17.11.2006 je povijesni datum.Izašla je prava pravcata strip revija na slovenskom jeziku - i to kakva revija!Ako ovo ne popularizira strip u SLoveniji,onda neće ništa.
Očekivao sam malo,priželjkivao sam kvalitetu negdje u rangu Stripoteke,ali ni u snu se nisam nadao da će Strip bumerang izgledati ovako dobro.
Na naslovnici Dylan u izvedbi C.Ville,a u pozadini serijali koji će se objavljivati u narednim brojevima:Falka,Largo Winch,Bruce Hawker,Ratman,Miki Muster,Tex(kratke priče) itd.
Ako je naslovnica impresivna,unutrašnjost je još bolja.70+ stranica,papir odličan,tisak zadovoljavajući.Krećemo sa geg stripom kaktus klub,pa zatim strip samog izdavača-Bumerangi a tu je i uvodnik. Nadalje,ide kompletna epizoda Thomas Nolanda(Franz)na 47 stranica,pa zatim jedna tabla Billy the Pljuca(Obradović/Kerac),kratka priča Dylan Doga(Sclavi/Brindisi-još neobjavljena u CRO)te uvodna epizoda Spaghetti Brothersa.Tu je i tekst o Miki Musteru i stripu Glave Iztoka Sitarja(ninel na forumu).
I to nije sve.Najavljeni su i strip albumi,za uvod dva vrlo zanimljiva serijala;Mladost Riđobradog te Lester Cockney.Oba kreću od prve epizode i u prodaji bi se trebali pojaviti u ožujku 2007.
Strip bumerang vrijedi.Moći će se kupiti na CRŠ-u pa se uvjerite sami.Dobri stripovi a usput naučite i slovenski;-))
Mogoče nisi pravilno informiran. Strip bumerang je pri meni že v prodaji. Vedno bo pri meni v prodaji pet dni prej, kot jo bo mogoče kupiti na ostalih prodajnih mestih. LP, Sandi
Da nece mozda dolaziti u beogradske striparnice???
@ slovenci in global :)))))
Jel bi mogao neko ukoliko ne bude dolazila u Beograd da mi nabavlja???
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...''
Mogoče nisi pravilno informiran. Strip bumerang je pri meni že v prodaji. Vedno bo pri meni v prodaji pet dni prej, kot jo bo mogoče kupiti na ostalih prodajnih mestih. LP, Sandi
Super stvar. Krajnje je vreme i da Slovenija dobije kvalitetan strip magazin. Nadam se da ce se moci i u Srbiji nabaviti koji primerak. Mene zanima samo odakle ovo? Ko to radi i zasto nije poceo pre? Gde su bili ti ljudi do sada? Puno srece izdavacu i zelja da istraje.
____________________________________________ Niti pisem niti citam, samo ritam, ritam, ritam!
Super stvar. Krajnje je vreme i da Slovenija dobije kvalitetan strip magazin. Nadam se da ce se moci i u Srbiji nabaviti koji primerak. Mene zanima samo odakle ovo? Ko to radi i zasto nije poceo pre? Gde su bili ti ljudi do sada? Puno srece izdavacu i zelja da istraje.
____________________________________________ Niti pisem niti citam, samo ritam, ritam, ritam!
pre godinu dana je u počast 80. rođendana Miki Mustra Delo uz novine izdalo 20 njegovih albuma. Verujem da je to probudilo scenu a i podsjetilo ljude da strip još postoji
Jel bi mogao neko ukoliko ne bude dolazila u Beograd da mi nabavlja???
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...''
Strip bumerang biče u prodaji u Knjižari Omen. Tamo možete nabaviti i albume Miki Mustra i sve ostalo što če izlaziti u Sloveniji. Sa ostalim prodavačima moram se još dogovoriti. LP, Sandi
Strip bumerang je mainstream strip revija, Stripburger je alternativna strip revija. Stripburger se prodaje u knjižarama, Strip bumerang če se osim u celjskoj Antiki i ljubljanskoj Strip.art.nici BUCH prodavati na kioscima. Poslije ukidanja Zvitorepca 73. godine počeo je izlaziti Politikin zabavnik, kojeg pa mi ne ubrajamo u klasični strip. Bilo je još par pokušaja (Novi Zvitorepec ...) ali sa kratkom rokom trajanja. Zbog toga u našoj najavi stoji, da je poslije 33 godine opet izašla strip revija na slo. jeziku. LP, Sandi
U Strip Bumerangu se pojavljuje kratka priča Dylana Doga - Turistični raj (Sclavi & Brindisi). Ova priča na osam stranica u Italiji nije bila objavljivana u DD gigantima, samo u ediciji Super Book. Kod nas je to prvo (i vjerojatno zadnje) pojavljivanje ove priče DD!