Author |
Topic |
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 30/07/2018 : 23:45:38
|
quote: Originally posted by sumohrvat Ajde propali nogometni sudijo ne palamudi na svaki komentar. Veliki broj nas smatra ovo zadnjim brojem. I svoju kolekciju ću gledati do ovog broja. Ostalo me ne zanima koliko god ti branio i promovirao ovo novo izdanje. Ove sljedeće brojeve što su trebali izaći u klasiku nabavit ću u Vjesnikovu izdanju. I to je to... Nedam jednu jedinu lipu za ovo novo izdanje.
Šta zi znaš o meni uopšte da imaš ikakvo pravo da mi se obraćaš na onakav način?
Ako ti moderatori budu opet dozvoljavali da mi se obratiš na ovakav način, odgovoriću ti adekvatno. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15799 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 31/07/2018 : 10:15:08
|
quote: Originally posted by mogorovic
Svršeno je. Gotovo. Nema ničega više poslije danas. Zapamtite, djeco, današnji dan, 30. srpnja 2018. godine. Dan kada je na kioske stigao (na sajmove i puno ranije) posljednji 200. broj Alana Forda (Hik hik hura!) iz serije Klasik. Nikada više hrvatskog, domicilnog izdanja. Nikada više DOMI-jeve krilatice: 49 godina Alana Forda u Hrvatskoj! Niti 50, niti 51... Izašao je, sa svojom osebujnom zadnjom koricom i hrptom, a kakav bi i, inače, mogao biti drukčiji u Hrvatskoj!? Jer, da je drukčije, na zadnjoj bi stranici bila najava za 201. broj. Kojega nema i neće ga biti. Uživajmo u sjećanjima i starim brojevima. Ljubomorno to čuvajte, sebi i svojoj djeci. Dobro, dosta smo "plakali", a sada idemo dalje.
Moram priznati da je ovo "sjajan", (ako takvu rijec mozemo koristiti za takvo sto), nekrolog. Citulja sa svim kvalitetama i vrlinama dragog nam pokojnika. Pridruzujem se s iskrenom sucuti... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15799 Posts
Posted - 31/07/2018 : 10:17:40
|
quote: Originally posted by bvagner3
Da,možda više paše naslov zadnjeg extra izdanja,Bizarna sudbina....
Da ovo je stvarno pomalo bizarno... Broj jedan uskrsne, Alan Ford, pa kako drugacije kazati; umre... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15799 Posts
Posted - 31/07/2018 : 10:19:33
|
quote: Originally posted by mpavin
Neću ga ni kupiti, imam Borgisovog.
Borgis je objavio Hik, hik hura? |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15799 Posts
Posted - 31/07/2018 : 10:32:54
|
quote: Originally posted by sumohrvat
quote: Originally posted by Jasko
quote: Originally posted by mogorovic
Svršeno je. Gotovo. Nema ničega više poslije danas. Zapamtite, djeco, današnji dan, 30. srpnja 2018. godine. Dan kada je na kioske stigao (na sajmove i puno ranije) posljednji 200. broj Alana Forda (Hik hik hura!) iz serije Klasik. Nikada više hrvatskog, domicilnog izdanja. Nikada više DOMI-jeve krilatice: 49 godina Alana Forda u Hrvatskoj! Niti 50, niti 51... Izašao je, sa svojom osebujnom zadnjom koricom i hrptom, a kakav bi i, inače, mogao biti drukčiji u Hrvatskoj!? Jer, da je drukčije, na zadnjoj bi stranici bila najava za 201. broj. Kojega nema i neće ga biti. Uživajmo u sjećanjima i starim brojevima. Ljubomorno to čuvajte, sebi i svojoj djeci. Dobro, dosta smo "plakali", a sada idemo dalje.
Aha. A kakve veze klasik ima s tim? Onizđazi od 2004.
Ajde propali nogometni sudijo ne palamudi na svaki komentar. Veliki broj nas smatra ovo zadnjim brojem. I svoju kolekciju ću gledati do ovog broja. Ostalo me ne zanima koliko god ti branio i promovirao ovo novo izdanje. Ove sljedeće brojeve što su trebali izaći u klasiku nabavit ću u Vjesnikovu izdanju. I to je to... Nedam jednu jedinu lipu za ovo novo izdanje.
Mozes ih naci u izdanju Vjesnika po aukcijama. Ima ih dosta, nisu ni skupi. Ja sam ih skoro sve ,(bili su mi visak), prodao u zadnju godinu za male novce...brojevi od 338 do 448. Jedino zadnjih 10 brojeva, ako su ocuvani postizu veliku cijenu. |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 31/07/2018 : 11:05:15
|
quote: Originally posted by ivanl
[quote][i]Originally posted by Mozes ih naci u izdanju Vjesnika po aukcijama. Ima ih dosta, nisu ni skupi. Ja sam ih skoro sve ,(bili su mi visak), prodao u zadnju godinu za male novce...brojevi od 338 do 448. Jedino zadnjih 10 brojeva, ako su ocuvani postizu veliku cijenu.
To su brojevi koje sam već osobno kupovao kao klinac od desetak godina. Mislim da sam ih prodao da bi uplatio odlazak na jednu utakmicu reprezentacije. Koliko se sijećam. Morat ću ih sada nabavljat preko aukcija kada je sigurno da više neće biti nastavka nakon broja 200. Hvala... |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Posted - 31/07/2018 : 11:10:28
|
quote: Originally posted by sumohrvat Ajde propali nogometni sudijo ne palamudi na svaki komentar. Veliki broj nas smatra ovo zadnjim brojem. I svoju kolekciju ću gledati do ovog broja. Ostalo me ne zanima koliko god ti branio i promovirao ovo novo izdanje. Ove sljedeće brojeve što su trebali izaći u klasiku nabavit ću u Vjesnikovu izdanju. I to je to... Nedam jednu jedinu lipu za ovo novo izdanje.
Šta zi znaš o meni uopšte da imaš ikakvo pravo da mi se obraćaš na onakav način?
Ako ti moderatori budu opet dozvoljavali da mi se obratiš na ovakav način, odgovoriću ti adekvatno.
Zašto misliš da bi trebao išta znati o tebi ? Pa ne mislim te na spoj zvati ????? Vidim ono što napišeš na forumu i na to reagiram. Pišeš nebuloze po nogometnim topicima i tu ti sa guštom odgovorim. A ovdje svima nama koji su ljuti što su izgubljena prava za Alan Forda nakon broja 200 pokušavaš objasnit neke svoje ideje. Mogu onda i ja tebe pitat... u čemu je tvoj problem ???? |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Posted - 31/07/2018 : 11:27:20
|
Ma zabole me uvo da se s tobom objašnjavam, a još manje da ti odgovaram na sve uvrede. No, budeš li mi se iznova i iznova obraćao ovako, odgovoriću ti podjednako sirovo. |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 31/07/2018 : 11:37:15
|
Da,mozda bi se moglo razglabati o tome zasto i kako su prava izgubljena/prepustena CPG-u,a ne o samom CPG-u ka trenutno jedinom. Sto se mene tice,sasvim svejedno,plan do broja 200 ispunjen. Osobno nemam nista protiv CPG-a,iako mi se kolor koncept ne svidja,nema razloga bacati drvlje i kamenje.Uostalom,ako im ne bude islo,sami pali sami se ubili. J..u nas i sa vecim budalastinama pa se suti,manje vise. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Posted - 31/07/2018 : 11:43:47
|
Ma zabole me uvo da se s tobom objašnjavam, a još manje da ti odgovaram na sve uvrede. No, budeš li mi se iznova i iznova obraćao ovako, odgovoriću ti podjednako sirovo.
Brrrrrrr.... evo zavukao sam se ispod dekice od straha i ne smijem da provirim A ništa, čekam s nestrpljenjem neku od tvojih budućih umotvorina pa da mogu iskomentirat
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17837 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 31/07/2018 : 13:55:51
|
Briga me za CPG, ali ostaje žal što je Strip-agent projekt 'Klasik', započet u svibnju 2004., ovako traljavo i fušerski odradio - ponajprije tu mislim na mnoštvo tipfelera i omaškom ispuštenih riječi. To ubija dojam, ubija humor; nije to glupavi Zagor pa da se takvo što može tolerirati i prešutjeti.
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Posted - 31/07/2018 : 14:08:17
|
Papir je kod klasika bio ok, kao i dizajn naslovnih. Ostalo manje-više. Moglo je da bude malo bolje, da bi bilo najbolje.
Ovde većina gađa na lični nivo ili šovinistički. To ne dopuštam i odgovaraću takvima podjednako seljački i bezobrazno. |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Posted - 31/07/2018 : 15:11:12
|
Papir je kod klasika bio ok, kao i dizajn naslovnih. Ostalo manje-više. Moglo je da bude malo bolje, da bi bilo najbolje.
Ovde većina gađa na lični nivo ili šovinistički. To ne dopuštam i odgovaraću takvima podjednako seljački i bezobrazno.
Nemaš ti šta dopuštat ili ne dopuštat. Za to postoje moderatori, a ne ti... I nitko ovdje ne gađa na lični nivo ili šovinistički nego to ti sebi tako umišljaš. Ne razumiješ ili ne želiš razumjeti da je Alan Ford izlazio isključivo u nekoj zagrebačkoj nakladi, da ga je na ovim prostorima proslavio dobrim dijelom Brixyev prijevod i da to nema apsolutno nikakve veze sa šovinizmom ili nekim lično. Ako ćeš ti svima koji se ne slažu sa tobom odgovarat ko seljak i bezobraznik to govori više o tebi. Ljudi valjda imaju pravo reći ili napisati kako im se ne sviđa promjena izdavača, a bez da ti redovno moraš odgovoriti na svaki takav komentar. |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 31/07/2018 : 15:14:33
|
Bez obzira na sve,meni je jedina mana,"sto me ljuti",to famozno preskakanje brojeva. Istina,kvalitet je bija bolji kod Klasika,ali to bi pregrmio. Neka sad CPG pocne od prvog broja Kolor ediciju i dobro ili recimo 3/1. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2346 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 31/07/2018 : 15:36:40
|
A meni je najteže palo što klasik nije izlazio bar do Borgisovih fordova,da izbjegnem to šarenilo različitih izdanja,sve sam prije mislio čak prodati Borgiov kompet,jer sam planirao sve to imati u klasiku,dobro da nisam prodao.... |
#!?? |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Posted - 31/07/2018 : 15:46:34
|
A bre, isključi se već jednom. Udeli jednom sam sebi pametan savet koji velikodušno meni daješ.
Ja da se isključim ? Imaš 5900 postova u 6 godina, a ja 1500 u 16 godina i ti meni kažeš da se isključim malo ??????
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15799 Posts
Posted - 31/07/2018 : 17:22:46
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Ovde većina gađa na lični nivo ili šovinistički. To ne dopuštam i odgovaraću takvima podjednako seljački i bezobrazno.
Nemaš ti šta dopuštat ili ne dopuštat. Za to postoje moderatori, a ne ti... I nitko ovdje ne gađa na lični nivo ili šovinistički nego to ti sebi tako umišljaš. Ne razumiješ ili ne želiš razumjeti da je Alan Ford izlazio isključivo u nekoj zagrebačkoj nakladi, da ga je na ovim prostorima proslavio dobrim dijelom Brixyev prijevod i da to nema apsolutno nikakve veze sa šovinizmom ili nekim lično. Ako ćeš ti svima koji se ne slažu sa tobom odgovarat ko seljak i bezobraznik to govori više o tebi. Ljudi valjda imaju pravo reći ili napisati kako im se ne sviđa promjena izdavača, a bez da ti redovno moraš odgovoriti na svaki takav komentar.
Prijo, visekratno je to objasnjeno vise ili manje istim rijecima. Sto da ti kazem? Mozes biti europejac/balkanac u ophodenju, ali ne ide sve u svacije usi. Konstantno objasnjavanje fanova Alan Forda, istim rijecima, istom logikom, istim argumentima, ne dopire tamo gdje treba. Pokopajmo naseg dragog pokojnika, kako si rekao, nakon broja 200 Strip Agenta i jbg. Ja bi samo dodao, nakon 49 godina,(zalim sto necemo obiljeziti 50-godisnjicu), i sto smo tako bili blizu taljanima, s novim epizodama. Ma kakve one bile po kvaliteti. Ovo je bio jedini slucaj da smo se skoro "izravnali" sa maticnim epizodama. |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5052 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 31/07/2018 : 18:21:05
|
Da . kakva ironija sudbine . Zadnji broj Alan Forda je odlično odrađen s finijim papirom ali "Siromašnijim" tj. lošijim Magnusovim crtežom Alan Ford je umro a broj 1 ,oživio, di mu na zadnjoj stranici članovi najtajnovitije grupe nazdravljaju DUG ŽIVOT NJEGOVOJ VISOSTI
|
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 31/07/2018 : 18:32:33
|
Inicijalno je Klasik zamišljen zaključno sa 75. brojem, ali je dobra prodaja uvjetovala nastavak. Kako god, i ovih 200 je previše, a nakon 200 je uglavnom nečitljivo, koliko god Mangia i Anten-man mnoge od nas asocirali na djetinjstvo. |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Posted - 31/07/2018 : 19:04:31
|
quote: Originally posted by VALTER
Inicijalno je Klasik zamišljen zaključno sa 75. brojem, ali je dobra prodaja uvjetovala nastavak. Kako god, i ovih 200 je previše, a nakon 200 je uglavnom nečitljivo, koliko god Mangia i Anten-man mnoge od nas asocirali na djetinjstvo.
S ovim se apsolutno slažem. Te priče su vjerovatno toliko loše danas da me je strah pročitati ih ponovo. Da si ne pokvarim doživljaj kad sam ih s guštom citao kao klinac od 10 godina ;) |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15799 Posts
Posted - 31/07/2018 : 20:14:24
|
Da je bilo srice bili bi uhvatili i extru, u hc ruhu...ali jbg. Bernard mi je rekao, ima godinu dana tome, da ce sa 200-stoticom biti kraj. Sto se mene tice, ovih 200 komada, sjajno izgledaju na polici, pa fala in Berni i na tome... |
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Posted - 31/07/2018 : 20:50:14
|
quote: Originally posted by ivanl
Da je bilo srice bili bi uhvatili i extru, u hc ruhu...ali jbg. Bernard mi je rekao, ima godinu dana tome, da ce sa 200-stoticom biti kraj. Sto se mene tice, ovih 200 komada, sjajno izgledaju na polici, pa fala in Berni i na tome...
Meni je bila želja da stignu do kuda je Vjesnik stigao, ali šta se može... |
|
|
Topic |
|