forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 marveli by bookglobe
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 32

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/06/2007 : 14:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by provodina

spawn ima najbolji crtani serijal ... šta kažete o tome ... nije dječački ka spiderman,ali ok držin se ja bonellia ... a tek filmovi spiderman grozota ... jednostavno triba izdavat spidermana 60tih

Ti misliš na Spawn TV seriju? Istina, nisam je gledao, ali sam pročitao odlične stvari o njoj. Na kraju krajeva, što god HBO radi to je zlato.

A vidiš, za Spider-Man filmove se ne bih složio. Raimi ih je napravio tako da budu puno bliže duhu 60-ih nego današnjim pričama. Trojka možda nije toliko dobra ko prva dva dijela, malčice je prebrz, ali mislim da bi jedna redateljska verzija dala srediti nedostatke.

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 20/06/2007 : 14:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
da na seriju .iznenadila me kvalitetom ... neznan meni filmovi nisu pokazali pravog spidermana ... možda loš izbor glumaca, možda redatelj... treći je prebljutav za nazvat filmom...ja sen skoro zaspa... a prvi dio ima goblina koji sliči na aliena iz dana nezavisnosti ... drug jedino je kvalitetan i najbliži stripu ... Ja volin spidermana,ali ne ovog modernog
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/06/2007 : 18:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Treći Spidy je negledljiv do suza... baš zbog suza! Pa zar su samo suze izraz emocija, ako su na to ciljali? Ovako je u rangu sapunica. Bljak!

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 20/06/2007 : 19:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Tally pitanje: da li ćete možda objaviti još koji Ultimate Marvel Team-Up; Ultimate Spider-Man Annual? Ima li šanse da objavite one 3 završne epizode Maximum Carnage serijala koje Slobodna nije izdala?
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 20/06/2007 : 19:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Btw ovaj The Amazing Spider-Man mi izgleda zanimljivo ali mi zato ove Marvel Avanture djeluju totalno sumnjivo.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7827 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 20/06/2007 : 20:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by mpavin

je u ovim novim izdanjima počinju neke nove priče ispočetka ili se nadovezuju na ove prošle koje su dosad izlazile
(tako da znan oću li kupovati)

Marvel Avanture su potpuno nove priče koje idu ispočetka.

Ovaj Amazing Spider-Man se kakti nastavlja na neke prijašnje priče, ali scenarist je praktički izbacio sve stare stvari i počeo od nule, tako da nebi trebalo biti konfuzije.

super. onda ću kupiti i jedno i drugo pa ću viditi u što liči
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7827 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 20/06/2007 : 20:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole
quote:
Originally posted by mpavin

je u ovim novim izdanjima počinju neke nove priče ispočetka ili se nadovezuju na ove prošle koje su dosad izlazile

Potrebno je neko opšte predznanje o Spajdiju (ujeo ga radioaktivni pauk, ubili mu strica, ubili mu Gwen Stacy, oženio se sa MJ Watson, tu je i strina May).

iman ja predznanja koliko oćeš. samo što nisan čita spidermana odavno pa san zato i postavio ono pitanje. zadnje koji sam kupio su bila ona SD izdanja, a ova od bookglobea što trenutačno izlaze nisan kupovao...
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7827 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 20/06/2007 : 20:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vorador
Ima li šanse da objavite one 3 završne epizode Maximum Carnage serijala koje Slobodna nije izdala?

e ovo i mene jako zanima. stvarno bih volio pročitati to do kraja
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/06/2007 : 20:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vorador

Btw ovaj The Amazing Spider-Man mi izgleda zanimljivo ali mi zato ove Marvel Avanture djeluju totalno sumnjivo.

Koncept Marvel Avanture je taj da bilo tko, bez obzira na dob može uzeti te stripove, bez bojazni da bi možda moglo biti nekih neprimjerenih sadržaja za klince ili nekog kontinuiteta koji bi te naslove opterećivao i vezao uz slična izdanja.

Uglavnom, to je zabava za sve.

Ne bih baš govorio za ostale naslove, ali Marvel Adventures Avengers se stvarno isplati pročitati. Jeff Parker je sa nešto drugačijom postavom od one klasične (Storm, Giant-Girl, Wolverine...) uspio napisati zabavne i neopterećene priče koje prizivaju duh starog Marvela (priča u kojoj se Ego the Living Planet zaljubljuje u planet Zemlju (!) je već sada klasik ). Za ovo se isplati dati 20 kn.

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 20/06/2007 : 21:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam inace citao Amazing Spideya od JMS od pocetka, i moram reci da mi je prvi njegov arc na tom serijalu izvanredan. Vjerojatno najdrazi mainstream superherojski strip kojeg sam ikad citao. Tko ne zavoli Spideya nakon citanja tog arca, vjerojatno nikad ni nece. A i crtez Romite Jr. je sjajan.

Kad sam vec odlucio umrijeti, bas bih mogao i cijelu galaksiju povuci za sobom...
Go to Top of Page

Constantine33
Average Member

Croatia
670 Posts

Member since 02/11/2005

Posted - 21/06/2007 : 01:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Constantine33's Homepage  Send Constantine33 a Private Message  Reply with Quote
da su tri priče za 25 kuna dobra ponuda to stvarno stoji, a kako već dugo vremena odgađam čitanje ovih skenova kupovat ću AMS... ali marvel adventures više nikad ne uzimam u ruku

alexts
Advanced Member

Serbia
8032 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/06/2007 : 01:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Constantine33

da su tri priče za 25 kuna dobra ponuda to stvarno stoji, a kako već dugo vremena odgađam čitanje ovih skenova kupovat ću AMS... ali marvel adventures više nikad ne uzimam u ruku

Što?
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 21/06/2007 : 12:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message  Reply with Quote
ma koja su to izdanja? ja sam totalno neupućen, a na kioscima, po običaju, ništa ne vidim...
Go to Top of Page

klonko i ostali
Starting Member

61 Posts

Member since 07/09/2006

Posted - 21/06/2007 : 12:37:01  Show Profile Show Extended Profile  Send klonko i ostali a Private Message  Reply with Quote
Sjeća li se tko Spider-mana iz sedamdesetih, pisao ga je Gerry Conway a crtao Ross Andru, izlazio je početkom osamdesetih u Ex almanahu? Ostao mi je u sjećanju kao izvrstan strip, dramatične i realistične radnje i vrckavih dijaloga, a Andruov crtež mi je primjer vrhunske strip stilizacije. Istovremeno klasičan i nevjerojatno dinamičan, pročišćen a bogat detaljima. New York nikad nije izgledao tako stvarno, a ni karakteri. Parker, MJ, Jameson, Osborn bili su poput glumaca, dosljednih i uvjerljivih fizionomija i ponašanja. Andru je bio i jako inventivan u montaži, gotovo svaki panel je imao drukčiji rakurs i oblik a od splash stranica (nekad i duplerica) desetgodišnjaku poput mene zastajao bi dah. E sad, moguće je da mi je nostalgija pomutila objektivnost, ali nedavno sam pogledao skenove tih epizoda (Amazing Spider-man oko 120. broja pa na dalje) i to mi još uvijek drži vodu. Dapače, sad vidim da je i kolor bio izvrstan.
Tek Romita JR je uspio vratiti dio šarma koji je Spider-man tada imao, još da kolor nije takav digi-kič...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8032 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/06/2007 : 16:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by klonko i ostali

Sjeća li se tko Spider-mana iz sedamdesetih, pisao ga je Gerry Conway a crtao Ross Andru, izlazio je početkom osamdesetih u Ex almanahu? Ostao mi je u sjećanju kao izvrstan strip, dramatične i realistične radnje i vrckavih dijaloga, a Andruov crtež mi je primjer vrhunske strip stilizacije. Istovremeno klasičan i nevjerojatno dinamičan, pročišćen a bogat detaljima. New York nikad nije izgledao tako stvarno, a ni karakteri. Parker, MJ, Jameson, Osborn bili su poput glumaca, dosljednih i uvjerljivih fizionomija i ponašanja. Andru je bio i jako inventivan u montaži, gotovo svaki panel je imao drukčiji rakurs i oblik a od splash stranica (nekad i duplerica) desetgodišnjaku poput mene zastajao bi dah. E sad, moguće je da mi je nostalgija pomutila objektivnost, ali nedavno sam pogledao skenove tih epizoda (Amazing Spider-man oko 120. broja pa na dalje) i to mi još uvijek drži vodu. Dapače, sad vidim da je i kolor bio izvrstan.
Tek Romita JR je uspio vratiti dio šarma koji je Spider-man tada imao, još da kolor nije takav digi-kič...

John Romita SR, Gil Kane i Ross Andru su tri strip crtača - velikana devete umetnosti, koji su radili na Amazing Spider-Manu koji je izlazio u Eks Almanahu. Epizode su većinom iz 70-ih.

Možda Ross Andru deluje malčice slabije od druge dvojice, ali njegov crtež samo na prvi pogled nije toliko dopadljiv - savršen. Na svaki drugi pogled, reč je o izuzetnom profesionalcu i pripovedaču, stila ne tipično marvelovskog, ali kvalitetnog.

A scenariji su u ono vreme bili izuzetno dobri.

Teško je to objasniti mlađim i neupućenim čitaocima, koji misle da Spajdermen počinje sa scenaristima, kao što su Millar, Bandis, JMS i dr, a oduševljavaju se crtačima koji nisu ni prići pomenutoj trojki, izuzev možda sina velikog oca Romite.

Pri tome one koje cene starije i neprevaziđene stripove, često nazivaju "nostalgičarima".

Kič digitalni kolor, da ne pominjem.

Edited by - alexts on 21/06/2007 16:10:06
Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 23/06/2007 : 14:21:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message  Reply with Quote
Za Spidey znalce: Kako uskoro kreće domaće izdanje ASM i to od broja 30, mislio sam da bi u njemu na 1-2 stranice bilo dobro napisati koju riječ i objasniti povijest serijala, prethodne epizode, te zašto baš počinjemo od tog "novog" početka.

Dakle, ima li tko voljan napisati karticu ili stranicu teksta koja bi bila objavljena u našem prvom broju??? Javite mi se na moj e-mail: tally@stomugromova.com

Tally
http://marvelfanklub.blogspot.com
http://www.stomugromova.com
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 23/06/2007 : 15:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tally

Za Spidey znalce: Kako uskoro kreće domaće izdanje ASM i to od broja 30, mislio sam da bi u njemu na 1-2 stranice bilo dobro napisati koju riječ i objasniti povijest serijala, prethodne epizode, te zašto baš počinjemo od tog "novog" početka.

Dakle, ima li tko voljan napisati karticu ili stranicu teksta koja bi bila objavljena u našem prvom broju??? Javite mi se na moj e-mail: tally@stomugromova.com

Tally

Znam da sam dosadan ali me zanima tvoje mišljenje i odgovor na ova pitanja:

"Tally pitanje: da li ćete možda objaviti još koji Ultimate Marvel Team-Up; Ultimate Spider-Man Annual; Ultimate Spider-Man Special? Ima li šanse da objavite one 3 završne epizode Maximum Carnage serijala koje Slobodna nije izdala?"

Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 23/06/2007 : 16:07:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message  Reply with Quote
Ultimate Spider-Man Annual je u planu, no ne ove godine. Što se tiče Ultimate Marvel Team-Up-a, za sada ne planiramo nikakvo daljnje objavljivanje preostalih epizoda. A one 3 završne epizode Maximum Carnage serijala koje Slobodna nije izdala također nisu u planu.

Dakle, za sada ništa od gore nabrojanog, no i planovi se "mogu" promijeniti!?

Što se tiče kritika na MARVEL AGE serijal, evo samo jednog podatka o prodaji (dok sam radio za LMI COMICS) jer to je ono što se na kraju "stvarno" računa. MASM, broj 3 je u prvom valu prodaje otišao u više od 5.000 primjeraka. A vjerojatno je otišlo još jedno 4.000 komada u raznim kompletima. Brojke govore same za sebe. To ne mogu napraviti niti mnogo bolji i razvikaniji stripovi. A MARVEL AVANTURE su logični nastavak MARVEL AGE serijala.

Tally
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 23/06/2007 : 16:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ultimate Spider-Man Annual je u planu, no ne ove godine. Što se tiče Ultimate Marvel Team-Up-a, za sada ne planiramo nikakvo daljnje objavljivanje preostalih epizoda. A one 3 završne epizode Maximum Carnage serijala koje Slobodna nije izdala također nisu u planu.

Dakle, za sada ništa od gore nabrojanog, no i planovi se "mogu" promijeniti!?

Što se tiče kritika na MARVEL AGE serijal, evo samo jednog podatka o prodaji (dok sam radio za LMI COMICS) jer to je ono što se na kraju "stvarno" računa. MASM, broj 3 je u prvom valu prodaje otišao u više od 5.000 primjeraka. A vjerojatno je otišlo još jedno 4.000 komada u raznim kompletima. Brojke govore same za sebe. To ne mogu napraviti niti mnogo bolji i razvikaniji stripovi. A MARVEL AVANTURE su logični nastavak MARVEL AGE serijala.

Tally

Što ne nastavite onda s MASM?

Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 23/06/2007 : 16:30:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message  Reply with Quote
Pa MARVEL AVANTURE su nastavak MARVEL AGE serijala. Ostalo je nešto neobjavljenih epizoda do preimenovanja u MARVEL ADVENTURES, no možda jednog dana i njih objavimo. Dakle, koncept je isti, samo drugo ime.

Tally
Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 25/06/2007 : 17:02:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message  Reply with Quote
I što je sad? Ode topic na dolje. Ajde da ga malo podignem. Zar su svi Marvel fanovi na plažama? Zar nitko ne zna sročiti stranicu teksta o ASM serijalu? Piscu stranice teksta obećavam gratis pretplatu na ASM serijal.

Tally
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/06/2007 : 20:27:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

I što je sad? Ode topic na dolje. Ajde da ga malo podignem. Zar su svi Marvel fanovi na plažama? Zar nitko ne zna sročiti stranicu teksta o ASM serijalu? Piscu stranice teksta obećavam gratis pretplatu na ASM serijal.

Razmišljao sam da se javim za taj tekst, ali se bojim da si ne bih našao mjeru pa bih vjerojatno napisao nešto predugo i preopširno. Mislim da su za ovaj zadatak puno kompetentniji Djole i još neki, ali ako se ne bi nitko drugi javio, možda bi se uhvatio u koštac s tim tekstom (naravno, ako mi i ostale obaveze to dopuste).

Nego, zanima me vaša politika glede trejdova. Planirate li nešto od već izdanih svešćica reprintati u obliku knjiga? Kako mislite izdavati stare stvari? Kao Essential, Visionaries, Classic ili Omnibus edicije?

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 26/06/2007 : 14:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message  Reply with Quote
Djole ili tko drugi javite se, jer Mr. Bushido možda neće imati vremena.

Na što si mislio kada si rekao hoćemo li već objavljene svešćice objaviti kao knjige?

Što se tiče politike glede trejdova tu nemam što za reći jer je naša "politika" da o tome ne pričamo prije objavljivanja. No, mogu reći da su male šanse da se ide u objavljivanje onih raznih starih kolekcija i edicija. No, to ne znači da ipak neće biti nešto od starih stvari. Strpljen-spašen. Sve u svoje vrijeme.

Tally
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 27/06/2007 : 00:10:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message  Reply with Quote
fala na broju originala, tally...
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 27/06/2007 : 10:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
U zadnjem Spidermanu su najavljena ova izdanja
tokom lipnja
lipanj je kraju
kad to mislite plasirati po trafikama?
Go to Top of Page
Page: of 32 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000