Author |
Topic  |
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 04/06/2009 : 20:00:22
|
quote: Originally posted by Mhejl
'Crna duša' je najbolji Zagor specijal. Ikada. 10/10
Potpisujem! Jedina konkurencija je Nulta godina Darkwooda |
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 04/06/2009 : 20:06:20
|
Odličan strip, Ferri na nivou kao i Boseli i Colombo. Dodatak...ništa posebno više bi volio da su nastavili sa ovim knjižicama kao u prvih 4-5 brojeva... |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 04/06/2009 : 20:10:37
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Mhejl
'Crna duša' je najbolji Zagor specijal. Ikada. 10/10
Potpisujem! Jedina konkurencija je Nulta godina Darkwooda
Ne znam ... u sustini se slazem sa vama ... i meni prijaju ovakve price , ali bih reko da je i "crna dusa" i "nulta godina darkwooda" nekako kratka , hmm , ne dovoljno zapletena i raspletena u sustini sve su to price izvedene iz "Divovi dobra i zla" i u dilemi sam da li da kazem da je greh praviti replike ove epizode (jer mi prijaju) ili da podrzim tu ideju (jer sam svestan da bolje od "Divovi dobra i zla" ne moze )... ma , dok je zagora , bice meni i ovakvih dilema , tako da se necu zaliti ... nadam se da ste shvatili ovo "na glas razmisljanje" ... :) |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 04/06/2009 : 20:32:30
|
Crna dusa da je izasla u pet sveski, vjerovatno bi cak i Divovima dobra i zla bila ozbiljna konkurencija stvarno je bilo u ovoj prici dosta materijala za jednu epsku pricu |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 04/06/2009 : 20:37:47
|
quote: Originally posted by King Warrior
Crna dusa da je izasla u pet sveski, vjerovatno bi cak i Divovima dobra i zla bila ozbiljna konkurencija stvarno je bilo u ovoj prici dosta materijala za jednu epsku pricu
Slazem se sa obojicom 
Mogli su da je profuraju u Maxi izdanje, to bi bila BOMBA  |
Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube |
 |
|
vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 04/06/2009 : 21:14:08
|
quote: Originally posted by vlada035
Ma odlicna je i ovako u 132 strane
Jeste,ali ostaje zal sto nije bilo vise stranica...  |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 04/06/2009 : 23:02:37
|
Čekaj, jel crna duša ona sa zagorovim zlim dvojnikom iz neke dimenzije i bla bla?
Meni ta epizoda totalno bezveze isto ko i 0ta godina Darwooda.
Dugin most je najjači od tih posebnih izdanja, a i princ vilenjaka valja (mislim da sam ovom izjavom završio na tiberijevoj ignore listi, ali šta'š) |
No sikiriki |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 05/06/2009 : 13:45:51
|
quote: Originally posted by andjelt
Procitao sam danas novoizasli specijalac od VC "Crna Dusa" i moram priznati da jos nisam sredio utiske o njemu ... sta vi mislite o ovom specijalcu ?
p.s. Svidjaju mi se ove blic pricice o Dzimi Gitari , Rami ... sa nestrpljenjem ocekujem sledece ... Ikarovo pero , Trempi , Bat Baterton , D Bil ...
Meni definitivno uz Nultu godinu Darkvuda najbolji specijal,crtez prica sve. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 05/06/2009 : 13:47:03
|
quote: Originally posted by Archy
Čekaj, jel crna duša ona sa zagorovim zlim dvojnikom iz neke dimenzije i bla bla? Meni ta epizoda totalno bezveze isto ko i 0ta godina Darwooda.
Dugin most je najjači od tih posebnih izdanja, a i princ vilenjaka valja (mislim da sam ovom izjavom završio na tiberijevoj ignore listi, ali šta'š)
Da,da to je ta.Lazes da ti se ne svidja? |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 05/06/2009 : 16:32:05
|
Čekaj, jel crna duša ona sa zagorovim zlim dvojnikom iz neke dimenzije i bla bla?
Meni ta epizoda totalno bezveze isto ko i 0ta godina Darwooda.
Dugin most je najjači od tih posebnih izdanja, a i princ vilenjaka valja (mislim da sam ovom izjavom završio na tiberijevoj ignore listi, ali šta'š)
Za Crnu dušu i Nultu godinu Darkwooda je stvar ukusa, a što se tiče Duginog mosta, jeste da je to Ludens izdao kao specijalni broj, ali znaš i sam da to ne spada u spesijalce već da je to redovni broj 400 |
 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Posted - 05/06/2009 : 17:03:23
|
Da, znam, ali s obzirom da je izašao kao Ludensov specijalac, onda tak kažem.
A ova dva specijalca mi se stvarno nisu svidjela. Pogotovo Nulta godina. Imam nekak filing da su išli na isfuravanje o Zagorovoj prošlosti, ali im nije uspjelo. Crna duša mi je nekako, ne znam, bez ukusa. Nešto fali. Možda još 50-ak stranica da se priča bolje razvije ili tako nešto. Inače sam oba čitao skenirana. Možda je u tome problem  |
No sikiriki |
Edited by - Archy on 05/06/2009 17:03:39 |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 05/06/2009 : 17:32:41
|
Nulta godina Darkwooda sam čitao pre nekoliko godina i veoma mi se posviđala priča, neznam, možda kada bi je sada ponovo pročitao taj doživljaj ne bi bio takav Ali volim te priče iz Zagorove prošlosti pre Čika, mada i legendarna Zagor piča mi nije više kao nekad Što se tiče Crne duše, slažem se da je 13o strana malo za tematiku koju obrađuje ova priča |
 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 06/06/2009 : 22:16:27
|
Ima li neko informaciju ( ili pretpostavku , na osnovu necega ...) koji je sledeci specijalac od VC ?
... ja licno bih voleo da to bude neki od onih koji nisu jos izasli na ovim prostorima (mada mi se cini da nece tako biti ...)
... i opet kazem , da mi se mnogo svidjaju ovi "blic stipovi" (takozvane "knjige" :) ) koji idu uz specijalac i jedva cekam sledecu :) mozda ce me cak ubediti da kupujem te "knjige" a uz njih dobijam zagor specijalac :)
... naravno , to kad je neki ponovljeni specijalac u pitanju :) |
Edited by - andjelt on 06/06/2009 22:17:09 |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7892 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 08/06/2009 : 14:15:30
|
quote: Originally posted by kreŠa
Ici ce sigurno prvo oni sa dodacima,pa onda ovi gde je cela prica u stripu.
mislim da će ona dva iz zlatne serije među zadnjima izdati baš kao i onaj markov specijal. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Posted - 09/06/2009 : 22:24:29
|
LIK I DJELO ROBERTA D'ARCANGELA
Kako sam u zadnje vrijeme pročitao par njegovih stripova, Presudu po kratkom postupku i Delaware, vidio sam da mi je njegov crtež baš super. S druge strane, vidim da ga ljudi na forumu ne vole baš previše, blago rečeno.
Meni njegov crtež baš paše. Jednostavan je, ali ne previše, precizan, dobro kadrira, a Chico mu izgleda fantastično. S druge strane, ono šta mu može biti zamjerka je prilično loš izgled Zagora, koji je dosta mršav, a u nekim djelovima ima tijelo i facu klinca. Opet, u Delawareu je fantastično nacrtao Saritu, onu žensku koja traži zlato i to tako da stvarno ljepo izgleda. Nekim vrhunskim crtačima to ne uspjeva - Ferri, Bignotti...
Njegov me stil malčice podsjeća na Cassara, ali s time da on ima samo ono dobro od Cassara (a toga nema puno)
Što vam valja, odnosno ne valja kod njega? |
No sikiriki |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Posted - 09/06/2009 : 22:36:23
|
Da, zaboravio sam reći, s obzirom da mu tako dobro leži chico, bio bi puno bolji potez da njemu daju da crta Chico specijalce umjesto Gambi, koji ne sliči na ništa. |
No sikiriki |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 10/06/2009 : 07:32:08
|
Da, zaboravio sam reći, s obzirom da mu tako dobro leži chico, bio bi puno bolji potez da njemu daju da crta Chico specijalce umjesto Gambi, koji ne sliči na ništa.
To bi bilo dobro iz vise razloga!Ne bi bilo vise Gambe a on bi crtao samo Cika(dakle ne bi crtao redovnu seriju)zbog cega bi ja bio izuzetno sretan!!!      |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 10/06/2009 : 09:31:29
|
LIK I DJELO ROBERTA D'ARCANGELA
Kako sam u zadnje vrijeme pročitao par njegovih stripova, Presudu po kratkom postupku i Delaware, vidio sam da mi je njegov crtež baš super. S druge strane, vidim da ga ljudi na forumu ne vole baš previše, blago rečeno.
Meni njegov crtež baš paše. Jednostavan je, ali ne previše, precizan, dobro kadrira, a Chico mu izgleda fantastično. S druge strane, ono šta mu može biti zamjerka je prilično loš izgled Zagora, koji je dosta mršav, a u nekim djelovima ima tijelo i facu klinca. Opet, u Delawareu je fantastično nacrtao Saritu, onu žensku koja traži zlato i to tako da stvarno ljepo izgleda. Nekim vrhunskim crtačima to ne uspjeva - Ferri, Bignotti...
Njegov me stil malčice podsjeća na Cassara, ali s time da on ima samo ono dobro od Cassara (a toga nema puno)
Što vam valja, odnosno ne valja kod njega?
Pravi uzas! Sta me briga kako crta nekoga tamo,glavno je kako crta Zagora. |
 |
|
Topic  |
|