Author |
Topic |
SHAPE
Junior Member
Croatia
313 Posts
Member since 03/11/2003 |
Posted - 09/11/2005 : 15:37:07
|
a koliki vam je prag tolerancije dragi moderatori? koliko puta se neke stvari moraju reci i objasniti da bi se ljudi napokon poceli ponasati u skladu s njima. U osnovi je stvar vrlo jednostavna - pravila su takva i takva i nikako mi nije jasno zasto se neki forumasi tako vrlo laku usuduju krsiti ista!? I ajde ako budemo donekle tolerantni pa kazemo da je netko novi clan foruma pa da recimo "nije znao" ali jednostavno se ne mogu nacuditi starim forumasima kojima je i vise nego dobro poznato da rade nedozvoljene stvari i sto je najgore ponavljaju ih nebrojeno puta, a kazne nema?! Mislim, sorry, pravila su vrlo jasna i onaj tko ih se ne pridrzava mora biti kaznjem za ocigledno namjerno krsenje pravila i ne pridrzavanje uputa danih od ljudi koji su u konacnici i stvorili ovaj sajt. Ma u najmanju ruku na taj nacin se pokazuje i nepostivanje i tih ljudi i izdavaca i nas ostalih forumasa i ja se jednostavno ne mogu pomiriti s cinjenicom da to i dalje ostaje nekaznjeno!!! I zato i pitam dokad? koliki vam je prag tolerancije dragi moderatori?!
mislim da dalje pojasnjavati ne moram i dovoljno vam je pogledati ovdje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=20469
|
Edited by - SHAPE on 09/11/2005 15:39:06
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29291 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/11/2005 : 16:47:47
|
Ne gledam burzu, nisam vidio, hvala sto si javio. Topic izbrisan. Kaznit cemo ako se ponovi...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3982 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 09/11/2005 : 19:58:05
|
imam utisak da ste više papeški od papeža. i kod droge konzumacija i nabava (naravno za lastnu upotrebu) nije kaznjiva a kamoli piratski stripovi
drugo:kakva je to priča o hrvatskom jeziku u najnovijim piratima? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29291 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/11/2005 : 20:32:48
|
Jeez Shape, kakvu buku dižeš nizašto... Što će moderatori napraviti, prijaviti kršitelja pravila Zavodu protiv piratizacije ili Udruzi za legalizaciju? Tu i tamo netko uvijek promakne kontroli sustava. Možda je taj jedan ona iznimka koja potvrđuje pravilo?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15597 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 09/11/2005 : 23:36:21
|
quote: Originally posted by Markos
Kakva prica o hrv. jeziku?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
pa pročitao sam informaciju da se u nekim najnovijim piratima pojavlja hrvatski jezik, pa me zato zanima jeli još ko drugi to zasledio? Ja premalo poznajem finese da bi zapazio te razlike između jezika. Onda dolaze informacije da ipak novci i ideje dolaze iz Hrv, a bilo je i rečeno da su se neki sklonili u Sloveniju i iz dežele vode biznis. možda su ipak sve zemlje ex-ju u tome, ne samo Bih i SCG |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 10/11/2005 : 00:06:12
|
quote: Originally posted by jang
pa pročitao sam informaciju da se u nekim najnovijim piratima pojavlja hrvatski jezik, pa me zato zanima jeli još ko drugi to zasledio? Ja premalo poznajem finese da bi zapazio te razlike između jezika. Onda dolaze informacije da ipak novci i ideje dolaze iz Hrv, a bilo je i rečeno da su se neki sklonili u Sloveniju i iz dežele vode biznis. možda su ipak sve zemlje ex-ju u tome, ne samo Bih i SCG
Hehe, kriva je Slovenija!! Zabranimo distribuciju stripova za kaznu
Mrzim mrznju! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29291 Posts
Posted - 10/11/2005 : 07:53:36
|
pa pročitao sam informaciju da se u nekim najnovijim piratima pojavlja hrvatski jezik, pa me zato zanima jeli još ko drugi to zasledio? Ja premalo poznajem finese da bi zapazio te razlike između jezika. Onda dolaze informacije da ipak novci i ideje dolaze iz Hrv, a bilo je i rečeno da su se neki sklonili u Sloveniju i iz dežele vode biznis. možda su ipak sve zemlje ex-ju u tome, ne samo Bih i SCG
Nemam pojma da li je jezik hrvatski ili ne, pirate ne citam. Sto se novaca i ideje tice, ne znam nikoga iz Hr. tko je ucestvovao u stvaranju pirata. Koliko ja znam, sve se radi sa nekoliko mjesta u SCG + Banja Luka. Odakle ti uopce te informacije?
|
|
SHAPE
Junior Member
Croatia
313 Posts
Posted - 10/11/2005 : 09:50:49
|
quote: Originally posted by DeeCay
Jeez Shape, kakvu buku dižeš nizašto... Što će moderatori napraviti, prijaviti kršitelja pravila Zavodu protiv piratizacije ili Udruzi za legalizaciju? Tu i tamo netko uvijek promakne kontroli sustava. Možda je taj jedan ona iznimka koja potvrđuje pravilo?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
deecay ma ne dizem frku nego mi jednostavno nije jasan taj mentalni sklop tih ljudi... ...uopce ne bi htio ulaziti u raspravu trebaju li uopce postojati piratski stripovi ili ne..mislim naravno je da ce uvijek biti onih s jedne strane koji ce reci NE pa to argumentirati s losim tiskom takvih stripova ili povredama prava izdavaca, ali isto tako i onih drugih koji ce reci DA jer to znaci da cemo neke stripove bez obzira na kvalitet citati puno ranije nego kako bi se to dogodilo inace da se ceka na kupovinu prava od strane nekog legalnog izdavaca i samo izdavanje stripa...kazem u to raspravu ne ulazim...dalje, ako cemo razgovarati potpuno iskreno i otvoreno onda bez obzira na to slagali se mi s izdavanjem takvih piratskih stripova mislim da je vise nego ocito da smo ajmo reci barem vecina od nas u nekom trenutku imali u kolekciji barem poneki piratski strip...iskreno govoreci i ja sam jedan od "tih" i dan-danas imam par takvih stripova, ali kazem onaj "tko je bez krivnje neka baci prvi kamen"...to je istina cijele ove price...mada opet kazem cast iznimkama... ipak ono sto me strasno smeta je kad se lijepo po tisucu ili po milijun puta kaze ljudi nemojte oglasavati te stripove i nemojte ih prodavati preko sajta i opet i opet i opet se ista prica ponavalja ispocetka i dalje se nastavlja ta ista prodaja...ne, sorry, ali to meni nije jasno, takav mentalni sklop ne razumijem...rekao sam vec u proslom postu, ajde mogu i razumjeti da je nekakav novi clan "upao u tu zamku" pa ili trazio ili prodavao nekakav skenirani ili piratski strip, ali cak i kad se takav oglas pojavi u Burzi stripova - potraznja i onda kao dva reply-a imate postove ljudi koji su na sajtu 3-4 godine i dobro su im poznata pravila ponasanja e sorry ali to mi nije jasno...to mi jednostavno ne ide u glavu... ljudi moji, pa zar vam se sve mora nacrtati: 1. zabranjena je prodaja i oglasavanje bilo kakvih piratskih strip izdanja na ovom sajtu 2. naglasavam onaj dio pod brojem 1 NA OVOM SAJTU 3. niti Markos, niti bilo tko drugi od moderatora ili forumasa vam ne moze zabraniti da takve stripove i dalje skenirate, kopirate odnosno piratizirate (osim mozda policije i sudstva pod pretpostavkom funcioniranja pravne drzave ali to je vec neka druga prica) 4. uglavnom ono sto hocu reci je da cak iako je neki novi clan stavio oglas da trazi piratski strip pa ne morate valjda vi kao stari forumasi onda napisati nesto tipa "imam takve piratske stripove pa mi se javi na mail" jer tim ocigledno krsite pravila ili onaj drugi odgovor mi je bio jos bolji "imas mail" odgovorio je drugi forumas, a mozes misliti sto mu je napisao u mailu - vjerovatno je tog novog clana sa svojim iskustvom upozorio kako ne bi trebao kupovati i prodavati piratske stripove preko ovog sajta 5. dakle, ja ovo ne mogu protumaciti nikako drugacije nego namjerno krsenje pravila i omalovazavanje ljudi koji se brinu za ovaj sajt (a donekle bi cak rekao da u nekakvom mogucem scenariju takvom piraterijom na ovom sajte direktno ili indirektno otvarate mogucnost da se i njih optuzi za dovzoljavanje takve piraterije jer bez obzira na to sto su se izjasnili protiv nje ipak ju nisu uspjeli iskorijeniti sa svog sajta... 6. pa ajde ako vec i to moram reci evo pa kud puklo...stvar je vrlo jednostavna...ako imate piratski strip, a znate da ga netko drugi trazi - recimo neki novi clan koji "nije znao" za postojoca pravila nitko vam ovdje ne moze zabraniti da ga prodate, ali ucinite to tako da se tom tipu javite na mail i dogovorite sve van sajta, bez da itko ovdje uopce zna da se tako nesto dogada, a ne onim famoznim odgovorom "imas mail"...pa mislim nakon sto je objavljenja potraznja za piratskim stripom i nakon sto je uslijedio odgovor "imas mail" sve je jasno... 7. ja ne poticem niti podrzavam prodaju piratskih stripova (i to naglasavam) ali sam isto tako svjestan da se to nece zaustaviti u dogledno vrijeme, a vrlo vjerovatno i nikad jer je cisto u ljudskoj prirodi tako se snalaziti iz ovog il onog razloga...samo molim da kad se to vec trazi od svih nas, napravite to van ovog sajta, neka bude na vasu odgovornost i odgovornost onog kojemu prodajete...jer stvar je vrlo jednostavno...i pokazite malo postovanja prema ljudima koji su odgovorni za ovaj sajt...i to je to...i nista vise...
i ne dramatiziram i ne dizem frku vec me jednostavno smeta nepostivanje i ljudska glupost... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29291 Posts
Posted - 10/11/2005 : 10:12:40
|
Slazem se dobrim dijelom sa Shapeom. Svatko neka radi i prodaje sto hoce, ali ja samo molim da se prodaja piratskih izdanja ne odvija na stripovi.com. I bilo bi lijepo kad bi se stari i iskusniji clanovi toga drzali.
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 10/11/2005 : 10:16:08
|
quote: Originally posted by mamlaz
Hehe, kriva je Slovenija!! Zabranimo distribuciju stripova za kaznu
Mrzim mrznju!
ccc...a gdje se štampaju SA albumi? i kupuju prava??? možda je i papir iz SLO (dobro u vlastništvu čeha i iz uglavnom bosanske surovine, uz to i fabrika u zatvaranju) |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 10/11/2005 : 10:22:41
|
drugi odgovor mi je bio jos bolji "imas mail" odgovorio je drugi forumas, a mozes misliti sto mu je napisao u mailu - vjerovatno je tog novog clana sa svojim iskustvom upozorio kako ne bi trebao kupovati i prodavati piratske stripove preko ovog sajta
E, ovo me stvarno nasmijalo. Inače, potpuno si u pravu u svemu što si rekao. Pravila foruma su jasna i na nama je da ih se pokušamo pridržavati. Marko je odlučio da na ovom sajtu nema mjesta pirateriji i ja ću to poštovati koliko god mogu. Osobno mišljenje svatko može zadržati za sebe i baviti se piraterijom koliko hoće, ali ne ovdje. Ja ne marim puno za prava izdavača, ali ni za piratske stripove tako da me to sve ne dotiče puno, ali eto imam neko mišljenje o svemu tome. Nije mi baš najjasnije zašto je to tebe(Shape) toliko zaintrigiralo, ali poštujem svačije stavove i mišljenja.
Mjenjam knjige za stripove. Obi-wan-kenobi@inet.hr |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 10/11/2005 : 10:23:37
|
Nemam pojma da li je jezik hrvatski ili ne, pirate ne citam. Sto se novaca i ideje tice, ne znam nikoga iz Hr. tko je ucestvovao u stvaranju pirata. Koliko ja znam, sve se radi sa nekoliko mjesta u SCG + Banja Luka. Odakle ti uopce te informacije?
pa pojavilo se opet nekoliko več izdatih pirata (Zagori HC, i tako dalje) + još jednom MNo specjalac broj 1(navodno bolje kvalitete). I kada sam tražio više informacija mogao sam pročitati da se u novim piratima pojavio hrvatski jezik. Dakle moguče je da se štampalo izvan HR ali da je neko iz Hr to prevodio i sudjelovao u tome. Zato i pitam dali je još neko to zasledio? Dobro, ti ih ne kupuješ ali možda možeš pogledat u vašoj striparnici ili pitat ljude tamo |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29291 Posts
Posted - 10/11/2005 : 10:42:30
|
Zagori HC su radjeni u srbiji, mislim da mi je Vedran rekao da to radi neki lik iz Gadzin Hana, valjda, to je neki gradic ili selo u Srbiji, nemam pojma. MN specijalac broj 1 znam tko je radio, i znam zasto je radio, ali opet se radi o izdanju iz Beograda. Nemam pojma da je itko iz HR sudjelovao u tome, niti da li su prevedeni na hrvatski. Cisto sumnjam. Inacu, u nasoj tj. VJ-ovoj striparnici se vise nece prodavati pirati.
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 10/11/2005 : 11:57:47
|
quote: Originally posted by SHAPE I zato i pitam dokad? koliki vam je prag tolerancije dragi moderatori?!
jako nizak kad su te stvari u pitanju...nisam bio na forumu ima 3 dana,pa nisam vidio topic...
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove će čitat' naše... DRUKALI SMO ZA AJDUKA,MLADOST,STAROST,ŽIVOT CILI!
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8577 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 10/11/2005 : 15:26:53
|
Kad sam vidio naslov pomislio sam: "Šta sad pobogu?!?!?", a kad ono zatresla se brda, rodio se miš. Ja sam osobno protiv piratskih stripova, jer uništavaju samu bit čitanja stripova i sve najljepše šta nam strip nudi. Nikad nisam ni imao niti čitao piratske stripove, tako da eto Shape ja mogu prvi bacit kamen
"It is a strange fate that we should suffer so much fear and doubt over so smaller thing...such little thing"- Boromir |
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3982 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
GTI_TURBO
Advanced Member
3854 Posts
Member since 28/07/2004 |
|
SHAPE
Junior Member
Croatia
313 Posts
Posted - 10/11/2005 : 22:22:01
|
quote: Originally posted by Obi-wan
drugi odgovor mi je bio jos bolji "imas mail" odgovorio je drugi forumas, a mozes misliti sto mu je napisao u mailu - vjerovatno je tog novog clana sa svojim iskustvom upozorio kako ne bi trebao kupovati i prodavati piratske stripove preko ovog sajta
E, ovo me stvarno nasmijalo. Inače, potpuno si u pravu u svemu što si rekao. Pravila foruma su jasna i na nama je da ih se pokušamo pridržavati. Marko je odlučio da na ovom sajtu nema mjesta pirateriji i ja ću to poštovati koliko god mogu. Osobno mišljenje svatko može zadržati za sebe i baviti se piraterijom koliko hoće, ali ne ovdje. Ja ne marim puno za prava izdavača, ali ni za piratske stripove tako da me to sve ne dotiče puno, ali eto imam neko mišljenje o svemu tome. Nije mi baš najjasnije zašto je to tebe(Shape) toliko zaintrigiralo, ali poštujem svačije stavove i mišljenja.
Mjenjam knjige za stripove. Obi-wan-kenobi@inet.hr
a sto ja znam zasto me zaintrigiralo odnosno da budem tocniji iznerviralo...skupilo se, ebiga, takav dan, a i inace tesko podnosim i toleriram ljudsku glupost i prije svega nepostivanje drugih ljudi... |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 11/11/2005 : 00:19:43
|
Buduci da pirati uglavnom objavljuju meni nezanimljive stvari ( bar u zadnjih par godina ) ne dolazim baš cesto u dodir sa takvim izdanjima ali mislim da se sicam kako se u onim piratima AF-a tekst upisiva ijekavicom ( doduše sa podosta falingi ali ipak ijekavicom ) a navodno su rađeni u Banja Luci. Isto tako znam da dosta ljudi iz tih krajeva koriste ijekavicu a ne ekavicu a poznato je da su prije rata gravitirali više prema Zagrebu nego Sarajevu ili Beogradu ( možda je i danas tako ). Ne bi me cudilo da je izdavac neki Zagrebacki student ili netko tko racuna na bolju prodaju ijekavice od ekavice. U biti mislim da je gotovo sigurno da pirati koji koriste ijekavicu ( ili "verziju" ijekavice ) dolazei iz Banja Luke.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
|
|
Topic |
|