forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 489

Cholo
Starting Member

Serbia
45 Posts

Member since 16/04/2008

Posted - 16/04/2008 : 19:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Cholo a Private Message  Reply with Quote
Ako moze jedno pitanje za nekog Zagor-znalca. Mozda je vise puta postavljano ali moje visednevno preturanje po sajtovima nije pomoglo (ili ja to ne umem).
Zeleo bih ponovo da pocnem da citam Zagora. U stara pradavna vremena sam i sam posedovao ogromnu kolicinu svega i svacega a ponajvise Zlatne Serije i LMS. I.....prodadoh. Sada kada gledam cene koje postizu ti stripovi....idem glavom da udaram u zid. A sta ces kada je trebala lova. U, ja se rasprica sam sa sobom. dakle....poceo bih ponovo da citam Zagora pa ako neko moze da mi posalje spisak ili makar kaze gde ga mogu skinuti ali da bude hronoloski po desavanjima iz Zagorovog zivota. Znate ono...da ne citam prvo avanture koje su mu se dogodile "u starosti" pa tek onda kako je upoznao Cika. I naravno taj spisak moze da bude po raznim edicijama, izdavacima.... i jos nesto :)) ako moze i najjeftinija varjanta toga. Ako se ista prica ponovila u nekom novijem izdanju za manje pare da ne moram bas da jurim originale.
E ko mi ispuni srcu zelju imace nagradu. Kakvu? Pa smislicu vec :)
Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 16/04/2008 : 20:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cholo

Ako moze jedno pitanje za nekog Zagor-znalca. Mozda je vise puta postavljano ali moje visednevno preturanje po sajtovima nije pomoglo (ili ja to ne umem).
Zeleo bih ponovo da pocnem da citam Zagora. U stara pradavna vremena sam i sam posedovao ogromnu kolicinu svega i svacega a ponajvise Zlatne Serije i LMS. I.....prodadoh. Sada kada gledam cene koje postizu ti stripovi....idem glavom da udaram u zid. A sta ces kada je trebala lova. U, ja se rasprica sam sa sobom. dakle....poceo bih ponovo da citam Zagora pa ako neko moze da mi posalje spisak ili makar kaze gde ga mogu skinuti ali da bude hronoloski po desavanjima iz Zagorovog zivota. Znate ono...da ne citam prvo avanture koje su mu se dogodile "u starosti" pa tek onda kako je upoznao Cika. I naravno taj spisak moze da bude po raznim edicijama, izdavacima.... i jos nesto :)) ako moze i najjeftinija varjanta toga. Ako se ista prica ponovila u nekom novijem izdanju za manje pare da ne moram bas da jurim originale.

Koliko ja znam, ovdje ti nije dozvoljeno stavljati linkove za skidanje skeniranih stripova, a što se tiče upoznavanja Chica, to je obavljeno u prvoj epizodi tako da praktički i ne postoji ''starost''...
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 16/04/2008 : 20:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nabavi hitno extra seriju.
Ostalo kad pročitaš...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/04/2008 : 21:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prvi dio posta je apsolutna klasika, priča većine nas ovdje na forumu - čitali, imali, jeftino prodali, vratili se stripovima...
Taj drugi kontakt sa stripovima je kod ogromnog broja ljudi ostvaren preko onoga što su već ranije poznavali - Zagora.
Kasnije će ti se otvoriti dva puta: ohladit ćeš se od stripova ili ćeš totalno zagristi i otkriti da tu ima još puno toga osim Zagora (da ne kažem puno boljeg) .
Neku veliku nauku kod čitanja Zagora ne treba tražiti. To je jednostavan strip u kojem kontinuitet i nije previše važan. Za početak je najbolja extra serija koja je išla u izdanju Slobodne Dalmacije do broja 75, a dalje je preuzeo izdavač Ludens (sada je negdje na broju 150).
Prvi broj original talijanske numeracije je broj 31 pa predlažem čitanje ovim redom (Zagor extra):
31-92
1-30
93 i dalje...
Te Zagore extra možeš nabaviti na aukcijama (ima puno prodavača iz Srbije) ili u striparnicama u Beogradu. Možeš kupiti i iz Hrvatske, ali onda plaćaš dosta veliku poštarinu.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 16/04/2008 21:31:45
Go to Top of Page

Cholo
Starting Member

Serbia
45 Posts

Member since 16/04/2008

Posted - 16/04/2008 : 21:29:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Cholo a Private Message  Reply with Quote
Ljudi...sto zezate "cikicu"? Kakvi skenovi itd... Da pojasnimo. Nisam imao love = imao puno stripova. Prodao stripove = ulozio u neki posao. Posao se razvio = dosao do love. Sada imam love = cita mi se ponovo Zagor. (taj proces je trajao 15 godina) Zelim polako nabavljati REDOVAN komad po komad (ili tuce) i citati. Ali ne bih da citam prvo epizode o ...ne znam ni ja... kako su Zagor i Chico vec poodavno u avanturama pa tek one serije gde se nisu ni poznavali. Nisam dugo imao nikakav uvid u strip tako da sada kada citam ove forume polako doznajem da su se pojevile i neke serije koje se desavaju jos vise u Zagorovoj proslosti dok nije poznavao Chica itd. Dakle. Prosim lepa ako bi moglo bez zliradih komentara i ispricavam se na svom nepoznavanju NOVE tematike. Ja sam samo znao kako da odem do trafike i kupim svoj omiljeni strip dok se znalo samo za Politikin zabavnik, Zlatnu seriju i LMS. A da sam bio pametniji i skrtiji i da nisam delio svoju radost sa onima koji nisu trosili novce na kupovinu jer su sve imali kod mene da procitaju i POHABAJU koliko sada vidim bas RARITETE i da nisam jednog dana puko i sve prodao sada bih i ja zgrtao lepe svotice po aukcijama.
Go to Top of Page

Cholo
Starting Member

Serbia
45 Posts

Member since 16/04/2008

Posted - 16/04/2008 : 21:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Cholo a Private Message  Reply with Quote
Zahvaljujem Obi Wanu. Naravno da ima boljih stvari od Zagora ali...nostalgija je nostalgija. Hvala za savet za Zagore extra. Odavno kanim svratiti do striparnica u Bg.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 17/04/2008 : 02:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Pa nema nekih prica koje se odnose na desavanja pre poznanstva Zagora i Cika, to si nestolose ukapirao, ima jedan almanah koji se bavi nekim desavanjima pre njihovog upoznavanja, ali to je sve. Mozes da citas Zagora skoro bilo kojim redosledom.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16989 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 17/04/2008 : 12:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja cu ti poslati nekoliko spiskova sljedece sedmice, samo recu na koju e-mail adresu.
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4537 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 22/04/2008 : 18:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Zagor je jedna od boljih stvari u mom zivotu...
Go to Top of Page

Cholo
Starting Member

Serbia
45 Posts

Member since 16/04/2008

Posted - 22/04/2008 : 19:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Cholo a Private Message  Reply with Quote
Hajde opet nekoga da gljavim. Gde mogu pronaci sta je od Zagora HC a sta SC? Poceo ja ponesto opet da skupljam pa reko ajd kad ima lepse izdanje zasto kupovati obicno.
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4537 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 22/04/2008 : 19:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Ne znam dal' to ima u Srbiji...ne znam ni sta je to...video sam na forumu da negde pise HC...potrazi...
Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 22/04/2008 : 19:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hajde opet nekoga da gljavim. Gde mogu pronaci sta je od Zagora HC a sta SC? Poceo ja ponesto opet da skupljam pa reko ajd kad ima lepse izdanje zasto kupovati obicno.

Evo,vec te napala bakterija "collectionarum" i brzo se siri i zahvaca HC stanice...

Wellcome to the club!

I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4537 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 22/04/2008 : 19:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
da nije stripova,zaboravio bih da citam...
Go to Top of Page

Cholo
Starting Member

Serbia
45 Posts

Member since 16/04/2008

Posted - 23/04/2008 : 19:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Cholo a Private Message  Reply with Quote
Cujte decki. Prosim lepa na prijasnjim odgovorima ali zakaj ne bi ste se potrudili i dostavili mi kakav spisak. Cenim vas trud na ovoliko istipkanih rijeci ali je to meni nedovoljno. A da imam vremena kaj i ovi ostali dangubiti po forumima mozda bih i nasao to.....HC. Bre!
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16989 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 24/04/2008 : 10:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cujte decki. Prosim lepa na prijasnjim odgovorima ali zakaj ne bi ste se potrudili i dostavili mi kakav spisak. Cenim vas trud na ovoliko istipkanih rijeci ali je to meni nedovoljno. A da imam vremena kaj i ovi ostali dangubiti po forumima mozda bih i nasao to.....HC. Bre!

Pa rekao sam ti da mi daš e-mail adresu i poslaću ti spiskove.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/04/2008 : 15:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Setih se onog vica kad se tip pirocanac Bogu i pita zasto mu nikad nije uslisio zelju da dobije sedmicu na lotou...
Go to Top of Page

Cholo
Starting Member

Serbia
45 Posts

Member since 16/04/2008

Posted - 24/04/2008 : 17:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Cholo a Private Message  Reply with Quote
Pih. U mojoj se mladosti znalo. Lepo napises pismo, ubacis u koverat, zalepis markicu, posaljes i prekrstis se (kako ko) i ako stigne stigne. Ali vidim da se nista nije promenilo. Samo je materijalni oblik presao u elektronski. Zahvaljujem delboj-u na azurnosti a i slao sam mu moj mail ono...preko nika...pa posaljite poruku.... ali ocigledno nije islo. Onda evo ovde javno cholle71@yahoo.com a ovaj mail je otvoren svim dobronamernim ljubiteljima stripa koji imaju neki spisak i zele da potpomognu moju ponovnu stripomaniju.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/04/2008 : 17:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Pa, moras malo i sam da se potrudis, sto ukljucuje i ovo sto si uradio, da napises svoj mail. Uostalo, ako se plasis da ce ga neko sloupotrebiti i slati ti neki spam (sto ovde nismo videli za ovih 6 godina, veruj), najmanji je problem otvoriti jednu mail adresu samo u ovu svrhu.
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 28/04/2008 : 11:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message  Reply with Quote
Prođe travanj, a maxija nigdje.
Ludens se pobarabio.

I´m too old for this shit.
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 28/04/2008 : 11:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
ne brini, do kraja tjedna ces ga drzati u ruci

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 28/04/2008 : 16:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
brže to malo...moram po hrpu hc-a pa da spojim ugodno s korisnim!

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 28/04/2008 : 17:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by piquet

brže to malo...moram po hrpu hc-a pa da spojim ugodno s korisnim!

A mogao bi i Zagor Extra ovih dana...
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 28/04/2008 : 17:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message  Reply with Quote
Ne bi bilo loše. Produženi vikend nam slijedi.

I´m too old for this shit.
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 15/05/2008 : 11:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
vrijeme je redovnom posto je zadnji izasao 08.04.a na kioscima se pojavio sredinom travnja sto znaci da je vec mjesec dana proslo,a ako uzmemo u obzir oba datuma onda i vise od mjesec dana

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 15/05/2008 : 12:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Stvarno mu je vrijeme, zašto sad kasni ovoliko?

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page
Page: of 489 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000