forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 595

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 01/05/2022 : 22:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Gledam ovo novo izdanje i mislim se kako mi treba još polica.

Na prvu mi korice nisu sjele, ali što ih duže gledam to su mi ljepše, jedno novo moderno ruho za stari strip i kad malo razmislim toliko smo imali izdanja na sličan kalup da ne bi imalo smisla da je i ovo u tom stilu. Tako da sve pohvale za dizajn korica, jako lijepo.

Cijena je manje lijepa, ali što je tu je, ovo se kupuje.

Nadam se samo da papir unutra neće biti kao kod drugih LL izdanja jer onaj čisti bijeli papir mi nikako ne odgovara, kontrast je prevelik i sve mi izgleda mrtvo, dok se sa žučkastim dobije jedna toplina i odmah likovi ožive.

Tempo je po meni malo prebrz, 2 knjige mjesečno ili 440kn bi bilo ok da nemamo još sto drugih izdanja koja treba pratiti i kupiti. Lijepo je sve brzo kompletirati. Bilo bi dobro da imamo priliku i kasnije kupovati 4 po 4 knjige sa popustom.

E sad ono što mi i nakon XY godina nije sjelo i više puta sam o tome pisao. Trpanje mainstream komercijalnih pop stripova u "ambalažu" koja im nije prigodna mi nema smisla. Jasno mi je da ima ekipe koji su prvenstveno kolekcionari i koji kupuju takva izdanja da im krase police, ali meni je ovo često poput slušanja solidne komercijalne glazbene pop grupe u Carnegie Hallu uz simfonijski orkestar.

Meni su ovo i dalje stripovi koje želim čitati često i svugdje, kod nas se AF nosio na plažu i čitao, teško mi je zamisliti da ovu knjigu nosim bilo gdje.

Ken Parker kiosk izdanje je pravi primjer odgovarajuće "ambalaže" za taj strip i volio bi u istom stilu vidjeti Mister NO, Martija, AF... strip koji je dostupan svima, praktičan za nošenje na put, plažu, pa i na wc.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11953 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 01/05/2022 : 23:45:09  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zviznemte

Da li netko zna možda što se dogodilo sa stripotekaforum ?, vidim istekla im je domena, ali da li netko možda zna nešto detaljnije, šteta da propadne onako dobar forum, često sam zalazio tamo čitat stareee razne stripove i ostale stvari

Pročitah na SZ da će sve to ubrzo rešiti.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 02/05/2022 : 08:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Mislim da je Libellus namerno stavio na prvi broj golubiji izmet u prvom planu, simbolicki ima smisla...a ovih 2,3 uvek ista libelloodvjetnika dosadise i sebi samima...

Iz svega ovoga je najveci zal, sto nije ipak Fibra uspela pokrenuti ovo...

Najveći žal je što se ti nikad na umaraš od trolanja.

A ovu sliku sa prvog broja možeš sebi u potpis staviti...ono simbolički.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/05/2022 : 13:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ostaje nam sad da vidimo papir, otisak, naslovnice i ostale tehnikalije unutrasnjosti ovih zaista jako lijepih LL knjiga...
Za sada prva impresija kako sam i ocekivao od Libellusa. Top!!! Uostalom nevjerovatno je kako su nas 'razmazili' svakog slijedeceg puta i svakog novog izdanja, 'prebacivanjem letvice' u kvaliteti.
Jedva cekam da stignu u Split!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17606 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 03/05/2022 : 11:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Od danas u prodaji.

Go to Top of Page

zviznemte
Starting Member

75 Posts

Member since 09/04/2022

Posted - 03/05/2022 : 11:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send zviznemte a Private Message  Reply with Quote
Novitet, ovoga puta na zadnjoj stranici imamo Fordaljku, izbacili su najavljivanje sljedeceg broja

Popis Alan Fordova izašlih u Hrvatskoj
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_Alan_Fordova_iza%C5%A1lih_u_Hrvatskoj
Go to Top of Page

5ypo
Average Member

Serbia
578 Posts

Member since 09/03/2017

Posted - 03/05/2022 : 12:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send 5ypo a Private Message  Reply with Quote
Cak ni unutra nema najave za sljedeci broj.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 03/05/2022 : 12:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Fordaljka je zakon! Za razliku od Minuette epizoda. Ne bih se pretjerano uznemiravao oko nenajave nove epizode. Pa to i Ludens napravi svako malo u svojim edicijama.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/05/2022 : 13:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Oho, Fordaljke...
Sad ce i ovi za desetak godina s ispunjenim Fordaljkama vrijediti kurcu!!!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2522 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 03/05/2022 : 13:26:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Ne sviđaju mi se hrbati kod Libelusa. Imam Mister No CB knjige šarenilo vajb.

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19517 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/05/2022 : 14:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Kazite sto hočete ali danas sam dobio 130 broj Alan Ford super strip biblioteka Vjestnik Trojica iz Yume... i ovo je pravi Alan..
Strip za u dzep, zut papir, odličan otisak, Brixi prevod... Ovo budi nostalgiju, ove nove pervezije nemaju nikakvu draž..
Strip je kostao 3 dinara, na kioscima svuda bivše Yuge..
Ovo mi je draže od sve 4 Libellus knjige..
Svaka čast Libellusu.. oni nisu krivi da ljudi traze perfekciju..
Malo smo zastranili, čini mi se..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 03/05/2022 14:11:31
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/05/2022 : 14:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Kazite sto hočete ali danas sam dobio 130 broj Alan Ford super strip biblioteka Vjestnik Trojica iz Yume... i ovo je pravi Alan..
Strip za u dzep, zut papir, odličan otisak, Brixi prevod... Ovo budi nostalgiju, ove nove pervezije nemaju nikakvu draž..

Napredovali smo!
Evoluirali!
Inace, da. Vjesnik knjizice su odlicne. I odlicno uradene. Zato ih i ima za naci jos uvijek, dan-danas, u perfektnom stanju...stoput sam kazao.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2414 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 03/05/2022 : 16:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote

Spisak Alan Forda - MEGA
Spisak Alan Forda - MediaFire
Spisak Alan Forda - Google
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5237 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 03/05/2022 : 16:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
pitanje je jesmo li u SFRJ znali za bolje od tog žućkastog "džepnog" izdanja - shodno tome, naravno da smo svi bili prezadovoljni knjižicom "svakih 14 dana", pogotovo školarci s uglavnom limitiranim džeparcem ...

Netko se može pitati i da li je uopće dobro znati za "bolje"?

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5145 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/05/2022 : 16:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
I na kraj će ispast da je najveći problem ovom izdanju šta ga je teško čitat u zahodu

Dizajn je odličan ali se moglo bolje poradit na hrbatu ,onako svaki vodi svoju politiku .
Naslovnica na prvoj knjizi je mogla bit puno bolja a onako da izvinete pari da se ko i....a

Kupit ću Magnusov period i to većinu ne sve , prve četiri preskačem .Prva kupovina će bit (NE) GLASAJTE ZA NOTAKSA .

Dizajn je 100 puta bolji od Talijanskog , i ne mogu vidit oni njihov zaobljeni hrbat
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/05/2022 : 16:57:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

pitanje je jesmo li u SFRJ znali za bolje od tog žućkastog "džepnog" izdanja - shodno tome, naravno da smo svi bili prezadovoljni knjižicom "svakih 14 dana", pogotovo školarci s uglavnom limitiranim džeparcem ...

Netko se može pitati i da li je uopće dobro znati za "bolje"?

Pa znali smo, jer je izdanje Vjesnik AF u ta doba bilo kudikamo bolje, kvalitetnije i lijepse od recimo LMS i ZS, od kojih su i toaletni papir i dnevne novine bile bolje, kad vec pricamo o roto izdanju sa trafike.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/05/2022 : 17:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RAKOSI4

I na kraj će ispast da je najveći problem ovom izdanju šta ga je teško čitat u zahodu

Dizajn je odličan ali se moglo bolje poradit na hrbatu ,onako svaki vodi svoju politiku .
Naslovnica na prvoj knjizi je mogla bit puno bolja a onako da izvinete pari da se ko i....a

Kupit ću Magnusov period i to većinu ne sve , prve četiri preskačem .Prva kupovina će bit (NE) GLASAJTE ZA NOTAKSA .

Dizajn je 100 puta bolji od Talijanskog , i ne mogu vidit oni njihov zaobljeni hrbat

Ma daj... sa cetiri prve preskocene knjige to vec nije ni vecina... nbavakua...

Razmisli dobro.

Inace moja osobna zamjerka, jedna jedina, zaista jest bucanje na donjem dijelu hrbata. Rasklopljena knjiga; sprijeda-hrbat-straga daje savrsenu sliku, ali i 'bucanje' po hrbatima. No sto je tu je, mozda bi ih trebalo drzati u vitrini preko cijelog jednog zida, polozene na barsunu, An face, pa bi onda bljestali u punom sjaju...kad ih bude par stotina...

To bi tek bio pravi ukras doma!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 03/05/2022 : 18:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
quote:

Novitet, ovoga puta na zadnjoj stranici imamo Fordaljku, izbacili su najavljivanje sljedeceg broja

nema najave na poslednjoj korici (ok ubacili fordaljku), al nema ni na poslednjoj strani? To me cudi.

mozda je ovo poslednji broj od CPGa? Mozda su izgubili licencu. Jer znam da kad su uzlei licencu, rekli su da uzimaju za sve zemlje bivse Juge. Pa smo se nervirali jer niko iz Hrvatske nece moci. A onda se pojavi Libellus sa licencom (niko nije znao kako).

Mozda sad znamo. Ako je CPG izgubio licencu. Jasko? Sta kazes? Ti bese radis za CPG?
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 03/05/2022 : 19:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
CMI ima prava, a Libellus je dobio
posebno prava.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19517 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/05/2022 : 19:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

posebno prava.

Neznam dal da se radujem ili budem žalostan..
Kad bi CMI imao bar onaj zuti papir iz 70-tih..svaki bi bio bolji od ovog valovitog
..odustao sam več iz protesta od AF pa opet poceo uzimat.. Al da je papir strahota, i je strahota...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 03/05/2022 : 19:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

posebno prava.

uh super. Ne bih voleo da izgube. Volim inove nove epizode. Ova poslednja je njedra, al desi se nekad neka dobra.

Znaci nastavlja redovni na dva meseca? Jel tako?
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 03/05/2022 : 20:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Ako ludaci ne reše da unište Svet - tako je.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/05/2022 : 20:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Prodaje li netko kompletnih 20 knjizica cpg-a? Slobodno me kontaktirajte molim lijepo, ako zelite prodati!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 03/05/2022 : 21:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Potpis na svaku riječ.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5237 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 03/05/2022 : 22:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by danielp

quote:

nema najave na poslednjoj korici (ok ubacili fordaljku), al nema ni na poslednjoj strani? To me cudi.

mozda je ovo poslednji broj od CPGa? Mozda su izgubili licencu. Jer znam da kad su uzlei licencu, rekli su da uzimaju za sve zemlje bivse Juge. Pa smo se nervirali jer niko iz Hrvatske nece moci. A onda se pojavi Libellus sa licencom (niko nije znao kako).

Mozda sad znamo. Ako je CPG izgubio licencu. Jasko? Sta kazes? Ti bese radis za CPG?

Imam prvih 19 brojeva AF CPG i "navijam" da to ide permanentno dalje. Ipak, čudno je da nema najave sljedećeg broja- jedino mogu shvatiti namjeru redakcije ako npr. želi da AF bude što "autentičniji" s Fordaljkom... najava može ići i na predzadnju stranicu, Fordaljka je od uvijek kultna

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page
Page: of 595 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.27 seconds. Snitz Forums 2000