Author |
Topic  |
nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 03/02/2009 : 23:50:28
|
čitam sve ovo i ne mogu vjerovat... počela sam proučavati aukcije i kako to sve funkcionira, nešto bih prodala, nešto kupila, ali proučit ću sve još nekoliko puta prije nego krenem... |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 03/02/2009 : 23:54:58
|
Moram da kazem da je u zadnje vreme porastao broj nerealno ocenjenih stripova(i to nerealno ka visim ocenama),mada ako ima slika kupcu to i ne igra neku vecu ulogu. Ovako to meni cak i nije lose,jer je to bar prilika da se covek dobro nasmeje. Moram da naglasim da ima pojedinih prodavaca koji su i suvise kriticni prema svojim proizvodima pa ih ocenjuju i nize nego sto u stvarnosti jesu.Eto primer za to su Napoleonovi stripovi,trenutno ga nema na aukcijama,nadam se da ce se brzo vratiti. |
Edited by - tumen on 03/02/2009 23:56:10 |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 04/02/2009 : 09:28:48
|
Ja nikad ne mogu realno ocijeniti, a i prekritilan sam, tako da su moje ocjena u principu uvijek manje nego što to realno je.Mada zato i postoje slike pa nek kupac najbolje ocijeni dali mu se sviđa primjerak ili ne, i da li zavrijeđuje tu ocjenu... |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 04/02/2009 : 16:02:16
|
quote: Originally posted by il cattivo
Ja nikad ne mogu realno ocijeniti, a i prekritilan sam, tako da su moje ocjena u principu uvijek manje nego što to realno je.Mada zato i postoje slike pa nek kupac najbolje ocijeni dali mu se sviđa primjerak ili ne, i da li zavrijeđuje tu ocjenu...
Bolje manje nego veće.  A i čisto zdravorazumski, ako malo i pretjeraš, neće nitko praviti veliki cirkus. Nekada dobijem stripove očuvane za 4, a navedeno da je glancer. Znači da sam stroži od tih ljudi. Također vjerujem da oni koji ocjenjuju strožije od mene, slično negoduju oko mojih stripova. Ali, ocjeniti stip bez korice sa 3, to nema smisla. To nije ocjena 1 ili 2. To je čista 0 (nula). Ocjena koju dobijaju stripovi koji nemaju naslovnicu ili im fali stranica. I kao takvi vrijede također 0 kn. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 04/02/2009 16:03:22 |
 |
|
talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts
Member since 12/10/2006 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 05/02/2009 : 01:02:32
|
quote: Originally posted by talicnitom
E ovo je stvarno previse...bez naslovnice za ocenu 3.Sta bi tek bilo da postoji.
Ahaaaaaa... Sad sam skužio!!! Pa možda je to stvarno ocjena 3 u njegovom viđenju.. Jednostavno, čovjek ima sustav ocjenjivanja od 1 do 100, a ovo je ocjena 3...   |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
|
skviki
Average Member

Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41121 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 04/03/2009 : 00:00:11
|
Vidija san, i pomislija kako se čovik zajeba i mislija da su cijene na aukcijama u dinarima... ali i tako je previše ( onu od 800 neću ni spominjati ) |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 04/03/2009 : 01:57:15
|
Kako je interesantno kako ljudi razlicito vide ocuvanost stripa. Vecinom kad se krene sa sakupljanjem 4-ka izgleda savrsen,nakon par godina kad se istancaju ukusi a Bogami i novcanik onda savrsen strip vidimo kao 4-ku,meni nekad cak i 3-ka kad tek ustanem i nisam jos popio kafu i mazno pusu.Poslije mi se razbistri pa skoci na 4. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41121 Posts
Posted - 04/03/2009 : 02:21:46
|
Glancerizam je bolest.. O tome ne vredi raspravljati.. I tu su misljenja podeljena.. Ali da uzimam strip koji cu vakumirati i drzati na polici dok ne umrem... To nije bas sve u redu sa glavom... Zbog toga nisam trazio glancere dok sam sakupljao ZS i LMS, i zato sad kupujem HC stripove jer ih mogu citati sto puta i uvek ce biti kao novi.. Mada, slazem se da ocenjivanje treba da postoji.. Ali gledam kod Dubca strip koji je glancer i koji je 5- ili kako ga vec oceni, ali nije glanc... Razlike nema... Ali drug Dub je stara picajzla... :))) |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 04/03/2009 : 06:18:13
|
I Dubac je kao i svi mi uostalom kroz godine kristalizovao ocenjivanje...secam se ja prvih Dubcevih aukcija...tada jos nije bilo slika vec samo opisi stripova...he,he...verujem da bi stripovi koje je tada opisivao sa 4-kom danas bili u najboljem slucaju ocuvani za 3  Ali svi smo prosli taj put...bojim se samo sta ce biti za jos par godina
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41121 Posts
Posted - 04/03/2009 : 09:46:27
|
Za par godina, svi u Kovin kod Culfisa u kliniku za lecenje bolesti mentalnog sklopa.. :) |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 04/03/2009 : 11:38:18
|
quote: Originally posted by sdragan@
I Dubac je kao i svi mi uostalom kroz godine kristalizovao ocenjivanje...secam se ja prvih Dubcevih aukcija...tada jos nije bilo slika vec samo opisi stripova...he,he...verujem da bi stripovi koje je tada opisivao sa 4-kom danas bili u najboljem slucaju ocuvani za 3  Ali svi smo prosli taj put...bojim se samo sta ce biti za jos par godina
Ovo sto kazes je ziva istina! Imas dva puta kod ocenjivanja stripova.Mozes primeniti subjektivni kriterijum,dakle ono sto mislis da je ocena stripa i kako ti to dozivljas i da te uopste ne zanima sta drugi misle.Drugi kriterijum je ono sto mislis da vecina vidi kao ocenu stripa. Kada sam prvi put prodavao stripove na aukcijama gledao sam kako drugi ocenjuju a posebno Stankodej jer smo cesto bili u kontaktu pa i zajedno putovali u Zagreb.Prihvatio sam dakle neki standard za koji mi je receno da je uopsten i opsteprihvacen na aukcijama a kao neko ko je do tada prodavao stripove iz ruke u ruku to sam i uvazio kao gotovu stvar.Nije ni to bilo lose jer je u rangu vecine.Medjutim sta ako ti kupac bude neko ciji standard ocenjivanja bude iznad proseka.Recimo ti strip ocenis 4+ a on misli da je 4-.Lako bi mogao upasti negativni komentar.Nije mi se tako nesto desilo ali sam uocio da se mnogima desava iako vaze za postene prodavce sa dobrim kriterijumom.Jednostavno ima i ljudi sa strogim kriterijumom i gotovo. Onda sam resio da primenim kriterijum koji je i inace moj subjektivni i kojeg se i privatno pridrzavam.Ono sto mislim da je ocena stripa,da sebe zamislim kao kupca tog stripa,to i napisem na aukciji.Posto jesam picajzla za sve u zivotu onda je tako kako jeste.U svakom slucaju ne moram se brinuti da ce neko biti nezadovoljan. Naravno greske su uvek moguce.Moze da nedostaje negde stranica stripa ili da bude neki podpis koji je ostao neprimecen ali to vec nije stvar kriterijuma vec greske. Samo tacno je da se i subjektivni kriterijum povecava vremenom.To se vidi kod velike vecine i kupaca i prodavaca.Valjda i to ide sa godinama.Sto si stariji sve si nervozniji i sve vise ti treba |
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 04/03/2009 : 12:07:23
|
quote: Originally posted by vope
quote: Originally posted by dubac
Sto si stariji sve si nervozniji i sve vise ti treba
Matori, ti to o sexu?   
  I sve duze mozes.To sam izostavio |
 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
|
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 07/03/2009 : 03:51:33
|
quote: Originally posted by sdragan@
Da,secam se i ja,kad je prvi put kupio od mene neke stripove,bio sam ih ocenio sa 5..on se meni javlja i kaze:Uh jebote ovi su glanceri  od tada sam i ja malo izostrio moje kriterije ocenjivanja...ali on ga pretera   A ja licno sam imao srecu da medzu mojim prvim kupcima bude manhunter,koji me iskreno tada uputio u realno ocenjivanje..ja sam tada ocenio neke za 5 ili glancer,javio mi se potom covek i kaze mi da nije dobio nijedan strip ocuvan za vise od 4- naravno,bilo mi je oprosteno.. |
 |
|
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29656 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 08/03/2009 : 22:54:38
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by hrvoje23
A ovo: http://www.aukcije.hr/item.php?id=497817
ma sto je 2000kn za poster sa velikim blekom?!
ma cijena vjerovatno nije tolika zbog postera Velikog Bleka vec zbog rama koji je izradjen bar od 14-karatnog zlata    |
Be yourself; everyone else is already taken. |
 |
|
Zile
New Member

Bosnia and Herzegovina
159 Posts
Member since 03/08/2007 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)