forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 490

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 30/12/2015 : 13:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Iz stripa "Živi pokopani" Zg br. 5 (S. Dalmacija 1994), tačnije iz pošte:
Pozdrav vama svima,
koliko vas ima
redakcijo stripa
Dalmacijo lipa.
Javlja vam se jedan
kolekcionar vrijedan
ime nije važno,
zavolih vas snažno.
Pohvalit vas moram:
stripovi su super,
estetika i kvaliteta
i izbor junaka,
zavidjet vam mora
redakcija svaka.
Toliko za sada,
neću vas gnjavit,
kad bude trebalo,
opet ču se javit.

Autor: S.P.B. iz Zagreba.
Pisac ovih vrli stihova nije rekao svoje ime i prezime redakciji, tada. Pa se pitam da li je to neko odavde sa foruma??

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/12/2015 : 13:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Predstavio se u jednom od kasnijih brojeva Zagora ili Texa. Stanislav Petković Bugojanac ili sl. Siguran sam za ovo 'Bugojanac'.
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 30/12/2015 : 14:07:16  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Ima li ga na forumu, da ga pitam odakle mu nadimak Bugojanac, garant je iz mog kantona

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/12/2015 : 14:24:40  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Pavković, ne Petković. Stanislav Pavković Bugojanac. A i ja svašta pamtim.
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 30/12/2015 : 14:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Pretpostavljao sam da ce neko da zna o kome je riječ, svaka čast Valteru na dobrom pamčenju

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/12/2015 : 14:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ima još nekih zanimljivosti iz tih SD Zagora; tako je u broju 11 spomenut Dalibor Brdar koji je u to vrijeme crtao svog junaka Long Blowa a u br. 22 su bili objavljeni dobitnici nagradne igre među kojima su bili teller i DeeCay. Iako tamo piše da su osvojili nekakve knjige u stripu mislim da je u pitanju tiskarska greška jer je na kraju naveden puno manji broj imena opet za iste knjige.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 30/12/2015 : 14:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ima još nekih zanimljivosti iz tih SD Zagora; tako je u broju 11 spomenut Dalibor Brdar koji je u to vrijeme crtao svog junaka Long Blowa a u br. 22 su bili objavljeni dobitnici nagradne igre među kojima su bili teller i DeeCay. Iako tamo piše da su osvojili nekakve knjige u stripu mislim da je u pitanju tiskarska greška jer je na kraju naveden puno manji broj imena opet za iste knjige.

čuj Brdar spomenut, u kojem kontekstu? Nisam znao za to, a Bgm ni za Tellera i DeeCay-a.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/12/2015 : 14:52:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Spomenuti su oni koji su u to vrijeme slali svoje crteže redakciji pa se tu našao i Brdar.

Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 30/12/2015 : 14:56:12  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Spomenuti su oni koji su u to vrijeme slali svoje crteže redakciji pa se tu našao i Brdar.

Mali več od davnina kuje crtački zanat

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/12/2015 : 15:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
A baš me zanima što su ovi osvojili na nagradnoj igri, ako se još uvijek sjeća toga neka nam teller otkrije o čemu se radi pošto je vjerojatnije da će on prije ovo vidjeti.

Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 30/12/2015 : 15:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

A baš me zanima što su ovi osvojili na nagradnoj igri, ako se još uvijek sjeća toga neka nam teller otkrije o čemu se radi pošto je vjerojatnije da će on prije ovo vidjeti.

+1

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19115 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 30/12/2015 : 15:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
nije bio to teller več tellerčič...mislim da sam pisao emotivno pismo redakciji i dobio nagradu, mislim da u TAJANSTVENOM SAMOSTANU objavljenu(bar mislim da je bilo u tom broju)..stigao mi poster iako je pisalo da bi trebala neka knjiga...i to poster Zagora Slobodna Dalmacija iz 300 br.originala LA CORSE DELLA SETTE FRECCE ili 7 br.Ludens specijal Zagora(Zagor se baca sa slapa)...imam i sad taj poster na ormaru u dnevnom boravku...
nisam nanj tako emotivno vezan ko na Dnevnikove ali mi je drag...to je prvi i do sada jedini put da sam nešto u životu dobio od nagrada...bilo je obično pisamce jednog oduševljenog čitatelja jer su se mu vratili junaci njegove mladosti...i što je najgore/najbolje,... i danas bi pisao pismo sa istim veseljem i oduševljenjem.
Prošlo je več nekoliko godina pa bar mislim da je taj poster bio moja nagrada, možda su ga distribuirali u Comics Stripu pa sam nešto pobrkao...uglavno, ne sećam se da sam od nagrade Slobodne dobio išta osim da imam njihov poster.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 30/12/2015 15:45:07
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 30/12/2015 : 15:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

nije bio to teller več tellerčič...mislim da sam pisao emotivno pismo redakciji i dobio nagradu, mislim da u TAJANSTVENOM SAMOSTANU objavljenu(bar mislim da je bilo u tom broju)..stigao mi poster iako je pisalo da bi trebala neka knjiga...i to poster Zagora Slobodna Dalmacija iz 300 br.originala LA CORSE DELLA SETTE FRECCE ili 7 br.Ludens specijal Zagora(Zagor se baca sa slapa)...imam i sad taj poster na ormaru u dnevnom boravku...
nisam nanj tako emotivno vezan ko na Dnevnikove ali mi je drag...to je prvi i do sada jedini put da sam nešto u životu dobio od nagrada...bilo je obično pisamce jednog oduševljenog čitatelja jer su se mu vratili junaci njegove mladosti...i što je najgore/najbolje,... i danas bi pisao pismo sa istim veseljem i oduševljenjem.
Prošlo je več nekoliko godina pa bar mislim da je taj poster bio moja nagrada, možda su ga distribuirali u Comics Stripu pa sam nešto pobrkao...uglavno, ne sećam se da sam od nagrade Slobodne dobio išta osim da imam njihov poster.

I dan danas emotivno pišeš o stripovima, i sa oduševljenjem proslavljas Tromijeve objave, drago mi je da nas ima još takvih, budućnost stripa i nije tako crna

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/12/2015 : 15:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Onda je pismo bilo dobro složeno kada je natjeralo redakciju da pošalje nagradu.
Iako je od tada prošlo 20-ak godina ne treba se ustručavati pisati na isti način barem kada su u pitanju stripovi, čovjek stari ali u duši bi trebao uvijek biti mlad.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19115 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 30/12/2015 : 16:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

quote:

I dan danas emotivno pišeš o stripovima, i sa oduševljenjem proslavljas Tromijeve objave, drago mi je da nas ima još takvih, budućnost stripa i nije tako crna

hvala care...
stripovi su od moje 8 godine i LMS br.88 TRN U OKU moj način života, sa jednim malim predahom baš Slobodna Dalmacija me vratila svojoj staroj ljubavi koja traje i dan-danas, nadam se do zadnjeg mog izdaha(bu-bu daleko bilo).
nema ljpšeg osijetila ko kad nekog voliš...bilo to cura,žena,dijete,porodica,strip...znam da nije za usporedbu ali ljubav je ljubav...ako je vječna-ništa ljepšeg i koristnijeg za metalno i fizičko zdravlje..ako postoji eliksir mladosti onda sam ga ja pronašao, stripovi me odžavaju mladim po srcu i tijelu.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19115 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 30/12/2015 : 16:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

Onda je pismo bilo dobro složeno kada je natjeralo redakciju da pošalje nagradu.
Iako je od tada prošlo 20-ak godina ne treba se ustručavati pisati na isti način barem kada su u pitanju stripovi, čovjek stari ali u duši bi trebao uvijek biti mlad.

pa izgleda da je upalilo pismo jer nisam nikad ništa crtao kamoli nekome slao...na sreću redakcije.
a za ovo drugo samo moj potpis, dobro si to napisao.
imaš i ti dara. da nešto sročimo i pošaljemo Berniju?...možda nas iznenadi novim Mister No-jem ili Martijem?..

Edited by - teller on 30/12/2015 16:07:57
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 30/12/2015 : 17:00:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ako se Berniju ne svidi pismo još će nam ukinuti i ovo što imamo.
Neka on izgura extra Zagora barem do epizode Lov na vuka i PSDZ do kraja i ja bih bio toliko zadovoljan da bih mu za poklon uzeo gajbu piva po izboru.

Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

599 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 30/12/2015 : 18:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
quote:

tebi na ormaru u dnevnom boravku, a meni na ormaru u sobi!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 30/12/2015 : 18:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Zamijenio si ga sigurno sa harmonikasem Jovicom Petkovicem.😆
A mogao bi i pratiti stihove.

Btw i meni su jednom napisali samo inicijale,ali ne znam gdje,mozda u NN od SD.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 30/12/2015 18:17:00
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 30/12/2015 : 18:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

quote:

čuj Brdar spomenut, u kojem kontekstu? Nisam znao za to, a Bgm ni za Tellera i DeeCay-a.

Drago mi je sto je DODSFERD ovo spomenuo, jer vrijeme je da ispravimo jednu nepravdu.
Naime, Long Blow nije moj junak, vec ga je kreirao moj prijatelj Eduard Pjanic, koji je nacrtao prvi broj. Ja sam dobio njegovu dozvolu da nastavim dalje i nacrtao sam jednu pricu i na tome je ostalo kad je Long Blow u pitanju. Sve sam ovo jasno naznacio u kilometarskom pismu koje sam te 1994.godine poslao redakciji Slobodne Dalmacije u kojem je vecina sadrzaja bila posvecena Zagoru (bilo je tu i par mojih crteza Zagora).
A zasto su oni iz SD-a naveli da je Long Blow moj junak, to mi ni dan-danas nije jasno. Naravno, prijatelj Eduard je bio upoznat sa cijelom situacijom i nije se puno ljutio zbog cijele price, iako ni njemu nije bilo jasno zasto je Long Blow naznacen kao moj junak.
A kad je moj crtez iz tog doba u pitanju, to su bili moji počeci i najlosiji od mojih crteza koje sam objavio ovdje na forumu izgleda bogovski u poređenju s mojim crtezima iz 90-tih.

Edited by - Brdar on 30/12/2015 21:44:35
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 30/12/2015 : 21:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote

Edited by - senokute on 30/12/2015 21:32:28
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 30/12/2015 : 21:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Piccinellijev crtež? :)
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

599 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 30/12/2015 : 21:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
zagor ima dobre joške na ovom crtežu.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 31/12/2015 : 00:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Izvrstan crtez!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19115 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 31/12/2015 : 08:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
odličan crtež ako je to amaterski...a i za neke profesionalce je nedostižan.

Go to Top of Page
Page: of 490 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.91 seconds. Snitz Forums 2000