Author |
Topic  |
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
Member since 31/12/2007 |
|
sloppy
Average Member

703 Posts
Member since 23/07/2002 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2386 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 04/11/2010 : 09:23:18
|
jel može neko ukratko: šta od Marvela još izlazi kod Bookglobea, kakav je tempo i kod kojih su brojeva sad? Koji serijali su na stand by ili propali? |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2386 Posts
Posted - 04/11/2010 : 17:19:37
|
Ultimate Spiderman/X-Men su sad na 67.broju, Marvel avanture na 17., a amazing na 12. Mislim da samo to još izlazi, ritam od 2 mjeseca, mada neki kasne po mjesec. i plus Spektakularni spidey on je na 33. |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1898 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 04/11/2010 : 20:31:52
|
quote: Originally posted by jang
jel može neko ukratko: šta od Marvela još izlazi kod Bookglobea, kakav je tempo i kod kojih su brojeva sad? Koji serijali su na stand by ili propali?
Raspored izlaženja Marvel magazina by Bookglobe na ovim prostorima: SPSM = mjesečno (nedavno je izašao SPSM_32) USX = dvomjesečno (upravo je izašao USX_67) ASM = tromjesečno (upravo izlazi ASM_12) MA = tromjesečno (nedavno je izašao MA_17) TUUFF = više ne izlazi. Posljednji je TUUFF_08     |
IG: @bricktoygrapher |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9256 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 04/11/2010 : 22:05:39
|
Ima li zvanične informacije da TUUFF više ne izlazi? Čemu služi Bookglobe sajt, ako takvu informaciju ne daju svojim čitaocima?
Doduše, bila je informacija o prestanku izlaženja, ali lažna, jer je posle toga izašlo još par brojeva. To ne znači, da sad, ako je stvarno prestao da izlazi, treba da se ćuti o tome. |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1898 Posts
Posted - 06/11/2010 : 10:08:59
|
quote: Originally posted by alexts
Ima li zvanične informacije da TUUFF više ne izlazi? Čemu služi Bookglobe sajt, ako takvu informaciju ne daju svojim čitaocima?
Doduše, bila je informacija o prestanku izlaženja, ali lažna, jer je posle toga izašlo još par brojeva. To ne znači, da sad, ako je stvarno prestao da izlazi, treba da se ćuti o tome.
Tally napisao na http://marvelfanklub.blogspot.com da definitivno ne izlazi  |
 |
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
|
zkne
Junior Member

494 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1898 Posts
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2386 Posts
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1898 Posts
|
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
Posted - 14/11/2010 : 23:16:26
|
Ne znam hoce li itko iz Bookglobea ovo moje ovdje uopce naci i procitati, ali je li Vam ikad palo na pamet izdavanje magazina s Marvelovom tematikom koji rade domaci strip autori, nesto kao Hulk Weekly magazin u UK 70-ih? Mislim da bi takva inicijativa bila stimulativna i za domace autore (naravno, pod uvjetom da rade honorarno, a ne volonterski) i za Vas kao izdavaca Marvela (pa i svega ostalog, uostalom). Kad kazem domaci autori, ne mislim iskljucivo na ljude koji su na strip sceni i vise nego aktivni pa se ubijaju od posla, mislim na mlade, jos neotkrivene talente koji bi vjerojatno u cijelu stvar i unijeli ambicioznost. To je jedna meni osobno privlacna ideja koja mi se mota glavom vec par dana... |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1898 Posts
Posted - 17/11/2010 : 09:46:31
|
quote: Originally posted by TinK2
Nije jos ni pocelo, ti bi vec gasio
Ne misli on da bi se ugasilo to sto ti predlazes, vec se to odnosi na vec postojece naslove, sve redje izlaze, neki se i gase, one knjige najavljuju vec 2 ili 3 godine pa nikad da se pojave, sve to smrdi na gasenje cele Marvel edicije kod nas      |
Edited by - Zlix on 17/11/2010 09:46:59 |
 |
|
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
Posted - 17/11/2010 : 17:21:10
|
:) Ma razumio sam. Ali iskreno mislim da bi nesto trebalo poduzeti po pitanju Bookglobeovog Marvela. I ne cudi me previse sto im je prodaja slaba jer su im i naslovi, priznajmo, relativno slabi. Pritom im svaka cast na entuzijazmu da prosire americku strip scenu. Ali kad bi samo uzeli u obzir mogucnost da ugase neke serije koje trenutno izdaju, a koje se ne prodaju dobro, te ih zamijene svojevrsnim Marvelovim magazinom koji bi vjerojatno bio jeftinije ulaganje uz mozda i vecu prodaju, barem zato sto ga rade domaci autori i sto je, cini mi se, afinitet nase strip publike ipak veci prema domacim strip izdanjima nego prema americkim. Recimo to ovako: angaziraju li mlade autore, vjerojatno ce se raditi o entuzijastima koji su spremni proizvesti nesto kreativno i kvalitetno za ne prevelike honorare, izdanje nema strogo definiranu formu sto znaci da je manipulacija kapitalom koji se u pojedini broj magazina ulozi ipak daleko veca jer je broj strana proizvoljan, broj radova je proizvoljan, odabir autora (skupljeg ili jeftinijeg, a povremeno mozda i volontera koji nece traziti honorar za svoj mali doprinos) je proizvoljan, oprema i ne bi trebala biti nista narocito, nista skuplje od kakvog broja AF klasika (karikiram, ali poanta je da papir ne mora biti najvece kvalitete niti stampa mora biti kolor) - forma takvog jednog magazina ima prednost u tome da je apsolutno promjenjiva iz broja u broj pa je rizik od gasenja serijala mnogo manji jer svaki broj ne zahtjeva jednako izdasnu investiciju. Osim toga, cinjenica da mladi, ambiciozni domaci autori pisu i crtaju Marvel vjerojatno bi i sama po sebi pobudila znatno vece zanimanje publike nego gotov americki serijal, jednostavno zbog cari toga da je magazin i da je domaci. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 17/11/2010 : 19:57:02
|
Htedoh da odgovorim zajedljivo, al' onda tvoje godine, pa nema smisla.
Fora je da "Marvek Magazin", pre svega, ne bi bio jeftiniji od licencnih izdanja. Treba da platiš licencu da bi uopšte pravio stripove (ako ti je daju), pa onda scenariste, crtače, koloriste... Jeftinije i prostije ti je da jednostavno kupiš gotov proizvod. Da domaći stripovi koštaju manje i imaju veći "buzz" (ako već ne i prodaju) nego strani, svi bi ih izdavali. Ali ne, fakat je da domači autori zanimaju manje ljudi nego strani, a proizvod košta mnogo više... i onda stripove domaćih autora izdaju tri ipo izdavača.
O tome da su strip revije očigledno mrtve da ne govorimo... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
Posted - 17/11/2010 : 21:27:54
|
Jesam, sanjar sam, i cesto se zanosim idejama. Nemojte mi zamjeriti, to je zato sto bih iskreno htio da se nesto dogadja s nasim stripom jer mi se cini da ce ovako izumrijeti, i to dosta brzo |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 17/11/2010 : 21:59:06
|
Pa događa se. Imaš Fibrine albume domaćih autora, pa Mentorove, pa Lavirintove sveske Sergeja, pa Strip Reviju, što se tiče CRO stripa.
Pa ZZCP, Vekovnike i uskoro Družinu Dardaneli što se tiče srpskog, plus Komikova reizdanja starijih stvari, i Marletprinotvu Cat Claw, i Strip Presing, itd.
Koliko interesovanja ima, ponuda je super. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1898 Posts
Posted - 22/11/2010 : 13:22:35
|
quote: Originally posted by TinK2
:) Ma razumio sam. Ali iskreno mislim da bi nesto trebalo poduzeti po pitanju Bookglobeovog Marvela. I ne cudi me previse sto im je prodaja slaba jer su im i naslovi, priznajmo, relativno slabi.
Kad bi ugasili kojekakve Marvel avanture i kojakakve Spektakularne Spajdermene pa poceli da izdaju nesto kvalitetnije i drugacije (dosta vise i tog Spajdermena) mozda bi se i povecala potraznja za stripovima...  |
 |
|
TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/11/2010 : 00:54:48
|
quote: Originally posted by Djole
Pa događa se. Imaš Fibrine albume domaćih autora, pa Mentorove, pa Lavirintove sveske Sergeja, pa Strip Reviju, što se tiče CRO stripa.
Pa ZZCP, Vekovnike i uskoro Družinu Dardaneli što se tiče srpskog, plus Komikova reizdanja starijih stvari, i Marletprinotvu Cat Claw, i Strip Presing, itd.
Koliko interesovanja ima, ponuda je super.
Zaboravija si StripGen,čiji se album Ukleti vitez upravo pojavio. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Topic  |
|