forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 591

danielp
Senior Member

Serbia
1384 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 14/12/2023 : 17:22:13  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zviznemte

Evo intervjua

https://www.youtube.com/watch?v=XJi8WNxNMPo

super. kad pomene 'ozbiljnog i Velikog AF' odmah mi padnu na pamet smrt Broja Jedan pa Mangia epizode. Pa zatim saga o Bobu kao Kumu, pa onda jurnjava za Velikim Cezarom. Meni je ovaj period bas bio dobar. ozbiljnjiji a opet smesan u AF fazonu. Tako nesto bih voleo. Neka veca kontinuirana saga. Sa skrajnutom Minuete (jer ne moze je tek tako izbaciti). Nesto kao sto je (nazalost) sada skrajnut Bob Rock.
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2360 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 14/12/2023 : 22:59:13  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo,ovo bi bilo nešto poput Dragonera novih sezona,M.Vjetar povratak,ili Mr.No nove pustolovine.Strip,nakon stripa,nove avanture,sa ponešto izmijenjenom radnjom i likovima,a ipak i dalje isti strip.Svakako bi želio da jednom kada to krene u Italiji da i Libellus(ili neko drugi),to pokrene kao zasebni serijal i to počevši ponovno s brojem jedan,a i Libellus je već ionako sa Alan Fordom na velikom formatu.

#!??
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1384 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 15/12/2023 : 10:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

Zanimljivo,ovo bi bilo nešto poput Dragonera novih sezona,M.Vjetar povratak,ili Mr.No nove pustolovine.Strip,nakon stripa,nove avanture,sa ponešto izmijenjenom radnjom i likovima,a ipak i dalje isti strip.Svakako bi želio da jednom kada to krene u Italiji da i Libellus(ili neko drugi),to pokrene kao zasebni serijal i to počevši ponovno s brojem jedan,a i Libellus je već ionako sa Alan Fordom na velikom formatu.

svidja mi se ideja za Libellus da krene odma sa tim novim. Samo nek uradi numeraciju kao knjiga 221
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2363 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 15/12/2023 : 14:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote

https://imgur.com/3nGmr7I

Spisak Alan Forda - MEGA
Spisak Alan Forda - MediaFire
Spisak Alan Forda - Google

Edited by - nikotin on 15/12/2023 14:30:00
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14434 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 15/12/2023 : 16:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Nek živi dalje AF...
Ne volim sprovode..

Tako je
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2363 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 15/12/2023 : 16:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote

https://imgur.com/H6d5xxd

Spisak Alan Forda - MEGA
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2363 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 15/12/2023 : 16:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote

Spisak Alan Forda - MEGA
Go to Top of Page

Dusxan
New Member

Serbia
258 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 15/12/2023 : 18:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dusxan a Private Message  Reply with Quote
Danas sam kupio kolorno izdanje "Klavirski koncert" koji sam prvi put čitao u Vjesnikovom reizdanju , čini mi se , davne 1987-e.
I potvrdilo se - I dalje mi je to jedna od omiljenih epizoda. Sve preporuke !

"Nema i ne može biti pravednog bogatstva" Cehov
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2363 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 16/12/2023 : 15:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote
Alan Ford - Spisak 16.12.2023

https://mega.nz/folder/1ixmzKRS#1yUqnH8lZ0skmiP7vIeI_g

http://www.mediafire.com/folder/usc01l4hp3den

DODATO:

Alan Ford (CPG - Kolorno Izdanje - SC) [38]
Alan Ford (Éditions Du Taupinambour + Le Coffre à BD) - Les grandes vacances - druga verzija
Prepravljeno da je Grčko izdanje ustvari piratsko izdanje

Spisak Alan Forda - MEGA
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 16/12/2023 : 19:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nikotin

Fenomenalno, esencija toliko toga u samo jednoj slici majstora.

Ja cu od ovoga da napravim dopisnice i poslati ih na par odabranih adresa kao novogodisnje cestitke
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2363 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 17/12/2023 : 17:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote

Spisak Alan Forda - MEGA
Go to Top of Page

zviznemte
Starting Member

75 Posts

Member since 09/04/2022

Posted - 19/12/2023 : 11:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send zviznemte a Private Message  Reply with Quote

Popis Alan Fordova izašlih u Hrvatskoj
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_Alan_Fordova_iza%C5%A1lih_u_Hrvatskoj
Go to Top of Page

zviznemte
Starting Member

75 Posts

Member since 09/04/2022

Posted - 19/12/2023 : 12:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zviznemte a Private Message  Reply with Quote
Pitanje da li se zna zašto i kako su te stranice / kadrovi maknute/i? I da li su navedeni bili prikazani objavljeni u Strip Agent izdanjima?

AF 31
Premda značajan broj obožavatelja Alana Forda to već zasigurno zna, vrijedi spomenuti da je epizoda “Ponovo Baby Kate” premijerno objavljena u prvom broju Vjesnikova RS Magazina u ljeto 1977., a prvo objavljivanje u redovnoj seriji bilo je pet godina poslije (1982.) u broju 237, ali na samo 112 stranica (nedostaju originalne stranice 49-56) i s ispremiješanim originalnim stranicama 71-74 koje su u tom izdanju objavljene redoslijedom 66, 64, 65, 63. Da bi se dobilo uobičajenih 120 stranica stripa, na stranicama 113-120 objavljena je kratka Maxmagnusova epizoda “Prvak u plivanju”.

AF 32
Naravno, u ovoj našoj knjizi naći će se i ona četiri kadra koja su bila izbačena u prvoj verziji “Opasnosti iz svemira” koja je bila objavljena kod nas (kadrovi 113/2, 114/1, 114/2 i 115/1)

https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Popis_Alan_Fordova_iza%C5%A1lih_u_Hrvatskoj
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2360 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 19/12/2023 : 12:19:52  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Imao bih jednu zamolbu,ako netko zna,hoće i može,jer meni komp ne radi baš dobro,a i ne kužim se baš u to.Ako mi netko može snimiti onaj Alan Ford crtić s titlovima(latinica),na dvd,i pošalje mi to.Naravno platim za tu uslugu,hvala.Lp.

#!??
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2363 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 19/12/2023 : 18:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote
Alan Ford - Spisak 19.12.2023

https://mega.nz/folder/1ixmzKRS#1yUqnH8lZ0skmiP7vIeI_g

http://www.mediafire.com/folder/usc01l4hp3den

DODATO:

Alan Ford (Libellus - Knjiga - Trobroj - HC) [31-32]

Spisak Alan Forda - MEGA
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2363 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 19/12/2023 : 23:26:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote

Spisak Alan Forda - MEGA
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1255 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 20/12/2023 : 22:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imao bih jednu zamolbu,ako netko zna,hoće i može,jer meni komp ne radi baš dobro,a i ne kužim se baš u to.Ako mi netko može snimiti onaj Alan Ford crtić s titlovima(latinica),na dvd,i pošalje mi to.Naravno platim za tu uslugu,hvala.Lp.

Misliš na ovaj crtić?
https://www.youtube.com/watch?v=Tok-W3kiNj8

pa imaš ga non stop na youtubeu.

Što se tiče snimanja na dvd, ne radi se to više. Sad se digitalno pohranjuje bilo na disku bilo u cloudu.

Ako baš hoćeš imati fizičku kopiju skinuo sam ti video s titlom pa ga možeš preuzeti s ovog linka:
https://drive.google.com/file/d/10ff-kQqZyyqPuDjUt5TH0SqoIMUYenTA/view?usp=drive_link

Inače kad se snimi taj fajl to je rar arhiva koja u sebi sadrži i video i titl fajlove pa se mora raspakirati na disk prije upotrebe. I naravno pokrene se ovaj .mp4 fajl u nekom video playeru.
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2360 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 21/12/2023 : 13:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Ok,hvala.

#!??
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/12/2023 : 18:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zviznemte

Pitanje da li se zna zašto i kako su te stranice / kadrovi maknute/i? I da li su navedeni bili prikazani objavljeni u Strip Agent izdanjima?

AF 31
Premda značajan broj obožavatelja Alana Forda to već zasigurno zna, vrijedi spomenuti da je epizoda “Ponovo Baby Kate” premijerno objavljena u prvom broju Vjesnikova RS Magazina u ljeto 1977., a prvo objavljivanje u redovnoj seriji bilo je pet godina poslije (1982.) u broju 237, ali na samo 112 stranica (nedostaju originalne stranice 49-56) i s ispremiješanim originalnim stranicama 71-74 koje su u tom izdanju objavljene redoslijedom 66, 64, 65, 63. Da bi se dobilo uobičajenih 120 stranica stripa, na stranicama 113-120 objavljena je kratka Maxmagnusova epizoda “Prvak u plivanju”.

AF 32
Naravno, u ovoj našoj knjizi naći će se i ona četiri kadra koja su bila izbačena u prvoj verziji “Opasnosti iz svemira” koja je bila objavljena kod nas (kadrovi 113/2, 114/1, 114/2 i 115/1)

Zna se. Zbog nemara i nedosljednosti.
Jesu bili su prikazani u Klasik knjizicama Strip Agenta.

Ovo za Ponovo Baby Kate je istinito od rijeci do rijeci i ispravljeno je kod Strip Agenta 2009e.

Kod Opasnosti iz svemira, nije mi jasno koje kadrove Dade navode. Naime kadrovi sa svastikom su i u Super stripu broj 109 i u SA Klasiku broj 96, istovjetni, a za koje bi mogli reci da su bili nepocudni u Jugi i onom sistemu. No Dade navode skroz druge kadrove koji nisu u svezi sa nacistickim zastavom. To mi je totalno cudno. Ne razumijem. Po meni sve stima, nista nije izbaceno. Dapace, u staroj knjizici iz 77e Krupp u kadru 114/2 kaze; Dosta! Ne mogu to prežifjeti! Ubit cu se i zapaliti kao i Fuhrer! A u Strip Agentovoj verziji nema rijeci; Fuhrer.

Inace, nije to samo jednom bilo izbacivano zbog nepocudnosti nacistickih elemenata i simbola u onom bivsem rezimu. Bilo je svega. Od parola na Grunfovim majicama, pa slika Hitlera u njegovoj garazi do cijele epizode Otok mracnjaka ili na taljanskom Super razza maggiore, (visa rasa), zbog naslovnice sa svastikom na zastavi, (cijeg sam originala eto ja vlasnik ;) a sa kojim su se pojmovima i simbolima tako lijepo i suptilno autori na Alan Fordu izrugivali. No suvise je i bilo za ocekivati da bi cenzura onog vremena to shvatila kako treba.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

zviznemte
Starting Member

75 Posts

Member since 09/04/2022

Posted - 21/12/2023 : 19:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Send zviznemte a Private Message  Reply with Quote
Trebalo bi se usporediti ondasnji broj i talijanski

Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2363 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 21/12/2023 : 21:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako si pratio moje objave ili moj spisak vidio bi da sam napravio DVD verziju tog crtanog filma u DVD fotmatu. Pored toga dodao sam i ostalih 7 crtiča koji nisu pravi crtani. Svih 8 imaju prijevod.
Može sve to skinuti sa ovog linka:

https://mega.nz/#!ljxAAITb!x_WQhmdHV4bhjjK3zVQEtltfIB3UuPZZ9aQN9qTAgVk

Kad skineš taj fajl otpakuj ga sa WinRar-om.
Poslije to što je otpakonvano unutar foldera samo snimiš na DVD i radiče ti na bilo kojem DVD playeru (PC, Playstation 2, Klasični DVD PLAYER...)

Evo ovdje možeš skinuti DVD omot pa ga isprintaj i stavi na kutiju.

https://imgur.com/22rai9g

Ako ti je to baš sve komplikovano snimiču ti ja na DVD i besplatno poslati nekom koga imaš u BiH.

Spisak Alan Forda - MEGA

Edited by - nikotin on 21/12/2023 21:15:00
Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2363 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 21/12/2023 : 21:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

quote:

Misliš na ovaj crtić?
https://www.youtube.com/watch?v=Tok-W3kiNj8

pa imaš ga non stop na youtubeu.

Što se tiče snimanja na dvd, ne radi se to više. Sad se digitalno pohranjuje bilo na disku bilo u cloudu.

Ako baš hoćeš imati fizičku kopiju skinuo sam ti video s titlom pa ga možeš preuzeti s ovog linka:
https://drive.google.com/file/d/10ff-kQqZyyqPuDjUt5TH0SqoIMUYenTA/view?usp=drive_link

Inače kad se snimi taj fajl to je rar arhiva koja u sebi sadrži i video i titl fajlove pa se mora raspakirati na disk prije upotrebe. I naravno pokrene se ovaj .mp4 fajl u nekom video playeru.

Ne znam za tebe ili druge ali ja i dalje snimam skoro sve što može stati na DVD-ijeve i sve to držim duplo i na externim hard-diskovima.
Upravo sam kupio 1800 omota za DVD-ijeve. To su dupli omoti i može se staviti 3600 DVD-ijeva.
Još mi je ostalo oko 1000 starih omota tako da ih sad imam oko 5000.

Spisak Alan Forda - MEGA

Edited by - nikotin on 21/12/2023 21:22:38
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1255 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 21/12/2023 : 22:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
Imao sam i ja kopije na dvdima. Al kad sam vidio da su izbacili dvd player iz konfiguracija laptopa, kad se instalacije programa i windowsa vise ne promovira s dvd medija itd. Plus opet te torbe s dvdima zauzimaju dosta prostora. Plus nestale videoteke s diskovima i prevladao Netflix distribucije filmova. Iz svih tih razloga nisam ni htio pocinjati s BluRayima, playerima ili recorderima.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9221 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2023 : 00:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Izađe li ta poslednja epizoda AF u Italiji?
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/12/2023 : 04:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Izađe li ta poslednja epizoda AF u Italiji?

Pa ne, izgleda.
Po novim, zadnjim informacijama ne prekida se serijal. Vec dapace, nastavlja samo, (tako se prica), u vecem formatu.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 591 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000