Author |
Topic  |
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Member since 31/08/2007 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 14/05/2008 : 20:06:39
|
ima. radnici na groblju    |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 14/05/2008 : 20:13:09
|
građanski rat u Americije bio još jedan u nizu ratova gdje se unaprid znalo da jedna strana nema šansi. I dobro su se borili južnjaci i pobrali su simpatije, ali to je u začetku bilo osuđeno na propast. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 14/05/2008 : 20:27:33
|
ajd nemojmo ovdi o tome, ali grijesis. skoro su dobili rat 63. (Gettysburg, za dlaku, Washington otvoren za pasti) i uzasno, za dlakicu, u jesen 64. pred izbore. prouci malo, pa ces shvatiti. oni nisu trebali dobiti rat ni osvajati ista, samo izdrzati i nanijeti velike gubitke, kao i americka revolucija. lincoln je imao vec jasnu sliku o nezaustavljivom raspadu unije koji bi slijedio nakon, tada se cinilo, neumitnog gubitka izbora: ankete su pokazivale da gubi u stravicnom omjeru 30:70. a onda je dosao sherman s vijescu iz atlante. i sve se preko noci doslovce preokrenulo. pazi, kolovoz 64.!!! |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 14/05/2008 : 20:35:48
|
Amo mi lipo otvorit temu u svaštaripa se raspravljat, jer se ja nikako s tobom ne slažem u ovom slučaju. Tribala bi biti nekakva; Ultimate zaljubljenici u ratove topic" |
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 14/05/2008 : 20:42:06
|
moze, ali prije toga procitaj bar nesto od McPhearsona, ciji je djed bio sjevernjacki general i koji je otvoreno pristran premaza Uniju. A i on ovo priznaje, kuzis? On je dakako svjetski autoritet br. 1 sto se tice cinjenica i podataka vezano uz taj rat, iako mu mnogi zamjeraju tu sjevernjacku pristranost. zato ti bas i predlazem njega! a bez ljutnje, ja iznosim ciste cinjenice koje slobodno provjeri u bilo kojem uratku na ovu temu. ti kazes da se ne slazes s njima, i nema smisla razgovarati onda dok ih ne naucis. |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 14/05/2008 : 20:50:01
|
Ajde otvori temu. ne samo radi ovoga sad, nego za ubuduće. vidim da nas ima par zainteresiranih za ovakve stvari pa da se možemo raspravljat. Ja tu knjihu nisan čita( nije da ne bi) i u tom pogledu ne mogu parirat tebi, ali tvrdin da je to bila gotova stvar kao i 1. svj. rat, 2.svj rat, burski ratovi i slično. Jug je moga produžavat rat, možda u prvu ruku i dobit (ko što su buri) ali to je eve bilo uzaludno. To je Sizifov posa. Sjever je bio toliko nadmoćniji da im ni nešto slabije vojskovođe nisu smetali u pobjedi. Ili na primjer 1. svj rat. Englezi su imali užasno glupe generale u Europi( ne sićan se sad imena, ne da mi se provjeravat) ali Njemci bi to svakako izgubili, bez obzira na taktičku nadmoć. |
 |
|
MaTex
Average Member

Croatia
568 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 14/05/2008 : 21:17:05
|
Pročitajte nešto od G.L.Bonellija,možda njegovo kultno djelo 'Tajna žute košulje',skontat će te kolike su bile šanse južnjaka.Glavni lik (u košulji),teksaški Jenki,možda je izgubio poneku bitku,no rat sigurno nije.    |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 16/05/2008 : 00:30:49
|
Malo statistike...
6,5 godina recenziranja = 722 recenzije & kontrarecenzije
Recenzije kroz godine:
2002. godine = 25 (početak u drugoj polovici godine) 2003. godine = 132 2004. godine = 127 2005. godine = 109 2006. godine = 133 2007. godine = 155 2008. godine = 41 (u tijeku)
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Recenzije kroz mjesece u 2008. godini:
Siječanj = 11 recenzija Veljaca = 2 recenzije Ožujak = 11 recenzija Travanj = 12 recenzija Svibanj = 5 (u tijeku)
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Najangažiraniji recenzenti u 2008. godini:
1) DeeCay = 14 2) flamboyant soul = 6 3) delboj = 4 4) Poncho = 4 5) Inferno = 4 6) npetros@htnet-dsl = 3 7) dcopic = 2 8) zagorowsky = 2 9) beli luk = 1 10) Vega = 1
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Junaci/stripovi u 2008. godini:
1) Zagor = 14 2) Magični Vjetar = 5 3) Nathan Never = 4 4) Tex = 3 5) Fantom = 3 6) Dylan Dog = 2 7) MM = 2
*ostalo je sve po 1
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Najviše komentara u 2008. godini ima u:
1) Zagor: "Zmajevi gusari" - 23 komentara 2) Zagor: "Presuda po kratkom postupku" - 23 komentara
Angažirajte se još više oko pisanja recenzija i komentiranja istih!!!   |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 16/05/2008 : 15:17:50
|
quote: Originally posted by Inferno
Angažirajte se još više oko pisanja recenzija i komentiranja istih!!!  
bit će, bit će. Sad je kraj šk. godine, ima sranja. Al na lito. Eh... bavit ću još koju u stihovanoj prozi. |
 |
|
zagorovsky
Senior Member

.jpg)
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
|
zagorovsky
Senior Member

.jpg)
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17734 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7943 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 20/05/2008 : 13:10:06
|
quote: Originally posted by zagorovsky
da vam se javim malo nakon 3tjedna stanke sutra popravljam komp i krecem pisat i popravljat statistiku reckkki
koje epizode imaš u planu? |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 22/05/2008 : 17:09:21
|
Evo moga nekakvog plana za idući misec-dva, tri: AF (Ne) glasajte za Notaxa je praktički gotov, ostale su finese Zagor Poplava u Darkwoodu je napisana trećina - usput da upitam da li da naslov recenzije bude Poplava u Darkwoodu ili poplava u Darkvudu?
A ovo se planira: Mr.No- Prokleti most(počeo) a planira se i El Dorado; te 100. broj i "Tuarezi# AF- Formule; Golf;Čuvaj se bombe Zagor- Slepilo, Pljačkaši đavolje doline, Krv apača, Vatrena ptica
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 22/05/2008 : 18:24:04
|
quote: Originally posted by Poncho
quote: Originally posted by manhunter
DeeCay.........

Znace on vec, nema veze sa tobom... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 22/05/2008 : 21:14:57
|
Ajde otvori temu. ne samo radi ovoga sad, nego za ubuduće. vidim da nas ima par zainteresiranih za ovakve stvari pa da se možemo raspravljat. Ja tu knjihu nisan čita( nije da ne bi) i u tom pogledu ne mogu parirat tebi, ali tvrdin da je to bila gotova stvar kao i 1. svj. rat, 2.svj rat, burski ratovi i slično. Jug je moga produžavat rat, možda u prvu ruku i dobit (ko što su buri) ali to je eve bilo uzaludno. To je Sizifov posa. Sjever je bio toliko nadmoćniji da im ni nešto slabije vojskovođe nisu smetali u pobjedi. Ili na primjer 1. svj rat. Englezi su imali užasno glupe generale u Europi( ne sićan se sad imena, ne da mi se provjeravat) ali Njemci bi to svakako izgubili, bez obzira na taktičku nadmoć.
a kad pises ovakve pizdarije, ni tebi ni nikome drugom nema smisla ista objasnjavati, bez uvrede... nijemci su zamalo dobili rat u svibnju 1918... a izgubili samo zbog unutarnjih previranja i revolucije... znas li stanje na istocnoj fronti u svibnju 1918.? znas li na talijanskoj gdje su nasi momci talijane tukli nemilice? grckoj? turskoj? znas li ista????? i onda, konacni udar na zapadu, pariz pred padom, kraj priče... kad ono neuspjeh... pobjeda na dlanu ruke iznenada pretvorena u poraz, nikad tako brzo i neocekivano... nema to veze s 2. svj. ratom u kojemu je krajem 42. sve postalo samo pitanje vremena... koliko ti puta trebam ponoviti da je jug samo trebao izdrzati kod Atlante i Lincoln izgubiti izbore? znas li mu ime protukandidata i njegov program? znas li koliko je vojnika sjever izgubio bas tada na istoku i sto je javno mnijenje mislilo o grantu i lincolnu pred izbore? daj plz ne pricajte napamet ne procitavsi nijednu knjigu o toj temi... Atlanta i Shermanova doktrina spaljene zemlje u zadnji cas u kolovozu 1864. nista drugo. to je dobilo rat... vratimo li se tocno godinu unatrag, jos gore za sjever: juznjaci na vratima washingtona. jedan krivi juriš, pazi koja je to nevjerojatnost naspram nebuloznim tvrdnjama da nisu imali šanse - jedan jedini krivi juriš, i sve pada u vodu... Pickett's charge...
|
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Posted - 22/05/2008 : 21:31:24
|
quote: Originally posted by Curunir
Ajde otvori temu. ne samo radi ovoga sad, nego za ubuduće. vidim da nas ima par zainteresiranih za ovakve stvari pa da se možemo raspravljat. Ja tu knjihu nisan čita( nije da ne bi) i u tom pogledu ne mogu parirat tebi, ali tvrdin da je to bila gotova stvar kao i 1. svj. rat, 2.svj rat, burski ratovi i slično. Jug je moga produžavat rat, možda u prvu ruku i dobit (ko što su buri) ali to je eve bilo uzaludno. To je Sizifov posa. Sjever je bio toliko nadmoćniji da im ni nešto slabije vojskovođe nisu smetali u pobjedi. Ili na primjer 1. svj rat. Englezi su imali užasno glupe generale u Europi( ne sićan se sad imena, ne da mi se provjeravat) ali Njemci bi to svakako izgubili, bez obzira na taktičku nadmoć.
a kad pises ovakve pizdarije, ni tebi ni nikome drugom nema smisla ista objasnjavati, bez uvrede... nijemci su zamalo dobili rat u svibnju 1918... a izgubili samo zbog unutarnjih previranja i revolucije... znas li stanje na istocnoj fronti u svibnju 1918.? znas li na talijanskoj gdje su nasi momci talijane tukli nemilice? grckoj? turskoj? znas li ista????? i onda, konacni udar na zapadu, pariz pred padom, kraj priče... kad ono neuspjeh... pobjeda na dlanu ruke iznenada pretvorena u poraz, nikad tako brzo i neocekivano... nema to veze s 2. svj. ratom u kojemu je krajem 42. sve postalo samo pitanje vremena... koliko ti puta trebam ponoviti da je jug samo trebao izdrzati kod Atlante i Lincoln izgubiti izbore? znas li mu ime protukandidata i njegov program? znas li koliko je vojnika sjever izgubio bas tada na istoku i sto je javno mnijenje mislilo o grantu i lincolnu pred izbore? daj plz ne pricajte napamet ne procitavsi nijednu knjigu o toj temi... Atlanta i Shermanova doktrina spaljene zemlje u zadnji cas u kolovozu 1864. nista drugo. to je dobilo rat... vratimo li se tocno godinu unatrag, jos gore za sjever: juznjaci na vratima washingtona. jedan krivi juriš, pazi koja je to nevjerojatnost naspram nebuloznim tvrdnjama da nisu imali šanse - jedan jedini krivi juriš, i sve pada u vodu... Pickett's charge...
Za to je otvorena tema u svaštari. baš ćemo se raspravit |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 24/05/2008 : 01:23:05
|
quote: Originally posted by Inferno
quote: Originally posted by Curunir
hehehe, South forever... radim na statistickom popisu i opisu svih vaznijih bitaka, oko 350 njih... dosao sam do ljeta 1864. i stao prije godinu dana - nikako da dovrsim (valjda mi se ne svidja ishod )... ne moras meni objasnjavati carpetbaggere, rekonstrukciju i slicno... cak sam u Adah uocio gresku jer se ne radi o Johnsonu nego Hayesu... uistinu imam to u malom prstu
No 1? pa to je bar lako, tetkica Lee inace, za Jacksona obavezno pogledaj film Bogovi i generali (ocrnjen kao projuznjacki, a samo je istinit, nista vise), od redatelja odlicnoga Gettysburga...
Drago mi je šta sve to imaš u malom prstu!    Imam osjećaj da će mi se film "Bogovi i generali" izuzetno svidjeti!   
vidim sva trojica ćemo uživati u epizodama "mladost bluberija".    |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
Topic  |
|