Author |
Topic  |
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 21/01/2013 : 16:42:35
|
quote: Originally posted by prop_ovednik
Teks je jako dobar, ali imam sitnu ispravku na ovaj dio teksta:
Silver Age verzija Fortressa imala je svoje posljednje pojavljivanje u imaginarnoj priči Whatever Happened to the Man of Tomorrow? Alana Moora gdje su se zajednički borili Superman, Batman, Robin i Wonder Woman protiv izvanzemaljskog tiranina Mongula.
Epizoda o kojoj tekstopisac govori nije "Whatever happened to the man of tomarrow", već "For the man who has everything", koja je doživila, s blagim preinakama (nema Robina) epizodu u JLU ( http://www.youtube.com/watch?v=1sS5_thuoBk ).
Inače, ponavljam, jako dobar tekst.
Stvar je u tome sta sam ja mislia na trejd Whatever Happend.. koji sadrzava i Superman Annual 11 di su se borili protiv Mongula..dakle ti si isa to ispravit i u pravi su..moja tvrdnja o zadnjem pojavljivanju Fortressa je tocna samo sam nesvjesno napisa Mongul jer sam tako cita trejd pod nazivom ove dvi price pa sam zaboravia da su se borili u Superman Annual 11 s njim..ja sam govoria o cilom trejdu di je zadnje pojavljivanje Fortressa i borba ekipe sa Mongulom..uglavnom svaka cast sta si primjetia..evo doradene verzije:
"Još jedno spomena vrijedno pojavljivanje ove verzije je bilo u Superman Annual #11 (pod naslovom For the Man Who Has Everything, 1985.) koju je napisao Alan Moore a nacrtao Dave Gibbson. Fortress je poslužio kao mjesto borbe za Supermana, Batmana, Robina i Wonder Woman protiv zlog izvanzemaljskog vladara Mongula. Ova priča je kasnije adaptirana za animiranu seriju Justice League Unlimited. Silver Age verzija Fortressa imala je svoje posljednje pojavljivanje u imaginarnoj priči Whatever Happened to the Man of Tomorrow? (Action Comics #583 i Superman #423) Alana Moorea, 1986."
Sad cemo Dee i ja malo bolje to napravit..
|
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 21/01/2013 17:14:32 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/01/2013 : 18:34:40
|
Scarlet vol. 1 SCAR ICON 1 | 220 str. by Mali_mate
Grimizna revolucija.Tako je, barem, IGN naslovio intervju s Brianom Michaelom Bendisom. Junakinja doista ima grimiznu kosu, no o revoluciji u bilo kojem smislu gotovo da i ne može biti govora. Shrvana i bijesna, frustrirana apatijom društva u cjelini, Scarlet odlučuje uzeti stvari (tj. već spomenuti, nimalo metaforički kalašnjikov) u svoje ruke i krenuti stazom revolucije. Kuda će je točno ta staza odvesti, znat će se, valjda, u idućim brojevima ovoga stripa. Prvi TPB je uglavnom potrošen...
 |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 22/01/2013 : 14:56:17
|
Iskonski instinkt Nathan Never NN LIB 24b | 96 str. recka by Ace! Igor McNally unajmljuje Agenciju Alfa radi istrage o smrt nekoliko kibernauta. Sigmund pronalazi vezu između žrtava i Ramona Ezquerre, avantgardog umjetnika koji je također mrtav, i koji je otkrio ‘mechabiopraxis’…
 |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 22/01/2013 : 16:45:59
|
Joker zvani Teeth Batman? BT DC 4 | 128 str. rec by Mr. Pajdo Joker je izašao iz Arkham Asyluma. Poput kuge proširio se zločinačkim krugovima, a lijek je Batman. Svi koji iole prate devetu umjetnost znaju za legendarnu borbu unutar DC comics univerzuma između predstavnika dobra Batmana i njegovog oponenta dijaboličnog sociopata Jokera. Dok su se ranije edicije...
 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 24/01/2013 : 11:01:30
|
Zarobljenici otoka Nathan Never NN LIB 44a | 96 str. recka by JerryFANatick! U potrazi za opasnim psihopatom Nathan dolazi u jednu egzotičnu otočnu državu gdje ga neobjašnjivo hvata lokalna policija i zajedno s još nekim zatvorenicima odvodi na jedan drugi otok. Otok je nastanjen brojnim drugim zatvorenicima, ali i kanibalima i jedino je pravilo opstanak. Otkrićem moždanog usatka na jednom od zatvorenika Nathan i društvo pokušavaju dokučiti da li su sva ova dešavanja na otoku doista stvarna ili je riječ o virtualnoj stvarnosti...
 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 24/01/2013 : 14:27:38
|
Izgubljena utvrda Mister No MN LIB 44 | 220 str. Što povezuje legendu o Pandorinoj kutiji, tajanstvene linije na visoravni Nacza i tajanstveni drevni grad Inka - Machu Picchu? Kakva se tisućljetna tajna krije unutar tajanstvene utvrde i kakva tajanstvena moć štiti nešto staro i davno zaboravljeno? Na sva ta pitanja možda ćete dobiti (zadovoljavajući) odgovor pridružite li se našem pilotu u ovoj neobičnoj pustolovini!
 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 24/01/2013 : 15:35:28
|
quote: Originally posted by DeeCay
Izgubljena utvrda Mister No MN LIB 44 | 220 str. Što povezuje legendu o Pandorinoj kutiji, tajanstvene linije na visoravni Nacza i tajanstveni drevni grad Inka - Machu Picchu? Kakva se tisućljetna tajna krije unutar tajanstvene utvrde i kakva tajanstvena moć štiti nešto staro i davno zaboravljeno? Na sva ta pitanja možda ćete dobiti (zadovoljavajući) odgovor pridružite li se našem pilotu u ovoj neobičnoj pustolovini!

Marafa loš crtač ??? Šta sve neću pročitati (uz svo poštovanje prema Dikeju) |
Markose,do neba ti hvala!!! |
Edited by - anto on 24/01/2013 15:35:52 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 24/01/2013 : 19:43:50
|
Ja nisam napisao da mi je loš crtež, meni samo ne odgovara serijalu i ne uklapa se... Prekarikaturalni je, i poštujem ako drugima odgovara. Stvar ukusa. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts
Posted - 25/01/2013 : 10:59:44
|
pa ako je odgovarao (a jeste ) u ken parkeru, zasto ne bi u Mister nou? ne vidim da je pilot ozbiljniji od Parkera? |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 25/01/2013 : 11:23:01
|
quote: Originally posted by anto
pa ako je odgovarao (a jeste ) u ken parkeru, zasto ne bi u Mister nou? ne vidim da je pilot ozbiljniji od Parkera?
ja Maraffu volin(Meni je recimo draži od cijenjenijeg Trevisana), i recimo i na mr. Nou mi je u epizodi Nestali zrakoplov dobar, ali viruj mi ovde je katastofa. Ko da je crta priko neke stvari. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 25/01/2013 : 11:24:56
|
quote: Originally posted by DeeCay
meni samo ne odgovara serijalu i ne uklapa se... Prekarikaturalni je
@Anto Dobro Dee kaže. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts
Posted - 25/01/2013 : 11:35:24
|
ok, nisam držao strip u rukama, tako da ne znam kako je crtao tu epizodu;verujem vam onda da je tu totalno podbacio. izvinjenje Dikeju! |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 28/01/2013 : 14:39:31
|
Stripologikon – Epska potraga za istinom pomno iščitao i detaljno analizirao - Mali_mate "Riječ je o primjeru majstorskog pripovijedanja koje na nevelikih tristotinjak stranica uspijeva na jednostavan, jasan i zanimljiv način izložiti kompleksnu problematiku iz područja povijesti filozofije i matematike…"
 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 28/01/2013 : 14:43:32
|
quote: Originally posted by anto
ok, nisam držao strip u rukama, tako da ne znam kako je crtao tu epizodu;verujem vam onda da je tu totalno podbacio.
A zašto da se izvinjavaš; pročitaj strip i daj osobnu procjenu; dozvoljavam ti da se ne slažeš sa mnom! Možda će ti crtež sjesti ko ruka u rukavicu! |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 28/01/2013 : 14:44:36
|
Tornado Tex Willer TX LIB 45 | 240 str. Indian Planes. Obitelj u potrazi za novim domom, tajanstveni gitarista, odvjetnik u bijegu pred plaćenim ubojicama, ubojice u lovu na ucijenjenu glavu, Tex na putu do svog parda u Amarillu… Uff! I tornado koji uništava sve na svojem putu!
 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 30/01/2013 : 18:07:09
|
Daleko susjedstvo DALS ORKA_SP 11 | 408 str. recenzirao - paro! ˝Eh, da mi je tada bila ova pamet˝ - rečenica koju su mnogi od nas barem jednom izgovorili u životu. Da li bi drukčije postupili u određenim situacijama da nam se pruži druga prilika? Život nam određuju odluke koje donosimo. Da li bi život zaista bio kvalitetniji kad bi dobili priliku ispraviti greške i iskoristiti propuštene prilike iz prošlosti? Rekao je jednom davno jedan mudri starac – Ono što pustite i ne vrati vam se, nikad nije ni bilo vaše. Možda bi zaista ponovnim proživljavanjem svoje prošlosti bolje razumjeli svoju sadašnjost i same sebe. Jiro Taniguchi nam predstavlja svoju verziju priče…
 |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

.jpg)
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 31/01/2013 : 16:46:08
|
Uskoro se spremam napisati recenzije triju relativno nepoznatih mangi (Crows, Worst i QP). Iako sam prije pisao uglavnom Bonellijeve recenzije, mislim da bi bilo u redu to prepustiti stalnim recenzentima (uz poneku iznimku naravno, zagorovac u meni je ipak prejak), a ja ću se koncentrirati na doista slabo poznate stripove kako bi ih približio domaćim fanovima. Nadam se da će vam se svidjeti, bit će gotove kroz nekoliko dana. :) |
And like that... he's gone. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 31/01/2013 : 17:07:19
|
Može, mislio da to nikome neće pasti na pamet recenzirati... Budući da su relativno nepoznate, barem na ovim prostorima. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 31/01/2013 : 20:56:50
|
Da, virujen da su većini poznati Miikeovi Crows 0 filmovi, al jako malo ih prijeđe i na mange, čak i među Amerima, skupilo nas se tridesetak na jednom forumu posvećenom mangama ovog autora, i ne samo da san jedini Hrvat tamo već i jedan od rijetkih Europljana. Šteta, meni je ovo čisti dragulj, bolju fighting mangu nisan čita, unatoč i Kenichiju i ostalim kopijama. |
And like that... he's gone. |
Edited by - vice on 31/01/2013 20:58:04 |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 31/01/2013 : 22:16:20
|
Kao što sam napisao u komentaru na recku Izgubljene utvrde, i meni je Maraffa u Kenu Parkeru sasvim dobar, dapače, ali u serijalu o pilotu mi ne paše.
Možda se ovdje jednostavno manje trudio. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 01/02/2013 : 23:29:08
|
Midnight nation MIDNIG IMG TPB | 304 str. recka by bobjovi4ever!
Radeći na slučaju ubojstava, detektiv David Grey naiđe na trag koji ga odvede do Jaekera, već otprije poznatog kriminalca. Tamo on i njegova pratnja bivaju napadnuti od strane nepoznatih demona, a Grey je jedini koji preživi. Ili tako barem misli dok se ne probudi u bolnici, nevidljiv za sve osim za Laurel, djevojku koja mu kaže da se nalazi u nekom limbu u kojem će mu ona biti vodič. Iako potpuno nalikuje njegovoj, u ovoj stvarnosti nalazi se samo ono što je napušteno ili odbačeno iz njegovog svijeta, bez obzira da li se radilo o ljudima ili stvarima. Uskoro saznaje da se demoni koji su ga napali zovu "Šetači" i da su mu oduzeli dušu. David ima godinu dana da prijeđe cijelu Ameriku i povrati ju natrag. Ako ne uspije umrijet će ili još gore, postati jedan od njih...
 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 02/02/2013 : 16:03:07
|
neznam drugo mjesto gdje bi se osigurao, pa nek se samo zna da pišem recku za Johnnyja Casha i da se nitko drugi ne upušta taj Sizifov posao |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Topic  |
|