forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nove recenzije/tekstovi/razno sa sajta...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 298

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 21/01/2013 : 16:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prop_ovednik

Teks je jako dobar, ali imam sitnu ispravku na ovaj dio teksta:

Silver Age verzija Fortressa imala je svoje posljednje pojavljivanje u imaginarnoj priči Whatever Happened to the Man of Tomorrow? Alana Moora gdje su se zajednički borili Superman, Batman, Robin i Wonder Woman protiv izvanzemaljskog tiranina Mongula.

Epizoda o kojoj tekstopisac govori nije "Whatever happened to the man of tomarrow", već "For the man who has everything", koja je doživila, s blagim preinakama (nema Robina) epizodu u JLU ( http://www.youtube.com/watch?v=1sS5_thuoBk ).

Inače, ponavljam, jako dobar tekst.

Stvar je u tome sta sam ja mislia na trejd Whatever Happend.. koji sadrzava i Superman Annual 11 di su se borili protiv Mongula..dakle ti si isa to ispravit i u pravi su..moja tvrdnja o zadnjem pojavljivanju Fortressa je tocna samo sam nesvjesno napisa Mongul jer sam tako cita trejd pod nazivom ove dvi price pa sam zaboravia da su se borili u Superman Annual 11 s njim..ja sam govoria o cilom trejdu di je zadnje pojavljivanje Fortressa i borba ekipe sa Mongulom..uglavnom svaka cast sta si primjetia..evo doradene verzije:

"Još jedno spomena vrijedno pojavljivanje ove verzije je bilo u Superman Annual #11 (pod naslovom For the Man Who Has Everything, 1985.) koju je napisao Alan Moore a nacrtao Dave Gibbson. Fortress je poslužio kao mjesto borbe za Supermana, Batmana, Robina i Wonder Woman protiv zlog izvanzemaljskog vladara Mongula. Ova priča je kasnije adaptirana za animiranu seriju Justice League Unlimited.
Silver Age verzija Fortressa imala je svoje posljednje pojavljivanje u imaginarnoj priči Whatever Happened to the Man of Tomorrow? (Action Comics #583 i Superman #423) Alana Moorea, 1986."

Sad cemo Dee i ja malo bolje to napravit..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 21/01/2013 17:14:32
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/01/2013 : 18:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Scarlet vol. 1
SCAR ICON 1 | 220 str.
by Mali_mate

Grimizna revolucija.Tako je, barem, IGN naslovio intervju s Brianom Michaelom Bendisom. Junakinja doista ima grimiznu kosu, no o revoluciji u bilo kojem smislu gotovo da i ne može biti govora. Shrvana i bijesna, frustrirana apatijom društva u cjelini, Scarlet odlučuje uzeti stvari (tj. već spomenuti, nimalo metaforički kalašnjikov) u svoje ruke i krenuti stazom revolucije. Kuda će je točno ta staza odvesti, znat će se, valjda, u idućim brojevima ovoga stripa. Prvi TPB je uglavnom potrošen...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/01/2013 : 14:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Iskonski instinkt
Nathan Never
NN LIB 24b | 96 str.
recka by Ace!

Igor McNally unajmljuje Agenciju Alfa radi istrage o smrt nekoliko kibernauta. Sigmund pronalazi vezu između žrtava i Ramona Ezquerre, avantgardog umjetnika koji je također mrtav, i koji je otkrio ‘mechabiopraxis’…

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/01/2013 : 16:45:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Joker zvani Teeth
Batman?
BT DC 4 | 128 str.
rec by Mr. Pajdo

Joker je izašao iz Arkham Asyluma. Poput kuge proširio se zločinačkim krugovima, a lijek je Batman. Svi koji iole prate devetu umjetnost znaju za legendarnu borbu unutar DC comics univerzuma između predstavnika dobra Batmana i njegovog oponenta dijaboličnog sociopata Jokera. Dok su se ranije edicije...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/01/2013 : 11:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Zarobljenici otoka
Nathan Never
NN LIB 44a | 96 str.
recka by JerryFANatick!

U potrazi za opasnim psihopatom Nathan dolazi u jednu egzotičnu otočnu državu gdje ga neobjašnjivo hvata lokalna policija i zajedno s još nekim zatvorenicima odvodi na jedan drugi otok. Otok je nastanjen brojnim drugim zatvorenicima, ali i kanibalima i jedino je pravilo opstanak. Otkrićem moždanog usatka na jednom od zatvorenika Nathan i društvo pokušavaju dokučiti da li su sva ova dešavanja na otoku doista stvarna ili je riječ o virtualnoj stvarnosti...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/01/2013 : 14:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Izgubljena utvrda
Mister No
MN LIB 44 | 220 str.

Što povezuje legendu o Pandorinoj kutiji, tajanstvene linije na visoravni Nacza i tajanstveni drevni grad Inka - Machu Picchu? Kakva se tisućljetna tajna krije unutar tajanstvene utvrde i kakva tajanstvena moć štiti nešto staro i davno zaboravljeno? Na sva ta pitanja možda ćete dobiti (zadovoljavajući) odgovor pridružite li se našem pilotu u ovoj neobičnoj pustolovini!

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/01/2013 : 15:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Izgubljena utvrda
Mister No
MN LIB 44 | 220 str.

Što povezuje legendu o Pandorinoj kutiji, tajanstvene linije na visoravni Nacza i tajanstveni drevni grad Inka - Machu Picchu? Kakva se tisućljetna tajna krije unutar tajanstvene utvrde i kakva tajanstvena moć štiti nešto staro i davno zaboravljeno? Na sva ta pitanja možda ćete dobiti (zadovoljavajući) odgovor pridružite li se našem pilotu u ovoj neobičnoj pustolovini!

Marafa loš crtač ???
Šta sve neću pročitati (uz svo poštovanje prema Dikeju)

Markose,do neba ti hvala!!!

Edited by - anto on 24/01/2013 15:35:52
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/01/2013 : 19:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam napisao da mi je loš crtež, meni samo ne odgovara serijalu i ne uklapa se... Prekarikaturalni je, i poštujem ako drugima odgovara. Stvar ukusa.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/01/2013 : 10:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
pa ako je odgovarao (a jeste ) u ken parkeru, zasto ne bi u Mister nou?
ne vidim da je pilot ozbiljniji od Parkera?

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/01/2013 : 11:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

pa ako je odgovarao (a jeste ) u ken parkeru, zasto ne bi u Mister nou?
ne vidim da je pilot ozbiljniji od Parkera?

ja Maraffu volin(Meni je recimo draži od cijenjenijeg Trevisana), i recimo i na mr. Nou mi je u epizodi Nestali zrakoplov dobar, ali viruj mi ovde je katastofa.
Ko da je crta priko neke stvari.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/01/2013 : 11:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

meni samo ne odgovara serijalu i ne uklapa se... Prekarikaturalni je

@Anto
Dobro Dee kaže.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/01/2013 : 11:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ok, nisam držao strip u rukama, tako da ne znam kako je crtao tu epizodu;verujem vam onda da je tu totalno podbacio.
izvinjenje Dikeju!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/01/2013 : 14:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Stripologikon – Epska potraga za istinom
pomno iščitao i detaljno analizirao - Mali_mate

"Riječ je o primjeru majstorskog pripovijedanja koje na nevelikih tristotinjak stranica uspijeva na jednostavan, jasan i zanimljiv način izložiti kompleksnu problematiku iz područja povijesti filozofije i matematike…"

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/01/2013 : 14:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

ok, nisam držao strip u rukama, tako da ne znam kako je crtao tu epizodu;verujem vam onda da je tu totalno podbacio.

A zašto da se izvinjavaš; pročitaj strip i daj osobnu procjenu; dozvoljavam ti da se ne slažeš sa mnom! Možda će ti crtež sjesti ko ruka u rukavicu!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/01/2013 : 14:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Tornado
Tex Willer
TX LIB 45 | 240 str.

Indian Planes. Obitelj u potrazi za novim domom, tajanstveni gitarista, odvjetnik u bijegu pred plaćenim ubojicama, ubojice u lovu na ucijenjenu glavu, Tex na putu do svog parda u Amarillu… Uff! I tornado koji uništava sve na svojem putu!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/01/2013 : 18:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Daleko susjedstvo
DALS ORKA_SP 11 | 408 str.
recenzirao - paro!

˝Eh, da mi je tada bila ova pamet˝ - rečenica koju su mnogi od nas barem jednom izgovorili u životu. Da li bi drukčije postupili u određenim situacijama da nam se pruži druga prilika? Život nam određuju odluke koje donosimo. Da li bi život zaista bio kvalitetniji kad bi dobili priliku ispraviti greške i iskoristiti propuštene prilike iz prošlosti? Rekao je jednom davno jedan mudri starac – Ono što pustite i ne vrati vam se, nikad nije ni bilo vaše. Možda bi zaista ponovnim proživljavanjem svoje prošlosti bolje razumjeli svoju sadašnjost i same sebe. Jiro Taniguchi nam predstavlja svoju verziju priče…

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 30/01/2013 : 18:28:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
odlicna recenzija, paro.
svaka cast!

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 30/01/2013 : 19:02:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Nisam znao da je DS ekraniziran...

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 31/01/2013 : 16:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Uskoro se spremam napisati recenzije triju relativno nepoznatih mangi (Crows, Worst i QP). Iako sam prije pisao uglavnom Bonellijeve recenzije, mislim da bi bilo u redu to prepustiti stalnim recenzentima (uz poneku iznimku naravno, zagorovac u meni je ipak prejak), a ja ću se koncentrirati na doista slabo poznate stripove kako bi ih približio domaćim fanovima. Nadam se da će vam se svidjeti, bit će gotove kroz nekoliko dana. :)

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/01/2013 : 17:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Može, mislio da to nikome neće pasti na pamet recenzirati... Budući da su relativno nepoznate, barem na ovim prostorima.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 31/01/2013 : 20:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Da, virujen da su većini poznati Miikeovi Crows 0 filmovi, al jako malo ih prijeđe i na mange, čak i među Amerima, skupilo nas se tridesetak na jednom forumu posvećenom mangama ovog autora, i ne samo da san jedini Hrvat tamo već i jedan od rijetkih Europljana. Šteta, meni je ovo čisti dragulj, bolju fighting mangu nisan čita, unatoč i Kenichiju i ostalim kopijama.

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 31/01/2013 20:58:04
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 31/01/2013 : 22:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kao što sam napisao u komentaru na recku Izgubljene utvrde, i meni je Maraffa u Kenu Parkeru sasvim dobar, dapače, ali u serijalu o pilotu mi ne paše.

Možda se ovdje jednostavno manje trudio.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/02/2013 : 23:29:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Midnight nation
MIDNIG IMG TPB | 304 str.
recka by bobjovi4ever!

Radeći na slučaju ubojstava, detektiv David Grey naiđe na trag koji ga odvede do Jaekera, već otprije poznatog kriminalca. Tamo on i njegova pratnja bivaju napadnuti od strane nepoznatih demona, a Grey je jedini koji preživi. Ili tako barem misli dok se ne probudi u bolnici, nevidljiv za sve osim za Laurel, djevojku koja mu kaže da se nalazi u nekom limbu u kojem će mu ona biti vodič. Iako potpuno nalikuje njegovoj, u ovoj stvarnosti nalazi se samo ono što je napušteno ili odbačeno iz njegovog svijeta, bez obzira da li se radilo o ljudima ili stvarima. Uskoro saznaje da se demoni koji su ga napali zovu "Šetači" i da su mu oduzeli dušu. David ima godinu dana da prijeđe cijelu Ameriku i povrati ju natrag. Ako ne uspije umrijet će ili još gore, postati jedan od njih...

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/02/2013 : 16:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
neznam drugo mjesto gdje bi se osigurao, pa nek se samo zna da pišem recku za Johnnyja Casha i da se nitko drugi ne upušta taj Sizifov posao

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 04/02/2013 : 21:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Još samo 20 recenzija do 1 500 recke.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page
Page: of 298 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000