Author |
Topic |
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 24/03/2007 : 22:04:33
|
quote: Originally posted by axle munshine
quote: Originally posted by jang
quote: Originally posted by risbozg
samo to je 8 albuma - preko 350 strana biće debeli album
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
ako se ne varam biče podjeljen u dva integrala
Ne mogu da dočekam da se dokopam svog primerka.
Gospodari ječma je remek delo. ...i meni se cini da je tako...a i ima logike da tako bude...
...ah taj strip...
|
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 25/03/2007 : 05:37:10
|
nope, mnogo bi bolje bilo da sve to stane u jedan, ako uzmemo u obzir da je dosada cena svih integrala bila konstantna....
________________________ "Nikad nisam mogao da utvrdim koja me je od padavicarskih ekipa najvise palila. Metalke, pankerke ili hipici. Mogao si medju njima da nadjes samo najruznije i najbolje ribe na svetu. Sredina nije postojala. Carobni svet rokenrola." |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 02/04/2007 : 17:01:12
|
sambrovi samo 60 km od mene moji da znate da sam ih skinija s interneta al ipak odlučio kupiti jer stvarno djeluju ono boli glava
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21129 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 03/12/2009 : 18:28:22
|
Uh, prvi put čujem za najavu Gospodara ječma od BP.Šta je sa tim stripom, hoće li biti izdat (barem u sledeće dve godine) ??? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 11/06/2011 : 21:38:49
|
Budući da je na sajtu recenzija dotičnog stripa, evo stavljam najavu u ovaj topic... Čak bi se i topic mogao prebaciti u pripadajući podforum.
Sambrovi SMBR BP 1 | 225 str. by Ling Warrior
Ne stigavši da dovrši knjigu "Rat očiju", Hugo Sambre, pomračenog uma, iskopa sebi oči i umire. Njegov sin, Bernard, poslije očeve sahrane, oplakivanje zamjenjuje strasnim zagrljajem lijepe Julije, lovokradice crvenih očiju. Ona ga fascinira, plaši i privlači, tražeći od njega da sve podijele – ljubav, život i smrt. Sarah, Bernardova starija sestra, pokušava da se suprotstavi majčinoj frivolnosti, ali i mladim ljubavnicima. Čitajući očevu knjigu, ona je saznala da će "žena crvenih očiju" zatrti rod Sambrovih. Poslije smrti majke i Julijinom bijegu za Pariz, Bernard se upućuje za njom, raskidan između porodičnih obaveza prema sestri i svoje strasti prema ljepotici crvenih očiju. Došavši za svojom sudbinom u glavni grad, on nije svjestan da se njegova tragedija širi. Jesen je 1847. godine i u Parizu započinje revolucija.
http://www.stripovi.com/recenzije/smbr-smbr-bp-1-sambrovi/1309/
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 28/06/2011 : 22:35:34
|
Ling? cini mi se da si jednom napisao i Kong, Dee... kupi si vecu tipkovnicu |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15659 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 03/12/2018 : 12:26:17
|
Ovo mi je fantastičan strip ..šteta kaj ga je BP. izdavao, tako da sada nema ni teorije za nekim nastavkom. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47170 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/12/2018 : 19:59:23
|
Zašto nema teorije? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 13/08/2019 : 00:13:37
|
Sambrovi su još jedan jedinstven i bitan strip koji je Beli Put objavio u odličnom ruhu. Prva dva albuma gde je na scenariju radio i Balak su mi za nijansu bolji, postoji neka mističnost i zagonetnost u kom pravcu će krenuti radnja, dok se u potonjim albumima to drži u donekle očekivanim okvirima, gde se istorija i lična sudbina prepliću na tragičan način. Izlerov kolor je prelep, crna, bela i smeđa su mu dovoljne da preveze čitaoca u romantizam i Francusku na sredini 19. veka, a crvena je tu da uznemiri i uzbudi, bilo da su to Julijine oči, Bernarova kosa, krv koja lije iz čoveka - ili pak kao boja zastave za slobodu (kredit naravno ide i Delakrou). Uvodeći Francusku revoluciju 1848. u priču, Izler svesno zalazi i u domen političkog, jasno kritikujući oligarhiju i sistem koji je prethodio Drugoj Republici, ali stavljajući do znanja da i nova revolucija već na samom početku "smrdi" slično. "Možda je blagodareći ovim leševima Republika na pragu, ali Bože, kako već zaudara!" kaže jedan od revolucionara pred sam kraj poslednjeg albuma. Četiri albuma zaokružuju jednu celinu, i ostavljaju mali nagoveštaj kroz koje likove bi se eventualno priča mogla nastaviti.
Dobro i vredno delo francuske škole, iscrtano i ispričano jezikom, kistom i pre svega atmosferom koju samo vrhunski autori poznaju. Ostaje pitanje da li ćemo ikada pročitati i nastavak - neki (verujem srpski?) izdavač bi mogao da objavi drugi serijal (5 albuma) u nekom integralu kada se poslednji album pojavi ove godine, ha? |
|
|
Topic |
|