Author |
Topic |
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 04/12/2007 : 21:34:16
|
quote: Originally posted by Tally
Nešto više, ustvari puno više...
6? Posto se i ja pitam iako si vec objasnio zasto ste krenuli, jer se taj 32 (ili koji vec) broj uzima za novi pocetak... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
Edited by - Man_of_Steel on 04/12/2007 21:35:51 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 04/12/2007 : 21:46:46
|
Broj 30 je više novi početak nego broj 1.
Plus, Mackie/Byrne run je omraženiji i od sage o klonovima. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 04/12/2007 : 23:27:58
|
quote: Originally posted by Djole
Nope - samo onaj deo serijala koji dobar. ;)
Totemistička saga se sastoji od trejdova Coming home, Revelations, Until the stars turn cold, The life and death of Spiders, Uninetended consequences, Happy birthday, i the book of Ezekiel. I tu je JMS još dobar. Posle ide svetogrđe zvano Sins past, pa onda ono sa Avengersima, i to je, ako ništa drugo, barem čitljivo. Ali od The Other, JMS je potpuno izgubio kompas, i to, War at home, Back to black, i sada One more day su praktično nečitljivi. Videćemo na šta će Brand new day da liči.
Što se "black issuea" tiče - kako su reagovali super-heroji? Doctor Doom je pustio suzu, mušku, onu najtežu. Mislim...
I ne, samo je kod Spajdija prikazan 9/11, kod ostalih nije.
Ne bih ja bio tako oštar prema JMS-u. Praktički kad je Romita Jr. otišao, nekih 60% Amazinga de facto su pisali urednici. JMS-ova verzija Sins Past je dosta drugačija od one koja je tiskana. The Other je prije svega bio osmišljen kao crossover koji bi poboljšao prodaju ostala dva Spidey naslova, i tu su urednici dosta izmjenili JMS-ove ideje. Nakon New Avengersa i Civil Wara JMS je mogao samo nastaviti svirati uz Bendisovu i Millarovu muziku. A za One More Day već i vrapci na grani znaju da je Joe Q sam napisao.
Ovo što je JMS napisao o skidanju imena na svom forumu je prvi put da sam čuo njega osobno da nešto govori o tome. Do sada je samo Joe Q govorio o velikom raspadu braka Petera i MJ.
Kad se sve zbroji i oduzme, JMS je ispao tragična figura. Čovjek koji je napisao najboljeg i najgoreg Spider-Mana ikad. Najgoreg, ako ćemo suditi po potpisu na pričama. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Posted - 04/12/2007 : 23:40:03
|
quote: Originally posted by henry
Da, samo kod njega. Mada mi nije jasno što ga ne metnuše kod Kapa Amerike...
Iako je Djoletov argument dobar, mislim da je pravi razlog bio više praktične naravi. Amazing Spider-Man je tada bio najprodavaniji Marvelov naslov, dok je prodaja Captain America-e bila dosta slaba. Spider-Man je bio garancija da će više ljudi pročitati priču.
Tu je i simbolična strana, Spider-Man je Marvelov "flagship character", lik s kojim se cijela kompanija identificira i poistovjećuje. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 05/12/2007 : 14:03:10
|
Nije moj argument, to su Quesada & JMS pričali... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 05/12/2007 : 14:06:45
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ne bih ja bio tako oštar prema JMS-u. Praktički kad je Romita Jr. otišao, nekih 60% Amazinga de facto su pisali urednici. JMS-ova verzija Sins Past je dosta drugačija od one koja je tiskana. The Other je prije svega bio osmišljen kao crossover koji bi poboljšao prodaju ostala dva Spidey naslova, i tu su urednici dosta izmjenili JMS-ove ideje. Nakon New Avengersa i Civil Wara JMS je mogao samo nastaviti svirati uz Bendisovu i Millarovu muziku. A za One More Day već i vrapci na grani znaju da je Joe Q sam napisao.
Ovo što je JMS napisao o skidanju imena na svom forumu je prvi put da sam čuo njega osobno da nešto govori o tome. Do sada je samo Joe Q govorio o velikom raspadu braka Petera i MJ.
Kad se sve zbroji i oduzme, JMS je ispao tragična figura. Čovjek koji je napisao najboljeg i najgoreg Spider-Mana ikad. Najgoreg, ako ćemo suditi po potpisu na pričama.
Sve je to okej, i sve to možemo, ali ne moramo, da uzmemo kao olakšavajuće okolnosti za JMSa. Ali ipak, ako ti urednici tri godine pišu strip, pa ti još daju i krš crtače (Garney, anyone? A ni Deodato nije puno bolji), a fandom te razapinje na kolac zbog stvari za koje nisi (u potpunosti) odgovaran - pa čekaj malo, ako nisi podvukao crtu i otišao, onda je to solidno i tvoja krivica, zar ne?
A lično mislim da nije problem samo to što su mu urednici diktirali sažetke, već i to što posle totemističke sage JMS baš i nije znao šta će dalje. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Posted - 05/12/2007 : 15:04:50
|
Kad se sve zbroji i oduzme, JMS je ispao tragična figura. Čovjek koji je napisao najboljeg i najgoreg Spider-Mana ikad. Najgoreg, ako ćemo suditi po potpisu na pričama.
Sve je to okej, i sve to možemo, ali ne moramo, da uzmemo kao olakšavajuće okolnosti za JMSa. Ali ipak, ako ti urednici tri godine pišu strip, pa ti još daju i krš crtače (Garney, anyone? A ni Deodato nije puno bolji), a fandom te razapinje na kolac zbog stvari za koje nisi (u potpunosti) odgovaran - pa čekaj malo, ako nisi podvukao crtu i otišao, onda je to solidno i tvoja krivica, zar ne?
A lično mislim da nije problem samo to što su mu urednici diktirali sažetke, već i to što posle totemističke sage JMS baš i nije znao šta će dalje.
Da je otišao prije, vjerojatno bi prekršio ugovor i ne bi dobio novac koji mu je tim ugovorom zagarantiran, a vjerojatno ni više ne bi radio za Marvel. Jebga, mora i on jesti i plaćati račune. Od stare slave Babylona 5 se ne živi. Isto tako mislim da je jedan od razloga zašto nije otišao i taj što kod ostalih njegovih radova nije bilo toliko uredničke kontrole.
Nego, znao je on dobro kako nastaviti totemističku sagu. The Other je trebao biti kulminacija svega. JMS je prvotno urednicima predstavio The Other kao 24-dijelni storyline koji bi se protezao kroz dvije godine Amazinga. Uredništvu se to nije svidjelo, pa su od toga napravili crossover sa druga dva Spidey naslova, da ne kažem što je sve izbačeno i skraćeno.
Dok filmska franšiza još nije zaživjela JMS je mogao sa Spideyjem raditi što je htio. Kad je Amazing ponovo postao najprodavaniji američki strip i počeli pristizati milijuni od filma, uredništvo je stislo uzde i počelo diktirati priče za svoga najprofitabilnijeg junaka. To mi se čini kao logično objašnjenje za gotovo kopernikanski obrat u kvaliteti i općenito tonu naslova, jer do Sins Past Spidey nikad nije bio tako mračan kao nakon toga.
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 05/12/2007 : 15:21:01
|
Da je otišao prije, vjerojatno bi prekršio ugovor i ne bi dobio novac koji mu je tim ugovorom zagarantiran, a vjerojatno ni više ne bi radio za Marvel. Jebga, mora i on jesti i plaćati račune. Od stare slave Babylona 5 se ne živi.
I to je ful okej. Ali to znači i da je pristao na to da mu urednici pišu stripove, i onda dobija ful kritiku zbog priča koje (ni)je pisao.
Isto tako mislim da je jedan od razloga zašto nije otišao i taj što kod ostalih njegovih radova nije bilo toliko uredničke kontrole.
Pa ni njima nije zablistao. Rekao sam to ranije, i reću ću ponovo, JMS je odličan pripovedač koji može na čitljiv i efektivan način da ispripoveda i najgrđu priču - ali nikako da nađe i jednu odličnu priču za pripovedanje. Supreme power? Deluje interesantno, ali je išlo toliko sporo da se praktično nije ni videlo koja je to u stvari priča - pa je onda postalo Squadron supreme, pa je onda JMS otišao sa tog serijala. Bullet point me smorio. Thor je so far okej. Silver surfera čekam u papiru, pa ćemo da vidimo. Alinije baš da je JMS bez tog uredničkog petljanja postigao puno toga - paradoksalno, najbolji mu je totemistički rad na Spajdiju.
Nego, znao je on dobro kako nastaviti totemističku sagu. The Other je trebao biti kulminacija svega. JMS je prvotno urednicima predstavio The Other kao 24-dijelni storyline koji bi se protezao kroz dvije godine Amazinga. Uredništvu se to nije svidjelo, pa su od toga napravili crossover sa druga dva Spidey naslova, da ne kažem što je sve izbačeno i skraćeno.
Okej. Lično sam voljan da stavim pare na to da će se Slott, pod istim uredničkim pritiscima, mnogo bolje izboriti sa Spajdijem. Pa ćemo videti dal' je problem više bio do Marvela, ili do JMSa. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Posted - 05/12/2007 : 23:31:29
|
Okej. Lično sam voljan da stavim pare na to da će se Slott, pod istim uredničkim pritiscima, mnogo bolje izboriti sa Spajdijem. Pa ćemo videti dal' je problem više bio do Marvela, ili do JMSa.
U to ne sumnjam. Slott je poput Johnsa, najsretniji je kad se igra u tuđem pješčaniku. Piše dobre priče, ali ništa što previše dira u status quo. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/12/2007 : 10:24:58
|
I to je okej, jer da se ne lažemo, ionako će svaka promena statusa quo biti retkonovana nakon nekoliko godina. |
|
|
realist
Senior Member
Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 06/12/2007 : 11:53:49
|
Rješenje je jednostavno: svaku priču koja mi se ne svidi izbacim iz SVOJEG kontinuiteta, rez, gotovo, kao da ni ne postoji... ne da mi se više uzrujavati zbog Spajdija :) A to da je Mephisto postao rasturač brakova, geez, Louise, pass me another slab of plum pudding, please.... |
Diplomiraj brzo i bez puno truda:
http://studirajlukavo.blog.hr/ |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/12/2007 : 13:19:41
|
Ima ona razlika između "continuity" i "canon" - gde u prvi spadaju sve što se desilo a nije retkonovano, a u drugi spada ono što je prihvaćeno od strane šire javnosti (publike, stvaraoca, etc). Na primeru Spajdija, saga o klonovima jeste u kontinuitetu, ali nije "kanonska" - jedva da se iko poziva na nju.
Ili, obrnuto - kod Supergirl, iako je posle COIE retkonovano da nije sa Kryptona, i to je bilo u kontinuitetu, većina scenarista se ponašala kao da jeste, ili je tražila načine da to ponovo ubaci - sve dok nismo dobili ovu sadašnju verziju. Dakle, "Supergirl from Krypton" nije bilo u kontinuitetu, ali jeste bilo kanonski.
Ili tako nešto. |
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 07/12/2007 : 18:26:09
|
meni je dobra ideja da se izaberu samo najbolji stripovi... s obzirom da je nemoguće objavit na hrv. sve da bi se pratio kontinuitet, mislim da je stvarno najbolje da se objavljuje najbolje od najboljih, što bi izabirao neko upućen poput djoleta... a ako baš ima rupa za praćenje radnje, to se lako objasni u predgovoru ili slično... ionako će svak ko čita samo hrv. izdanje imat nekakve rupe... |
|
|
realist
Senior Member
Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 08/12/2007 : 11:07:35
|
Vezano za gornju raspravu, nadam se da se neće dogoditi neko globalno brisanje pamćenja da je Peter Parker Spider-man, to bi bilo stvarno jadno... Mogućnosti su beskrajne, ako Peter pristane na raspad svojeg braka, uz dobro cjenjkanje može postići:
1. Povratak uncle Bena 2. Povratak provalnika koji ga je upucao 3. Povratak Gwen Stacy, i njenog starog 4. Povratak Harry Osbornea 5. Povratak Kravena 6. Povratak Ben Reilleya 7. Big Mac i pomfrit
Hvata me jeza :) Mislim da bi najbolje bilo da Brubaker postane glavni scenarist za Spidermana i da odgovori na pitanje što se dogodilo s Peterovim i MJ_inim djetetom, uz uvjet da Norman Osborn nije napumpao i MJ i da sad dresira malu kako da Peteru pregrize grkljan...
A što se tiče raspada braka, nije to ni toliko loše, sad Spajdi može početi vezu s Black Cat...ili s Deb Whitman (passive aggressive BDSM psycho kind) ili s obadvije istovremeno, ili može završiti u jacuzziju s Flash Thompsonom... uh, zar sam ovo zadnje rekao naglas? :) |
Diplomiraj brzo i bez puno truda:
http://studirajlukavo.blog.hr/ |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 08/12/2007 : 11:50:16
|
quote: Originally posted by realist
Vezano za gornju raspravu, nadam se da se neće dogoditi neko globalno brisanje pamćenja da je Peter Parker Spider-man, to bi bilo stvarno jadno...
Mislim da neće - jesi li čitao Slottov The Initiative? Tu je već počelo relativizovanje Peter Parker = Spider-Man. Iako je malo naivno, bolje je nego jedan opšti mindwipe.
quote: Originally posted by realist
Mislim da bi najbolje bilo da Brubaker postane glavni scenarist za Spidermana i da odgovori na pitanje što se dogodilo s Peterovim i MJ_inim djetetom, uz uvjet da Norman Osborn nije napumpao i MJ i da sad dresira malu kako da Peteru pregrize grkljan...
Ona devojčica što se pojavljuje na početku OMD part 3 mi deluje kako koketiranje sa idejom da je mala May još uvek živa... |
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 08/12/2007 : 16:48:53
|
quote: A što se tiče raspada braka, nije to ni toliko loše, sad Spajdi može početi vezu s Black Cat...
eee to ne bi bilo loše |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 11/12/2007 : 15:42:03
|
quote: Originally posted by culfis
Amazing #2 - vrijedi! Nastavljam da pratim ovaj serijal!
A #1!? Razmisljam da zvrcnem AF da mi posalju, al se nesto troumim?! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 11/12/2007 : 16:02:59
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
A #1!? Razmisljam da zvrcnem AF da mi posalju, al se nesto troumim?!
Ne razmišljaj još jednom,nego zvrcni isplati se |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 11/12/2007 : 20:37:58
|
quote: Originally posted by kico
Ah,da... Danas na kioscima i Spiderman/X-men 39 zaboravio napisati :-)
Ohoho! Odoh da nadjem novi broj! Sada ce, ako se ne varam, biti izbacen 37 broj. |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 11/12/2007 : 20:38:26
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by Man_of_Steel
A #1!? Razmisljam da zvrcnem AF da mi posalju, al se nesto troumim?!
Ne razmišljaj još jednom,nego zvrcni isplati se
Praznicna kupovina hir aj kam! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
|
zkne
Junior Member
489 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 18/12/2007 : 21:53:08
|
izvrsno!
Tally,sto ide u prvom mjesecu, ide li smg 4 u prvoj polovini mjeseca? sto nas sve ceka u 5 broju?
Ultimatesi 2 isto idu u prvom mjesecu? |
|
|
Topic |
|
|
|