Author |
Topic |
vice
stripovi.com suradnik
7309 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 10/11/2005 : 11:14:16
|
quote: Originally posted by mladen13
ajd da se i ja ubacim, na aukciji sam osvojio ZS 639, a kako bi' nabavio 640, 641, ako neko prodaje , može i sve tri, cijena ? prava sitnica, dogovorit ćemo se
daj, šta daš
ee to su legendarne epizode!! svi bi voljeli da ih nabave. prijatelj mi je nedavno platio 20 km (oko 70 kn) za sva tri nastavka.
ZAGOR PRIČA... |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 10/11/2005 : 11:17:36
|
quote: Originally posted by mladen13
ajd da se i ja ubacim, na aukciji sam osvojio ZS 639, a kako bi' nabavio 640, 641, ako neko prodaje , može i sve tri, cijena ? prava sitnica, dogovorit ćemo se
daj, šta daš
Imam ih ja ali cu ih prodavati tek kad izidju u Extra Zagoru, dakle za par godina. Puno srece u potrazi, to su izvrsne epizode, bas sam ih prije par tjedana opet procitao.
|
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 10/11/2005 : 17:05:50
|
quote: Originally posted by vice
ne.darkwoodski kralju,i Princ Elfova ti je pirat.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!
I ja sam tog misljenja.
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
|
|
|
mladen13
Senior Member
Croatia
1145 Posts
Member since 22/09/2005 |
Posted - 10/11/2005 : 19:04:20
|
uh 'ko će čekat još par godina do izlaska u Extra Zagoru, alene što spomeni da si ih prije par dana pročit'o , da se malo pečem na tihoj vatri, ti čit'o strip ,a ja post, ha
daj, šta daš |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 11/11/2005 : 13:14:34
|
Nego,da se osvrnem na novog extra Zagora... Sad sam siguran da dolazi ono najavljeno bolje vrijeme za Zagora,ako već i nije došlo,jer me toliko oduševio novi extra da moram ovde da ga pohvalim,Riječ je o broju 121 "Očajničko putovanje" iliti ZS 338 "Marš očajnika". Epizoda fenomenalna.Zagor rastrgan između prijatelja indijanaca i razmaženih bijelaca.U svemu ovom veliku ulogu igra i Frida Lang,temperamentna djevojka kojoj se Zagor sviđa.I prva od njegovih "žena",ako ne i jedina... U samoj epizodi Zagor izvlači skupinu bjelaca sa indijanskog teritorija,dakle,ništa nova ali prepričanog na pomalo drugačiji način.Od bijesa Zimske Zmije,preko Zagorovog premišljanja kome tu uopće treba pomoći,jer u jednom trenutku čak izjavljuje:-"Glupe li i apsurdne situacije!Baš ja,jedan od najvećih prijatelja crvenokožaca,prisiljen sam ih ubijati"...pa do smrti violiniste na dnu kanjona,koji zna da mu samo preostaje metak u cijevi kao konačni cilj opstanka,odnosno,smrti pred nadolazećem bijesu indijanaca Kiowa.Ta scena odlaska u smrt sa violinom u rukama,daje određenu tenziju samoj priči i predstavlja marš dočaravajući nama čitateljima težinu situacije.Usporedba ide sa Titanicom,jer se i tamo umire uz zvuk violine...Sama Frida,kojoj je ovo prvo pojavljivanje u Zagoru,kao da glumi samog Zagora i igra ulogu buduće Zagorove supruge,(nažalost tu ulogu nije nikada odigrala do kraja ili je sam Bonelli smatrao da bi bila junaku samo smetnja).No,pretvara se prva u očajnika željnog preživljavanja i kudi ostale članove marša ("Cure,idemo!Željele ste upoznati divljinu života na zapadu,sječate se?)prvenstveno žene.Da je Zagor to napravio proglasili bi ga šovinistom.Stoga Frida diktira tu ulogu... Očekuju nas još dva nastavka ove velike farse i teško da bi kraj bio tako konačan,kad je uvod ovako zanimljiv.Jedan od boljih Zagora koje sam ikada pročitao.Privržen sam demonima i povratnicima neprijatelja u sam strip o Zagoru i te epizode su mi nekako najdraže,ali ovaj me naprosto oduševio i morao sam ispisat ovaj dugi post....
do iduće epizode.............. |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Posted - 11/11/2005 : 17:47:42
|
Fenomenalna epizoda i jedna od retkih gde Zagor petlja sa devojkama
"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7309 Posts
Posted - 11/11/2005 : 22:54:27
|
Odličan osvrt,kico,meni je najbolji dio kad se Zagor obračunava sa Memphis Joeom i barunom te još onom dvojicom kojima mecima izbije pištolje iz ruku i uvede malo reda govoreći im da je on njihova zadnja nada i izlažući im svoj plan.
Inače kupija san Gastona na kioscima i stvarno je super,svaka čast Zagrebačkoj nakladi.Samo me zanima šta je to sa brojen 5 šta si reka da si kupija na kioscima još prije,pa nije valjda on prvi izaša,aj reci molin te jer me to zbunjuje.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 12/11/2005 : 01:28:58
|
quote: Originally posted by vice
Odličan osvrt,kico,meni je najbolji dio kad se Zagor obračunava sa Memphis Joeom i barunom te još onom dvojicom kojima mecima izbije pištolje iz ruku i uvede malo reda govoreći im da je on njihova zadnja nada i izlažući im svoj plan.
Inače kupija san Gastona na kioscima i stvarno je super,svaka čast Zagrebačkoj nakladi.Samo me zanima šta je to sa brojen 5 šta si reka da si kupija na kioscima još prije,pa nije valjda on prvi izaša,aj reci molin te jer me to zbunjuje.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!
Je,on je izaša prvi.Prije nekoliko mjeseci (riješi to preko neke striparnice,oni to imaju još).Reci mi kojega si kupio Gastona?Ja sam rješio samo dvojku,osim petice naravno,jer se jedino ona može nać na trafike... Još sam u uzaludnoj potrazi za ostalima,al mislim da će svi redom doći... |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7309 Posts
Posted - 12/11/2005 : 02:59:56
|
I ja san kupija dvojku,izgleda da je samo ona(uz peticu) izašla na kioske.Valjda će na CRŠ-u bit svih pet,a ako buden iša u Zagreb onda ću ionako navratit do MC-a i Libellusa pa će oni to vjerojatno imat.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
zagorovac
Junior Member
Germany
318 Posts
Member since 16/06/2005 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
|
darkwoodski kralj
Advanced Member
USA
3652 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 14/11/2005 : 06:12:53
|
hahaha...svi emailovi primljeni...inace saljite sto god hocete...OZBILJNO....ja cu proci kroz svak strip(trebat ce mi vremena ali ne dan se :) Citam I pisem...vrlo jdnostavno.... Sorry sto me nema...zauzet sam dosta.... Uzivajte mi narode... Zagor forever!!!!!!!!!
Only God will judge me! |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 14/11/2005 : 10:15:38
|
quote: Originally posted by kico
Nego,da se osvrnem na novog extra Zagora... Sad sam siguran da dolazi ono najavljeno bolje vrijeme za Zagora,ako već i nije došlo,jer me toliko oduševio novi extra da moram ovde da ga pohvalim,Riječ je o broju 121 "Očajničko putovanje" iliti ZS 338 "Marš očajnika". Epizoda fenomenalna.Zagor rastrgan između prijatelja indijanaca i razmaženih bijelaca.U svemu ovom veliku ulogu igra i Frida Lang,temperamentna djevojka kojoj se Zagor sviđa.I prva od njegovih "žena",ako ne i jedina... U samoj epizodi Zagor izvlači skupinu bjelaca sa indijanskog teritorija,dakle,ništa nova ali prepričanog na pomalo drugačiji način.Od bijesa Zimske Zmije,preko Zagorovog premišljanja kome tu uopće treba pomoći,jer u jednom trenutku čak izjavljuje:-"Glupe li i apsurdne situacije!Baš ja,jedan od najvećih prijatelja crvenokožaca,prisiljen sam ih ubijati"...pa do smrti violiniste na dnu kanjona,koji zna da mu samo preostaje metak u cijevi kao konačni cilj opstanka,odnosno,smrti pred nadolazećem bijesu indijanaca Kiowa.Ta scena odlaska u smrt sa violinom u rukama,daje određenu tenziju samoj priči i predstavlja marš dočaravajući nama čitateljima težinu situacije.Usporedba ide sa Titanicom,jer se i tamo umire uz zvuk violine...Sama Frida,kojoj je ovo prvo pojavljivanje u Zagoru,kao da glumi samog Zagora i igra ulogu buduće Zagorove supruge,(nažalost tu ulogu nije nikada odigrala do kraja ili je sam Bonelli smatrao da bi bila junaku samo smetnja).No,pretvara se prva u očajnika željnog preživljavanja i kudi ostale članove marša ("Cure,idemo!Željele ste upoznati divljinu života na zapadu,sječate se?)prvenstveno žene.Da je Zagor to napravio proglasili bi ga šovinistom.Stoga Frida diktira tu ulogu... Očekuju nas još dva nastavka ove velike farse i teško da bi kraj bio tako konačan,kad je uvod ovako zanimljiv.Jedan od boljih Zagora koje sam ikada pročitao.Privržen sam demonima i povratnicima neprijatelja u sam strip o Zagoru i te epizode su mi nekako najdraže,ali ovaj me naprosto oduševio i morao sam ispisat ovaj dugi post....
do iduće epizode..............
Nije to lose, ali ipak - to je samo Zagor (hehe!). Naime, naivnost koja je dio biti recenog stripa, je ono sto ovoj prici ipak onemogucuje da bude u rangu s nekim epizodama npr. Bleuberrya, Parkera i Prica s Divljeg zapada. Kiowe - pjesaci napadaju karavan zapreznih kola. Ljudi u karavanu, dakle, imaju na raspolaganju vise konja, a pretpostavka je da su barem Memphis Joeovi ljudi kakavi-takvi jahaci, i da u sukobu konjanik vrijedi daleko vise od pjesaka - ali ne, ovi se ne sjete upotrijebiti konje u svrhu nekakvog protunapada na Indijance. Zagor je iritantan u svom "raspistoljavanju" - nemilice tamani Kiowe, branitelje ne samo svoje zemlje nego i svojih golih egzistencija, nimalo se uvjerljivo pravdajuci pred samim sobom da "zrtuvuje ratnike Winter Snakea radi spasa ostalih plemena". |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 19/11/2005 : 20:46:07
|
E sad će me sigurno hrpa ljudi popljuvat...
Ovako, nedavno sam listao svoju staru kolekciju Zagora (običnih i extra) i fakat moram ustvrdit da su manje više svi brojevi do Bosellija, blago rečeno, prosječni. Iskreno, Nolitta kao scenarist nije niš posebno, dok mi je Ferrijev crtež, tako da kažem, mlak i nikako mu ne ide u prilog što mu se stil tijekom godina nije puno promjenio. Boselli ga je svojim scenarijima napokon izvukao iz kolotečine i dao mu kakvu-takvu, ali nužnu promjenu. Priča oko lorda Frasera, sjevernog pola i Nata Murdoa je bila odlična stvar. Zagor se napokon maknuo iz Darkwooda (doduše maknuo se on i prije, ali je to ispalo užasno banalno). Nadalje, Boselli nam je pokazao i drugu stranu Zagorove ličnosti kada je predstavio Gambit i tako gurnuo njegovu prikrivenu homoerotičnost prema Chicu u drugi plan (i da, ja se ne šalim). Doduše, kad Boselli ne piše onda nastanu rupe u kvaliteti, kao npr. sa pričom o Zmajevim gusarima i otoku gubavaca. Burattini i Casanova doista po kvaliteti pisanja nisu Boselliju ni do koljena. Dobro, nije ni Boselli savršen. Meni osobno je bila prosječna priča o "smrti" Nata Murdoa u Los Angelesu, a ni priča o svratištu obješenih (br. 29) nije bogzna što. Ipak, Boselli nije previše učinio kako bi promjenio temeljni koncept stripa, Chico je i dalje ostao iritantan i nepotreban comic-relief lik koji ničemu ne služi, Zagor je i dalje ostao do-goody lik koji će za sebe bez ustrčavanja reći da "nije ubojica" iako je tijekom 40 godina kolko izlazi nabio body count na kojem bi mu i Hitler pozavidio. Da zaključim, Boselli je dobar scenarist, ali ni on nije bio dovoljan kako bi me uvjerio da je Zagor vrijedan daljnjeg čitanja. Doduše, Zagoru mogu zahvaliti da mi je usadio ljubav prem stripu, jer da nije bilo njega, danas sigurno ne bih čitao Sandmana, Lone Wolf and Cub, Spiroua, Blueberrya, Kena Parkera, Bonea... Hoću reći, njegovo vrijeme je prošlo. A za Bosellija vjerujem da će s Dampyrom napraviti dobre stvari.
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 19/11/2005 : 22:26:53
|
bushodo! nakon ovog texta si mi pao u srcu! zagorovo vrijeme ce proci tek nakon smrti ferry-a. a i si samo jos jedan koji tvrdi da se "izlijecio" od zagora. al ima vremena. predomislit ces se ti!
ZAGOR PRIČA... |
Edited by - nedim on 19/11/2005 22:27:16 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 19/11/2005 : 22:41:01
|
quote: Originally posted by nedim
bushodo! nakon ovog texta si mi pao u srcu! zagorovo vrijeme ce proci tek nakon smrti ferry-a. a i si samo jos jedan koji tvrdi da se "izlijecio" od zagora. al ima vremena. predomislit ces se ti!
Ne znam baš dal sam se "izliječio". Jer, ja ti sve svoje stripove s vremena na vrijeme prelistam, bez obzira da li se oni meni još uvijek sviđali ili ne. Štoćereć, ja Zagora više ne kupujem, al ga volim tu i tamo prelistat.
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 20/11/2005 : 14:54:51
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
E sad će me sigurno hrpa ljudi popljuvat...
Ovako, nedavno sam listao svoju staru kolekciju Zagora (običnih i extra) i fakat moram ustvrdit da su manje više svi brojevi do Bosellija, blago rečeno, prosječni. Iskreno, Nolitta kao scenarist nije niš posebno, dok mi je Ferrijev crtež, tako da kažem, mlak i nikako mu ne ide u prilog što mu se stil tijekom godina nije puno promjenio. Boselli ga je svojim scenarijima napokon izvukao iz kolotečine i dao mu kakvu-takvu, ali nužnu promjenu. Priča oko lorda Frasera, sjevernog pola i Nata Murdoa je bila odlična stvar. Zagor se napokon maknuo iz Darkwooda (doduše maknuo se on i prije, ali je to ispalo užasno banalno). Nadalje, Boselli nam je pokazao i drugu stranu Zagorove ličnosti kada je predstavio Gambit i tako gurnuo njegovu prikrivenu homoerotičnost prema Chicu u drugi plan (i da, ja se ne šalim). Doduše, kad Boselli ne piše onda nastanu rupe u kvaliteti, kao npr. sa pričom o Zmajevim gusarima i otoku gubavaca. Burattini i Casanova doista po kvaliteti pisanja nisu Boselliju ni do koljena. Dobro, nije ni Boselli savršen. Meni osobno je bila prosječna priča o "smrti" Nata Murdoa u Los Angelesu, a ni priča o svratištu obješenih (br. 29) nije bogzna što. Ipak, Boselli nije previše učinio kako bi promjenio temeljni koncept stripa, Chico je i dalje ostao iritantan i nepotreban comic-relief lik koji ničemu ne služi, Zagor je i dalje ostao do-goody lik koji će za sebe bez ustrčavanja reći da "nije ubojica" iako je tijekom 40 godina kolko izlazi nabio body count na kojem bi mu i Hitler pozavidio. Da zaključim, Boselli je dobar scenarist, ali ni on nije bio dovoljan kako bi me uvjerio da je Zagor vrijedan daljnjeg čitanja. Doduše, Zagoru mogu zahvaliti da mi je usadio ljubav prem stripu, jer da nije bilo njega, danas sigurno ne bih čitao Sandmana, Lone Wolf and Cub, Spiroua, Blueberrya, Kena Parkera, Bonea... Hoću reći, njegovo vrijeme je prošlo. A za Bosellija vjerujem da će s Dampyrom napraviti dobre stvari.
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.
ne razumijem tu potrebu prosipanja pameti i izdizanja iznad onih koji čitaju zagora. zagor ubija. a šta bi trebao kartati belu???? stvarno izuzetno glup post u ovoj temi.
one shot, one kill |
|
|
darkwoodski kralj
Advanced Member
USA
3652 Posts
Posted - 20/11/2005 : 15:37:19
|
Wahe braco mir! Haugh, projekt ide vrlo polako, ali to je ecinom zbog toga sto san zauzet. ali giramo se, uspit cemo :) pitanje: Razmisljao sam o tome koliko ce remena tribati da se svaki strip procitai izvucu slike i qutotovi..Jel ima neko nekekavu drugu ideju o ovome?? Aj uzivajte narode Neka vas prati veliki manituu
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 20/11/2005 : 15:38:20
|
quote: Originally posted by piquet
ne razumijem tu potrebu prosipanja pameti i izdizanja iznad onih koji čitaju zagora. zagor ubija. a šta bi trebao kartati belu???? stvarno izuzetno glup post u ovoj temi.
Bojim se da nisi shvatio šta sam htio reć.
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Posted - 20/11/2005 : 19:28:21
|
quote: Originally posted by darkwoodski kralj
Wahe braco mir! Haugh, projekt ide vrlo polako, ali to je ecinom zbog toga sto san zauzet. ali giramo se, uspit cemo :) pitanje: Razmisljao sam o tome koliko ce remena tribati da se svaki strip procitai izvucu slike i qutotovi..Jel ima neko nekekavu drugu ideju o ovome?? Aj uzivajte narode Neka vas prati veliki manituu
Only God will judge me!
Kralju da li si jos zainteresovan za stripove, Ciko na ostrvu sa blagom i Princ elfova, pitao sam onog naseg tipa sa pijace i ima ih,nema samo legendu u lutalici fitzyu ali sam rekao da traga i dalje
|
|
|
darkwoodski kralj
Advanced Member
USA
3652 Posts
Posted - 21/11/2005 : 05:35:26
|
quote: Originally posted by sdragan@
quote: Originally posted by darkwoodski kralj
Only God will judge me!
Kralju da li si jos zainteresovan za stripove, Ciko na ostrvu sa blagom i Princ elfova, pitao sam onog naseg tipa sa pijace i ima ih,nema samo legendu u lutalici fitzyu ali sam rekao da traga i dalje
jesam! Koliko su i uracunato sa cijenom do zadra? E da i u kakvom su stanju?? Aj javi mi odi ili na email goranbigpurkovic@hotmail.com
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
|
darkwoodski kralj
Advanced Member
USA
3652 Posts
Posted - 21/11/2005 : 17:07:12
|
quote: Originally posted by sdragan@
Imas mail!
wahe sve primljeno i vraceno u obliku dimnih signala :)
|
|
Topic |
|
|
|