Author |
Topic |
wanton
New Member
Serbia
262 Posts
Member since 24/02/2004 |
Posted - 11/03/2007 : 09:41:08
|
Ovo je pitanje, predlog: "Dali će biti nekoh novih koraka u organizaciji prodaje stripova preko ovog sajta" Konkretno mislim na organizaciju plaćanja za nas strance. Ja sam kupac i to ću verovatno i ostati. Zanima me dali postoji mogućnost (čitaj volja) da sajt otvori neki svoj račun ili uveže poslovanje s nekom bankom kako bi mi, Stranci mogli komotno da vršimo plaćanja. Naime već je nemoguće staviti novac u preporučeno pismo pošto je, baš zbog slanja novca pošta uvela pravilo da se sve preporučene pošiljke primaju ne zatvorene. Slanje u pismima funkcioniše s povremenim kiksovima, odnosno nestancima pošiljki, E sad onima koji trguju, u zbiru, to i nije neka cifra ali nama koji samo kupujemo to ukupnu cifru diže za ozbiljan procenat i što je i najvažnije, koči nas da obavljamo kupovine s većim iznosima, recimo između 50 i 200 evra. Za tu cifru, malo kome se isplati da organizuju neku ličnu isporuku a nama kupcima je stvarno glupo da obradujemo tamo neke poštare s takvim bonusima.
Molba, pitao sam kad i znam kako funcionišu poslovi trgovine, pa molim da mi se ne iznose razlozi tipa cincilatori i ferfokne koče pravce razvoja povezivanja međusobnih subjekata u siber prostoru pa će, uz adekvatne instrumente razvoja u predstojećem periodu dati problemi biti prevaziđeni uz sve potrebne žrtve učesnika ovog istorijskog procesa
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/03/2007 : 20:31:33
|
tesko. Osim ako paypal ne dozvoli slanje i primanje novca korisnicima iz ex-yu republika:)
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 11/03/2007 : 23:35:35
|
i ti me pitas zasto ne saljem stripove sa aukcija za inozemstvo??? sve pise u tvom uvodu. inozemstvo = problemi, natezanje, lopovluk! bar tako kazu ljudi koji su trgovali tamo daleko. ja nemam iskustva pa se ne zelim upustati u mutne poslove. |
|
|
wanton
New Member
Serbia
262 Posts
Posted - 12/03/2007 : 17:51:24
|
da, toga kod vas nema, i policiju ste ukinuli pa sad imate samo komunalne inspektore koji brinu da neko ne gazi travu po parkovima što je najgrublji prestup, dok se negde drugde organizuju sačekuše za trgovce stripovima |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 12/03/2007 : 19:19:46
|
quote: Originally posted by Pavel01
i ti me pitas zasto ne saljem stripove sa aukcija za inozemstvo??? sve pise u tvom uvodu. inozemstvo = problemi, natezanje, lopovluk! bar tako kazu ljudi koji su trgovali tamo daleko. ja nemam iskustva pa se ne zelim upustati u mutne poslove.
Pavel nije bas sve tako crno.Eto ja sam imao stotine transakcija na relaciji Srbija-Hrvatska i obratno slanjem putem tiskovine i nikad nije bio ni jedan problem.Uvek je sve stizalo besprekorno. Mislim da takav skor u trgovini sa inozemstvom ima vecina clanova sajta.Problematicnih je manje od 1% a to ti se moze dogoditi i u trgovini unutar Hrvatske. Naravno tvoj izbor je tvoje pravo.Samo je lopovluk krivi argument.Pre je problem brzina na primer ako nekome hitno treba novac pa ne moze preko racuna nego mora cekati posiljku ili slicno ali i to se da resiti.Mnogi se clanovi sajta poznaju i licno pa uskoce da pomognu ako je potrebno. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 12/03/2007 : 19:42:56
|
sve je to ok dubac. ni inozemstvo se ne sastoji samo od srbije (nisam ni obratio paznju odakle je wanton). nije me ni briga. ne zelim se tusiti sa tko-zna-kojim pravilima oko transakcije sa tko-zna-cijom postom, nemarom, aljkavosti, lopovima, carinskim glupostima, itd. lijepo pise u aukcijama, kome pravo-kome krivo. pa nisam ja teta na kiosku. :) |
|
|
alanmaras
Advanced Member
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 12/03/2007 : 20:27:53
|
imas western i moneybookers
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
|
|
wanton
New Member
Serbia
262 Posts
Posted - 12/03/2007 : 20:33:11
|
Nisam otvorio ovaj topik da bih na njemu raspravljao s kulturnima koje sam kontaktirao lično a oni mi kulturno upadaju na topik. Ako nešto znači, izvinjavam se što sam ti poslao mail u kom sam te pitao samo zašto ne trguješ s inostranstvom, izvinjavam se i neću više. Marko, ima li šeme da se barem otvori neka "kurirska" služba, koja bi odrađivala samo deo posla oko novca, meni se za ovih par godina nikad nije izgubio paket, pa da mi stripovi nisu stigl. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29347 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 12/03/2007 : 21:12:17
|
Ja nemam nikakvu namjeru baviti se organiziranjem bilo kakvih novcanih servisa u vezi naplate aukcija. Aukcije sam napravio kao programersku vjezbu/izazov i kao nesto sto ce osigurati podmirivanje troskova hostinga stranica. Vec ionako previse vremena trosim na odrzavanje aukcija i na vodjenje racuna oko provizija, samo mi jos treba i dodatna obaveza. Sorry, ali no way...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 12/03/2007 : 21:32:00
|
quote: Originally posted by wanton
Nisam otvorio ovaj topik da bih na njemu raspravljao s kulturnima koje sam kontaktirao lično a oni mi kulturno upadaju na topik. Ako nešto znači, izvinjavam se što sam ti poslao mail u kom sam te pitao samo zašto ne trguješ s inostranstvom, izvinjavam se i neću više.
sto da ti saljem mail kad si sam odgovorio na svoje pitanje cim si postavio ovaj topik? i da, i na forumu se komunicira. sto ne? postavljas glupa pitanja a sve jasno pise. da si pitao mozemo li to nekeko srediti, rekao bih ajd ok. ali sta te briga zasto ne saljem. hodas li gradom i ispitujes ljude zasto nose jeans, piju pivo, jedu cvarke? nema potrebe za izvinjavanjem. kupi bonton. |
|
|
Boyan.P
Senior Member
Croatia
2773 Posts
Member since 13/06/2004 |
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 13/03/2007 : 11:27:59
|
Nisam otvorio ovaj topik da bih na njemu raspravljao s kulturnima koje sam kontaktirao lično a oni mi kulturno upadaju na topik. Ako nešto znači, izvinjavam se što sam ti poslao mail u kom sam te pitao samo zašto ne trguješ s inostranstvom, izvinjavam se i neću više. Marko, ima li šeme da se barem otvori neka "kurirska" služba, koja bi odrađivala samo deo posla oko novca, meni se za ovih par godina nikad nije izgubio paket, pa da mi stripovi nisu stigl.
Pa dobro wantone, jesi li ti muško ili žensko?!? Pišeš kao "male", a u profilu ti piše da si "female"!
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
Boyan.P
Senior Member
Croatia
2773 Posts
Posted - 13/03/2007 : 15:30:06
|
quote: Originally posted by dcopic
Nisam otvorio ovaj topik da bih na njemu raspravljao s kulturnima koje sam kontaktirao lično a oni mi kulturno upadaju na topik. Ako nešto znači, izvinjavam se što sam ti poslao mail u kom sam te pitao samo zašto ne trguješ s inostranstvom, izvinjavam se i neću više. Marko, ima li šeme da se barem otvori neka "kurirska" služba, koja bi odrađivala samo deo posla oko novca, meni se za ovih par godina nikad nije izgubio paket, pa da mi stripovi nisu stigl.
Pa dobro wantone, jesi li ti muško ili žensko?!? Pišeš kao "male", a u profilu ti piše da si "female"!
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
osjeca se kao zena a u stvari je musko
. . up the irons.. |
|
|
Boyan.P
Senior Member
Croatia
2773 Posts
Posted - 13/03/2007 : 15:30:26
|
boyane, imamo li mi to dragovoljca za preuzimanje zimonica za wantona?
nego sta
. . up the irons.. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 18/03/2007 : 14:28:06
|
quote: Originally posted by dubac
i ti me pitas zasto ne saljem stripove sa aukcija za inozemstvo??? sve pise u tvom uvodu. inozemstvo = problemi, natezanje, lopovluk! bar tako kazu ljudi koji su trgovali tamo daleko. ja nemam iskustva pa se ne zelim upustati u mutne poslove.
Pavel nije bas sve tako crno.Eto ja sam imao stotine transakcija na relaciji Srbija-Hrvatska i obratno slanjem putem tiskovine i nikad nije bio ni jedan problem.Uvek je sve stizalo besprekorno. Mislim da takav skor u trgovini sa inozemstvom ima vecina clanova sajta.Problematicnih je manje od 1% a to ti se moze dogoditi i u trgovini unutar Hrvatske. Naravno tvoj izbor je tvoje pravo.Samo je lopovluk krivi argument.Pre je problem brzina na primer ako nekome hitno treba novac pa ne moze preko racuna nego mora cekati posiljku ili slicno ali i to se da resiti.Mnogi se clanovi sajta poznaju i licno pa uskoce da pomognu ako je potrebno.
takođe, nikad nisam imao problema sa slanjem u inostranstvo, u tiskovinama sam slao mnogo puta, dobro zamaskirano i uvek je do sada funkcionisalo, a za veće sume novca, postoji slanje poštanskom uplatnicom iz Hrvatske u Srbiju ili western union.
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
Edited by - srdjandj on 18/03/2007 14:29:03 |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 19/03/2007 : 01:03:28
|
otkako sam imao frke sa slanjem love,nikad nije stigla,ccc,od tada samo preko kartice
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself...
|
|
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 19/03/2007 : 15:13:01
|
Saljem redovno lovu u Sloveniju ,ponekad u Hrvatsku i BiH i lova je uvijek stizala...Pismo sa lovom sam slao preporuceno tako da onaj koji preuzima pismo mora da se potpise prije nego sto dobije pismo....U slucaju da pismo nije stiglo onda posta mora da mi nadoknadi moje troskove + ca 50 eura(vrijednost pisma) Slanje pisma kosta 7,5 eura.Takodje su i obicna pisma stizala...U ovom slucaju postoji rizik da pismo nestane....Tu se nezna da li je posta iz koje pismo odlazi ili posta u koju dolazi uzela pismo i izvadila lovu pa ponovo zaljepila. Moje misljenje je .....SAMO SALJI U INOZEMSTVO.....
Veliki mozgovi isto razmisljaju! $€N@D |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 19/03/2007 : 17:45:30
|
senade7, posta ti nadoknadi max. nekih 36 eura + postarinu koju si platio. nakon dugog cekanja, upita sto je bilo u pismu i koliko je vrijedilo. i to samo ako se stvarno "izgubi" sve. |
|
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Posted - 19/03/2007 : 18:35:55
|
senade7, posta ti nadoknadi max. nekih 36 eura + postarinu koju si platio. nakon dugog cekanja, upita sto je bilo u pismu i koliko je vrijedilo. i to samo ako se stvarno "izgubi" sve.
Ceka se dugo (posto im se nezuri da to provjere).Nekad kad saljem preporuceno pismo imaju obicaja reci da se lova nesalje u pismu...Ja im uvijek kazem da saljem postansku markicu koja je vrijedna 50 eura , a ustvari saljem 50 Eura. I meni nebi nilo bas jednostavno da se lova izgubi i ako bih dobio nadoknadu....tu se slazem.
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 19/03/2007 : 19:14:20
|
A kod nas ne pale te fore, ovde moraš predati otvoreno pismo, da oni vide šta je u njemu, ali ja spakujem u dve razglednice lovu i zalepim oho lepkom i onda odem na poštu i tražim odgovarujuću kovertu da bih , kao poslao fotografije, eto ta fora uspeva.
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 19/03/2007 : 22:36:07
|
quote: Originally posted by senad7
senade7, posta ti nadoknadi max. nekih 36 eura + postarinu koju si platio. nakon dugog cekanja, upita sto je bilo u pismu i koliko je vrijedilo. i to samo ako se stvarno "izgubi" sve.
Ceka se dugo (posto im se nezuri da to provjere).Nekad kad saljem preporuceno pismo imaju obicaja reci da se lova nesalje u pismu...Ja im uvijek kazem da saljem postansku markicu koja je vrijedna 50 eura , a ustvari saljem 50 Eura. I meni nebi nilo bas jednostavno da se lova izgubi i ako bih dobio nadoknadu....tu se slazem.
Veliki mozgovi isto razmisljaju! $€N@D
da se izgubi opet bi dobio samo nekih 36 eura + postarinu. to je max. iznos za preporucena pisma koji mozes izvuci. |
|
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Posted - 20/03/2007 : 18:39:36
|
quote: Originally posted by srdjandj
A kod nas ne pale te fore, ovde moraš predati otvoreno pismo, da oni vide šta je u njemu, ali ja spakujem u dve razglednice lovu i zalepim oho lepkom i onda odem na poštu i tražim odgovarujuću kovertu da bih , kao poslao fotografije, eto ta fora uspeva.
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Nije losa ta fora sa razglednicama
|
|
sed1
Advanced Member
Germany
3437 Posts
Member since 01/09/2006 |
Posted - 25/03/2007 : 22:01:49
|
quote: Originally posted by srdjandj
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Strasan si!! |
|
|
Topic |
|