Author |
Topic |
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 18/03/2009 : 23:28:18
|
quote: Originally posted by Leon S. Kennedy
quote: Originally posted by Trigger
Zagor index 1-100
Hebemti, da mi je ovo
Da su mi sva cetiri |
|
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 19/03/2009 : 01:58:52
|
Čitam ovu priču Junački vod/Potopite Destroyera... Vidi se da je Decio Canzio petljao tu:
-Pa ne može osam likova (bili oni Junački vod ili šta već) ubit 12 dobro obučenih vojnika koji su im pripremali zasjedu jedno desetljeće i izvuć se sa trojicom ranjenika (doduše, 1 je crko, al prije od visokog tlaka od šoka). Bože, ko da Bleka čitam!
-Zagorova naivnost i nerazmišljanje o špijunu. Ja stalno gledam, da li nas to scenarist zavarava da je Neal špijun pa će nas šokanto iznenadit da to nije on. Ali tolko detalja i situacija, sad će ispast i jadno ako on nije špijun, a ispast će i jadno i scenaristički nekonfigurirano ako on je to (ne znam šta ovo znači al dobro). I kako zagor nije odma skužio ko je špijun, znamo da uvijek sumnjičvo kaže "MMM..., ovaj čovjek ne djeluje mi uvjerljivo" a sada je totalni naivac koji se ne zamara time ko mu komada onu sektu... tojest vod...
-Smijeh... smijeh je to što junačka sekta ili vod ne žele riskirat Zagorov život napadom na 2 vojničića prije utvrde te... još puno sličnih naivnih detalja
-Onaj Donatelli ne zna pošteno nacrtat okolinu, al ko da se i on i GAmba uklapaju u ovo smješnu pričicu za laku noć. Ja ne bi mogo zamislit da ovo crta Ferri, al ponekad se pitam: da li Donatelli dobiva samo smješne epizode za crtat ili ih on sam čini smješnima svojim crtežom. Ali na atmosferi mu skidam kapu.
... Priča nije tolko loša, ima dobar uvod, dobru tematiku, tijek radnje i ako zanemarimo te sitne naivne glupave detalje priča je sasvim dobra... Ima i dobre fore, npr. kad Chica odjebu zato što izgleda ko prosjak i onaj pijandura kad vidi boce duplo...itd. |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 19/03/2009 : 10:57:26
|
kad se tako kritički gleda na priču za djecu od 7-15 godina i na samog Zagora pre 30 godina-to znači samo jedno...da si preraso tog junaka i trebaš zahtevniju lektiru,, jer ti Zagor za razibrigu i pola sata zabave ne odgovara više...a nisi pomislio, da se takav Zagor sviđa djeci od 10 godina(mom sinu naprimer)te nekim nostalgičarima(meni naprimer)...pa kad ti jedna od boljih priča u tom razdoblju ne paše stvarno neznam šta ti predložit.....možda Chiko novinara? i zašto nebi osam patrijota koji se bore za slobodu mogli ubit 12 dobro obučenih vojnika...hočeš reč da takvih primera nema i na ovim prostorima u godinama rata?...smjeh recimo pre napada pomaže ppobjediti strah, pa nije ni to tako naivno...da Donatelli ne zna crtat okolinu...da si reko za bilo kojeg drugog crtača-moglo bi i proć...a za ocjenu priče valja saćekat kraj serijala(još dva broja) jer predpostavljam da je nisi čitao u izdanju Dnevnika več ovo aktualno izdanje extra Zagora...a bar tu je Gamba dobro odradio poso kako valja... baš je zanimljivo kako isti strip ljudi čitaju sa stotinu različitih očiju,to je ko onaj pijanac, na stolu dvije boce-a on vidi četiri.Hmmm,zanimljivo. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 19/03/2009 : 13:52:16
|
quote: Originally posted by teller
kad se tako kritički gleda na priču za djecu od 7-15 godina i na samog Zagora pre 30 godina-to znači samo jedno...da si preraso tog junaka i trebaš zahtevniju lektiru,, jer ti Zagor za razibrigu i pola sata zabave ne odgovara više...a nisi pomislio, da se takav Zagor sviđa djeci od 10 godina(mom sinu naprimer)te nekim nostalgičarima(meni naprimer)...pa kad ti jedna od boljih priča u tom razdoblju ne paše stvarno neznam šta ti predložit.....možda Chiko novinara? i zašto nebi osam patrijota koji se bore za slobodu mogli ubit 12 dobro obučenih vojnika...hočeš reč da takvih primera nema i na ovim prostorima u godinama rata?...smjeh recimo pre napada pomaže ppobjediti strah, pa nije ni to tako naivno...da Donatelli ne zna crtat okolinu...da si reko za bilo kojeg drugog crtača-moglo bi i proć...a za ocjenu priče valja saćekat kraj serijala(još dva broja) jer predpostavljam da je nisi čitao u izdanju Dnevnika več ovo aktualno izdanje extra Zagora...a bar tu je Gamba dobro odradio poso kako valja... baš je zanimljivo kako isti strip ljudi čitaju sa stotinu različitih očiju,to je ko onaj pijanac, na stolu dvije boce-a on vidi četiri.Hmmm,zanimljivo.
U potpunosti se slazem i mislim da je dosta njih ovde ili preraslo ili im je dosadio Zagor.Te ovo te ono,kao da citaju neznam ni ja sta.Ljudi citajte i opustajte se,zato stripovi sluze,nemojte ih preanalizirati jer tu prestaje zadovoljstvo. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/03/2009 : 16:04:57
|
kad se tako kritički gleda na priču za djecu od 7-15 godina i na samog Zagora pre 30 godina-to znači samo jedno...da si preraso tog junaka i trebaš zahtevniju lektiru,, jer ti Zagor za razibrigu i pola sata zabave ne odgovara više...a nisi pomislio, da se takav Zagor sviđa djeci od 10 godina(mom sinu naprimer)te nekim nostalgičarima(meni naprimer)...pa kad ti jedna od boljih priča u tom razdoblju ne paše stvarno neznam šta ti predložit.....možda Chiko novinara? i zašto nebi osam patrijota koji se bore za slobodu mogli ubit 12 dobro obučenih vojnika...hočeš reč da takvih primera nema i na ovim prostorima u godinama rata?...smjeh recimo pre napada pomaže ppobjediti strah, pa nije ni to tako naivno...da Donatelli ne zna crtat okolinu...da si reko za bilo kojeg drugog crtača-moglo bi i proć...a za ocjenu priče valja saćekat kraj serijala(još dva broja) jer predpostavljam da je nisi čitao u izdanju Dnevnika več ovo aktualno izdanje extra Zagora...a bar tu je Gamba dobro odradio poso kako valja... baš je zanimljivo kako isti strip ljudi čitaju sa stotinu različitih očiju,to je ko onaj pijanac, na stolu dvije boce-a on vidi četiri.Hmmm,zanimljivo.
potpisujem Tellera za forumaša godine Ozbiljno mislim, svaki njegov post je iskren i na mestu, i sa uživanjem ga čitam |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 19/03/2009 : 16:14:52
|
Slazem se sa navedenim,i dodajem da je mnogo nas ostalo u dusi na tom nivou 7-15 godina,sto je po meni dobro. Secam se kad sam sa 9 godina prvi put citao 7 neustrasivih serijal,odusevljenje je bilo na nivou.Nije mi smetalo ni odrpanost stripova,los otisak,crtez.....ma nista.Citao sam zato sto sam to voleo,isto kao sto volim i sada. |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 19/03/2009 : 16:23:10
|
quote: Originally posted by elfak nish
Slazem se sa navedenim,i dodajem da je mnogo nas ostalo u dusi na tom nivou 7-15 godina,sto je po meni dobro. Secam se kad sam sa 9 godina prvi put citao 7 neustrasivih serijal,odusevljenje je bilo na nivou.Nije mi smetalo ni odrpanost stripova,los otisak,crtez.....ma nista.Citao sam zato sto sam to voleo,isto kao sto volim i sada.
Pa naravno da ti nije smetalo kad za bolje nisi znao. |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Posted - 19/03/2009 : 16:24:59
|
quote: Originally posted by Ferri
Slazem se sa navedenim,i dodajem da je mnogo nas ostalo u dusi na tom nivou 7-15 godina,sto je po meni dobro. Secam se kad sam sa 9 godina prvi put citao 7 neustrasivih serijal,odusevljenje je bilo na nivou.Nije mi smetalo ni odrpanost stripova,los otisak,crtez.....ma nista.Citao sam zato sto sam to voleo,isto kao sto volim i sada.
Pa naravno da ti nije smetalo kad za bolje nisi znao.
Ne smeta mi ni sad,veruj mi.
|
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Posted - 19/03/2009 : 16:50:40
|
hvala dečki na pohvalama...ta rendžer sam,ko bi se i usudio protivrečiti onome što zakon kaže...i loš zakon ima da se poštuje...inaće zovem Texa u pomoč pa da vidimo tog junaka kako stavlja zube u džep.pozdrav svima...baš sad me najurila žena sa kompjutera...jeb..i ga,postoje sile i jače od zakona. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 19/03/2009 : 17:13:41
|
hvala dečki na pohvalama...ta rendžer sam,ko bi se i usudio protivrečiti onome što zakon kaže...i loš zakon ima da se poštuje...inaće zovem Texa u pomoč pa da vidimo tog junaka kako stavlja zube u džep.pozdrav svima...baš sad me najurila žena sa kompjutera...jeb..i ga,postoje sile i jače od zakona.
Ima lek i za Klaretu, kupi sebi novi kompjuter i rešio si problem |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Posted - 19/03/2009 : 17:15:39
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
hvala dečki na pohvalama...ta rendžer sam,ko bi se i usudio protivrečiti onome što zakon kaže...i loš zakon ima da se poštuje...inaće zovem Texa u pomoč pa da vidimo tog junaka kako stavlja zube u džep.pozdrav svima...baš sad me najurila žena sa kompjutera...jeb..i ga,postoje sile i jače od zakona.
Ima lek i za Klaretu, kupi sebi novi kompjuter i rešio si problem
Ili novu zenu |
|
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 19/03/2009 : 17:19:55
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ima lek i za Klaretu, kupi sebi novi kompjuter i rešio si problem
Ili novu zenu
Veruj mi nema vajde od toga, sve su iste, zato kompjuter na prvom mestu |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Posted - 19/03/2009 : 18:30:25
|
e loša vijest ljudi,prebrala Klareta zadnjih par vaših postova i prosto poludjela...reče sad ču ja njima svima je...at *****,kako se te prostačine odnose prema ženama,nači ću ja njih i prijavit društvu za zaštitu žena i slične stvari...ljudi ne pogoršavajte stvar,dovoljno več da ču ja najebat...nije da se je bojim ali... ako preživim ovu frku javljam se sutra...u suprotnom slušajte vijesti...hrabri rendžer pao na bojnom polju,ne od revolveraša,indijanca,Jastreba,pada sa Crne Munje več od toljage drage mu Klarete...e ljubavi-kako možeš biti okrutna i svirepa. zauvijek vaš Teller.
ps. u slučaju najgoreg svoju kolekciju Zagora ostavljam Renkyju a Malog rendžera fanu mom Wiskyju.
|
|
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Posted - 19/03/2009 : 20:00:17
|
e loša vijest ljudi,prebrala Klareta zadnjih par vaših postova i prosto poludjela...reče sad ču ja njima svima je...at *****,kako se te prostačine odnose prema ženama,nači ću ja njih i prijavit društvu za zaštitu žena i slične stvari...ljudi ne pogoršavajte stvar,dovoljno več da ču ja najebat...nije da se je bojim ali... ako preživim ovu frku javljam se sutra...u suprotnom slušajte vijesti...hrabri rendžer pao na bojnom polju,ne od revolveraša,indijanca,Jastreba,pada sa Crne Munje več od toljage drage mu Klarete...e ljubavi-kako možeš biti okrutna i svirepa. zauvijek vaš Teller.
ps. u slučaju najgoreg svoju kolekciju Zagora ostavljam Renkyju a Malog rendžera fanu mom Wiskyju.
Jel' ima nesto i za ostale forumase? |
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Posted - 19/03/2009 : 20:15:51
|
ima kako da ne-Klaretu Ljutu i Ani četri pištolja...dajte kučne adrese pa vam jih šaljem. stripove-šipak... |
|
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Posted - 19/03/2009 : 20:41:38
|
ima kako da ne-Klaretu Ljutu i Ani četri pištolja...dajte kučne adrese pa vam jih šaljem. stripove-šipak...
Negde na forumu sam procitao latinsku poslovicu: Penis bonus,pax in domus(ili ti:dobar k,,,,=mir u kuci) Samo primeni-licno sam je isprobao
Sta mislite koliko bi kod nas kostalo zagor index izdanje? |
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Posted - 20/03/2009 : 06:06:10
|
izdanje je u originalu crno-bijelo pa mislim da nebi trebalo bit skuplje od nekih 60 kuna-8 evriča približno...a sa Ferrijevim potpisom cijena se udesetstrućije-bar meni. |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/03/2009 : 09:52:56
|
quote: Originally posted by andjelt
Da li zna neko : Izlazi li ZAGOR u Madjarskoj trenutno ?
Ne |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 20/03/2009 : 15:41:23
|
Čim nema nekih novosti vezanih za Zagora ,na ovom topiku započinje mlaćenje prazne slame,nadam se da će uskoro biti novina vezanih za Ferijev dolazak na mafest... |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 20/03/2009 : 17:04:48
|
nabavio sam danas ovaj novi makedonski ZAGOR (pocetni broj mu je 500 (kao kod italijana)) . pa bih da pitam drugare koji ga takodje imaju da li je i kod njih trideset i neka i osamdeset i neka strana skroz prazna (beo papir) ?
|
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 20/03/2009 : 17:16:41
|
Auuu druze kako si bas ti naletio na takav primerak.Rekao je izdavac da se moze dogoditi da u 1500 primeraka budu jedno 20-30 komada sa belim stranicama bas kao tvoj primerak. Inace danas izasao broj 501"Misteriozna Dolina".Jos ga nisam kupio,valjda cu sutra... |
|
|
Topic |
|