MV - Olovno nebo....dobra priča, al mi se čini da je sken nekako loš...markose jel točno, kakav je original?
a sta da ti ja kazem, da me krenu optuzivati da blatim direktnu konkurenciju. Vjeruj svojim ocima.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
pa čitajući onaj post gdje najavljuješ tvoju "verziju" MV-a, a s obzirom da nisam čitao originale, volio bih znati dal je moja primjedba o kvaliteti skena na mjestu ili ne...no dobro, neču siliti, pričetak ćemo (nadam se) vašeg Magičnog (ili kako će se već zvati)...
Hush je neverovatno izreklamiran serijal zato se toliko i prica o njemu. Po meni on ne predstavlja vrednost u Batman serijalu. Ima par nekih stvari koje je uveo u serijal ali u generali nista senzacionalno...
Od novijih Batmana mi je znatno bio bolji Azzarellov Broken City TPB odnosno mini series. Ili ako krenemo malo unazad tu je i The Long Halloween koji je za dve glave ispred Hush-a.
He didn't understand the price. Mortals never do.
kako bolan nista senzacionalno? pa sve je negativce okrenuo naglavacke (osim Jokera koji je ionako naopako ). plus sto je crtez boli glava... ma nema veze, za koji dan na web site pa komentarisite koliko hocete
Ja volim Loebov run na Batmanu i smatram da njegov rad na Batmanu je odlican ali jednostavno Dark Victory i The Long Haloween su mi za klasu ispred Hush-a. Kao sto sam napomenio u svom postu poradio je na likovima ali u generali nije impozantan TPB...
Nikad ne uzimam za merilo kolicinu desavanja u stripu kao faktor kvaliteta. Ako je u nekom broju Batmana poginuo Joker, Robin, Two-Face ili slicno ne znaci da je to dobar strip. Mozda ce me to sokirati ali na kraju dana ostaje da se vidi kako je sve ispricano kao celina i da li mi lezi...
Vise mi se svidja Loebov rad sa Tim Sale-om nego sa Jim Lee-em. Jednostavno mi Saleov crtez bolje lezi uz stil pisanja Loeb-a...
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.
Hush je neverovatno izreklamiran serijal zato se toliko i prica o njemu. Po meni on ne predstavlja vrednost u Batman serijalu. Ima par nekih stvari koje je uveo u serijal ali u generali nista senzacionalno...
Od novijih Batmana mi je znatno bio bolji Azzarellov Broken City TPB odnosno mini series. Ili ako krenemo malo unazad tu je i The Long Halloween koji je za dve glave ispred Hush-a.
He didn't understand the price. Mortals never do.
kako bolan nista senzacionalno? pa sve je negativce okrenuo naglavacke (osim Jokera koji je ionako naopako ). plus sto je crtez boli glava... ma nema veze, za koji dan na web site pa komentarisite koliko hocete
ajmo gospodne pashanovitju smognite snage izmedju chitanja smarachkih betmena da udostojite kojim retkom i nas bedne smrtnike koji nestrpljivo ochekuju odgovore na svoje mejlove. fala
**************** look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Elliot S! Maggins tvrdi da mu je Loeb još kao klinac spomenuo ideju u kojoj se Superman pita da li svojom aktivnošću u stvari sprečava čovečantsvo da napreduje, da savlađuje prepreke bez njega. Maggins je navodno zaboravio da je ta ideja Loebova, i iskoristio je u jednoj svojo priči - ne spomenuvši odakle mu. Loeb se nije naljutio - samo je kasnije podsetio Magginsa kako stvari stoje, a ovaj mu se izvinio.
Postoji škola mišljenja koja tvrdi da se Loeb zbog toga zakleo da više nikada u životu neće imati originalnu ideju.
Hush im je jedan od krunskih argumenata za tu tvrdnju...
Citam konacno Gospodare jecma. Jako zanimljivo djelo, volim takve sage. Van Hammeu sve zasluge, Valles rutiner. Sinoc nisam procitao 5 od 7 poglavlja (albuma), danas finisiram. U inace napetoj i vrlo realnoj prici ima zanimljivih i sokantnih uleta (kao npr. Adrianov zazidani "prijatelj").
i procitao sam par epizoda Swamp Thinga. u jednom dijelu se spominje sukob Swampy-ija i Bathmana u Gothamu i kako je ST jedva uspio pobjeci iz Gothama. o cemu se tu radi? kako je uopce zavrsio u Gothamu?
Zavisi na koji doazak misliš, bio je tamo cirka dva puta (barem u regularnoj seriji). Prvi put još tokom sedamdesetih u prvoj seriji Weina i Wrightsona, kada je tražio čoveka koji je uništio njegov eksperimet i samim tim ga pretvorio u Swamp Thing.
Drugi put ga je Moore poslao u Gotham, jer su u Gothamu uhapsili Abby Arcane zbog "protivprirodnog bluda", i pošto ga je Moore tu već bio napravio na božanstvo, držao je ceo Gotham pod opsadom od zelenila dok nisu pustili Abby.
Citam konacno Gospodare jecma. Jako zanimljivo djelo, volim takve sage. Van Hammeu sve zasluge, Valles rutiner. Sinoc nisam procitao 5 od 7 poglavlja (albuma), danas finisiram. U inace napetoj i vrlo realnoj prici ima zanimljivih i sokantnih uleta (kao npr. Adrianov zazidani "prijatelj").
Previse elemenata sapunice...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Zavrsio sinoc Gospodare Jecma. Kvalitet albuma ima silaznu putanju. Prvih par su bili izvrsni, zadnjih par limunade. No, vuklo me da citam i citam, jos jednom pohvale Van Hammeu.
Procitao jos i Prijatelj Zaven (Ratnici s Akbara, aka.Potraga za pticom vremena). Prica je vracena na pocetak, Bregon je momak, Mara je cura (vec pokazuje svoj karakter iz prva 4 albuma). Solidan fantasy, ali dva koplja losiji od recimo Izgubljenih pustara.
Danas popodne kad dodjem s posla mastim brk - Tex gigante: Usamljeni jahac!
Poceo sam po ne znam koji put da citam Transmetropolitan. Kad god upadnem u neki dry spell i trazim nesto da me motivise da ponovo pocnem da citam onda citam Transmetropolitan... Cika Ellis je car.
Kad smo već kod Akbarskih ratnika,jeli uopće napravljen šesti dio sage?
Nije. Ima ih pet, a prve cetiri cine sagu Potrage za pticom vremena. Zadnji je izdan 1998. i djelo je za sebe, prica se odvija dok su svi likovi mladi i naivni.
zz br.: 639, 640 i 641. lagano zaredom, plamena lobanja, na krilima noci i horde zla! uzivam polako! ZAGOR PRIČA...
jako dobra prica, svidio mi se Gondor, svi oni zivopisni likovi, mord, elkin, panko, pa ona horda kostura i to sve u zagoru! savrseno!
Čudi me kako nisu napravili nekakv Povratak u Gondor, pogotovo nakon uspjeha LOTR-a. Inaće izvanredna prića.
da, to bi stvarno bilo zanimljivo, stvarno me cudi kako nisu opet pokusali s tom tematikom, kada se neki neprijatelji vracaju po xy puta, ne vidim zasto ne bi mogli Zagor i Chico jos jednom u Gondor
i ja bih to volio. medjutim, elnor na kraju govori kako je to zbogom zauvjek. jer bez magicne knjige niko ne bi mogao uci u njihov svijet.