Author |
Topic  |
SSM
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1005 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 20/03/2006 : 08:37:13
|
Ako ovisimo samo o remitendi, onda je to jako nepravedno. Ipak ne vjerujem da je dd toliko rasprodan da ništa ne ostane za BiH. Uglavnom, zakinuli su nas pravo...
No one gets out of childhood alive. |
 |
|
SSM
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1005 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 20/03/2006 : 08:38:24
|
Marlowe, zvučiš kao da raspolažeš nekim informacijama koje meni nisu poznate. Ako nešto znaš, napiši slobodno na ovom topicu ;)
No one gets out of childhood alive. |
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3497 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
Corto_Maltese
Average Member

997 Posts
Member since 15/02/2005 |
|
nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
|
Corto_Maltese
Average Member

997 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17757 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 20/03/2006 : 10:32:48
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by SSM
U Sarajevo je stigao i DD Extra 36 (Mora jedne ljetne noći), bez da je DD Extra 35 ikada stigao u naš grad   
No one gets out of childhood alive.
pa ja čekam "ko ozebo sunce" taj extra DD 35 (hridine duhova), fali mi i gledaj sad šta se desi. pljuc za ludens. strašno da su preskočili da nam distribuiraju jedan dylanov broj.
Vi bar ponekad u Bosni imate stripove, za Hercegovinu distribucije nema nikako. Extra DD 35 Hridine duhova sam kupio prije nekoliko dana u Novom Sadu, pa ne vjerujem bas da je sve rasprodato u Hrvtaskoj i da nije bilo za BiH, ako ima u Novom Sadu. |
 |
|
crta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
616 Posts
Member since 12/11/2004 |
Posted - 20/03/2006 : 14:25:44
|
bas su sad poceli srat sa ovim stripovima,na nekim kioscima je jos uvjek junaci crvene grane,pa onda oni stripovi 3 za 6 km...moras 10 puta doc na kiosk,i da bi skonto da su to sve stari stripovi,i kad dosadis onoj zeni sto prodaje i kad ti se vise ne ide e onda izadje neki novi broj na nekom lijevom kiosku...a sto se tice redosljeda i pracenja hrvatske tu smo u debelom zaostatku,pogotovo za tex
mijenjam teglu ajvara za kucu na havajima ...voli vas sve jedan tipican bosanac... |
 |
|
djukak
Senior Member

2985 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 20/03/2006 : 17:33:13
|
quote: Originally posted by Corto_Maltese
U BL nije dosao Otok sjena, niti novi MM.
E stvarno Ludensova distribucija je nula.
Halo Bing, kako brat? Cijena prava sitnica!
www.marketing2510.blog.com
Jeste došao kad i u sarajevo. Našao sam ga u nedelju samo na jednom kiosku. Ali šta mi vredi kad nemam prethodni... Uz to našao sam i River Čiko zajedno sa NN Iz dubokog svemira za samo 6 km... |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7893 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 20/03/2006 : 17:45:38
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by marlowe
quote:
možda se rasprodao u HR pa nije bilo remitende.
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
da li zaista verujes u ovo?
___________ "In my Havana cabana I'll eat something sweet like banana..."
Nije baš da vjerujem,ali može biti. Možda je smanjen tiraž, nemam pojma.
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
ja ne vjerujem. i šta god da je razlog, ludens se bezobrazno ponio prema nama kupcima iz bih, jer ovo je direktno do njih, a ne do distribucije. |
 |
|
nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 20/03/2006 : 20:33:18
|
nesto se dogoadja sa distribucijom to je ocito, jos sam ja sam sebi zagorcao s tim sto sam nabavio brojeve u hrvatskoj, pa sad sam u "luftu" po 2 broja. moram cekat bruku vremena da dobijem novi broj omiljenih junaka  
ZAGOR PRIČA... all_boom@hotmail.com
|
 |
|
Corto_Maltese
Average Member

997 Posts
Posted - 20/03/2006 : 22:41:17
|
Nije ovo u Bosni distribucija vec planirano odlaganje remitende, to ti dodje kao voce i povrce sa pijace ono sto preostane, stim da ono bude jeftinije, dok ovi zeljno iscekivani stripovi dodju poluosteceni od raznih prebacivanja iz jednog transporta u drugi, ostaju sa istim cenama kao da su novi. E stvarno me nervira Ludensovo zajebavanje !!!!!!!! Da postoji drugi izdavac (koji bi izdavao, ovo sto Ludens izdaje) nikad ni jedan strip od njih ne bih kupio !!!
www.marketing2510.blog.com |
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3497 Posts
Posted - 20/03/2006 : 23:06:04
|
JA NE ZNAM ŠTO VAM SMETA NEVIDLJIVA CRTA NA STRIPU I SVI HOČETE GLANCERE JA RECIMO TEXOVE ZS OKO 150 NE NABAVLJAM NOVE GDJE KOŠTAJU 15 KM NEGO BEZ PREDNJE STRANICE ZA 1 KM A OPET PROČITAM KO IZ GLANCERA SAMO IKOPIRAM NASLOVNU I NALJEPIM
homos homini lupus |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7893 Posts
Posted - 21/03/2006 : 00:36:07
|
quote: Originally posted by Corto_Maltese
Nije ovo u Bosni distribucija vec planirano odlaganje remitende, to ti dodje kao voce i povrce sa pijace ono sto preostane, stim da ono bude jeftinije, dok ovi zeljno iscekivani stripovi dodju poluosteceni od raznih prebacivanja iz jednog transporta u drugi, ostaju sa istim cenama kao da su novi. E stvarno me nervira Ludensovo zajebavanje !!!!!!!! Da postoji drugi izdavac (koji bi izdavao, ovo sto Ludens izdaje) nikad ni jedan strip od njih ne bih kupio !!!
www.marketing2510.blog.com
ama apsolutno je jedan bezobrazluk spram kupaca u bih u pitanju. evo sloveniji su u zadnja dva mjeseca poboljšali distribuciju svih stripova (svih!!), dok nama samo pošalju MM odmah nakon hrvatske, a ostale čekamo po dva-tri broja zakašnjenja i još ih dobijemo oštećene, a cijena od 4km stoji i dalje. kad je sloveniji (koja je isto dobijala stripove iz remitende) poboljšana distribucija, onda je pošteno bilo s ludensove strane da su i nama poboljšali. naravno da nisu i još tako poneki strip uopće i ne dođe. krajnje bezobrazan i potcjenjivački odnos. |
 |
|
nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7893 Posts
|
nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
crta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
616 Posts
Posted - 22/03/2006 : 11:43:24
|
quote: Originally posted by nedim
e da si ranije... meni sad treba "vječni rat" ... a taj prodaj za 3 km, šta imaš radi tih pola km.
ma eto 3 km. imas i pravo zlaja!! 
kupujem nedime,haj mi javi kako da se nadjemo...a mozemo i na kafu...sta velis?
mijenjam teglu ajvara za kucu na havajima ...voli vas sve jedan tipican bosanac... |
 |
|
nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 22/03/2006 : 17:27:27
|
quote: Originally posted by crta
e da si ranije... meni sad treba "vječni rat" ... a taj prodaj za 3 km, šta imaš radi tih pola km.
mijenjam teglu ajvara za kucu na havajima ...voli vas sve jedan tipican bosanac...
e jebiga, prodat! kasno, sry, moze kafa. eto hajmo probat i mi neki skup?? sta mislite??? heyoka, jel aktuelno ono kuglanje??
|
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3497 Posts
|
crta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
616 Posts
Posted - 23/03/2006 : 10:51:39
|
quote: Originally posted by crta
mijenjam teglu ajvara za kucu na havajima ...voli vas sve jedan tipican bosanac...
e jebiga, prodat! kasno, sry, moze kafa. eto hajmo probat i mi neki skup?? sta mislite??? heyoka, jel aktuelno ono kuglanje??
nema veze,moram onda na kiosk da trazim...skup je prava stvar,nama sigurno tako nesto i treba...ako bude sta zovite...nemojte slucajno nesto bez mene pokusavati  
 |
|
nedim
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
djukak
Senior Member

2985 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 27/03/2006 : 17:36:23
|
Corto video sam na kiosku na staroj stanici Otok sjena u petak ako ga još nisi nabavio.
Zna li iko kad bi ovamo kod nas mogli doći Utrka sedam strela, Klasik Zagor i Čiko na ostrvu s blagom. Pozdrav |
 |
|
Corto_Maltese
Average Member

997 Posts
Posted - 28/03/2006 : 08:27:06
|
@djukak, hvala na infu, kupio sam pre par dana na jednom u jednom od onih novih kioska, pored hotela Bosne (nikad pre tamo nije bilo stripova). Inace u BL, paketi sa Zagor spec. i to Dugin Most, Kineska sekta i Moj prijatelj Jimy Gitara (pakovanja po dva, 6 km)
www.marketing2510.blog.com |
 |
|
Topic  |
|