Author |
Topic  |
popovic
Starting Member
51 Posts
Member since 24/12/2006 |
|
scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts
Member since 20/04/2005 |
Posted - 02/02/2007 : 18:26:58
|
Izasao je novi Svetov "Alan Ford" br.43 "Partija Ujedinjenog podrigivanja" (Il Partito degliSbevazzioni;n.292 (1993)). Preporucujem ga toplo svim ljubiteljima Alan forda, odavno nije bilo bolje epizode, maldini&Demettrio su majstorski odradili prevod, a i epizoda je za divno cudo dobra. Narocito odskace brutalna prica Broja jedan o Romulu&Remu....Ovo je drugi deo poslednje trilogije o Superhiku. za mesec dana najavljena je epizoda "kolo srece". naslovnica-standard, cena 70din, 7 kn.... |
 |
|
scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts
Posted - 02/02/2007 : 18:32:19
|
Na nedavno odrzanim izborima stvarno je postojala partija PUP-partija udruzenih penzionera ili tako nekako...koincidencija... |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17687 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17687 Posts
Posted - 03/02/2007 : 19:44:06
|
Pročitao sam strip i epizoda je stvarno dosta bolja od ostalih iz ovog perioda. Sve čestitke momcima koji rade prevod, ovog puta stvarno nemam nikakvih zamjerki. Da bar i Strip agent ima ovako talentovane prevodioce. Naslovnica je prosjek Svetovog dizajnera (piše da se zove Vladimir Dudaš), bilo je i mnogo lošijih. Sljedeći broj je Kolo sreće, i to je kraj ove trilogije.
A tu je i još jedna anketa:
Koji je Grunfov najbolji natpis na majici:
a) Pijte više mlijeka, a manje nafte! b) Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti – ne vrijedi! c) Naoružajmo se i bježimo! d) Ako vidite duha, napijte se Pik piva do uha!
 |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 07/02/2007 : 12:56:02
|
Alan Ford u Engleskoj..... ili novi extra AF na kioscima(od jučer)
Dakle,stvari polako sjedaju na mjesto. Cvijećarnica je obnovljena u novome ruhu,tu je sada privatna detektivska agencija T.N.T. Slika Broja Jedan krasi agenciju,Klodovik je opet kučna pomoćnica,a Alan ide u Englesku riješiti rasplet ubojstava u dvorcu Sira Olivera.
Dosadna epizoda nakon prošle zanimljive.Minuette je još uvijek nepoznanica sa svojim magičnim rukama,Sir Oliver nije onaj na kojeg smo navikli svo ovo vrijeme. U idućem broju : Svijet Alana Fonta Ne volim takve epizode iz nikakve druge dimenzije niti van stvarnosti.Tračak nade tek donosi da je ovo možda zadnja epizoda iz dimenzije XL.A opet,lijepo je vidjeti sve stare likove po naslovnici(No.1,Bob,Jeremija,Šef i Grunf)... |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 08/02/2007 : 00:56:30
|
Hm, pa i nije ubi Boze lose. Pazarih to sad kad sam bio u ZGu. Kao i Svet Alana Fonta.
Sad se Bunker fura na svoje korene, satro krimic i to. Sledeci broj, onaj sto ima Arsena Lupigu, Gumiflexa i Strabaldu na korici, nastavak je Sveta Alana Fonta. Mogu reci - glupljikavo, ali kud i kamo zanimljivije nego ranije Xl gluposti.
Uopste, moj zakljucak je da to sa tandemom Alan-Minuette uopste nije losa fora. Nesto mora da se desava u serijalu, napokon, i zaista manje je rdjavo nego ovo do sada. Ostaje jos da se vidi...
I da, Sir Oliver poslednjih sto brojeva, a ne samo sad, deluje kao da nije on, Bunker se totalno udaljio od tog lika.
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 08/02/2007 : 01:02:39
|
Poz Alan Fordovci:))
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself...
|
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 08/02/2007 : 15:07:25
|
Leo,di si to uzeo? U more comicsu? Ja eto nisam :-) redovito čekam pristigle na obližnju trafiku.
Do sada se i meni sviđa tandem Alan-Minuette-Klodovik ali me nerviraju ove puste dimenzije to je loše do samog đavola iako zamišljeni "new age" sa Detektivskom Agencijom TNT,(loša)prošlost ga već stiže u trećem nastavku.... Mislio sam da se barem malo odvojio od scenarističkog kraha prijašnjih loših epizoda... |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 08/02/2007 : 15:18:47
|
U MCu, da.
A jbg Kico, isti ti to covek pise, ne moze odjednmo da zablista:) Ja se zapravo nadam da ce makar na momente ikad vise zablistati. Al' kazem, puno manje je rdjavo ovo.
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
|
scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts
Posted - 09/02/2007 : 10:08:46
|
Sledeci broj, onaj sto ima Arsena Lupigu, Gumiflexa i Strabaldu a taj kupujem, cak ako je i najgori trip ostarela Magnusa...Moram da vidim Arsena!!!!!Nego nista ne govoritwe kako vam se svideo pup??? |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 09/02/2007 : 10:19:34
|
Listam iduće naslovnice i u broju 433 naletim na Maxmagnusa kao dodatak broju. Jel od tuda potekla rasprava na onom drugom topicu? Ili ćemo doživjeti kratku epizodu Maxmagnusa u A.Fordu? |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Posted - 10/02/2007 : 01:47:51
|
Naravno.
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself...
|
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 25/02/2007 : 13:49:37
|
Svijet Alana Fonta ili još jedna od gluposti koje se dešavaju u XL dimenziji...
Uglavnom odvratno,a od sada se i nastavlja. Kad ste mi najavili da će se pojaviti Arsen Lupiga i Gumiflex,mislio sam da se dešava nešto nalik onomad kad je umro Broj Jedan,pa su se svi negativci zaredali jedan za drugim i nekako je uspostavljen serijal i bez članova udruge TNT. To je još i bilo zanimljivo,jer su se redali zaboravljeni negativci redom Wurdalak,Konspirator,Grbavac,Superhik,Gumiflex,Arsen,Katodik i svaki ponaosob. Ovako,zamišljeni kao bučkuriš po XL dimenziji,samo navlače bijes jadnog čitatelja. Naivno,stupidno,nečitljivo. A taman sam se ponadao nečem bilo kakvom drukčijem.... Jadan ne bio! |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17687 Posts
Posted - 02/03/2007 : 16:30:17
|
Svetov Alan Ford je stigao do broja 44 pod naslovom Kolo sreće. Solidna epizoda za kraj pretposljednje Superhikove trilogije, a ostalo manje-više standardno. Naslovnica je malo ispod prosjeka Svetovog dizajnera, prevod je dobar, a tu je i ko zna koja po redu glupa anketa/nagradna igra za majice:
Koji je najbolji Sir Oliverov razgovor sa trgovcem Bingom? Halo Bing, kako brat?...
a) ...Izašao, pa opet ušao? Opljačako dete od sedam meseci? Dečko zaista nema stila... b) ...Pomaže starcima preko ceste? Ne, nego ih gazi autom. Momak zaista nema stila... c) ...Što? Prijavio se policiji? Što ćemo... Budi hrabar, svako ima crnu ovcu u familiji! Zanimaju li te safiri u zlatu?
Sljedeći broj je Pitanje savesti.
 |
 |
|
scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts
Posted - 02/03/2007 : 18:44:49
|
da,da 44ti broj...."Kolo srece" politicka saga primerenija pre ovim prostorima nego Alan Fordu...Blizimo se nezustavljivo jubilarnom 300tom broju, i konacnom raspletu VC price.Ovo je inace(po original numeraciji broj293)kraj Peruccine Superhik trilogije, a u epizodi i braca Siringa sa svojom Partijom Ujedinjenog Podrigivanja i Leader Xavier sa Strankom Narodne mase gube izbore i na tron se ponovo penju Tri Debela Praseta.Superhik ima divnu politicku kampanju, iz vazduha bombarduje sirotinju bocama prokisla vina....Najbolja fora je kad na mitingu SNM-a leader Xavijer kaze "dva ce dana biti radna a pet neradnih" a glas iz naroda se javi:"Sta? Ovaj non stop govori o radu a nikako o praznovanju!" ili "Ako ja pobedim svako ce imati koru hleba",a narod:"Uz koru hocu i mozarella sir!" |
 |
|
Torpedo
Starting Member
Croatia
26 Posts
Member since 06/07/2005 |
Posted - 07/03/2007 : 17:07:41
|
Na ovom forumu je prije možda godinu ili manje netko stavio plan cvijećarnice i tajnog skrovišta br.1 koji je navodno objavljen na koricama nekog izdanja AF-a. Ima li neka dobra duša da ponovno stavi link ili scan na ovaj forum. ? |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17687 Posts
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Posted - 19/03/2007 : 01:55:46
|
,a zhiku ovo
Učenici 3. e razreda naše škole ušli su u finale Svjetskoga festivala kreativnosti u školama koje će se početkom svibnja održati u Sanremu s objema kvalificiranim predstavama: Ionesco, Stolice i Magnus&Bunker&Shakespeare, Alan Ford - Hamlet! ("We are pleased to announce that: your school has been selected to take part in the final stages of 'Eurotheatre' – Ariston Roof 2 - 3 - 4 - 5 – may 2007. The winning schools will receive their prizes on sunday morning 6th may.") Opširnije o festivalu u Sanremu, broju posjetitelja njihovih stranica, sudionicima natjecanja, nagradama i ostalim zanimljivostima možete pročitati na: http://www.gef.it/new_nout/ex_index.php
|
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17687 Posts
Posted - 03/04/2007 : 15:56:01
|
Izašao je novi Svetov Alan Ford broj 45 – Pitanje savesti. Prilično loša epizoda, a i kraj je maksimalno zbrzan. Naslovnica je jedna od najlošijih u posljednje vrijeme. Ostalo manje-više standardno.
Tu je i nova anketa:
Koja je vaša omiljena priča Broja Jedan?
a) Broj Jedan i Julije Cezar b) Broj Jedan i Custer c) Broj Jedan i Leonida d) Broj Jedan i Karlo Veliki e) Broj Jedan i Ilijada i Odiseja
U sljedećem broju epizoda Ucena za dvojicu.
 |
Edited by - delboj on 03/04/2007 15:57:23 |
 |
|
scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts
Posted - 07/04/2007 : 21:23:26
|
Jedino sto me raduje je da se raspletu s Velikim Cezarom nazire kraj....Jos pet epizoda do epizode 300!!!I da...Vise ne crta Warco, bar koliko ja znam.... |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Posted - 09/04/2007 : 17:19:30
|
hvala bogu
|
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 10/04/2007 : 04:42:43
|
Što se tiče Warca pojavljivat će se on poslije... nestao je negdje prije 400-og broja... i idem promjenit ovaj naslov topica preneaktualan je xD
"Velikodušnost bez premca "Luđaci uvijek kupuju stripove" - Zakon i Red:Odjel za žrtve "Da Argentina pobjedi treba prvo zabiti gol više nego protivnik" - Željko Pervan |
 |
|
Topic  |
|