Author |
Topic  |
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
Member since 31/12/2007 |
Posted - 15/06/2008 : 11:01:36
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by TinK2
Meni nikad nije bilo jasno koji je razlog izdavanja Ultimate Spider-Mana. To je ekstremno loš strip. Poneki broj (zbog USP) verovatno kupi neko dete koje ne zna šta je strip, a više od 90% uzimaju izdanje zbog Ultimate X Men, i dobar deo, verovatno iz očaja, jer nema ništa bolje od marvel naslova na našem tržištu.
Pa dobro, moram priznati da Spideyju ovo i nisu najbolji brojevi, oni prvi su mi ipak bolji, ali tako blatiti Spider-mana, a hvaliti X-mene - nepojmljivo. OK, imaju i oni par dobrih, ali pogledajte ove brojeve sa Davidom Finchom. Scenarij je toliko los i dosadan i neuvjerljiv da ga nikakav Finch ne moze spasiti ma i prekrasnim crtezom. Iskreno, jedine epizode UXM koje po meni rasturaju su one pod naslovom Povratak kralja, iako moram primjetiti izvanredno los prijevod. Sve ostale brojeve kupovao sam iskljucivo radi Spider-mana, pa ces ti vjerojatno pretpostaviti da sam dijete. E pa, i nisi daleko, ali ako je tebi nesto poput Zagora strip, mislim da nemamo o cemu razgovarati (unaprijed isprike svim uvrijedjenim fanovima, ali to je moje misljenje)! 
Poslednje epizode X-mana, kod nas, koje je crtao Finč imaju isprazan i razvučen scenario zato što ga je pisao scenarista Ultimate Spidermana - B. M. Bendis (od koga se bolje i ne može očekivati, izgleda).
Ovo o Zagoru nisam najbolje shvatio, a da li imamo ili nemamo o čemu da razgovaramo o stripu, zavisi samo od toga da li i koliko želiš da naučiš od nekoga ko je vrhunski poznavalac stripa.
Pa htio sam reci, ukoliko volis Zagora, ukusi nam se toliko razlikuju da onda nemamo o cemu raspravljati. A, osim toga, ne znam koliko ozbiljno vecina vas ovdje shvaca strip, ali ja drzim, sa svojih 15, da je to jedino izvor zabave za nas citace, a izvor zarade za izdavace, nista vise. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/06/2008 : 15:57:10
|
Govoriti protiv Zagora, šteta da više ne postoji Goli otok pa da te prevaspitamo. Zagor je bio i ostače kralj. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
Posted - 18/06/2008 : 15:40:59
|
quote: Originally posted by teller
Govoriti protiv Zagora, šteta da više ne postoji Goli otok pa da te prevaspitamo. Zagor je bio i ostače kralj.
Zasto? Strip nije inteligentan, samo sora, nema previse smisla, veliki klisej, los crtez, los scenarij... Nije mi jasno. Probao sam citati i ne ide. Objasnite, molim. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7927 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 18/06/2008 : 19:41:18
|
Govoriti protiv Zagora, šteta da više ne postoji Goli otok pa da te prevaspitamo. Zagor je bio i ostače kralj.
Pa pusticemo ga u pogon...
Nego, momak ima pravo da mu se nesto dopadne/ne dopadne i mozda i ne uspeva zasto mu se ne dopada, pa pise nesto sto bas i ne misli... Nemoj zameriti... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 18/06/2008 : 20:21:27
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Pa pusticemo ga u pogon...
Nego, momak ima pravo da mu se nesto dopadne/ne dopadne i mozda i ne uspeva zasto mu se ne dopada, pa pise nesto sto bas i ne misli... Nemoj zameriti...
Ja recimo volim pročitati Zagora tu i tamo, uglavnom iz nostalgije. Nekada sam skupljao ZS i LMS Zagora pa prodao, danas imam SD i Ludens lijepu kolekciju. Ima tu zabavnih priča, šarenih heroja i negativaca, ALI... Reći da je Zagor nešto posebno dobro crtački ili scenaristički je u najmanju ruku pretjerivanje...To je jedan naivan stripić namjenjen prvenstveno mlađoj populaciji (rekao bih 6 - 18 godina). Naravno to ne znači da ga ne mogu i stariji čitati, ali nije to to. Što je najgore, taj strip je pravljen za mlade sedamdesetih i osamdesetih godina tako da ga je vrijeme totalno pregazilo... Crtež onako, može proći, crno bijelo, kadriranje iz davnih vremena. Priče meganaivne bez ikakvih nepredviđenih događaja ili obrta. Nikakve neizvjesnosti nema. Zagor će uvijek trijumfirani na ovaj ili onaj naivni način, zločinci će platit, Zagor je besmrtan, nepobjediv, nepovrediv, nikada ne stari. Hm...nikada ne stari... Ovo baš i nije sasvim tako - meni se čini da je Zagor dobrano zastario - minimum nekih 20 godina ako ne i više. Nemojte me pogrešno shvatiti, Zagor će uvijek imati posebno mjestu u mojem srcu, ali ono što mi je na duši jednostavno moram reći. A ako ovako nešto kaže netko (mislim na sebe) tko voli Zagora, tu sigurno ima neke istine... Inače mi jako smeta što ogroman broj ljubitelja stripa od Zagora ne vidi ništa drugo - totalno su zasljepljeni. Ljudi moji, postoji toliko dobrih stripova u svijetu a bogami i kod nas da vam jedan život ne bi bio dovoljan da sve pročitate. Stripova koji su (moram to reći) - bolji od Zagora. Otvorite oči širom, skočite i poletite. Ako vam je Zagor i bio odskočna daska (kao što je bio meni), to ne znači da trebate skakati u mjestu. Skoknite malo dalje u prekrasni svijet stripa... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 18/06/2008 : 22:22:31
|
quote: Originally posted by TinK2
Drago mi je, Obi-wane, sto nisam sam u ovom svijetu gdje se najvise cijeni ono najmanje vrijedno.
mada... Koliko bonelijevih stripova imam u kolekciji.... 20...30...manje!? A ameri i ono sto zaista cenim... 400 komada... Dakle nema dobrih i losih izdavackih kuca, ima samo dobrih ili losih strip naslova, a ako cemo pravo: dobrih i losih prica i epizoda... |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 19/06/2008 : 16:11:55
|
Nego šta je sa Marvel/Bookglobe naslovima u Srbiji. Nisu se pojavili oko 15-og.
Jel to samo kod mene ili ...?
I don't know... Kod mene nista zivo ne stize tako da nisam upucen u materiju... |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts
Posted - 24/06/2008 : 11:18:08
|
Jedino bolje od Zagora je Chiko-special.
Šalim se naravno, volim i Zagora i američke superheroje, nema problema, uz njih čitam samo još belgijsko-francusko strip scenu, jedino me mange ne zanimaju. Mali mi voli i Zagora i Spajdija, mislim da jedan ne izključuje drugog. Ono o Golom otoku je bila samo neslana šala-bez uvrede.Sreča da ima stripova za sve okuse i generacije. Dao bog, da jih je još više. Zagor je kralj,uz Alana Forda što se prodaje tiče. Ipak nemože biti tako loš. U životu treba stalno probavat sa novim stvarima-ili postane život dosadan.Zagor je jedna od tih stvari.Dok čekam Lokija i Surfera dobro če leči jedna Močvara robijaša (novi Zagor redovni). |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
Posted - 24/06/2008 : 11:30:06
|
Jedino bolje od Zagora je Chiko-special.
Šalim se naravno, volim i Zagora i američke superheroje, nema problema, uz njih čitam samo još belgijsko-francusko strip scenu, jedino me mange ne zanimaju. Mali mi voli i Zagora i Spajdija, mislim da jedan ne izključuje drugog. Ono o Golom otoku je bila samo neslana šala-bez uvrede.Sreča da ima stripova za sve okuse i generacije. Dao bog, da jih je još više. Zagor je kralj,uz Alana Forda što se prodaje tiče. Ipak nemože biti tako loš. U životu treba stalno probavat sa novim stvarima-ili postane život dosadan.Zagor je jedna od tih stvari.Dok čekam Lokija i Surfera dobro če leči jedna Močvara robijaša (novi Zagor redovni).
Dozivio sam ovo kao da je upuceno meni, pa cu odgovoriti samo da nema problema! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts
Posted - 24/06/2008 : 11:58:51
|
Svaka čast na odgovoru, ipak mi stripari govorimo istim jezikom.Želim svima mnogo Marvela ovog ljeta. |
|
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 24/06/2008 : 15:02:57
|
Svaka čast na odgovoru, ipak mi stripari govorimo istim jezikom.Želim svima mnogo Marvela ovog ljeta.
Obosmerne zelje, obosmerne...  |
 |
|
mali od palube
Advanced Member

.jpg)
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 25/06/2008 : 09:37:38
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ja recimo volim pročitati Zagora tu i tamo, uglavnom iz nostalgije. Nekada sam skupljao ZS i LMS Zagora pa prodao, danas imam SD i Ludens lijepu kolekciju. Ima tu zabavnih priča, šarenih heroja i negativaca, ALI... Reći da je Zagor nešto posebno dobro crtački ili scenaristički je u najmanju ruku pretjerivanje...To je jedan naivan stripić namjenjen prvenstveno mlađoj populaciji (rekao bih 6 - 18 godina). Naravno to ne znači da ga ne mogu i stariji čitati, ali nije to to. Što je najgore, taj strip je pravljen za mlade sedamdesetih i osamdesetih godina tako da ga je vrijeme totalno pregazilo... Crtež onako, može proći, crno bijelo, kadriranje iz davnih vremena. Priče meganaivne bez ikakvih nepredviđenih događaja ili obrta. Nikakve neizvjesnosti nema. Zagor će uvijek trijumfirani na ovaj ili onaj naivni način, zločinci će platit, Zagor je besmrtan, nepobjediv, nepovrediv, nikada ne stari. Hm...nikada ne stari... Ovo baš i nije sasvim tako - meni se čini da je Zagor dobrano zastario - minimum nekih 20 godina ako ne i više. Nemojte me pogrešno shvatiti, Zagor će uvijek imati posebno mjestu u mojem srcu, ali ono što mi je na duši jednostavno moram reći. A ako ovako nešto kaže netko (mislim na sebe) tko voli Zagora, tu sigurno ima neke istine... Inače mi jako smeta što ogroman broj ljubitelja stripa od Zagora ne vidi ništa drugo - totalno su zasljepljeni. Ljudi moji, postoji toliko dobrih stripova u svijetu a bogami i kod nas da vam jedan život ne bi bio dovoljan da sve pročitate. Stripova koji su (moram to reći) - bolji od Zagora. Otvorite oči širom, skočite i poletite. Ako vam je Zagor i bio odskočna daska (kao što je bio meni), to ne znači da trebate skakati u mjestu. Skoknite malo dalje u prekrasni svijet stripa...
        |
Edited by - mali od palube on 25/06/2008 09:38:10 |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 28/06/2008 : 22:47:00
|
kad izlazi 4 broj kod vas??? |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 29/06/2008 : 00:36:12
|
quote: Originally posted by Tally
ASM_04 izlazi ovih dana, ovisi o distributeru.
Tooooooo...
Sad još samo da nekako izađu knjige AXM1 i 3, i MKSM2. Nego, hoće li to uskoro? |
 |
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
Posted - 29/06/2008 : 01:00:56
|
Novi Marvel trejdovi na jesen... a za podatke što i kako se prodaje izvan Cro nemam pojma. To ovisi o Bernijevim dogovorima. |
Tally
|
 |
|
Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
Posted - 29/06/2008 : 12:10:02
|
quote: Originally posted by Death
quote: Originally posted by Tally
ASM_04 izlazi ovih dana, ovisi o distributeru.
Dobra vijest.
Da dobra... Odlicna! |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 30/06/2008 : 13:11:26
|
Zanima me hoće li ASM ići samo do kraja Straczynski, Romita runa, ili će se nastaviti i dalje (znam da je do toga još dugo, ali me zanima). |
 |
|
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
|
Topic  |
|