Author |
Topic |
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 21/09/2007 : 18:32:39
|
Sistem je jednostavan, ponude se sve epizode i glasa se. OImaš pravo po jednom za svaku epizodu. 10 najboljih je top 10. Ako ih ima više sa 100% napravi se pripetavanje... |
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 21/09/2007 : 19:55:03
|
quote: Originally posted by Poncho
Sistem je jednostavan, ponude se sve epizode i glasa se. OImaš pravo po jednom za svaku epizodu. 10 najboljih je top 10. Ako ih ima više sa 100% napravi se pripetavanje...
A kako to da napravim? |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
|
Akul
Junior Member
Croatia
354 Posts
Member since 08/05/2007 |
Posted - 22/09/2007 : 18:53:15
|
Zar nije pametnije iskoristiti podatke iz statistika recenzija, deset epizoda koje su najbolje ocjenjene od strane forumaša???? |
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Posted - 22/09/2007 : 18:56:57
|
Evo nova ideja kako dobit najbolju Zagor epizodu.Prvo pokušamo se svi složit oko 45 brojeva koji idu u kvalifikacije(npr.ja napišem 45 epizoda i onda 2,3 dana ostali izbacuju neke moje i dodaju svoje epizode) i kad dobijemo 45 najboljih rasporedimo ih u 3 polla po 15 i najboljih 5 iz svake grupe ide u veliko finale i ona s najviše glasova je definitvni prvak a dobit ćemo i broj 2 pa čak i top 15 epizoda.Glasovanje traje za ova tri polla kvalifikacijska i finalni tjedan dana.Aj ljudi neću se mučit za ovo ako se vi ne slažete al mislim da bi stvarno morali napravit našu listu top 15 a to možemo samo ako uvrstimo šta više epizoda.Nakon njboljeg Zagora možemo krenuti u potragu za najboljeg Texa,Martija.... Dajte svoj odgovor želite ili ne do kraja večerašnje Rijeka-Hajduk utakmice i ja nakon toga radim listu(naravno ako se složite) |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 22/09/2007 : 22:24:57
|
zagor priča vampir prvi američka odiseja winter snake supermajk teror šeste planete vampir drugi plamena lobanja vuk samotnjak tkač jednooki džek rendal mutant povratak supermajka žrtva ki-noah povratak kandraxa lovci na skalpove (sauke,matlow, crvene lisice, kvanek) hagot divovi dobra i zla 1000 lica straha nestali istraživač aljaska sedam gradova cibole osveta vudu sjene nad darkvudom morska strava mortimer prvi vampir treći dugin most povratak caina crni brod pratanja mohawka
evo ih 31 |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 23/09/2007 : 03:05:18
|
quote: Originally posted by piquet
quote: Originally posted by ---dp---
to je ok. i meni je novi zagor puno bolji od trenutnih zex-a...vidjet ćemo kada dođemo do epizoda na kojima sam ja odrastao...što bi bilo zlatna serija od 550 nadalje....tu ima fenomenalnih epizoda...
Vidis kako ukusi variraju... tek te epizode su ubedljivo najgore (posebno nakon broja 600) kad je poceo price da radi Tonnineli ciji period je obelezen najmanjom prodajom Zagora i to do te mere da je u Italiji bio pred ukidanjem.
Naravno, medju novim epizodama ima dosta dobrih jer su tu Boselli i Burattini, a ukusi variraju, sve zavisno od toga na kojoj verziji Zagora ste odrastali...
po meni pričaš gluposti, ali...svakom svoje. meni je tonnineli puno bolji od burattinia..puno bolji. ali recimo poslije zs600 ima puno drugih scenarista sa vrhunskim epizodama...
evo reci mi od zs600-zs750 koje su to ubedljivo loše epizode??
Da, ali od tih dobrih, NIJEDNA nije Tonninelijeva ("Plamena lobanja", "Svemirska tamnica", "Velika urota", "Eksploziv AZ119", "Zagor protiv vampira",...) |
|
|
Aftermath
Junior Member
Croatia
420 Posts
Member since 30/06/2006 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 23/09/2007 : 13:27:54
|
procitao insekte ubice i masinu smrti i super su.vidim da su vecina komentarisala lose o ovoj epizodi ali meni se bas dopala.jedino sto je to vec vidjena tema ali koja nije? procitao i trapersku izvidnicu i odlicna epizoda,bas mi se dopala.jedva cekam nastavak... |
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Posted - 23/09/2007 : 13:38:55
|
zagor priča vampir prvi američka odiseja winter snake supermajk teror šeste planete vampir drugi plamena lobanja vuk samotnjak tkač jednooki džek rendal mutant povratak supermajka žrtva ki-noah povratak kandraxa lovci na skalpove (sauke,matlow, crvene lisice, kvanek) hagot divovi dobra i zla 1000 lica straha nestali istraživač aljaska sedam gradova cibole osveta vudu sjene nad darkvudom morska strava mortimer prvi vampir treći dugin most povratak caina crni brod pratanja mohawka
evo ih 31
U svaštari je topic pa napiši šta bi izbacia a šta doda |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 23/09/2007 : 18:54:43
|
quote: Originally posted by zagorovsky
evo ih 31
U svaštari je topic pa napiši šta bi izbacia a šta doda
Ma nemore tako, to zakida pun kurac epizoda. Ja i delje tvrdin da triba uzeti u obzir sve, je zajebano, al ije najpravednije... Ovako ćete uvik zakinit neke epizode... |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 23/09/2007 : 19:37:15
|
ali od tih dobrih, NIJEDNA nije Tonninelijeva ("Plamena lobanja", "Svemirska tamnica", "Velika urota", "Eksploziv AZ119", "Zagor protiv vampira",...)
a ja ti opet ponavljam pitanje...koja je epizoda ubedljivo loša...i ti nisi rekao da su samo tonninelijeve loše već općenito iza zs600 da je katastrofa...a ja se s tim apsolutno ne slažem. |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 23/09/2007 : 19:41:25
|
Ljudi ja neznan jeste li vidili al napravia san topic o najboljoj epizodi u svaštari nemojte se više ode svađat ajmo dajte ideje u svaštari.
A di je ta svaštara? |
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Posted - 23/09/2007 : 19:42:41
|
Ljudi ja neznan jeste li vidili al napravia san topic o najboljoj epizodi u svaštari nemojte se više ode svađat ajmo dajte ideje u svaštari.
A di je ta svaštara?
Pa to je podforum kao i Bonelli,stripvi,mange itd |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 23/09/2007 : 20:04:48
|
A di je ta svaštara?
Pa to je podforum kao i Bonelli,stripvi,mange itd
aha.... |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 24/09/2007 : 11:06:28
|
ali od tih dobrih, NIJEDNA nije Tonninelijeva ("Plamena lobanja", "Svemirska tamnica", "Velika urota", "Eksploziv AZ119", "Zagor protiv vampira",...)
a ja ti opet ponavljam pitanje...koja je epizoda ubedljivo loša...i ti nisi rekao da su samo tonninelijeve loše već općenito iza zs600 da je katastrofa...a ja se s tim apsolutno ne slažem.
Ne,piquet, ti si prvi rekao da su epizode iza 550 dobre, na sta sam ja odgovorio da je tu vecina Toninnelijevih koje su lose. Naravno, nisam se najbolje izrazio, nisu sve lose vec mnoge (uglavnom Toninnelijeve), dok ima, srecom, i nekoliko izvrsnih prica od kojih sam samo neke spomenuo.
Svidjeju se meni i neke Toninnelijeve price, ali zaista je vecina vrlo prosecna i bez neke prave akcije i radnje koja me drzi vezanim za strip.
Primera radi, ja tesko citam i inace izvrsne Boselijeve price, ali u njegovim pricama mi jednostavno nedostaje nesto na sta sam navikao kod Zagora, ne mogu da definisem sta. Moji favoriti svakako su Nolitta i Burattini (te poneko od ostalih, na primer Sclavi) |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 24/09/2007 : 12:22:16
|
a šta ćeš kad imaš loš ukus!
uglavnom kada dojdemo do zs550 pa nadalje uživati ćemo u većinom odličnim ili čak fenomenalnim epizodama. |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 26/09/2007 : 13:31:53
|
još 28 kom i izlazi zs550...znači nekih godinu i pol što i nije tako puno... |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 26/09/2007 : 20:24:18
|
ferri je bolji od Della Monice zato što je on ipak prvi nacrta Zagora, i bez obzira na sve svi ostali se moraju ugledati na njegovu interpretaciju.... |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 26/09/2007 : 20:36:18
|
ferri je bolji od Della Monice zato što je on ipak prvi nacrta Zagora, i bez obzira na sve svi ostali se moraju ugledati na njegovu interpretaciju....
Ferri je najbolji samo zato što je prvi nacrta Zagora i bez obzira na sve; što "sve" - možda disproporcije! Znači, da se Della Monica rodio prije Ferria, on bi bio bolji crtač?! |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Member since 14/04/2006 |
Posted - 26/09/2007 : 20:37:02
|
ferri je bolji od Della Monice zato što je on ipak prvi nacrta Zagora, i bez obzira na sve svi ostali se moraju ugledati na njegovu interpretaciju....
S ovim se ne bih nikako složio. Cijeniti Ferrija samo zato što je prvi nacrtao Zagora je bezveze. Della Monica radi 10x bolju atmosferu u stripu od njega. Pogledaj samo Crni brod ili Vampir... A uostalom Ferrijeva lica kod likova u stripu su sva ista. Tako je i Supermike Zagor sa plavom kosom. Svi imaju iste crte lica. Kod žena je slično, samo promijeni frizuru. U Zagorovom staffu ima mnogo boljih crtača od Ferrija... |
Edited by - jack 50 on 26/09/2007 20:37:54 |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 26/09/2007 : 20:39:55
|
Ma bolji je Della Monica od njega, možda još po neki... ali ima kvalitete u ferria... No ono po čemu je on najbolji je činjenica da je prvi... Kad crta zagora della Monica ga mora crtati uzimajući u obzir ferrijevu interpretaciju, jr ovaj mu je dao lice... |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 26/09/2007 : 20:46:32
|
Ferri ima par klišeja za odječu indijanaca, trapera, razbojnika i stanovnika obližnjih gradiča. Jedan tip u điletinu, jedanu kariranoj košulji, jedan čelav, jedan s vojničkim brkobima i bradom...Komedija. Ali svima je zajednička karakteristika da svi nose tjene hlače i imaju slabe cjepanice, odnosno, donje kosti noga. Pravi baletani |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Topic |
|