forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 489

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 22/08/2007 : 01:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:
Originally posted by Inferno

To ti je ZG SD EXTRA 30 i neki broj. Ja mislim "Ljudi iz močvare"!?
Slučajno ili ne, i ja sam se sinoć prisjetio te epizode!

Hehe, da. Tamo negdje oko broja 30 Extra serije će biti.

Ajde napiši recenziju, ja ću se natjerat da ga ponovno pročitam.

I've been to sugar town, I shook the sugar down

Jbga "Delaware" mi je bila zadnja za ovaj period raskalašenosti i zajebancije. Moram malo učit za ispte u 9. Kad ohladi malo, uvatit ću se recenzija, naime, pisat ću ih na predavanjima.

----------------------------------
Bolje je živjeti na koljenima, nego umrijeti na nogama!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/08/2007 : 01:09:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo i meni je palo na mind te epizode sa izoliranim grupama(spomenuti francuzi,španjolci,rusi,razna egzotična plemena,vikinzi..)Najgore epizode!

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 22/08/2007 : 01:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Jbga "Delaware" mi je bila zadnja za ovaj period raskalašenosti i zajebancije. Moram malo učit za ispte u 9. Kad ohladi malo, uvatit ću se recenzija, naime, pisat ću ih na predavanjima.

Uvijek vremena za Zagora treba imat, to ti je životna škola a ne neki faxevi. Pa vidiš ove starije sa foruma šta su odrasli na LMS-u i ZS-i, kako su pametni. Nemožeš protiv njih argumentima.

Ja imam još malo fore pa ću napisat još koju recenziju, to je zaraza.

Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 22/08/2007 : 01:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eto ja mislim da su upravo Nolitta i Sclavi počeli uvoditi znanstvenu fantastiku i horor u Zagora. Sjetimo se svih onih Hellingena (koji se, dapaće, meni sviđaju), Vampira, Mutanata, Moloka, Vudua, Kandraxa... Kako vidiš ima takvih epizoda ko u priči tako da Boselli na tom polju ne uvodi nikakve inovacije. Zapravo ovim starim SF pričama Zagor može zahvaliti svoju popularnost i dugovječnost.
Ja osobno mislim da je bolja i fantastika nego nemoguće Zagorovo otkrivanje izgubljenih plemena poput srednjovjekovnih Francuza, praljudi, vikinga, Rusa ... koji su se sakrili u Darkwoodu iza jedne male stine!
Nije meni stari Zagor loš, čitam ga sa iskrenim simpatijama, ali kad ima nešto bolje tome dajem primat!
What about that?!

Ma ne kažem, ali meni je Toninelli omiljeni scenarista, a ne Nolitta...

KAFANA NE SME DA TRPI ZBOG ŽENU I DECU

www.niscafe.com
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 22/08/2007 : 01:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Uvijek vremena za Zagora treba imat, to ti je životna škola a ne neki faxevi. Pa vidiš ove starije sa foruma šta su odrasli na LMS-u i ZS-i, kako su pametni. Nemožeš protiv njih argumentima.

Ja imam još malo fore pa ću napisat još koju recenziju, to je zaraza.

Da, kad su ti stariji već završili faxeve. Za Zagora imam vremena i na pretek, nažalost
Pisanje recenzija je zbilja prava droga. Ja bi puka kad ne bi dnevno barem komentarić za recenziju stavija.

Edited by - Inferno on 22/08/2007 01:22:54
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 22/08/2007 : 01:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

quote:

Eto ja mislim da su upravo Nolitta i Sclavi počeli uvoditi znanstvenu fantastiku i horor u Zagora. Sjetimo se svih onih Hellingena (koji se, dapaće, meni sviđaju), Vampira, Mutanata, Moloka, Vudua, Kandraxa... Kako vidiš ima takvih epizoda ko u priči tako da Boselli na tom polju ne uvodi nikakve inovacije. Zapravo ovim starim SF pričama Zagor može zahvaliti svoju popularnost i dugovječnost.
Ja osobno mislim da je bolja i fantastika nego nemoguće Zagorovo otkrivanje izgubljenih plemena poput srednjovjekovnih Francuza, praljudi, vikinga, Rusa ... koji su se sakrili u Darkwoodu iza jedne male stine!
Nije meni stari Zagor loš, čitam ga sa iskrenim simpatijama, ali kad ima nešto bolje tome dajem primat!
What about that?!

Ma ne kažem, ali meni je Toninelli omiljeni scenarista, a ne Nolitta...

KAFANA NE SME DA TRPI ZBOG ŽENU I DECU

www.niscafe.com

Tu se slažem, za razliku od drugih koji Toninnellia kritzraju, ja mislim da on nije baš toliko loš u odnosu na Nolittu. Zapravo ima par visokokvalitetnih epizoda iako im je tematika šverc viskija i pušaka.

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 22/08/2007 : 01:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Da, kad su ti stariji već završili faxeve. Za Zagora imam vremena i na pretek, nažalost

Dalo bi se o ovome raspravljat...

Zagor je valjda jedini junak kojega se spomene u svakom topiku bar jednom, a u ovom barem jednom u svakom postu.

Idem spavat, morat ću sutra pročitat onaj broj, šta sam iš'o pričat o njemu... Ajde laku noć!

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 22/08/2007 : 01:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Laku noć! Odo i ja pajkit!

Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 22/08/2007 : 10:33:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

What about that?!

Da se nisam jučer dok sam nešto kopao po kolekciji, pokušavao sjetit u kojem je to broju bilo!
Oni Francuzi iza onih vatrenih brda...

jel to epizoda kad zagor pri prvom susretu pomisli "čovjek govori francuski" i onda mrtav hladan cijelu epizodu s njima normalno razgovara? ili je to bila neka druga sa španjolskim? u svakom slučaju - to je katastrofa. jel igdje objašnjeno kad je on i kako naučio francuski?! ili španjolski. nadam se da nećete pisati recenziju o takvim epizodama.

s druge strane, bio sam sretan kad je u jednoj priči čiko na početku išao prodati kože. tu smo elegantno riješili pitanje "otkud zagor vadi novac?"...
Go to Top of Page

magirus
Junior Member

Serbia
446 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 22/08/2007 : 11:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send magirus a Private Message  Reply with Quote
I meni je Tonninelli daleko bolji od Bosellija. Boselli je majstor za atmosferu (primer (Vještica iz Sjere i Vampir) i za ideju (epizode sa Mari Laveau, Caneom itd...) i tu mu treba odati priznanje ali je i majstor za gluposti koje uspeju da mu promaknu.
Primer 1 - Vampir - pocetak epizode (nakon dela u Mađarskoj) je nesto najgluplje sto sam procitao u stripovima (a, slozicete se, konkurencija je velika): divljina, Zagorova močvara, nedostupni predeli, Drunky Duck donosi Zagoru pismo da ga NEPOZNATI KOMŠIJA(!!!????) poziva na VEČERU (!!!????). Zagor se sprema i stiže to isto veče kod komšije koji očito ima lepo sređenu kućicu (ogradica i slično). Objasnite vi sada meni kakva je to divljina gde ujutru komsija Gospodaru Darkvuda šalje pismo i poziva ga na večeru (svaka čast na poštanskoj službi, ali to ni danas nije ostvarivo), Zagor se isto veče pojavi na večeri, neverovatno za nekoga ko poznaje svoju okolinu, a i sire, kao svoj džep, da ne zna za kucicu u blizini. Sve u svemu niz gluposti. To sto je ostatak epizode odličan sa odličnom atmosferom nije od pomoći da izvuče gluposti sa početka. Stvarno mi je bilo doslo da bacim strip u đubre.
Primer 2 - Nat Murdo, vrhunski zločinac: najpre nam je ovog tipa predstavio kao zaljubljenog razmaženog romantičara iz Škotske koji zbog svoje ljubavi postaje zločinac, zatim se taj zločinac kaje i postaje dobrica u sledecoj epizodi objasnjavajuci da se promenio i da ga je ponela romantika. Posle par epizoda dobijamo od njega vrhunskog revolverasa i kralja zlocina koji sa par hitaca razbija bandu profesionalnih revolveraša (kako, kada, odakle on nauci da onako puca za tako kratko vreme) e i onda ponovo postaje dobrica unakazenog lica. Stvarno glupo da gluplje ne moze
Primer 3 - Hellingen:_ ova epizoda toliko obiluje glupostima da neznam sta bih sve naveo, ne spasavaju situaciju ni stari neprijatelji i nekoliko dobrih ideja sa Poom i bazom Altrove

Ima jos puno primera ali i ovo je dosta. Dampyra necu ni da spominjem to je tek priča za sebe
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 22/08/2007 : 11:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote

s druge strane, bio sam sretan kad je u jednoj priči čiko na početku išao prodati kože. tu smo elegantno riješili pitanje "otkud zagor vadi novac?"...
[/quote]

zagi ili ratuje ili vježba ili lješkari pred kolibom. čiko ili ždere ili spava, ili talambasa uz zagora. oni žive od milodara dobrih ljudi
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 22/08/2007 : 11:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Prvi argument protiv Bosellia nije ni "A" od argumenta niti bi mi ikada palo na pamet zamjeriti mu nešto takvo što općenito nema osnovu da se zamjeri... Darkwoodsku šumu kao izmišljeno, a s time i nelogično boravište Zagora je izmislio sam Nolitta prije 50 godina. Upravo njemu možemo zahvaliti brojnim nelogičnostima poput korištenja tehnologije budućnosti (winchesterke, coltovi, gatling...). Tada se nije pazilo ni na povjesne detalje ponajviše vezano za indijanska plemena koja u svakoj drugoj Zagorovoj epizodi imaju drugog poglavicu, a i čas su ratoborni pa onda miroljubivi (nema nekih ustaljenih elemenata). Da, upravo je Nolitta taj koji nije pazio na detalje premda ga opravdava svijest tadašnjeg čitateljstva koja nije bilo oličenje nekog ekonomskog prosperiteta, a i mediji im nisu bili dostupni. Drugo, uspoređivat Bosellia sa Tonnineliem je nespojivo. Treće, Boselli je uistino pogriješio s mjenjanjem Murdovog karaktera, ali to je samo jedna epizoda koja je, naposljetku, u recenzijama i dobila nešto slabiju ocjenu zbog tog propusta. I na kraju, kako objasniti činjenicu da je Zagor skoro propao da u posljednji tren nije uskočio netko novi poput Bosellia čije priče danas obožava 90% čitatelja Zagora?!

Go to Top of Page

magirus
Junior Member

Serbia
446 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 22/08/2007 : 11:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send magirus a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Inferno

Prvi argument protiv Bosellia nije ni "A" od argumenta niti bi mi ikada palo na pamet zamjeriti mu nešto takvo što općenito nema osnovu da se zamjeri... Darkwoodsku šumu kao izmišljeno, a s time i nelogično boravište Zagora je izmislio sam Nolitta prije 50 godina. Upravo njemu možemo zahvaliti brojnim nelogičnostima poput korištenja tehnologije budućnosti (winchesterke, coltovi, gatling...). Tada se nije pazilo ni na povjesne detalje ponajviše vezano za indijanska plemena koja u svakoj drugoj Zagorovoj epizodi imaju drugog poglavicu, a i čas su ratoborni pa onda miroljubivi (nema nekih ustaljenih elemenata).

Mislim da ovo definitivno nije isto sa onim stvarima o kojim pričam. Ne govorim o samoj postavci, vremenu i mestu radnje, to je na autorima, govorim o gluposti u postavci situacije. Ali nema veze, tvoje misljenje je OK.
Sto se tice spasavanja Zagora, naravno da je dosao u zadnji momenat i da je modernizacijom lika to i uspeo, ali ostaju cinjenice da mu je sam nacin pripovedanja los bez obzira, kao sto sam naveo, na neke odlicne momente.

Toninnelli je inace sam napustio seriju zbog sukoba sa Bonellijem koji mu nije dozvolio da uradi neke izmene na serijalu
Go to Top of Page

magirus
Junior Member

Serbia
446 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 22/08/2007 : 12:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send magirus a Private Message  Reply with Quote
Inace serijal je i dalje na prezivljavanju
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 22/08/2007 : 12:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
[i]kako objasniti činjenicu da je Zagor skoro propao da u posljednji tren nije uskočio netko novi poput Bosellia čije priče danas obožava 90% čitatelja Zagora?!

I to upravo zbog Tonninellija je skoro propao. Bio je već pred gašenjem da nije uskočio Boselli.
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 22/08/2007 : 12:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by magirus

Toninnelli je inace sam napustio seriju zbog sukoba sa Bonellijem koji mu nije dozvolio da uradi neke izmene na serijalu

Ali probaj usporedit one zadnje njegove epizode s onim od Bosellija.
Recimo, Utrka sa sedam strelica- Tonnineli i Dugin most- Boselli.
Bosellija i Tonninelija se ne može uspoređivati.

Edited by - jack 50 on 22/08/2007 12:07:41
Go to Top of Page

magirus
Junior Member

Serbia
446 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 22/08/2007 : 12:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send magirus a Private Message  Reply with Quote
Ne upoređujem ih rekao sam da mi je Toninnelli drazi, ali ajde: ima slabije ideje ali bolju realizaciju istih, Boselli ima odlicne ideje ali slabiju realizaciju i to je sve. Postujem misljenje i ukuse svih vas koji volite Bosellija i to je OK. Ukusi su razliciti i to je valjda najlepsa osobina covecanstva
Go to Top of Page

magirus
Junior Member

Serbia
446 Posts

Member since 30/07/2003

Posted - 22/08/2007 : 12:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send magirus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jack 50

quote:

Ali probaj usporedit one zadnje njegove epizode s onim od Bosellija.
Recimo, Utrka sa sedam strelica- Tonnineli i Dugin most- Boselli.
Bosellija i Tonninelija se ne može uspoređivati.

Na isti nacin mozemo uporediti i Jednookog Džeka - Toninnelli i Los Anđeles - Boselli. I? - U pravu si ne mogu se upoređivati.
Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 22/08/2007 : 12:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jack 50

quote:
[i]kako objasniti činjenicu da je Zagor skoro propao da u posljednji tren nije uskočio netko novi poput Bosellia čije priče danas obožava 90% čitatelja Zagora?!

I to upravo zbog Tonninellija je skoro propao. Bio je već pred gašenjem da nije uskočio Boselli.

nije li i burattini sudjelovao u tom "uskakanju"? mislim da ga nepravedno zaobilazite.
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 22/08/2007 : 13:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:
Drunky Duck donosi Zagoru pismo da ga NEPOZNATI KOMŠIJA(!!!????) poziva na VEČERU (!!!????). Zagor se sprema i stiže to isto veče kod komšije koji očito ima lepo sređenu kućicu (ogradica i slično).

u nedjelju sam u kinu gledao die hard 4.0 i baš sam se sjetio recenzija i komentara...visokobudžetni film sa pitaj boga koliko skupom ekipom napravi jedno poluzabavno smeće koje zaboraviš da si gledao sekundu nakon što izađeš iz kina...sa milion nemogućih situacija...i onda tu ljudi razvijaju ovakve filozofije oko jednog stripa kakav je zagor...nevjerojatno.

što se mene tiče boselli je daleko najjači scenarist koji je pisao zagora, ali i tonnineli je meni odličan i po meni rijetko koja njegova epizoda je baš stvarno loša.

da burattini se pojavio u isto vrijeme kao i boselli, ali za mene tu usporedbe nema. naravno na štetu burattinia.

--mi smo obojica skakaci. on skace po krovovima, a ja preskacem obroke.--
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 22/08/2007 : 16:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inace serijal je i dalje na prezivljavanju

točno, ako se ne varam zagor ide u 50000, a granica ukidanja je 35 000 (tex je na 300000, dylan 200tinjak...), nakon ferrijeve smrti moglo bi se to privoditi kraju. Čemu radikalne promjene pa da serijal izgubi osnovni identitet,dugo već sve to skupa traje.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/08/2007 : 03:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ferri moze da zivi jos 50 godina, sto da ne? Moja baba ima 98 godina, a deda puni ove godine 100 i vitalan je kao mladic. Granice ljudskog veka se pomeraju, tako da ja ocekujem da citamo Zagora sa Ferrijevim koricama i njegovim stripovima jos 50 godina. Kad izdavanje Zagora u Italiji bude obelezilo 100-godisnjicu, onda neka ga slobodno ukidaju
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 23/08/2007 : 11:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Da, Ferri je sportski tip i to može doprinjeti dugovječnosti.

Nema vece tuge i boli nego kad se covijek sjeti sretnih dana u nevolji!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/08/2007 : 12:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Možda ima već nekih stotinjak naslovnica u rezervi koje samo čekaju da se stave na stripove tako njegove naslovnice možemo gledati još kojih desetak godina... MIslim da je nešto slični imao Galep, neke generičke naslovnice koje su mogle pasati za puno slučajeva.

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 23/08/2007 : 13:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Možda ima već nekih stotinjak naslovnica u rezervi koje samo čekaju da se stave na stripove tako njegove naslovnice možemo gledati još kojih desetak godina...

Tupac sistem imaju stari asevi, i ko kaže da nisu evoluirali?

quote:
Mislim da je nešto slični imao Galep, neke generičke naslovnice koje su mogle pasati za puno slučajeva.

To su one naslovnice koje veze nemaju sa temom epizode...

Go to Top of Page
Page: of 489 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.76 seconds. Snitz Forums 2000