzura kao kod ep. 10, 86, 125 i 180). - Strijela 92 nastavlja izdavati Alan Ford točno tamo gdje Vjesnik prestaje, tj. s epizodom Gledanost ili smrt, a edicija kreće od broja 1 - nakon nekoliko brojeva Strijela 92 postaje Borgis i AF tako nastavlja izlaziti do broja 94 (znači, ne originalnog broja epizode, nego broja stripa u ediciji) - od broja 95 do 151 AF izdaje Korpus; u svakom slučaju, svih 151 brojeva se izravno nastavlja na ranije spomenuti Vjesnikov Superstrip 447 - istovremeno s redovnim epizodana Borgis/Korpus izdaju i specijalne brojeve (u velikom, pa kasnije u malom formatu) - nakon Korpusa AF preuzima Strip-Agent i objavljuje ga u extra ediciji.
Klasik je edicija Strip-Agenta koja objavljuje cijeli Alan Ford kronološki od početka. Super klasik je reprint klasik edicije.
Dakle, ništa nije kako ti kažeš 'ni na nebu ni na zemlji', nego edicije slijede jedna drugu, a sve prateći kronološki talijansku seriju.
Kad pitaš koje su epizode najvrijednije pomalo je nejasno u kojem smislu to pitaš. Ako time misliš koje su najvrijednije u smislu najboljih epizoda to je malo teže za odgovoriti (tj. svaki od nas može imati neke svoje najbolje epizode a da neki drugi ljubitelji AF-a te iste ne smatraju najboljima), ali recimo da većina nas najbolje epizode smješta unutar tih prvih 75 brojeva (dakle koje je crtao Magnus), mada ima odličnih epizoda i kasnije. Međutim, ako pod najvrijednijim epizodama misliš koje su financijski najvrijednije onda tu nema puno filozofije - to su svakako prvi Vjesnikovi kartonci, tj. prvih 29 brojeva.
|
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5281 Posts
Posted - 11/03/2013 : 17:21:09
|
I znači na kraju da zaključimo koliko brojeva od AF postoje 400 i nešto. S tim da ne računamo reprintane brojeve, specijale i priče broja 1. To jest, svaki izdavač je nastavio izdavati nove brojeve(ne računam na to da su neki počeli izdavati neke brojeve od početka). Znači da sve izdavače uzmemo kao jednog koliko bojeva ima oko 440 ili tako nešto, od 1969. pa do danas ????
Kad pitaš koje su epizode najvrijednije pomalo je nejasno u kojem smislu to pitaš. Ako time misliš koje su najvrijednije u smislu najboljih epizoda to je malo teže za odgovoriti (tj. svaki od nas može imati neke svoje najbolje epizode a da neki drugi ljubitelji AF-a te iste ne smatraju najboljima), ali recimo da većina nas najbolje epizode smješta unutar tih prvih 75 brojeva (dakle koje je crtao Magnus), mada ima odličnih epizoda i kasnije. Međutim, ako pod najvrijednijim epizodama misliš koje su financijski najvrijednije onda tu nema puno filozofije - to su svakako prvi Vjesnikovi kartonci, tj. prvih 29 brojeva.
ma ne, u Hrvatskoj su objavljene 492 priče, nedostaje još br.180 koju je Vjesnik preskočio, a koju će Klasik objaviti za cca 4 godine. U Italiji su priče stigle do br.526 - beskonačne sage s Minuette u glavnoj ulozi već STOTINU brojeva ,,
 |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Posted - 11/03/2013 : 17:29:45
|
Najnoviji broj ti je ovaj Strip-Agent extra 69 koji treba izaći, dakle izvorni broj 492. To znači da je dosad i objavljeno 491 epizoda, uz reprinte Vjesnika (neke epizode i po 3 ili čak i više puta kroz Maxi i trobroj), Strip-Agenta (kroz klasik i super klasik edicije), a imaš i izdavača Svet koji objavljuje AF kronološki od epizode Kum koja je u Vjesniku objavljena pod rednim brojem 420, a zadnja po popisu je epizoda Frick, koju je objavio Borgis pod rednim brojem 89. Kako je nakon Kuma u Vjesniku izašlo još 27, pa potom do Fricka u Borgisu još 89 brojeva, to zajedno čini 116 epizoda, koliko ih je izdao Svet, što znači da i oni uredno prate izvornu numeraciju počevši od epizode Kum (kod njih se zove Veliki gazda).
Uoči da ne spominjem brojeve epizoda izvorne numeracije, nego brojeve unutar edicija, pošto sve izvorne brojeve ne znam napamet, pogotovo nakon epizode 200 Hik hik hurra. |
 |
|
djukak
Senior Member

2985 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 11/03/2013 : 17:51:02
|
Ako sam dobro shvatio originalni broj 180 jedini (od prva 492 broja) nikada nije objavljen na ovim prostorima?
 |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Posted - 11/03/2013 : 19:07:26
|
Da, AF 180 zasad je jedina neobjavljena epizoda, budući da je sve ostale Strip-Agent dosad objavio u klasik ediciji.
Pirate ne računamo, makar su nekima puno značili (pogotovo dok se nije znalo da će SA krenuti s klasicima). |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 11/03/2013 : 23:05:19
|
Da, AF 180 zasad je jedina neobjavljena epizoda, budući da je sve ostale Strip-Agent dosad objavio u klasik ediciji.
Pirate ne računamo, makar su nekima puno značili (pogotovo dok se nije znalo da će SA krenuti s klasicima).
a kakva je uopće ta 180-a epizoda?
sudeći po godini izdanja i naslovu, radi se o Olimpijadi u LA-u '84. godine. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Posted - 12/03/2013 : 02:41:06
|
Pa i nije baš nešto posebno. Čitao sam je prije prilično dugo vremena, pa se ne sjećam detaljno svega. Uglavnom, neki ruski sportaš trebao je prebjeći za vrijeme tih igara na stranu amerikanaca, ali pod uvjetom da pobijedi. Da bi ga spriječili u pobjedi angažiraju grupu TNT i Boba Rocka koji je trčao pod dopingom, ali i uz pomoć tri svoja brata koji su upadali na smjenu, dok bi se Bob odmarao za završnicu. Na kraju taj sportaš zapali olimpijsku vatru. Ova epizoda je inače odmah nakon one s biciklističkim utrkama u Italiji.
Naravno, Rusi su bili razlog za cenzuru. |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5281 Posts
Posted - 15/03/2013 : 08:27:51
|
Pirate ne računamo, makar su nekima puno značili (pogotovo dok se nije znalo da će SA krenuti s klasicima).
da, sjećam se da sam tih 6 - 7 kom.pirata 2OO3.godine platio na trešnjevačkom placu čak 4O-50 kn po komadu (cca 6,5 €) ... Upravo te godine krenuo je naš Klasik ,,,
44 godine Alan Forda u HR  |
Edited by - DOMI on 18/03/2013 08:44:31 |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5987 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 15/03/2013 : 09:00:45
|
quote: Originally posted by DOMI da, sjećam se da sam tih 6 - 7 kom.pirata 2OO1.godine platio na trešnjevačkom placu čak 4O-50 kn po komadu (cca 6,5 €) ... Upravo te godine krenuo je naš Klasik ,,,
Hm, Klasik izlazi od 2004. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 15/03/2013 : 10:10:47
|
Hm, Dee, zašto nema završne slike na kraju recenzije za Udarac s boka? Bio neki problem ili?  |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 15/03/2013 : 10:12:05
|
@paro: gdje sam ja to napisao da imam problema s pričajućim kosturima?  |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 15/03/2013 : 10:37:51
|
quote: Originally posted by Opti
Hm, Dee, zašto nema završne slike na kraju recenzije za Udarac s boka? Bio neki problem ili? 
S obzirom na sat kad je tekst postavljen, pretpostavljam da je Dee trčkarao oko malog Emanuela...ili to ili je cugao do ranih sati |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Posted - 15/03/2013 : 10:38:31
|
@paro: gdje sam ja to napisao da imam problema s pričajućim kosturima? 
Nisi napisao, ali si aludirao... hehehe  |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 15/03/2013 : 10:41:03
|
Kako sam na to aludirao daj mi reci?  Jedino sam napisao da je Konspiratorov kraj maštovit i to je to. |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Posted - 15/03/2013 : 11:59:43
|
Kako sam na to aludirao daj mi reci?  Jedino sam napisao da je Konspiratorov kraj maštovit i to je to.
Hau jes nou  |
|
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 15/03/2013 : 12:24:55
|
Evo, sad sam malo bacio oko na recenziju (bacio oko - koji nasilan izraz!) I evo što piše o kraju:
Način na koji je skončao Konspirator u Udarcu s boka prilično je maštovit, i mišljenje mnogih jest da ga je autor trebao ostaviti neka počiva u odori od žada.
Konspiratora su dokrajčili nagrizajući plinovi iz okoliša kojeg je zagadio Aseptik u priči Neprijatelj prirode Broj Jedan (#47) (zanimljivosti)
...Ova kao da posuđuje brojne zaštitne znakove iz tih filmova. Tako imamo... Šokantan kraj glavnog negativca...
Šta sad?  |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts
Posted - 15/03/2013 : 12:51:49
|
"Eh, tko je još vidio kostur koji govori! Čini mi se da bi bilo logičnije sresti - mrtvi kostur!" ). - citat ili aludiranje na nešto za kraj? 
Kad prvi put vidimo Konspiratora u ovoj priči, nosi fantomku preko neke generične krinke, ispod koje je pak još jedna fantomka. Da mi je znati kako se ispod tog tereta može disati. :))- zezanje na svoj račun ili aludiranje na nešto? 
I zašto je pobogu već u 11 puknut novi tekst na naslovnicu...pa nije ko da se svaki dan piše recka za AF...glavno da recka za NN stoji po 3-4 dana kao naslovnica   
EDIT: Jbalo nas komentiranje, ja se sprdam s recenzentom, a Jasko pita za format   
EDIT2: I btw. nikad vam neću oprostit tako niske ocjene za ovu epizodu, ni Optiju, ni Jasku ... blesonje  |
|
Edited by - paro on 15/03/2013 13:02:08 |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 15/03/2013 : 12:57:56
|
quote: Originally posted by paro
"Eh, tko je još vidio kostur koji govori! Čini mi se da bi bilo logičnije sresti - mrtvi kostur!" ). - citat ili aludiranje na nešto za kraj? 
Citat iz stripa... A odmah zatim je uslijedila slika s tim istim mrtvim kosturom koja je na sajtu izostavljena (I wonder why...)
Kad prvi put vidimo Konspiratora u ovoj priči, nosi fantomku preko neke generične krinke, ispod koje je pak još jedna fantomka. Da mi je znati kako se ispod tog tereta može disati. :))- zezanje na svoj račun ili aludiranje na nešto? 
Ajde dobro, pa mogu valjda ubacit MALO tih mini-kritikica 
I zašto je pobogu već u 11 puknut novi tekst na naslovnicu...pa nije ko da se svaki dan piše recka za AF...glavno da recka za NN stoji po 3-4 dana kao naslovnica   
To se bjelolasica i tinton osvećuju fordofilima preko groba (bana)
|
 |
|
Topic  |
|