Robin Reht:Torgal Saga - Zbogom,Arisija (Lokomotiva)
Spin of serijal Torgal Saga je zamišljen kao kolekcija priča gde bi razni autori ispripovedali svoju priču o Torgalu,a koja neće imati čvrste veze sa univerzumom u kome pratimo redovnu seriju i ostale spinofove.
Zbogom Arisija nas vraća u Torgalovo dečaštvo,priča ima poveznica sa sedmim albumom,Sinom zvezda, pa sam samim tim imao povelika očekivanja. A ona nisu ispunjena.Prvo mi je bezveze da su sve vreme zajedno matori i mladi Torgal. Drugo,nema tog nekog "vau momenta" koji krasi redovnu seriju,nekako je sve pravolinijski,dosta akcije,mrze se Gandalf i Torgal,vole se Arisija i Torgal i onda kraj,koji donosi napokon malo uzbuđenja,i najsveetlija je tačka u stripu. Tako da ne znam šta da mislim o tome koliko mi se strip svideo.Sa jedne strane,veliki sam fan Torgala i prijalo mi je ponovno druženje,a sa druge,nadao sam se boljoj priči. Al,ajde nek bude 4/5 Zna li se kad će izaći drugi broj,Wendigo;na proleće ili kasnije? edit:sad videh,u januaru 24-e;lepo,lepo.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Da li će Darkwood ili Lokomotiva nastaviti izdavanje integrala Torgala? Odavno je objavljena vest da će Lokomotiva nastviti od 9 integrala (tamo gde je Darkwood stao), a još uvek se ništa ne dešava. Zna li ko šta?
Nakon blagog razočarenja prvim albumom ove edicije u kojoj razni autori mogu da se pokažu u najboljem svetlu na jednom od svima najomiljenijih strip serijala,ali da se ostane u granicama priče redovne serije,Vendigo mi je vratio optimizam da ćemo u Sagi imati hvalevredne epizode.
Vendigo je svojevrsni miks klasičnog Torgala i Gibsonovog Apokalipta (barem je kod mene izvukao takvo razmišljanje). Ovo je onaj Torgal koji te drži napetim dok ga čitaš,uzbuđenim (a isto je i kad se gleda Apokalipto), prosto to su te neke emocije koje sam imao čitajući redovnu seriju,meni nešto ponajbolje u devetoj umetnosti. Kraj neobičan,neočekivan,odličan. Crtež Korentina Ruža je savršen za priču,ambijent i sve što ide u paketu. 5/5 Za razliku od prvog izdanja,koje je tehnički nešto "kilavije",ovo je top!Lokomotiva je postala ozbiljan igrač.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
ja ću onda. Lokomotiva izdala: - Torgalova mladost integral 4 (obuhvata knjige 10-11 original serije), sada su pretekli Libellus - Torgal saga - Šajgan, sada su pretekli Libellus - Torgal 11 (obuhvata knjige 31-33 original serije), uskoro stižu Libellus
ja ću onda. Lokomotiva izdala: - Torgalova mladost integral 4 (obuhvata knjige 10-11 original serije), sada su pretekli Libellus - Torgal saga - Šajgan, sada su pretekli Libellus - Torgal 11 (obuhvata knjige 31-33 original serije), uskoro stižu Libellus
Treći deo sage mi je i najlošiji. Crtež je impozantan, podseća me na rani crtež Rosinskog ali tu se sve dobro i završava. Scenaristički je prepun opštih mesta i uobičajeno glumatanja Kriss de Valnor. 5/10