forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 490

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 23/06/2015 : 20:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Senokute, i ti napredujes! Samo radi

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 23/06/2015 : 21:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

Salomon Kane alias Andrew Cain

Jako mi se sviđa crtež.
Ima naravno mjesta za napredak, ali ovo mi je super.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 23/06/2015 : 23:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ddeki

Trazeci ove slike naidjoh na ovu. Iz kog je stripa ova tabla?

Ovo je Toricelli cini mi se.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 23/06/2015 : 23:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Jeste. Gigant 1 "Dvorac na nebu". Na poslednjem kadru curi krv onoga jelena što ga je...zmaj, jelte...bacio više na stenu.
Ovu epizodu bi valjalo videti u nekom moćnom koloru. Well-bee bi njome napravio čuda

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 14:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Malo Chiarolle
veoma lepo odrađeno

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/06/2015 : 14:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/06/2015 : 15:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Čarolija!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/06/2015 : 15:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Chiarolla - stari plagijator poteza.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 24/06/2015 15:31:22
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 17:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Jbšga
ukusi su ukusi

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 24/06/2015 : 20:53:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Mario Atzori (Nathan Never) kaze:

quote:

Quando decisi di provare a propormi alla Bonelli, avevo fatto solo pochi fumetti d’ispirazione moebiusiana su una fanzine, ma senza crederci troppo. Ricordo di averli mostrati a Giancarlo Berardi e Renzo Calegari in una libreria di Genova e alle loro critiche sull’anatomia rispondevo sempre “Ma è un alieno!”, che è una bella scusa. Poi mi decisi a provarci seriamente, ho fatto esercizi per un anno e ho prodotto le mie tavole prova per Zagor (una mia passione non solo infantile).
Le inviai per due volte e, notato da Decio Canzio, fui poi contattato da Antonio Serra che mi comunicò l’apprezzamento suo e dello stesso Canzio, che però vedeva il mio stile più adatto a qualche testata meno tradizionale. Così mi fu proposto di entrare nello staff di Nathan Never. Preparai le tavole prova e le portai alla redazione di Milano.
Il mio primo ingresso in redazione è stato uno dei momenti più memorabili della mia vita. Tutte le persone che incontravo, per me erano come gli uomini libro di Fahrenheit 451, solo che anzi che corrispondere a un libro solo, ognuno di loro corrispondeva a decine di fumetti che avevo letto, riletto e amato. Incontrai Decio Canzio nell’ufficio che divideva con Tiziano Sclavi, la cui scrivania era strapiena di dinosauri verdi e arancio. Canzio mi diede qualche consiglio sulle tavole e ci spostammo nell’ufficio di Sergio Bonelli. Mi è difficile comunicare a chi non ha ricordi dell’era pre-digitale l’aura mitica che circondava gli autori di fumetto di cui non sapevamo quasi niente (avevo scoperto da poco che Nolitta e Bonelli fossero la stessa persona). Comunque, nonostante la cortesia della persona, non riuscii che a bofonchiare poche parole, complimentandomi con lui per cose di decenni prima come la collana L’autore e il fumetto.

Uglavnom, kaze kako je Zagor njegova strast i kad je krenuo pokusati uci u Bonelli poceo je vjezbati godinu dana Zagora i poslao probne table. Canzio je procijenio da je pogodniji za Nathana (manje tradicionalan serijal) i tako salje probne table Nathana te je od debija na Legs Weaver 1995. do danas u Bonelliju.

Probna tabla:

Studije Zagora i Cice jos davne 1990.

A evo i po meni puno boljih NN probnih tabli:

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 24/06/2015 : 21:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Bolje da nije uzet u Zagorov staff. Nije Zagor za njega, Nathan da. Pogledajte samo taj ženskasti Zagorov lik na njegovim studijama. Ne samo ženskast, nego transseksualan! Što to ima njegov Zagor u hlačama, umjesto muškosti!? Ništa! Nacrtan je, Bože prosti, kao da ima - vaginu!
Isto važi za Chica!

Edited by - mogorovic on 24/06/2015 21:50:00
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/06/2015 : 22:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, meni se ne svidja ni njegov Nathan...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/06/2015 : 23:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Nathan mu daleko bolje ide
A Zagor...pridružujem se mogorovicevom grohotu

Ipak, vidim mesta za dobar napredak

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 24/06/2015 23:18:09
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/06/2015 : 23:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Bolje da je on nego sto su Chiarolla i Cassarovi.
25 godina je proslo, pretpostavljam da je napredovao.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 24/06/2015 : 23:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Izvini, ali i Chiarolla i Cassarovi su za ovoga Feri iz najboljih dana. Treba ovo Zeljku pokazati, obicno mi njegovi crteza Zagora jos uvijek nisu dovoljno dobri za zvanicno izdanje, ali on je u odnosu na ove probne table jak posao uradio.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 25/06/2015 : 00:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Izvini, ali i Chiarolla i Cassarovi su za ovoga Feri iz najboljih dana. Treba ovo Zeljku pokazati, obicno mi njegovi crteza Zagora jos uvijek nisu dovoljno dobri za zvanicno izdanje, ali on je u odnosu na ove probne table jak posao uradio.

Nije to nikakav ovaj, to je Mario Atzori, crtac u Bonelliju koji daleko vise kotira i od karijole i od cassara.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 25/06/2015 : 00:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Nisi me shvatio, ne potcjenjujem covjeka, vec njegove probne table Zagora. Moras priznati da su lose.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 25/06/2015 : 00:39:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisi me shvatio, ne potcjenjujem covjeka, vec njegove probne table Zagora. Moras priznati da su lose.

Nemam problema s tim, ne svidja mi se uopce. Priznat cu da mi se ne svidja uopce ni na Nathanu, a procitao sam sve njegove radove. No ja stvarno nisam strucnjak po pitanju crteza, a taj Atzori ima mnoge poklonike kojima je njegov manga stil jako dobar. Uglavnom dosta visoko kotira kao crtac i karakteristican je po tome da je kao neka poluzvijezda i izuzetno spor i ceka se na njega nekad i godinama.

Ima tako slucaj i nedavnog dolaska na Nathana jednog pravog superstara Massima Dall'Oglia koji isto crta manga stilom, kazu svi da je odlican, a meni se nikako ne svidja.

Ustvari sad vidim da sam napisao samo da mi se ne svidja tabla, dodajem i da je losa, sto je je

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 25/06/2015 : 00:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Dall'Oglio je zakon. Za razliku od nekih koji samo koketiraju sa japanskim crtežom (Enoch, Olivares,....) on ga je u potpunosti preuzeo i prilagodio Bonelliju. Ali odlazim u offtopic...
Ove probne table su loše, i to prvenstveno jer se vidi neiskustvo crtača. Uz predan rad ne vidim da bi škodio Zagoru. Iskreno ne znam zapravo kakav mu je današnji crtež, možda i nije dovoljno napredovao.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 25/06/2015 : 01:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ddeki

Hmmm ovo izglda kao povratak marcusa
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 25/06/2015 : 01:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

Salomon Kane alias Andrew Cain

Tko je ovo crtao?
Odlicno
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3504 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 25/06/2015 : 16:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
Ovo bi trebala biti prva strana ovog kratkog stripa.

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/06/2015 : 20:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Piccinelli, Alessandro Piccinelli, nenadjebivi Alessandro Piccinelli

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 25/06/2015 : 21:22:59  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Chiarolla i Cassaro su i za Ferrija iz najboljih dana Ferri iz najboljih dana.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 25/06/2015 : 21:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Piccinelli, Alessandro Piccinelli, nenadjebivi Alessandro Piccinelli

Svakako mu se, po svim atributima, računajući i one u hlačama, vidi da je Zagor - muško!
Go to Top of Page
Page: of 490 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.03 seconds. Snitz Forums 2000