forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Thorgal
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 31

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 25/05/2009 : 15:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Bobane,
baš mi je drago što ste imali prodaju iznad očekivanja
i nadam se da se vidimo doli u dogodine!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22361 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/05/2009 : 17:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Zna nas narod sta valja,Preacher je hebeno dobar strip,meni dosta bolji od Sandmana,mada je ovaj popularniji
odlicne vijesti,do sljedeceg Mafesta moze se Thorgal kompletirati

Edited by - King Warrior on 25/05/2009 17:46:52
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2385 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 25/05/2009 : 18:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boban

Na Mafestu 2007 godine Beli put je prodao svega nekoliko albuma, a bilo je i tada i novih i lepih naslova.
Prodaja je ovoga puta bila daleko iznad očekivanja, mada je meni i dalje neshvatljivo da se Propovednik, recimo, prodaje duplo više nego Sendmen.
Mi smo se pojavili sa prodajom na Mafestu prvenstveno iz želje da se naša izdanja vide na gomili; dakako i da ih prodajemo, ali niko nije očekivao da će 15 Torgala otići za 45 minuta. U nedelju je stiglo još 15 i ostala su tri. Verovatno bi se prodalo 50 komada da ih je bilo sve vreme, jer se subota udarni dan; ali šta da se radi. Do Sajma budu prva dva Torgala, za Novu godinu knjiga 5, a za sledeći Mafest poslednji Torgal... i njega donesemo 100 komada.

Sindrom svetske krize...sto je kriza veca stripovi se vise prodaju...
Just kidding,naravno,al' ima istine pomalo u tome...
A i Sunce bilo jako u Makarskoj,udarilo bogme jako,vidi se po ovim najavama na kvadrat...
Dogodine ce doci i Rosinski i Van Hamme licno,sigurno,ako nece Dade dovesce ga BP...i ja bi dosao da mi objave toliko knjiga...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2385 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 25/05/2009 : 18:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
A sto se Preachera tice,meni je jasno zasto ide bolje od Sandmana...ima mnogo lepse naslovne,eto zasto...
Pa onda nek neko kaze da naslovna ne prodaje strip...pa daju deci da se igraju dizajna i tako to...he...
Just kidding...a mozda i ne...ipak ne...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1960 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/05/2009 : 23:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gand

Odlicne vijesti! Kad je i gdje je "Sajam"?

Veliki beogradski sajam knjiga krajem oktobra.
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 25/05/2009 : 23:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
Ja uzeh novog Preachera i Sandmana 4... mislim da su oba stripa odlicna i iskreno sam se nauzivao citajuci oba...ali i dalje ne kontam kako se Preacher bolje prodavao,uz svo postovanje Preacher je dobar akcioni strip,zapravo odlican,ali to je to.Sandman je po meni jedna od najboljih stvari koju sam citao u zivotu!!!
Veli pozdrav na informaciju da ce do sajma biti dva Torgala!!!!!

I pitao bih ponovo po peti put,sta se dogadja sa Cortom,posto koliko znam Beli Put drzi prava za Srbiju...Pa bih bio jako zahvalan da saznam da li ima sansi da bilo kad vidimo ovaj strip?????

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 26/05/2009 : 00:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Wayne
I pitao bih ponovo po peti put,sta se dogadja sa Cortom,posto koliko znam Beli Put drzi prava za Srbiju...Pa bih bio jako zahvalan da saznam da li ima sansi da bilo kad vidimo ovaj strip?????

evo ja da odgovorim: bice jednog dana

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 26/05/2009 : 02:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

...za Novu godinu knjiga 5, a za sledeći Mafest poslednji Torgal... i njega donesemo 100 komada.

Bobane, da li će poslednji, 6. tom sadržati 4 poslednje epizode (26-29), ili ćete odmah u njemu nastaviti i sa Jolanom, u istoj knjizi?

quote:
Originally posted by Bruce Wayne

Ja uzeh novog Preachera i Sandmana 4... mislim da su oba stripa odlicna i iskreno sam se nauzivao citajuci oba...ali i dalje ne kontam kako se Preacher bolje prodavao,uz svo postovanje Preacher je dobar akcioni strip,zapravo odlican,ali to je to.Sandman je po meni jedna od najboljih stvari koju sam citao u zivotu!!!

Prodavao se bolje, jer je bolji, luđi i zanimljivi! Po mom (skromnom) mišljenju, Sandman je jedan od najizvikanijih stripova...

I ne nazivaj stripove "stvarima" (mada valja stvari u životu uvek nazivati pravim imenom...)!
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 26/05/2009 : 03:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Torgal se završava sa epizodom 29... a Jolan... pa, videćemo, ako se nakupi, ako potraje.

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 26/05/2009 : 08:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

Na MaFestu je bilo kupiti (samo prvi dan) novog Thorgala za 150 kuna.Nažalost,Beli Put se slabije opskrbio s tim izdanjem
pa su mnogi iz Makarske otišli a da nisu uhvatili to izdanje
mislim da je i Gand ostao bez svog primjerka
nažalost...

...Ja sam htio kupiti "Tamo gdje pogled ne dopire" i rekli su mi da su donijeli samo jedan primjerak koji je prodan...tako da nisu promasili samo sa Thorgalom...

Be yourself; everyone else is already taken.

Edited by - ponki on 26/05/2009 08:35:54
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25969 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/05/2009 : 09:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Torgal se završava sa epizodom 29... a Jolan... pa, videćemo, ako se nakupi, ako potraje.

Epizoda Moi, Jolan je izasla u ediciji Thorgal, ne vidim zasto ne bi bila uvrstena u integral. A i sam Thorgal se pojavljuje u nekih 40% price, ako cemo vec da sitnicarimo.
A koliko sam cuo, i ovo sa Jolanom se biti jos jedna "zatvorena prica", poput Zemlje Qa, ili onoga sa Shaiganom.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 26/05/2009 : 11:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

...Ja sam htio kupiti "Tamo gdje pogled ne dopire" i rekli su mi da su donijeli samo jedan primjerak koji je prodan...tako da nisu promasili samo sa Thorgalom...

Vidiš to nisam znao.
Dok sam bio na štandu Belog Puta bilo je kupiti,a to je bila subota ujutro.
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 26/05/2009 : 12:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Ne verujte svemu što čujete. "Tamo gde pogled ne dopire" bila su četiri primerka i to je otišlo.
Verovatno bi se prodalo možda 5-6 da je bilo, ali šta da se radi.
Otišli su praktično svi prvobitno doneti integrali sem "Metabarona" i "Indijanskog leta". Čak je i "Put u Tulum" razgrabljen.
Realno, trebalo je biti više robe, ali način na koji je ta roba dopremana ograničavao nas je u mnogim stvarima.
Najbitnije je da smo bili, da se to moglo naći 15-20% povoljnije nego što postoji u regularnoj prodaji u Hrvatskoj i da je to, na kraju krajeva, mnogo ljudi iskoristilo, bar za ponešto od onoga što ih zanima.
Sledeći put verovatno bude bolje...

Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 26/05/2009 : 13:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
a ko je ona naocita momcina sta vam je prodavao na standu? :)

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 26/05/2009 : 14:57:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
to je domaći... na svim štandovima radili su Mafestovi ljudi.
Mada, ne znam kako da tumačim ton tvoje zainteresovanosti za dotičnog.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27539 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/05/2009 : 15:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Malicius

a ko je ona naocita momcina sta vam je prodavao na standu? :)

Legendo!
Ali Boban nije skužijapa ništa od pohvala.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 26/05/2009 : 15:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne verujte svemu što čujete. "Tamo gde pogled ne dopire" bila su četiri primerka i to je otišlo.
Verovatno bi se prodalo možda 5-6 da je bilo, ali šta da se radi.
Otišli su praktično svi prvobitno doneti integrali sem "Metabarona" i "Indijanskog leta". Čak je i "Put u Tulum" razgrabljen.
Realno, trebalo je biti više robe, ali način na koji je ta roba dopremana ograničavao nas je u mnogim stvarima.
Najbitnije je da smo bili, da se to moglo naći 15-20% povoljnije nego što postoji u regularnoj prodaji u Hrvatskoj i da je to, na kraju krajeva, mnogo ljudi iskoristilo, bar za ponešto od onoga što ih zanima.
Sledeći put verovatno bude bolje...

dobro ako je bilo cetiri primjerka izvinjavam se na netacnom navodu,
ali i dalje stoji da ih vec nije bilo u subotu oko 12h kad sam dosao u Meteor nakon Ferri-jevog potpisivanja u Book caffe-u...to je jedno od izdanja koje sam planirao kupiti na Mafest-u i dolazio dva puta u petak u Meteor(oko 13h i oko 18h) ali Beli put jos nije bio stigao tamo...znaci samo nisam bio dovoljno uporan pa proveo dan stojeci kraj standa Belog puta u petak i cekao kad ce se pojaviti ili poranio odmah ujutro u subotu da dodjem do jednog primjerka

Be yourself; everyone else is already taken.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22361 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/05/2009 : 17:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Metabaroni imaju i u Cro pa zbog toga vjerovatno manja potraznja,ali cudi me da Indijansko ljeto nije razgrabljeno,ocigledno da mnogi jos ne znaju o kakvom se remek-djelu ovdje radi.
Sto se tice zadnjeg inetgrala sa Thorgalom 26-29,ne znam sta bi rekao,mozda je tako bolje nego ubaciti jos onu pricu Ja,Jolan,...mozda i nije
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 26/05/2009 : 18:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Mislim da bi bilo nezgodno da zadnji album ima 4 epizode/albuma a ostali po 5.
Ubaciti u zadnji album i tu epizodu pa kasnije gurati dalje u ritmu kako izlazi,kada se nakupi novih 5 epizoda izdati jos jedan integral.
Licno bi se osecao uskracen da nesto ne dobijem a moglo je,sto kaze Lane Gitovic kad nesto ne skodi znaci da koristi.
I ta jedna epizoda o Jolanu vise ce koristiti nego sto ce smetati.
Dakle sto vise Torgala i svi srecni
Go to Top of Page

wildboar
New Member

292 Posts

Member since 29/10/2005

Posted - 26/05/2009 : 20:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send wildboar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
ali cudi me da Indijansko ljeto nije razgrabljeno

Izasao je i u stripoteci i u posebnom strip albumu u a4 a valjda je bio i neki pirat u a5. Posto imam ono izadnje a4 i sam sam se pitao da li da kupim i bp-ovo.

Novak Djokovic - Prvi teniser na svetu !!!
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 26/05/2009 : 21:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče Torgala i Jolana; šta ćemo ako do kraja godine izađe drugi album Jolan serijala?
Meni deluje prirodnije da budu ta četiri albuma i gomila dodatnih materijala, skica, tekstova; hronologija događaja, leksikon likova i pojmovnik Torgala?
Zar to ne bi bilo bolje?

Što se Indijanskog leta tiče, u Stripoteci je izašao bez prvih 30 tabli, a dva pirata (u Hrvatskoj A4; u Srbiji B5) su crnobela i potpuno neuporediva sa ovim raskošnim kolornim tvrdokoričenim izdanjem.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/05/2009 : 22:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što se tiče Torgala i Jolana; šta ćemo ako do kraja godine izađe drugi album Jolan serijala?
Meni deluje prirodnije da budu ta četiri albuma i gomila dodatnih materijala, skica, tekstova; hronologija događaja, leksikon likova i pojmovnik Torgala?
Zar to ne bi bilo bolje?

Što se Indijanskog leta tiče, u Stripoteci je izašao bez prvih 30 tabli, a dva pirata (u Hrvatskoj A4; u Srbiji B5) su crnobela i potpuno neuporediva sa ovim raskošnim kolornim tvrdokoričenim izdanjem.

Slažem se sa obje izjave. Joalan ako, onda posebno a Indijansko ljeto je stvarno jedino moguće u boji. Sve drugo je zločin.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2385 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 26/05/2009 : 22:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zar to ne bi bilo bolje?

Da...slazem se u vezi obe konstatacije...za Torgala ne brini ti uopste,samo daj da izadju prethodno jos 3x5 knjiga pa finisiraj sa tom poslednjom od 4 albuma i pratecim stvarima,i svi prezadovoljni...
A Indijansko leto je suvisno hvaliti,to je REMEK DELO svetskog stripa i kao takvo u potpunosti zasluzuje izdanje koje je BP objavio...ko ga ne nabavi kajace se jednog dana...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22361 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/05/2009 : 22:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

izasao je prije pola godine
Thorgal 31, ili Jolan 2
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 29/05/2009 : 02:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Ovde je pravo pitanje zašto se nakon 29 albuma težište prebacilo na sina.
Da li postoji procena da ta grana pripovedanja može da privuče novu publiku?
Mada, veliki nadnaslov TORGAL i dalje ostavlja mogućnost da ako nakon nekoliko albuma procene da to nije bila dobra ideja, jednostavno opet težište prenesu na Torgala ili njegovu kćerku.
U svakom slučaju, mislim da zaokruženje sa albumom 29 sa dodatnim materijalima i tekstovima u poslednjoj knjizi ima smisla; a ako nastavka bude, lako će se to uobličiti u neke nove integrale.

Go to Top of Page
Page: of 31 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000