forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi u BiH
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 379

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3497 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 26/05/2007 : 08:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
JUHUUUU! Zna li ko kad bi M No trebao aBdit!?

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17754 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/05/2007 : 08:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
U Gacku Zagor 131 i AF klasik 46.

Šta bi još trebalo da bude na kioscima, je li sigurno izašao Zagor klasik?
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17754 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/05/2007 : 09:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

izašao je "narod s jezera", danas ga ja vidio na kioscima, a ima i extra DD "ispisano krvlju" (ako neko već ranije nije naveo da je na kioscima).

extra DD "ispisano krvlju je izašao davno.
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1927 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 26/05/2007 : 13:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
U BL Mark 11,,Satanik 4
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2985 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 26/05/2007 : 15:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

U Gacku Zagor 131 i AF klasik 46.

Šta bi još trebalo da bude na kioscima, je li sigurno izašao Zagor klasik?

Izašao je danas sam ga kupio. Čudno, ali redovni Zagor je kasnio 4-5 dana. Verovatno su čekali pa da ga pošalju u paketu sa klasikom.

They have money for wars, but can't feed the poor!
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17754 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/05/2007 : 16:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Da, kasnio je poprilično, jer prošlog mjeseca je izašao 18, a ovog tek 26. Mada ne vidim kakvog ima smisla da razlog može biti da su čekali da to pošalju zajedno sa klasikom. Zašto onda i klasik nisu poslali ranije? Ali s obzirom na to kako rade svoj posao , sve je moguće.

Bilo kako bilo, ja sad nemam gdje da kupim Zagor klasik 4 i Mark 11. Ali nabaviću to već nekako, možda još nađem u Banjaluci ako dođem tamo krajem sljedeće sedmice.

Očekivao sam da bi se konačno mogla popraviti distribucija ali još ništa, čak ide sve lošije. Pošto su izašla nedavno dva broja extra Zagora, jedna extra DD i jedan extra AF, opet samo pošalju redovnog Zagora i AF klasik (s tim što broj 43 nije ovamo poslat). U ponedjeljak ću opet zvati distributera da vidim zašto ništa nisu dogovorili i poslali stripove u Gacko. Sljedeći bi trebalo da izađu MM 64, MN 40 i extra Zagor 142.

Inače, jutros mi na kiosku kažu da se ovdje bar 5 ljudi stalno interesuje za ove stripove, posebno za Zagora ali ovog puta je došao samo 1 primjerak Zagora i 2 Alan Ford klasika.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 26/05/2007 : 17:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
Ja sam u utorak razgovarao sa Bernardom u vezi distribucije za Bosnu i Hercegovinu. On šalje stripove u Široki Brijeg i tu prestaje njegova odgovornost. Sve ostalo ovisi o distributeru iz Širokog.

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

kakaljin
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
420 Posts

Member since 10/08/2002

Posted - 26/05/2007 : 17:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit kakaljin's Homepage  Send kakaljin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SejoSexon

Ja sam u utorak razgovarao sa Bernardom u vezi distribucije za Bosnu i Hercegovinu. On šalje stripove u Široki Brijeg i tu prestaje njegova odgovornost. Sve ostalo ovisi o distributeru iz Širokog.

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood

Hajde onda mu prenesi da promjeni distributera jer stripovi kasne minimum po mjesec dana

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17754 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 27/05/2007 : 10:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kakaljin

quote:

Hajde onda mu prenesi da promjeni distributera jer stripovi kasne minimum po mjesec dana

Teško da će se to promijeniti, jer je praksa da se u BiH šalje remitenda i to je politika Ludensa, a ne distributera. Samo je par stripova izašlo skoro u isto vrijeme kao i u Hrvatskoj (Mister No specijal Hijene, MM 60 i možda još neki).
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17754 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 27/05/2007 : 10:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

INTER PRESS iz Širokog Brijega vrši distribuciju stripova za najveći dio BiH i u tim mjestima stripovi redovno izlaze na kioscima, samo što u Republici Srpskoj uglavnom nema dovoljnih količina stripova koji bi mogli da se prodaju. Postoji njihova filijala u Orašju koja pokriva jedno manje područje (ne znam tačno koje sve opštine) ali i tamo redovno izlaze sva izdanja. Distributer iz Širokog Brijega kaže da nema mnogo veze sa tim. Problem je ova vrsta posredne distribucije iz INTER PRESSA iz Orašja preko INTERNACIONAL PRESSA sa Pala. Mislim da je tu zapelo odavno oko nekih drugih časopisa iz Hrvatske (tipa GLORIA), pa ni stripovi nisu pošteđeni. Iako meni već pola godine i jedni i drugi govore da nema problema, da će slati sve stripove na kiosk u Gacku, do sada se skoro ništa nije popravilo.

Ono što meni nije jasno je zašto je napravljena ovakva glupa podjela prije 8 ili 9 godina, pa INTER PRESS iz Širokog Brijega šalje stripove u Trebinje i Bileću ali ne i u Gacko, iako bi to bilo logičnije.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/05/2007 : 15:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ljudi koji rade u distribuciju misle i dalje da stripove citaju samo djeca i da nemaju pojma kad je sta izaslo i sta kasni i koliko...

opustite se i nista ne pokusavajte popraviti jer je kod nas to NEMOGUCE

samo cete oboljeti i izgubiti zivce

Ko je vas poznavao ni pakao mu nece biti težak!!!!
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2985 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 27/05/2007 : 17:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

ljudi koji rade u distribuciju misle i dalje da stripove citaju samo djeca i da nemaju pojma kad je sta izaslo i sta kasni i koliko...

Ko je vas poznavao ni pakao mu nece biti težak!!!!

U potpunosti se slažem. Za sada je tako kako je. Možda će se vremenom situacija popraviti. Treba imati na umu da do pre nekoliko godina praktično nije ni postojao izbor stripova kod nas.

Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 27/05/2007 : 20:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message  Reply with Quote
Razumijem kašnjenja, lošu distribuciju i sve ostalo ali nerazumijem zašto stalno u "manja mjesta" šalju SMEĆE od stripova, nikakvom remitednom to ne mogu opravdati. U Prnjavor stripovi stižu ovako: 5 Zagora (tri kupujemo moji prijatelji i ja) Blek, Mark samo u paketima (zima, ljeto), MNo nikad ne dolazi, Tex nikad i tako dalje. A kako dolaze - kupus eto kako, vozači ih izbacuju na kioske iz kombija, kad pitam prodavačice na kiosku zašto su loši, kažu remitenda pa se oštetili a lažu jer u Gardišku, Brod i granična mjesta na Savi dolaze glanc - to opravdavam blizinom Hrvatske pa ih sigurno vlasnici kioska tamo kupuju, i u BL dolaze glanc - u Tropicu ih ima na tone a niko ih ne kupuje, svake dvije sedmice idem u kupovinu i vidim iste stripove samo se dva tri prodaju a kod mene za dva dana sve nestane. Favorizuju veća mjesta i nama šalju kupus. Usput da li je došao igdje u RS Tex 80?
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3497 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 27/05/2007 : 22:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Neće taj tex ni za mjesec!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17754 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 28/05/2007 : 09:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djukak

quote:
Originally posted by zeljko

U potpunosti se slažem. Za sada je tako kako je. Možda će se vremenom situacija popraviti. Treba imati na umu da do pre nekoliko godina praktično nije ni postojao izbor stripova kod nas.

Ja se baš i ne slažem. Da nisam više puta zvao distributere, ne bi nikad poslali ni jedan strip u Gacko. Oni sami ništa neće promijeniti da poprave distribuciju jer nisu zainteresovani za to (=zarada nije baš velika). Glavno tržište u BiH su gradovi sa hrvatskom većinom stanovništva i to će ostati tako. Tamo su stripovi izlazili ranije u isto vrijeme kad i u Hrvatskoj, pa je onda poslije to promijenjeno i počeli su svima da šalju stripove u isto vrijeme (sa zakašnjenjem) uključujući i Republiku Srpsku ali mi se čini da je to više reda radi.

Zavo sam opet jutros INTER PRESS iz Orašja. Ovog puta sam razgovarao sa nekom ženom kojoj je bilo prilično teško objasniti u čemu je problem. Ona zna da ima „puno tih stripova” i kaže da nije nikakav problem da stave sve to u narudžbu. A i njoj joj je čudno zašto za ovo područje ne vrše distribuciju njihove kolege iz Širokog Brijega.

Tačno je da sve ovo prilično ide na živce ali šta se može. Neću valjda sad da prestanem da čitam stripove?
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17754 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 28/05/2007 : 09:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by satko

Razumijem kašnjenja, lošu distribuciju i sve ostalo ali nerazumijem zašto stalno u "manja mjesta" šalju SMEĆE od stripova, nikakvom remitednom to ne mogu opravdati. U Prnjavor stripovi stižu ovako: 5 Zagora (tri kupujemo moji prijatelji i ja) Blek, Mark samo u paketima (zima, ljeto), MNo nikad ne dolazi, Tex nikad i tako dalje. A kako dolaze - kupus eto kako, vozači ih izbacuju na kioske iz kombija, kad pitam prodavačice na kiosku zašto su loši, kažu remitenda pa se oštetili a lažu jer u Gardišku, Brod i granična mjesta na Savi dolaze glanc - to opravdavam blizinom Hrvatske pa ih sigurno vlasnici kioska tamo kupuju, i u BL dolaze glanc - u Tropicu ih ima na tone a niko ih ne kupuje, svake dvije sedmice idem u kupovinu i vidim iste stripove samo se dva tri prodaju a kod mene za dva dana sve nestane. Favorizuju veća mjesta i nama šalju kupus. Usput da li je došao igdje u RS Tex 80?

Teško je i u Banjaluci naći očuvane stripove, nije ni tamo baš dobra situacija. Malo primjeraka dođe, loše su očuvani a sve se rasproda za maksimalno 5-7 dana. Ne vjerujem da ima logike da vlasnici kioska u Gradišci ili Brodu kupuju stripove u Hrvatskoj pa ih onda prodaju na svojim kioscima? Zašto bi to radili, stripovi su skuplji u Hrvatskoj nego ovdje? Možda neko kupi strip u Slavonskom Brodu, pročita pa donese na kiosk da mu to prodaju.

A što se tiče toga šta ne dolazi u Prnjavor, jedini način je da pokušaš da nazoveš na jedan od ova dva broja: 039-706-287 ili 031-791-895. Pitaj ko je nadležan za Prnjavor, pa onda traži da pošalju na kioske ono što te interesuje. Ako budeš čekao da se distrubuteri sami sjete...
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1927 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 01/06/2007 : 08:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
U Bl stripoteka,AF,Mno,MM,Extra ZAg
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3497 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 01/06/2007 : 09:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
JJJJJJUUUUUUHHHHHHUUUUUUUUUUU za M NO i ostale;)

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

duck
Junior Member

409 Posts

Member since 26/01/2007

Posted - 01/06/2007 : 13:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send duck a Private Message  Reply with Quote
Jedan od lepsih kiosk-dana ove godine. Moze li mi iko reci na koje kioske u BL dolaze ZG izdanja Alan Forda, njih je najteze uhvatiti, ili se brzo prodaju ili ih dolazi malo. Sta je? Za ostala izdanja koja dolaze na kioske uglavnom nije problem
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7893 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 01/06/2007 : 16:11:35  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
koji mister no, koji MM i koji ZG extra?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

duck
Junior Member

409 Posts

Member since 26/01/2007

Posted - 01/06/2007 : 16:29:24  Show Profile Show Extended Profile  Send duck a Private Message  Reply with Quote
Mr No - Dan lesinara
MM - Raj ne moze cekati
Zagor extra - stup za mucenje
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2985 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 01/06/2007 : 19:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
E Je** ga mislio sam da je stigao crveni vetar.

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17754 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 01/06/2007 : 20:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by duck

Jedan od lepsih kiosk-dana ove godine. Moze li mi iko reci na koje kioske u BL dolaze ZG izdanja Alan Forda, njih je najteze uhvatiti, ili se brzo prodaju ili ih dolazi malo. Sta je? Za ostala izdanja koja dolaze na kioske uglavnom nije problem

Alan Ford klasik dolazi na kiosk kod Citadele i na kiosk kod San Rema, a Alan Ford extra imaš na više kioska i to se može naći. AF klasik se stavrno brzo rasproda. Ja to ranije nisam mogao da nađem u Banjaluci, a sada bar to mogu da kupim u Gacku.

Inače, za ove stripove koji su izašli danas moram da sačekam do sjutra da vidim hoće li to poslati i ovamo, jer ipak mora da kasni jedan dan i ako hoće.
Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 02/06/2007 : 00:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message  Reply with Quote
Marko hvala ti za ove telefone, pokušaću ali ... znaje lika koji distribuira stripove ovamo, međutim taj je kao svaki novopečeni bizmismen (seljak, moram da se popravim da se ne uvrijede pošteni ljudi seljačina) - kupujem tri godine stripove kod njega i dovodim mu nove kupšce a on još na kiosku gdje uvjek kupujem ostavi najlošije očuvane stripove i kaže da će to popraviti sledeći put. Ipak hvala ti za ove brojeve, i ako te put nanaese u ovaj kraj javi se na moj mobilni (ti ga imaš već) da se upoznamo.POZDRAV
Go to Top of Page

duck
Junior Member

409 Posts

Member since 26/01/2007

Posted - 02/06/2007 : 02:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send duck a Private Message  Reply with Quote
Problem je sledci. U moju Omarsku jedino ne dolaze taj Alan Ford, a sve ostalo dalazi. A u Prijedor AF dolazi samo na jedan kiosk , i to plane za cas. Zato ja skoknem do Zagreba i nabavim to sto mi fali, ali to nije to. Medjutim, nastavljam skupljati i kolekcionariosati, u svakom slucaju hvala ti Delboy i vjeruj da bih te volio licno upoznati. NEKA ZIVI STRIP!
Go to Top of Page
Page: of 379 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.98 seconds. Snitz Forums 2000