Author |
Topic  |
danielp
Senior Member

Serbia
1384 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 14/12/2023 : 17:22:13
|
quote: Originally posted by zviznemte
Evo intervjua
https://www.youtube.com/watch?v=XJi8WNxNMPo
super. kad pomene 'ozbiljnog i Velikog AF' odmah mi padnu na pamet smrt Broja Jedan pa Mangia epizode. Pa zatim saga o Bobu kao Kumu, pa onda jurnjava za Velikim Cezarom. Meni je ovaj period bas bio dobar. ozbiljnjiji a opet smesan u AF fazonu. Tako nesto bih voleo. Neka veca kontinuirana saga. Sa skrajnutom Minuete (jer ne moze je tek tako izbaciti). Nesto kao sto je (nazalost) sada skrajnut Bob Rock. |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2360 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 14/12/2023 : 22:59:13
|
Zanimljivo,ovo bi bilo nešto poput Dragonera novih sezona,M.Vjetar povratak,ili Mr.No nove pustolovine.Strip,nakon stripa,nove avanture,sa ponešto izmijenjenom radnjom i likovima,a ipak i dalje isti strip.Svakako bi želio da jednom kada to krene u Italiji da i Libellus(ili neko drugi),to pokrene kao zasebni serijal i to počevši ponovno s brojem jedan,a i Libellus je već ionako sa Alan Fordom na velikom formatu.
|
#!?? |
 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1384 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 15/12/2023 : 10:07:10
|
quote: Originally posted by bvagner3
Zanimljivo,ovo bi bilo nešto poput Dragonera novih sezona,M.Vjetar povratak,ili Mr.No nove pustolovine.Strip,nakon stripa,nove avanture,sa ponešto izmijenjenom radnjom i likovima,a ipak i dalje isti strip.Svakako bi želio da jednom kada to krene u Italiji da i Libellus(ili neko drugi),to pokrene kao zasebni serijal i to počevši ponovno s brojem jedan,a i Libellus je već ionako sa Alan Fordom na velikom formatu.
svidja mi se ideja za Libellus da krene odma sa tim novim. Samo nek uradi numeraciju kao knjiga 221  |
 |
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2363 Posts
Member since 12/12/2016 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14434 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2363 Posts
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2363 Posts
|
Dusxan
New Member

Serbia
258 Posts
Member since 12/08/2008 |
Posted - 15/12/2023 : 18:41:07
|
Danas sam kupio kolorno izdanje "Klavirski koncert" koji sam prvi put čitao u Vjesnikovom reizdanju , čini mi se , davne 1987-e. I potvrdilo se - I dalje mi je to jedna od omiljenih epizoda. Sve preporuke ! |
"Nema i ne može biti pravednog bogatstva" Cehov |
 |
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2363 Posts
|
wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 16/12/2023 : 19:57:53
|
quote: Originally posted by nikotin

Fenomenalno, esencija toliko toga u samo jednoj slici majstora.
Ja cu od ovoga da napravim dopisnice i poslati ih na par odabranih adresa kao novogodisnje cestitke  |
 |
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2363 Posts
|
zviznemte
Starting Member
75 Posts
Member since 09/04/2022 |
|
zviznemte
Starting Member
75 Posts
Posted - 19/12/2023 : 12:03:47
|
Pitanje da li se zna zašto i kako su te stranice / kadrovi maknute/i? I da li su navedeni bili prikazani objavljeni u Strip Agent izdanjima?
AF 31 Premda značajan broj obožavatelja Alana Forda to već zasigurno zna, vrijedi spomenuti da je epizoda “Ponovo Baby Kate” premijerno objavljena u prvom broju Vjesnikova RS Magazina u ljeto 1977., a prvo objavljivanje u redovnoj seriji bilo je pet godina poslije (1982.) u broju 237, ali na samo 112 stranica (nedostaju originalne stranice 49-56) i s ispremiješanim originalnim stranicama 71-74 koje su u tom izdanju objavljene redoslijedom 66, 64, 65, 63. Da bi se dobilo uobičajenih 120 stranica stripa, na stranicama 113-120 objavljena je kratka Maxmagnusova epizoda “Prvak u plivanju”.
AF 32 Naravno, u ovoj našoj knjizi naći će se i ona četiri kadra koja su bila izbačena u prvoj verziji “Opasnosti iz svemira” koja je bila objavljena kod nas (kadrovi 113/2, 114/1, 114/2 i 115/1) |
Popis Alan Fordova izašlih u Hrvatskoj https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_Alan_Fordova_iza%C5%A1lih_u_Hrvatskoj |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2360 Posts
Posted - 19/12/2023 : 12:19:52
|
Imao bih jednu zamolbu,ako netko zna,hoće i može,jer meni komp ne radi baš dobro,a i ne kužim se baš u to.Ako mi netko može snimiti onaj Alan Ford crtić s titlovima(latinica),na dvd,i pošalje mi to.Naravno platim za tu uslugu,hvala.Lp. |
#!?? |
 |
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2363 Posts
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2363 Posts
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1255 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 20/12/2023 : 22:37:12
|
Imao bih jednu zamolbu,ako netko zna,hoće i može,jer meni komp ne radi baš dobro,a i ne kužim se baš u to.Ako mi netko može snimiti onaj Alan Ford crtić s titlovima(latinica),na dvd,i pošalje mi to.Naravno platim za tu uslugu,hvala.Lp.
Misliš na ovaj crtić? https://www.youtube.com/watch?v=Tok-W3kiNj8
pa imaš ga non stop na youtubeu.
Što se tiče snimanja na dvd, ne radi se to više. Sad se digitalno pohranjuje bilo na disku bilo u cloudu.
Ako baš hoćeš imati fizičku kopiju skinuo sam ti video s titlom pa ga možeš preuzeti s ovog linka: https://drive.google.com/file/d/10ff-kQqZyyqPuDjUt5TH0SqoIMUYenTA/view?usp=drive_link
Inače kad se snimi taj fajl to je rar arhiva koja u sebi sadrži i video i titl fajlove pa se mora raspakirati na disk prije upotrebe. I naravno pokrene se ovaj .mp4 fajl u nekom video playeru. |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2360 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 21/12/2023 : 18:19:49
|
quote: Originally posted by zviznemte
Pitanje da li se zna zašto i kako su te stranice / kadrovi maknute/i? I da li su navedeni bili prikazani objavljeni u Strip Agent izdanjima?
AF 31 Premda značajan broj obožavatelja Alana Forda to već zasigurno zna, vrijedi spomenuti da je epizoda “Ponovo Baby Kate” premijerno objavljena u prvom broju Vjesnikova RS Magazina u ljeto 1977., a prvo objavljivanje u redovnoj seriji bilo je pet godina poslije (1982.) u broju 237, ali na samo 112 stranica (nedostaju originalne stranice 49-56) i s ispremiješanim originalnim stranicama 71-74 koje su u tom izdanju objavljene redoslijedom 66, 64, 65, 63. Da bi se dobilo uobičajenih 120 stranica stripa, na stranicama 113-120 objavljena je kratka Maxmagnusova epizoda “Prvak u plivanju”.
AF 32 Naravno, u ovoj našoj knjizi naći će se i ona četiri kadra koja su bila izbačena u prvoj verziji “Opasnosti iz svemira” koja je bila objavljena kod nas (kadrovi 113/2, 114/1, 114/2 i 115/1)
Zna se. Zbog nemara i nedosljednosti. Jesu bili su prikazani u Klasik knjizicama Strip Agenta.
Ovo za Ponovo Baby Kate je istinito od rijeci do rijeci i ispravljeno je kod Strip Agenta 2009e.
Kod Opasnosti iz svemira, nije mi jasno koje kadrove Dade navode. Naime kadrovi sa svastikom su i u Super stripu broj 109 i u SA Klasiku broj 96, istovjetni, a za koje bi mogli reci da su bili nepocudni u Jugi i onom sistemu. No Dade navode skroz druge kadrove koji nisu u svezi sa nacistickim zastavom. To mi je totalno cudno. Ne razumijem. Po meni sve stima, nista nije izbaceno. Dapace, u staroj knjizici iz 77e Krupp u kadru 114/2 kaze; Dosta! Ne mogu to prežifjeti! Ubit cu se i zapaliti kao i Fuhrer! A u Strip Agentovoj verziji nema rijeci; Fuhrer.
Inace, nije to samo jednom bilo izbacivano zbog nepocudnosti nacistickih elemenata i simbola u onom bivsem rezimu. Bilo je svega. Od parola na Grunfovim majicama, pa slika Hitlera u njegovoj garazi do cijele epizode Otok mracnjaka ili na taljanskom Super razza maggiore, (visa rasa), zbog naslovnice sa svastikom na zastavi, (cijeg sam originala eto ja vlasnik ;) a sa kojim su se pojmovima i simbolima tako lijepo i suptilno autori na Alan Fordu izrugivali. No suvise je i bilo za ocekivati da bi cenzura onog vremena to shvatila kako treba. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
zviznemte
Starting Member
75 Posts
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2363 Posts
Posted - 21/12/2023 : 21:04:43
|
Imao bih jednu zamolbu,ako netko zna,hoće i može,jer meni komp ne radi baš dobro,a i ne kužim se baš u to.Ako mi netko može snimiti onaj Alan Ford crtić s titlovima(latinica),na dvd,i pošalje mi to.Naravno platim za tu uslugu,hvala.Lp.
Ako si pratio moje objave ili moj spisak vidio bi da sam napravio DVD verziju tog crtanog filma u DVD fotmatu. Pored toga dodao sam i ostalih 7 crtiča koji nisu pravi crtani. Svih 8 imaju prijevod. Može sve to skinuti sa ovog linka:
https://mega.nz/#!ljxAAITb!x_WQhmdHV4bhjjK3zVQEtltfIB3UuPZZ9aQN9qTAgVk
Kad skineš taj fajl otpakuj ga sa WinRar-om. Poslije to što je otpakonvano unutar foldera samo snimiš na DVD i radiče ti na bilo kojem DVD playeru (PC, Playstation 2, Klasični DVD PLAYER...)
Evo ovdje možeš skinuti DVD omot pa ga isprintaj i stavi na kutiju.
https://imgur.com/22rai9g
Ako ti je to baš sve komplikovano snimiču ti ja na DVD i besplatno poslati nekom koga imaš u BiH. |
Spisak Alan Forda - MEGA Spisak Alan Forda - MediaFire Spisak Alan Forda - Google |
Edited by - nikotin on 21/12/2023 21:15:00 |
 |
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2363 Posts
Posted - 21/12/2023 : 21:19:03
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
Misliš na ovaj crtić? https://www.youtube.com/watch?v=Tok-W3kiNj8
pa imaš ga non stop na youtubeu.
Što se tiče snimanja na dvd, ne radi se to više. Sad se digitalno pohranjuje bilo na disku bilo u cloudu.
Ako baš hoćeš imati fizičku kopiju skinuo sam ti video s titlom pa ga možeš preuzeti s ovog linka: https://drive.google.com/file/d/10ff-kQqZyyqPuDjUt5TH0SqoIMUYenTA/view?usp=drive_link
Inače kad se snimi taj fajl to je rar arhiva koja u sebi sadrži i video i titl fajlove pa se mora raspakirati na disk prije upotrebe. I naravno pokrene se ovaj .mp4 fajl u nekom video playeru.
Ne znam za tebe ili druge ali ja i dalje snimam skoro sve što može stati na DVD-ijeve i sve to držim duplo i na externim hard-diskovima. Upravo sam kupio 1800 omota za DVD-ijeve. To su dupli omoti i može se staviti 3600 DVD-ijeva. Još mi je ostalo oko 1000 starih omota tako da ih sad imam oko 5000. |
Spisak Alan Forda - MEGA Spisak Alan Forda - MediaFire Spisak Alan Forda - Google |
Edited by - nikotin on 21/12/2023 21:22:38 |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1255 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 21/12/2023 : 22:19:23
|
Imao sam i ja kopije na dvdima. Al kad sam vidio da su izbacili dvd player iz konfiguracija laptopa, kad se instalacije programa i windowsa vise ne promovira s dvd medija itd. Plus opet te torbe s dvdima zauzimaju dosta prostora. Plus nestale videoteke s diskovima i prevladao Netflix distribucije filmova. Iz svih tih razloga nisam ni htio pocinjati s BluRayima, playerima ili recorderima. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9221 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 22/12/2023 : 04:34:25
|
quote: Originally posted by alexts
Izađe li ta poslednja epizoda AF u Italiji?
Pa ne, izgleda. Po novim, zadnjim informacijama ne prekida se serijal. Vec dapace, nastavlja samo, (tako se prica), u vecem formatu. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Topic  |
|