Author |
Topic  |
rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
Posted - 23/08/2005 : 19:42:32
|
Ovo nije direktno vezano uz temu rezervne, početne i ostalih cijena ali je uz aukcije pa da ne otvaram novi topic.
Možda je je već bilo govora o tome ali nisam često na forumu pa se unaprijed ispričavam ako davim.
Dakle, zanima me može li se na aukcijama postavit sistem da se u slučaju davanja ponude u zadnjoj minuti trajanje aukcije produžava za recimo dodatnu minutu ili dvije?
Primjetio sam da mnoge aukcije za atraktivne stripove miruju do zadnjih par minuta a, onda nastaje krkljanac, odjednom se stvori 5-6 ponuđača i pobjedu uglavnom odnosi onaj s najbržom internet vezom a ne onaj koji je spreman ponudit najviše.
Ova opcija bi sigurno i prodavačima atraktivnih stripova bila interesantna. |
 |
|
markolar
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
Posted - 23/08/2005 : 19:47:41
|
quote: Originally posted by rocco21
Ovo nije direktno vezano uz temu rezervne, početne i ostalih cijena ali je uz aukcije pa da ne otvaram novi topic.
Možda je je već bilo govora o tome ali nisam često na forumu pa se unaprijed ispričavam ako davim.
Dakle, zanima me može li se na aukcijama postavit sistem da se u slučaju davanja ponude u zadnjoj minuti trajanje aukcije produžava za recimo dodatnu minutu ili dvije?
Primjetio sam da mnoge aukcije za atraktivne stripove miruju do zadnjih par minuta a, onda nastaje krkljanac, odjednom se stvori 5-6 ponuđača i pobjedu uglavnom odnosi onaj s najbržom internet vezom a ne onaj koji je spreman ponudit najviše.
Ova opcija bi sigurno i prodavačima atraktivnih stripova bila interesantna.
Pobjedi svaki put onaj, koji ponudi najviše i to točnu za 1 KUNU. Ne znam ako znaš ali možeš i ti prije 7 dana ponuditi npr. 500 KUNA za strip a početna je npr. 100 KUNA...
markolar |
 |
|
rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
Posted - 23/08/2005 : 20:35:18
|
quote: Originally posted by markolar
quote: Originally posted by rocco21
Ova opcija bi sigurno i prodavačima atraktivnih stripova bila interesantna.
Pobjedi svaki put onaj, koji ponudi najviše i to točnu za 1 KUNU. Ne znam ako znaš ali možeš i ti prije 7 dana ponuditi npr. 500 KUNA za strip a početna je npr. 100 KUNA...
markolar
Znam, ali ako netko ponudi 501 kn strip ode, a ja nemam priliku ponuditi 502 kn. Osim ako ne misliš da bi za svaki slučaj trebao odmah čim vidim aukciju staviti 10 000 kn pa dokle nabidaju. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/08/2005 : 21:51:53
|
Ti stavi odmah tvoj maximum. I nemaš više što brinuti. Ako je on 10 000 aukcija ti je zagarantirana. Ako je on 25, možda će netko drugi ponuditi više i on zasluženo osvaja. Nije ni važno da li je to u zadnjoj sekundi ili ne.
>>> I hope the party in my head never stops <<< |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 24/08/2005 : 00:02:54
|
Najbolje ti je da stavis odmah koliko si spreman da platis i koliko je u tvojim ocima strip vrijedan. Znaci pocetna cijena 25 kuna ti mislis da vrijedi 100 to i stavis. Ako ode za 101 kunu,onda se smjehuljis i kontas vidi ludjaka platio 101 kunu a strip vrijedi 100 kuna. Jos da napomenem kada si stavio 100 kuna cijena stripa ce biti jos uvijek 25 kuna ne 100,ako neko ponudi 30 onda je cijena 30 ali ti si najbolji ponuditelj sve do stotke.
Porter |
 |
|
Topic  |
|