Author |
Topic  |
Oki
Advanced Member

Croatia
5387 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 12/07/2015 : 08:57:30
|
quote: Originally posted by Risar_69
ma je bez veze, ali danas sam prvi put video titlovan crtič- boje su užasne, pa staro je, ali bi ga imao na dvdju sa titlovima za uspomenu :) A tražim i onaj AF o Titi-imam original ali bi volio imati i onaj u tvrdoj vezavi ali ga nema više, gledao sam svugdje. Sve je razgrabljeno  A od Fordiča sa nestrpljenjem čekam samo broj 180 i onda sam završio sa AF Inače imam sve klasike još od oca, kupujem samo izuzetke. uzeo sam i klasik knjige prvih 80 brojeva na uspomenu, kad mi je moj dragi otac umro, 2004 i tad su počeli izlaziti ti klasici...
 Ispod je: Preteklost u nas neče da umre, Prihodnost-budučnost je uvijek drugačija od one, koje smo očekivali, Sedanjost-sadašnjost je samo premikajoča-pomerujuča se tačka.
Čekam samo još broj 180 od cenzuriranih Fordova. Inače sam ponosan na cjelokupnu kolekciju. Otac mi je bio Veliki sakupljač stripova, puno stripova je otišlo u prave ruke kod Sigisa i znam, da su na sigurnome.

|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 12/07/2015 : 10:35:07
|
quote: Originally posted by Oki
quote: Originally posted by Jasko
Uzeo prvi kolorac. Sasvim, sasvim, sasvim pristojno. Očekivao sam lošije izdanje, otud pohvale.
Prošao mi je ovaj prvi kolorac kroz ruke. Je, korice, otisak, sama kvaliteta izdanja je sasvim pristojna.... ...ali sami kolor unutar stripa... Ove stranice koje su iznad poslikane još možda i mogu proći, ali sve u svemu, sve ostalo je drečavo, neprirodno i katastrofalno obojeno. Puno zelene i ljubičaste boje neba Kada bih ovo kupovao, onda bih rekao da je to bespotrebno bačen novac!
Ma znam ja, nego sam ga poredio s talijanskim izdanjem. A c/b je najbolji, ali SA ni tu nije blistao. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19205 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/07/2015 : 13:11:46
|
Vrhunsko izdanje,kolor odlican,pomalo humoran i ironican ko sam strip...neznam sta bi vi radi ali meni je to odlicno izdanje...zuto nebo mi ne smeta najmanje,plavog sam vec sit ovih vrucih dana,ne sitnicarite i uzivajte ko nekad...da se taj strip pojavio tamo 80-90 svi bi svrsavali ko na zagorov kolorc prokleto blago izdan tamo oko 80--te....razmazena derista ste.  |
Edited by - teller on 12/07/2015 13:12:15 |
 |
|
gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 12/07/2015 : 15:08:39
|
quote: Originally posted by teller
Vrhunsko izdanje,kolor odlican,pomalo humoran i ironican ko sam strip...neznam sta bi vi radi ali meni je to odlicno izdanje...zuto nebo mi ne smeta najmanje,plavog sam vec sit ovih vrucih dana,ne sitnicarite i uzivajte ko nekad...da se taj strip pojavio tamo 80-90 svi bi svrsavali ko na zagorov kolorc prokleto blago izdan tamo oko 80--te....razmazena derista ste. 
Bolji kolor Alanu ni ne treba  |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19205 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/07/2015 : 15:42:39
|
quote: Originally posted by gerilac1
Vrhunsko izdanje,kolor odlican,pomalo humoran i ironican ko sam strip...neznam sta bi vi radi ali meni je to odlicno izdanje...zuto nebo mi ne smeta najmanje,plavog sam vec sit ovih vrucih dana,ne sitnicarite i uzivajte ko nekad...da se taj strip pojavio tamo 80-90 svi bi svrsavali ko na zagorov kolorc prokleto blago izdan tamo oko 80--te....razmazena derista ste. 
Bolji kolor Alanu ni ne treba 
bravo,shvatio si odmah point mog posta,mogo sam i tako napisat.... |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 12/07/2015 : 20:05:44
|
Da, mi smo razmažena derišta koja sitničare, a ti si nekritičan 
Nismo više u osamdesetima ni devedesetima, već u 2010 - ima 
Za mene ovo farbanje nije ništa drugo nego "ispravljanje nečega što nije trebalo ispravljati". Što će ti boja kada ga ovaj strip ni ne treba?
|
"Nothing lasts forever." |
 |
|
PaoloRivera
Average Member

.gif)
Croatia
529 Posts
Member since 09/09/2014 |
Posted - 12/07/2015 : 21:45:54
|
Mislim da je teller htio reći da kritiziranjem sebi i drugima samo uništavate užitak, uostalom, nitko vas ne tjera da kupujete strip samo zato što ga izdaje. Meni je ovaj kolorac, recimo, bio prvi Alan Ford koji sam pročitao uopće i mogu reći da je strip pravo osvježenje. Progutao sam ga u 15 minuta i kolor mi nije nimalo smetao, dapače, negdje na kraju je baš pomoću boje postignuto nešto kao polivalentni kadar: detalj pisma ili tako nešto, koji funkcionira kao prijelazni kadar između scena, a zbog istih boja u prethodnoj i sadašnjoj sceni ne primjećujemo odmah da smo u novom prizoru. Time je dobiveno nešto kao postepenost prijelaza. Dakle, nije to tako loš kolor. Iako je činjenica da je Alan Ford naslov koji ozbiljnije izgleda crno-bijeli, boja ga donekle lišava ironijske težine.
Boja mi nije smetala, ali nešto drugo mi je zapelo za oko: stranice, tj. crtež u ovom izdanju nije oštar. Ako dobro pogledate, vidjet ćete da je pikseliziran, kao kad se manja slika poveća na veću dimenziju. Pogledao sam prvi broj u Superklasiku i nema taj problem, crtež je savršeno oštar. Ovdje je tekst oštar, ali crtež ne. Osim toga, koloru se može zamjeriti što zbog njega sve crne linije i površine gube definiciju, oštrinu i ponegdje jasnoću, kao da se utope u boji. A možda je to do neoštrih stranica općenito, ne mogu reći. |
Edited by - PaoloRivera on 13/07/2015 13:59:44 |
 |
|
roby05
Advanced Member

Croatia
3023 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 13/07/2015 : 21:54:16
|
Neko je zamisa puno boje i nije to to. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29629 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1937 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 14/07/2015 : 07:52:54
|
quote: Originally posted by supermark
Na kojemu je HCu stao strip agent?
Eto ti ga sad! Kupio nedavno komplet HC 1-156 i kao neupucenome zapelo mi za oko da snk nema vise HC-a u najavi. Kazem si, pitaj na AF topicu, koji je sistem izlazenja HC-a, paralelno sa SC ili naknadno od remitende ili sto? I taman svratim na topic da pitam, kad ono ovo tvoje pitanje! Je li stvarno stao? Pa ljudi moji, ima li ijedan HC-qrac da su ovi maloumnici izgurali do kraja? Ee, lose mi je. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Shuckey
Average Member

Croatia
732 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 14/07/2015 : 11:00:09
|
quote: Originally posted by PaoloRivera
Boja mi nije smetala, ali nešto drugo mi je zapelo za oko: stranice, tj. crtež u ovom izdanju nije oštar. Ako dobro pogledate, vidjet ćete da je pikseliziran, kao kad se manja slika poveća na veću dimenziju. Pogledao sam prvi broj u Superklasiku i nema taj problem, crtež je savršeno oštar. Ovdje je tekst oštar, ali crtež ne. Osim toga, koloru se može zamjeriti što zbog njega sve crne linije i površine gube definiciju, oštrinu i ponegdje jasnoću, kao da se utope u boji. A možda je to do neoštrih stranica općenito, ne mogu reći.
Hvala na ovom prikazu. Jedino što me kopkalo da se potrudim makar prolistati ovo na kiosku je bila nada da su materijali barem malo dostojniji ovaj put, ali kurac. Tecite, suze moje. |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1937 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 14/07/2015 : 13:19:08
|
quote: Originally posted by Jasko
Nije mislio stao stao, nego pita na kom je trenutno broju.
Hvala, Jasko, znaci ima nade. Puuuh! |
 |
|
PaoloRivera
Average Member

.gif)
Croatia
529 Posts
Posted - 14/07/2015 : 14:26:51
|
quote: Originally posted by Shuckey
quote: Originally posted by PaoloRivera
Boja mi nije smetala, ali nešto drugo mi je zapelo za oko: stranice, tj. crtež u ovom izdanju nije oštar. Ako dobro pogledate, vidjet ćete da je pikseliziran, kao kad se manja slika poveća na veću dimenziju. Pogledao sam prvi broj u Superklasiku i nema taj problem, crtež je savršeno oštar. Ovdje je tekst oštar, ali crtež ne. Osim toga, koloru se može zamjeriti što zbog njega sve crne linije i površine gube definiciju, oštrinu i ponegdje jasnoću, kao da se utope u boji. A možda je to do neoštrih stranica općenito, ne mogu reći.
Hvala na ovom prikazu. Jedino što me kopkalo da se potrudim makar prolistati ovo na kiosku je bila nada da su materijali barem malo dostojniji ovaj put, ali kurac. Tecite, suze moje.
OK, ovo mi već malo izgleda kao cjepidlačenje, iako ni sam nisam puno drugačiji. Ali sam svjestan da je pomalo cjepidlačenje  |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 18/07/2015 : 22:02:12
|
U SNK je stigao kolorac br. 2 Šuplji zub. Neka svatko govori što god hoće, ali ja ovome ne mogu odoljeti.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 18/07/2015 : 22:52:24
|
A jučer kada sam bio u prilici da ga ''izvadim'' taj zub još nije bio šupalj.  Sada je barem sigurno da ide mjesečnim ritmom a to će dosta pomoći u odluci da ne odustanem nakon prvog broja. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
maddjuro
Average Member

675 Posts
Member since 08/01/2008 |
Posted - 19/07/2015 : 13:28:21
|
Kolorce cu, vjerojatno, uzeti na interliberu. 25kn mi je nekako previše , bar s trenutnom financijskom situacijom, za davati. |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2370 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 19/07/2015 : 14:46:45
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
U SNK je stigao kolorac br. 2 Šuplji zub. Neka svatko govori što god hoće, ali ja ovome ne mogu odoljeti.
A jbt, ja još čekam da kod nas dođe kec  |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
 |
|
PaoloRivera
Average Member

.gif)
Croatia
529 Posts
Posted - 19/07/2015 : 16:14:32
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Odlično! |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29629 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 19/07/2015 : 17:32:40
|
quote: Originally posted by ZoranC
Eto ti ga sad! Kupio nedavno komplet HC 1-156 i kao neupucenome zapelo mi za oko da snk nema vise HC-a u najavi.
Ne brini, evo kod mene do broja 162, sve HC Ne znam zasto ih nema najavljeni u SNK, ali ih ima u Alan Fordu, sad stiglo s uvozom |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5158 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 20/07/2015 : 09:23:15
|
Šuplji zub od jutros u svakom kiosku !
46 god. Alan Forda u HR  |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 20/07/2015 : 10:19:28
|
quote: Originally posted by DOMI
Šuplji zub od jutros u svakoj čeljusti !
Kod mene još nema niti jednoga. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2449 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
Topic  |
|