Author |
Topic  |
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 11/06/2009 : 20:51:16
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ne, nemislim na sam lik Kandraksa, već uopšte na priču, bar ja nisam primetio Bignotijev uticaj
Ni ja!!!Ili sam corav ili nije ni crtao,treceg nema!!!      |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 11/06/2009 : 21:57:35
|
quote: Originally posted by kandraks
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ne, nemislim na sam lik Kandraksa, već uopšte na priču, bar ja nisam primetio Bignotijev uticaj
Ni ja!!!Ili sam corav ili nije ni crtao,treceg nema!!!     
Corav si! Ispocetka je sve Ferri radio, kasnije zajedno sa Bignottijem. Nije moguce da ne primjetis razliku Nije isto kao u SVEMIRSKOJ TAMNICI ili Zimskoj Zmiji ,kada Ferri prestaje a Bignotti crta kompletan kraj sam, ovdje kombiniraju. Stripovi su mi u podrumu,pogledacu kad budem imao vremena od koje stranice tacno uskace Bignotti |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 11/06/2009 : 22:18:52
|
Ferrijev crtež u prvom Kandraksu dosta oscilira, izglda da je dosta žurio sa crtanjem, ali stvarno ne pirmećujem da je negde Bignoti uzeo učešće u crtanju Takođe nigde ne stoji da je Bignoti učestvovao u crtanju |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 11/06/2009 : 23:30:38
|
ovi šta ne primjećuju razliku u ferrijevom crtežu ne bi se smjeli zvati zagorovcima.ne triba pisat bignotti da bi se vidilo da je prisutan u crtežu.nemam taj strip sada ali se još sićam kad sam ga davno ima i da sam odmah uoćio slabiji crtež u tom stripu na nekim mjestima.kao i kod neravne borbe tj.onaj prvi kako se zvao?samo tamo nije bignotti nego neko drugi.ima toga još.npr neke slike u tisuću lica straha nisu ferrijeve.itd.. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 11/06/2009 : 23:51:57
|
Tenenti se zove taj što je pripomogao Ferriju u "Neravnoj borbi", i to lepo piše u delu Zagorovih autora Kao što ne piše da je Pepe pripmogao na nekoliko slikica u "Svetom bregu", a lepo se to vidi A ovde je sasvim druga stvar, Ferri je bio ispod svog nivoa, ali nigde nema dokaza da je neko drugi docrtavao, i da je baš to bio Bignoti |
 |
|
satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts
Member since 12/01/2006 |
Posted - 11/06/2009 : 23:52:35
|
Jaki je u pravu, na mnogo mjesta se iskusnom čitaocu da primjetiti kada crtež nije Ferrijev, isto tako da se primjetiti i slika iz drugog stripa, obično Zagorovo lice u profili i slično! |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 11/06/2009 : 23:56:32
|
Ok, Ok, nek vam bude iskusni čitaoci i zagorovci, Ferri je pripomognut od Bignotija Nadam se da će to u Bonelliju svatiti pa u nekom narednom reprintu, ili nekom posebnom izdanju da to lepo napišu i pojasne |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 12/06/2009 : 01:03:21
|
quote: Originally posted by Mhejl
Slušajte kako sam danas povoljno pazario: Pored Dampira od VČ, na kioske u Pljevlja stigla je i gomila Ludensovih Markova i Blekova, po dva eura. Znači, pored novog Dampira, uzeo sam i Blekove broj 15, 16, 17 i 18. 224 stranice za dva eura! Odoh sutra da pogledam da li im je stiglo još brojeva.
Pa da li je bas i toliko povoljno neznam bas. Umjesto 3eura kostaju po 2eura,ali su vecina lose ocuvana(imaju utore,slomljeni,nalepnica za cijenu..itd,nijedan glancer nije,tako da nisu za kolekciju). Ja sam po aukcijama uzeo glancere za iste pare. Uvjek u Junu dolaze,bilo ih je i prosle godine Blek i Mark. Pune su trafike svudje. Ali uvijek proslih godina bilo je i drugih junaka MM,NN,TX,LL,ZGextra(ponekad mixovan sa jos nekim junakom)ove godine u junu ih nema,moguce da ce biti ali ne vjerujem. Inace dolaze 4 puta godisnje(po dobama),pretezno ZGex. Gledao sam koje brojeve ima,evo ovo sam uspeo vidjeti Mark 3,6,12,13,16 (cudi me da nema brojeve 14,15 nigde,mozda i 17 ili ce od sledece godine poceti sa 17,prosle su bili brojevi do 11) Blek 3,4,13,15,16,17,18 (broja 14 nigde,prosle godine su bili do broja 12)
Mozda i znas ali eto da ti napominjem da od Hr izdanja kod nas u CG jedino redovno stize ZG-ex,spec,chico,gigant,i ponekad retko koji iz redovne(posto cesto stize po malo komada ja sam se pretplatio godisnje na ZGex,12 brojeva 21,40eura). Upravo danas je stigao ZGex 172. |
Edited by - Ferri on 12/06/2009 01:05:17 |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 12/06/2009 : 14:11:18
|
Nisam vjerovao da cu cuti da je Nicolaijev Kandraks najbolji :) Ozbiljno! Onaj polu vestern strip, u kojem keltski druid salje neke puskadzije da kradu stvarcice :) Meni je ono totalna nebuloza. Treci dio u kojem Kandraks udara na Zagorove najslabije tacke, bavi se magijom, uvlaci ga u svijet keltske mitologije... Apsolutni rat u Darkvudu, paralelno sa ratom u drugoj dimenziji :) Sta znam, mozda ja sve to volim jer sam zadrti fan EF-a, pa poslije Silmariliona ili Dzordanovog Tocka vremena rijec "konfuzno: vise nema nikakvog efekta na mene :) |
 |
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 12/06/2009 : 15:21:42
|
quote: Originally posted by Elderane84
Sta znam, mozda ja sve to volim jer sam zadrti fan EF-a, pa poslije Silmariliona ili Dzordanovog Tocka vremena rijec "konfuzno: vise nema nikakvog efekta na mene :)
Biće da je to... |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 12/06/2009 : 15:22:52
|
Nisam vjerovao da cu cuti da je Nicolaijev Kandraks najbolji :) Ozbiljno! Onaj polu vestern strip, u kojem keltski druid salje neke puskadzije da kradu stvarcice :) Meni je ono totalna nebuloza.
Imas pivo drugar... odakle si? Mada meni je i III loshnjikav. |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 12/06/2009 : 15:31:52
|
quote: Originally posted by Ferri
quote: Originally posted by Mhejl
Slušajte kako sam danas povoljno pazario: Pored Dampira od VČ, na kioske u Pljevlja stigla je i gomila Ludensovih Markova i Blekova, po dva eura. Znači, pored novog Dampira, uzeo sam i Blekove broj 15, 16, 17 i 18. 224 stranice za dva eura! Odoh sutra da pogledam da li im je stiglo još brojeva.
Pa da li je bas i toliko povoljno neznam bas. Umjesto 3eura kostaju po 2eura,ali su vecina lose ocuvana(imaju utore,slomljeni,nalepnica za cijenu..itd,nijedan glancer nije,tako da nisu za kolekciju). Ja sam po aukcijama uzeo glancere za iste pare. Uvjek u Junu dolaze,bilo ih je i prosle godine Blek i Mark. Pune su trafike svudje. Ali uvijek proslih godina bilo je i drugih junaka MM,NN,TX,LL,ZGextra(ponekad mixovan sa jos nekim junakom)ove godine u junu ih nema,moguce da ce biti ali ne vjerujem. Inace dolaze 4 puta godisnje(po dobama),pretezno ZGex. Gledao sam koje brojeve ima,evo ovo sam uspeo vidjeti Mark 3,6,12,13,16 (cudi me da nema brojeve 14,15 nigde,mozda i 17 ili ce od sledece godine poceti sa 17,prosle su bili brojevi do 11) Blek 3,4,13,15,16,17,18 (broja 14 nigde,prosle godine su bili do broja 12)
Mozda i znas ali eto da ti napominjem da od Hr izdanja kod nas u CG jedino redovno stize ZG-ex,spec,chico,gigant,i ponekad retko koji iz redovne(posto cesto stize po malo komada ja sam se pretplatio godisnje na ZGex,12 brojeva 21,40eura). Upravo danas je stigao ZGex 172.
   Kod mene ne stiže ništa od toga! |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 12/06/2009 : 15:53:54
|
quote: Originally posted by Rick
Sta znam, mozda ja sve to volim jer sam zadrti fan EF-a, pa poslije Silmariliona ili Dzordanovog Tocka vremena rijec "konfuzno: vise nema nikakvog efekta na mene :)
Biće da je to...
:) Mozda. Ne zajebavam se, ako si citao pomenuta djela, koja su ono sto prvo uzmes kad citas neki EF, uz LOTR, daleko od toga da se tu zna ko pije ko placa u pojedinim momentima. OK, ja odavno na Zagora gledam kao na epsko putesestvije, smorim se kad vidim radnju samo u Darkvudu. Africki serijal je bio pravo osvjezenje, a nadam se putu u Amazon ili Evropu, a sto da ne po planincinama Azije, sigurno ne bi bilo dosadno. Vrhunska razbibriga. |
 |
|
mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
|
Rick
Average Member

Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 12/06/2009 : 17:17:29
|
:) Mozda. Ne zajebavam se, ako si citao pomenuta djela, koja su ono sto prvo uzmes kad citas neki EF, uz LOTR, daleko od toga da se tu zna ko pije ko placa u pojedinim momentima. OK, ja odavno na Zagora gledam kao na epsko putesestvije, smorim se kad vidim radnju samo u Darkvudu. Africki serijal je bio pravo osvjezenje, a nadam se putu u Amazon ili Evropu, a sto da ne po planincinama Azije, sigurno ne bi bilo dosadno. Vrhunska razbibriga. [/quote]
I ja sam ozbiljan, siguran sam da to ima udela. Boseli je pokušao da kreira čitav jedan svet u samo jednoj priči. Akciono- avanturistički vestern nije žanr pogodan za tako nešto. Pažnja poklonjena manjem broju likova uvek daje bolji rezultat, a razudjivanje priče na više tokova često stvara efekat manje grandioznog kraja od onog kojeg je čitalac očekivao.
I ja bih voleo još koju Zagorovu avanturu koja bi ga odvela na neke druge kontinente. Baš zato mi je i prijala jurnjava sa Rihterom. Čudi me samo da scenaristi koriste mali deo mogućnosti od onih koje su im na raspolaganju. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 12/06/2009 : 18:45:05
|
Normalno je da Zagor povremeno krene na putovanja van Darkwooda, po celoj Americi, pa i na drugim kontinentima. Do sada smo imali priliku da čitamo njegove avanture u Africi i Severoistočnoj Evropi, a sigurno će jednog dana završiti i u Australiji Ali one stare Nolittine avanture van Darkwooda počev od Zagorove Odiseje do Povratka u Darkwood, pa i one još starije, prve, od Zarobljenici Crvene veštice, preko Pukovnikove podvale... do Zagor priča, su svakako neprevaziđene Boslli je svakako dobar pisac, ali je kod Zagora u nekim pričama napravio takvu zbrku i nedorečenost, da ga je ovaj poslednji odlazak Zagora van Darkwooda u "Poslednjoj Tuli" definitivno eleminisao iz Zagorovog staffa, i dobro je da je tako |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 12/06/2009 : 18:50:08
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen Boslli je svakako dobar pisac, ali je kod Zagora u nekim pričama napravio takvu zbrku i nedorečenost, da ga je ovaj poslednji odlazak Zagora van Darkwooda u "Poslednjoj Tuli" definitivno eleminisao iz Zagorovog staffa, i dobro je da je tako
Pa svako brljavi..... Srecom pa nema puno brljoka... Glavne su mu Helingen, Kandrax i ta nesrecna Tula/Sumer odiseja... Mada opet, zasto mislis da mu je Tula pogazila predhodne radove? |
Edited by - kasper on 12/06/2009 18:51:03 |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 12/06/2009 : 18:50:20
|
quote: Originally posted by mikado
Probaj da procitac R. Martinovu sagu "Pesme leda i vatre", vrh vrhova. Ako smem da budem jeretik, bolji cak i od LOTR.
Kahm, ako smijem da kažem, serijal je izuzetno realan, ali meni je često dosadan. U stvari, najbolji su mi dijelovi na Zidu, ima zaista epskih momenata, a tu je i ona atmosfera udaljenih, izolovanih predjela. Dobra tačka serijala je što te uvijek može iznenaditi, jer ko je recimo očekivao da će poginuti otac Starkovih il da će ih Frejevi poklati na gozbi? Na momente čak i previše realno. onntopic: Ma, voe što tvrde da Zagor ne treba da putuje treba spaliti! Treba što vše da putuje, da se zaželimo Darkvuda. Afrički mini-serijal je fenomenalan, a najbolja mi je priča 'Atlantis', i crtež i scenario su sjajniiiii! Ne shvatam kako neki ne vole Andreučija. Ali dobro, sto ljudi, sto ćudi.... Kandraks i Helingen od Boselija su super, uopšte ne shvatam zašto ih ne volite. U stvari, ako hoću da budem iskren, moram da priznam da je u zadnjem Kandraksu Boseli pretjerao sa fantazijom, i to debelo. |
Edited by - Mhejl on 12/06/2009 18:53:43 |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 12/06/2009 : 19:00:56
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Bruce Springsteen Boslli je svakako dobar pisac, ali je kod Zagora u nekim pričama napravio takvu zbrku i nedorečenost, da ga je ovaj poslednji odlazak Zagora van Darkwooda u "Poslednjoj Tuli" definitivno eleminisao iz Zagorovog staffa, i dobro je da je tako
Pa svako brljavi..... Srecom pa nema puno brljoka... Glavne su mu Helingen, Kandrax i ta nesrecna Tula/Sumer odiseja... Mada opet, zasto mislis da mu je Tula pogazila predhodne radove?
Da, salžem se, upravo sam mislio na te priče Tula je tu svakako naj Ok, ali pomenuo sam je iz razloga zbog toga što se od nje previše očekivalo, a sam početak priče, prvi broj je odličan i nagovštavo je priču za sva vremena, a na kraju je ispalo sasvim drugo, gde je Zagorova uloga ostala bleda, a pogotovo su Gutrum i njegovi Vikenzi ostali najobičniji statisti |
 |
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 12/06/2009 : 20:11:22
|
quote: Originally posted by Mhejl Ne shvatam kako neki ne vole Andreučija. Ali dobro, sto ljudi, sto ćudi....
Andreucci je takav kralj da to nema nigdje. Pa dovoljno je pogledati kako je nacrtao Krakena. Nenadjebivo! |
No sikiriki |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 12/06/2009 : 20:13:11
|
quote: Originally posted by Archy
quote: Originally posted by Mhejl Ne shvatam kako neki ne vole Andreučija. Ali dobro, sto ljudi, sto ćudi....
Andreucci je takav kralj da to nema nigdje. Pa dovoljno je pogledati kako je nacrtao Krakena. Nenadjebivo!
I sjajno je nacrtao Gule (ona čudovišta-mesožderi) iz Afričkog ciklusa. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 12/06/2009 : 21:26:32
|
Andreuci je sjajni crtač, mada lično ne paše mi baš Zagoru, suveše je dark, odličan je za horor priče, naravno odličan bi bio i za Conana |
Edited by - Bruce Springsteen on 12/06/2009 21:27:05 |
 |
|
Topic  |
|
|
|