forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Presveto srce
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic 
Page: of 9

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 27/07/2007 : 10:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Ja sam musliman, i visok sam 1,86 m :-)

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 27/07/2007 : 10:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
quote:
Originally posted by darth-vader

quote:
Mlatis li ga mlatis...ko Max po diviziji.
I bezobrazno podmeces nesto sto nisam rekao. Iskrivljujes moje rijeci.Nigdje nisam naveo da su Kinezi i muslimani niza bica, to ti se pricinilo. Jesi li tako nekome podmetati naucio na sastancima SRP-a kojem pripadas?

o kakvom SRP-u ti pričaš ?????
Ovo je zapravo vrhunac gluposti koje navodiš u ovoj raspravi. Bilo je svega, ali ovo je Mount Everest u odnosu na sve ostale gluposti.

ne iskrivljujem ja ničije riječi. Rekao si da je bolje da su to učinili katolici nego kinezi ili muslimani - koji se logični zaključak nameće ? ( ako znaš što je logika uopće )
Očigledno su katolici onda iznad kineza ili muslimana kada je bolje da su to učinili oni. Ako je bolje uzeti milku nego soko štark, onda je očigledno da je milka bolja, nekako iznad.

quote:
ipak tvrdim da istinski kršćanin ne može biti loš čovjek,dok istinski ateist može

greška u koracima.
Hvataš nas na definiciji. Ako ćemo uzeti istinskog kršćanina fundamentalistički, onda vjerojatno ne, ali to je samo aksiom...kao takav je takav, ali to nema nikakve stvarne vrijednosti, to je samo filozofiranje.
Ljudi se dijele na dobre i loše, dok većina vjernika na ovom forumu ih dijeli na vjernike i ateiste, i to čisto crno-bijelo. Kao da ateist znaći loš čovjek. To je vrhunac zatucanosti vjernika. Zaboli me kurac što je netko, dok god ne priča gluposti, a takva crno-bijela podjela je notorna glupost.
Kruger konstantno radi takvu podjelu i još olako proglašava ateiste krivima za sva zla u svijetu.
Dsormaz plaši ljude komunistima, evo komunističkih duhova, avet komunizma se širi Europom... preglupo i za petogodišnje dijete. Tu me proglašava članom SRP-a, valjda je dobio božju dojavu... što reći na tako nešto, osim zatucanost, idiotizam...

quote:
Takodjer ne mogu shvatiti ove prvake tolerancije na forumu kad kažu da je glupo reći da je kršćanstvo iznad islama. Takvo razmišljanje je sasvim normalno...

takvo razmišljanje nas vodi u 16 stoljeće, spaljivanje knjiga, spaljivanje ljudi, zatiranje svega drugačijeg...
Normalno je smatrati se jednakim, a ne nikako višim.
Višim od kineza i muslimana prvenstveno.

također je onda po tebi normalno razmišljanje da sam bolji zato što sam Hrvat od nekoga ovdje zato što je on Srbin ???
U ćemu je razlika vjere i nacionalnosti.
To nikako ne smatram normalnim i ne smatram se boljim zato što sam Hrvat od ljudi ovdje koji su Slovenci, Srbi, Makedonci... ( da se ne naljute neki koje nisam spomenuo ).
To je sve zatucanost, razmišljanje koje ne priliči 21. stoljeću.
Razlike po pitanju vjere i nacionalnostu su savršeno nebitne. No izgleda da su one nebitne nama ateistima, dok katolici ovdje upravo rade takve razlike, a oni bi kao trebali biti tolerantni. Greška u koracima ljudi, greška u koracima.

možda se netko od ovih ovdje velikih katolika želi vratiti i na fundamentalističko shvaćanje položaja žena iznesenog u bibliji. Ako već radimo vjersku i nacionalnu gradaciju, da odmah i napravimo i spolnu gradaciju, pa da smjestimo žene tamo gdje im je po bibliji mjesto ?

if you only knew the power of the dark side

Oprosti,ali krivo me interpretiraš,pročitaj ponovno moj post pa mi reci iz čega se to dade zaključiti,a i kad citirate nekorektno je donijeti pola rečenice.Nigdje nisam rekao da je biti Hrvat vrjednije,više, nego biti Srbin,Kinez ili bilo tko drugi.Tako ne mislim,gnušam se toga,a i takvog zlobnog podmetanja. Nisam rekao ni da je kršćanin vrijedniji nego budist,naime svaki čovjek je beskrajno vrijeda u božjim očima. Rekao sam da je normalno da ja kao kršćanin smatram da je kršćanstvo iznad islama.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/07/2007 : 12:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
djelomicno ima, djelomicno nema

rasprava o ateistima i krscanima je tema vezana za strip
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/07/2007 : 12:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

po toj logici je npr. Dioklecijan ima potpuno pravo istrebljivat krščane u svoje vrime jer su "zastranili" ?

negdje sam procitao da su dioklecijanovi najvjerniji tjelohranitelji bili krscani, pa ako je to istinit podatak tesko da je ubijao krscane

no, u svakom slucaju nisi pogodio bit
treba kazniti krivce ako su krivi a nije bitno koje su vjere, tako je i inkvizicija radila, zar mislis da nisu progonili svoje krscane
nije da se slazem s tom metodom ali bilo je takovo vrijeme
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/07/2007 : 12:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

eh, Krugeru. Ti se možeš postaviti na trepavice, ali tvoji komentari ateista su glupi, bezvezni, potpuno u krivu... sliče mi na komentare djece u trećem osnovne koja počinju shvaćati neke stvari, ali još uvijek pod dojmom autoriteta i tog nekog svemogućeg boga lupaju ovakve gluposti, jer nemogu shvatiti različitosti.

Nikada na ovom forumu niti jedan ateist nije došao i rekao mi smo bolji od muslimana, kineza, ili vjernika. Katolici na ovom forumu stalno govore da su bolji od ateista, muslimana, a sada i od kineza. To je zatucanost i to je licemjerje.

bolji da su došli oni nego kinezi ili muslimani - vrhunac zatucanosti vjerom u sebe kao više biće, vjerom u svoju vjeru kao superiornu svim ostalim vjerama ( jednako nepotkovanima u stvarnosti ).

nije rekao direktno ali se tako postavljao u odnosu na druge

problem ateista je to sto im njihova " vjera " nalaze da budu takovi

s jedne imas licemjerne stavove ateista i iskrene staove krscana, problem je kad krscanin prihvati te licemjerne stavove, tada prestaje biti krcanin
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/07/2007 : 12:40:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by jurica

quote:
Originally posted by Kruger

zaboravljas da se vec dvjestotinjak godina baca drvlje i kamenje po crkvi, to su takodjer povjesne cinjenice
nigdje nisam osporio da crkva nije cinila to i to, samo zelim reci kako se sto dogadjalo

e vidis... problem je u tome sto se Crkva napada kao institucija zbog ovoga ili onoga, a ti si proglasio SVE ateiste u generalu maltene etickim invalidima.

razlika je izmedju napadanja institucije i napadanja svakog pojedinog pripadnika iste. Crkva je logicna meta. mocna je. rasprostranjena. zemaljski bogata iako pociva na nacelima zemaljskog siromastva i duhovnog bogatstva. kroz povijest se ponasala svakako (to i sam gore priznajes). a drzi se za moralni autoritet.

znaci, ako ja napisem da su vjernici radili sranja po svijetu, da je Crkva korumpirana i sl. tvoj adekvatni odgovor bi trebao biti: ateisti su radili sranja po svijetu i Komunisticka partija je bila korumpirana ili nesto slicno (KP je jedina izrazito ateisticka institucija koje sam se mogao sjetiti, pa neka me nitko ne hvata za dovodjenje u vezu komunizma i ateizma - naravno da je i kapitalizam uglavnom bezbozan :-)) - sve je to istina i ni jedan ateist se nema pravo buniti zbog toga.

ja ako napadnem tamo neke vjernike koji su palili vjestice, ne napadam TEBE. ti si vjernik, ali se nadam da ne bi palio nikoga. kad ti napises kako su svi ateisti nemoralni i gledaju samo svoj interes, onda napadas svakog ateistu koji to procita.

zato smo (osim sto je zadnjih dana bilo vruce pa smo svi opce razdrazljivi) svi onako burno reagirali.

eto.

nisam napadao sve ateista
ateisticka metoda razmisljanja je metoda dvostrukog mjerila, ono sto vrijedi za njih ne vrijedi za druge, ili obrnuto ovisno o potrebama
osoba koja sebe smatra ateistom nuzno ne mora znaciti da je los covjek, ali na zalost to je covjek koji prihvaca destruktivne i pokvarene metode, znaci na krivoj je strani
one humanisticke metode koje ateisti ponekad po potrebi koriste nisu izvorno njihove vec krscanske a moze se rec i puno starije i od samih krscana, ali bitna je cinjenica da su ih oni ukrali i prekopirali od krscana i nazvali ih svojima sto je dakako opet jedna pokvarena i licemjerna ideja
dakle moj napad na ateiste nije napad na covjeka ateistu vec na pokvarene i licemjerne metode

u danasnje vrijeme je puno teze biti krscanin nego ateist, jer zivimo u svjetu u kojem su se s vremenom nametnule ateisticke zle vrijednote koje pomalo istiskuju krscanske vrijednosti
i kako da se istinski krscanin snajde u tome, s jende strane promatra kako se ljudi ponasaju prema nekim drugim mjerilima koje donose uspjeh ali nisu postene i moralne a s druge strane njegovo istinsko krscansko uvjerenje ne moze prihvatiti takova mjerila ponasanja

kad ateisticki svijet napravi neku humanu gestu pitanje je jeli ta gesta vise postena kad ce je vec sutra popljuvati i nece je primjeniti u nekom mozda potrebnijem slucaju jer je splet okolnosti takav da vise ne odgovara situacija kako bi je opet primjenili
kod istinskih krscana nema kalkulacija

vjerojatno ce se vecina sloziti da je danasnji svjet duhom slab a to je jedna od karika propadanja, za to sigurno nisu krivi krscani nego upravo ateisti

crkva je bez obzira sto mnogi mislili nahranila i udomila mnoge, jos uvjek to cini, prema tome zasto mi ne bi bila jedan od mnostvo uzora
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 27/07/2007 : 12:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:

s jedne imas licemjerne stavove ateista i iskrene staove krscana

aj rest maj kejs.

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 27/07/2007 : 13:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Ti neki musliman sa kompleksom vise vrijednosti
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/07/2007 : 13:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

po toj logici je npr. Dioklecijan ima potpuno pravo istrebljivat krščane u svoje vrime jer su "zastranili" ?

negdje sam procitao da su dioklecijanovi najvjerniji tjelohranitelji bili krscani, pa ako je to istinit podatak tesko da je ubijao krscane

no, u svakom slucaju nisi pogodio bit
treba kazniti krivce ako su krivi a nije bitno koje su vjere, tako je i inkvizicija radila, zar mislis da nisu progonili svoje krscane
nije da se slazem s tom metodom ali bilo je takovo vrijeme

malo bolje pronađi podatke o Dioklecijanu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/07/2007 : 13:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message

one humanisticke metode koje ateisti ponekad po potrebi koriste nisu izvorno njihove vec krscanske a moze se rec i puno starije i od samih krscana, ali bitna je cinjenica da su ih oni ukrali i prekopirali od krscana i nazvali ih svojima sto je dakako opet jedna pokvarena i licemjerna ideja
dakle moj napad na ateiste nije napad na covjeka ateistu vec na pokvarene i licemjerne metode

[/quote]

znači optužuješ ateiste za plagijat?
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 27/07/2007 : 13:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

E pa Sejo ,lipo sam napisa, bliski istok, a ti si slaven, ne arap, a jel tako, ako san falija, unaprid se ispričavam.
Ps.Pravi Sejo Sexon ima kuću doli do moje babe u Bristu, uvik neka ekipa loče u dvorištu, njega mi nema odavna. Znaš li ti di je

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 27/07/2007 : 19:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
o kakvom SRP-u ti pričaš ?????
Ovo je zapravo vrhunac gluposti koje navodiš u ovoj raspravi. Bilo je svega, ali ovo je Mount Everest u odnosu na sve ostale gluposti.

Vrhunac gluposti je jedna najvisa moguca planina na koju si se ti vec odavno popeo. Na vrhu planine otezano se dise, jesi ponio bocu s kisikom kad si krenuo u taj planinarski pothvat? Ne bih rekao, vide se posljedice tog propusta.

quote:
ne iskrivljujem ja ničije riječi. Rekao si da je bolje da su to učinili katolici nego kinezi ili muslimani - koji se logični zaključak nameće ? ( ako znaš što je logika uopće )
Očigledno su katolici onda iznad kineza ili muslimana kada je bolje da su to učinili oni. Ako je bolje uzeti milku nego soko štark, onda je očigledno da je milka bolja, nekako iznad.

Naravno da sam rekao da je bolje da su tamo prije dosli Spanjolci, ali da upravo ti nemas veze s logikom ukazuje mi zakljucak koji si izveo iz toga. Fantom ti je sve lijepo objasnio, ne da mi se ponavljati.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 27/07/2007 : 19:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Zaboli me kurac što je netko, dok god ne priča gluposti, a takva crno-bijela podjela je notorna glupost.
Dsormaz plaši ljude komunistima, evo komunističkih duhova, avet komunizma se širi Europom... preglupo i za petogodišnje dijete. Tu me proglašava članom SRP-a, valjda je dobio božju dojavu... što reći na tako nešto, osim zatucanost, idiotizam...

Nekome je glupost ono sto ti pricas.
Sto se SRP-a tice, sjecam se da si prije par godina u jednom topicu otvorenom povodom smrti vodje te stranke, pardon, partije, naveo da si se uclanio u SRP.
Sto ima veze ako jesi, ne moras se toga stiditi.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 27/07/2007 : 19:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay
koliko je prosječni kinez visok, 165? musliman bliski istok 170, a mi sigurno 175-180.
Eto vidiš.

Novi narastaji Kineza sve visi su rastom.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 27/07/2007 : 19:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by fantom
Oprosti,ali krivo me interpretiraš,pročitaj ponovno moj post pa mi reci iz čega se to dade zaključiti,a i kad citirate nekorektno je donijeti pola rečenice.Nigdje nisam rekao da je biti Hrvat vrjednije,više, nego biti Srbin,Kinez ili bilo tko drugi.Tako ne mislim,gnušam se toga,a i takvog zlobnog podmetanja. Nisam rekao ni da je kršćanin vrijedniji nego budist,naime svaki čovjek je beskrajno vrijeda u božjim očima. Rekao sam da je normalno da ja kao kršćanin smatram da je kršćanstvo iznad islama.

On konstantno krivo citira, izvodi pogresne zakljucke i sto je najgore -podmece.
Nedostojno nicka koji je uzeo :))
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/07/2007 : 21:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

znači optužuješ ateiste za plagijat?

[/quote]

naravno, naravno

poslao sam ti mail ali nije stigao, valjda
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 28/07/2007 : 10:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
quote:
Sto se SRP-a tice, sjecam se da si prije par godina u jednom topicu otvorenom povodom smrti vodje te stranke, pardon, partije, naveo da si se uclanio u SRP.
Sto ima veze ako jesi, ne moras se toga stiditi.

apsolutno krivo
nisam član niti jedne stranke, niti to mislim biti, a pogotovo ne SRP-a.
Povodom Šuvarove smrti rekao sam da je bio pametan čovjek, i to je bio.
Nisam rekao da sam se učlanio u SRP kada nisam, a niti se mislim učlanjivati u neku stranku.
Ti si to rekao u jednoj dobroj maniri retorike kojom se služi katolička crkva godinama u Hrvatskoj - plašenje ljudi s nekakvim komunističkim avetima, i ovo si naveo kao jedan od oblika diskreditacije u raspravi. Opet standardna forma razgovora. Dok se ja obazirem na ono što ste izrekli ovdje ( a izrekli ste hrpu gluposti ), dotle ti spominješ nekakve komunističke vještice. Nisam član SRP-a ako ti je tako lakše, i ne glasam za SRP, ako ti je tako lakše. Niti to mislim učiniti.
Pokušaj u raspravi manje se osvrtati na neke standardne floskule kojima se takvi kao ti koriste u diskreditiranju sugovornika. OK ?

quote:

GDJE SAM REKAO da si ti rekao da je biti Hrvat vrjednije od biti Srbin ??? Gdje sam to rekao ???????
Osvrnuo sam se na rečenicu po kojoj je osobno mišljenje pojednica da je njegova vjera vrijednija od neke druge vjere. Tada sam povukao paralelu s mišljenjem pojedinca da je njegova nacija vrijednija od neke druge nacije. Nisam ništa od ovoga rekao, da si ti to rekao, nego sam pvukao paralelu.
Uistinu ne vidim razliku u tome da netko misli da je njegova vjera vrijednija od neke druge vjere, pa zatim nacija od nacije, a na kraju i kod muškaraca da su vrijedniji od žena - to je sve isti kurac.

quote:
Vrhunac gluposti je jedna najvisa moguca planina na koju si se ti vec odavno popeo. Na vrhu planine otezano se dise, jesi ponio bocu s kisikom kad si krenuo u taj planinarski pothvat? Ne bih rekao, vide se posljedice tog propusta.

lupaš totalne gluposti. Još nisam skroz na skroz da li si stariji od 10 godina ili imaš manje od 4 osnovne, ali stavovi su ti otprilike takvi. Kada nemaš što za reći, onda ajmo malo na komunističke vještice i zaplašivanje ljudi. Ako ne znaš ( ili ti to nitko nije rekao ), ovo je 21. stoljeće i ovdje ( napokon ) vrijede neka druga pravila. Napokon nema spaljivanja knjiga, napokon nema progona zbog drugačijeg stajališta, napokon nema spaljivanja zbog toga što je zemlja okrugla... Staljin je to radio 50 godina, vi ste to radili 500 godina.
Najlicemjernije od svega je što na kraju rimljane osuđujete kao zločince što su vas progonili, a kada ste došli u poziciju, niste bili ništa drugačiji. Povijest se ponavlja, samo sa zamijenjenim ulogama.

quote:
Naravno da sam rekao da je bolje da su tamo prije dosli Spanjolci, ali da upravo ti nemas veze s logikom ukazuje mi zakljucak koji si izveo iz toga. Fantom ti je sve lijepo objasnio, ne da mi se ponavljati.

dečko dragi, ja imam veze s logikom, ali ti nemaš. fantom nije apsolutno ništa objasnio, a ti si očigledno nesposoban objasniti, pa to onda i izbjegavaš.
Nemoj se pravdati, znamo da misliš da si kao katolik vrijedniji od nekog muslimana ili kineza. Neka ti bude.
Ja, kao ateist ne mislim da sam vrijedniji od nekog muslimana ili kineza, ili katolika, ali kao što fantom kaže, to nije normalno. Vama nije, naučili ste na podjele... još odavno.

da završim - kao ateist lagane crvene orijentacije, nije mi teško priznati npr. da je Staljin zločinac ( jer je on to bio ), ne mislim negirati progone i ubojstva, mučenja milijuna ljudi. No da li ste vi spremni priznati tako nešto, ili vam to vjera brani ?
Odabrao sam njega, ne zato što ga simpatiziram ( apsolutno suprotno ), nego zato što je on najeksponiraniji. Njegova ideologija mi se nikako ne sviđa. Da ne spominjem ideologiju Lenjina ili tako nekoga - katastrofa. Sve redom zločinci koji su temeljem ideologije radili zločine i time se ne razlikuju od mnoštva ljudi na čelu crkve koji su radili isto.
Ovo sam morao reći, jer bi dsormaz ( u maniri razgovora kojeg je do sada vodio, načina diskreditacije i optuživanja za pripadnosti nekakvim strankama ) sigurno spomenuo Staljina, Lenjina, Tita ili nekog trećeg. To je klasičan način razgovora koji on vodi, i uvijek se vraćamo na njih.

Kao mladi, neiskusni, utopistički i idealistički netko ( možete napisati što god mislite ) ne mogu prihvatiti ideologiju crkve jer je daleko od 18. a kamoli 21. stoljeća.

quote:
On konstantno krivo citira, izvodi pogresne zakljucke i sto je najgore -podmece.

aposlutno krivo
vi ne čitate što napišem, pa mislite da sam rekao da ste to vi rekli, ali ja to nigdje nisam rekao. Uzmem nešto i to iskoristim kao početak nečega što vodi u istom pravcu.
Ako netko misli da je bolji kao katolik od muslimana, koja je onda razlika ako netko misli da je kao Hrvat bolji od Srbina. I onda se vraćamo u krug....
ne koristi fantoma kao svoju zaštitu, ako nisi dovoljno dobar, a taj koji konstantno podmeće si ti... i još vrijeđaš

Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 28/07/2007 : 10:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Darth,mislim da je problem što ti vjeru shvaćaš kao neku civilizacijsku datost,a ja kao spoznatu istinu.U tom smislu,tvoje paralele su promašene zato što se mi radjamo kao pripadnici odredjenog naroda i spola,a samo uvjetno kao katolici,muslimani ili budisti.Zrela vjera traži promišljanje,analiziranje i onda prijanjanje uz nju kao uz spoznatu istinu.U tom smislu tvrdim da je kršćanstvo iznad ostalih raligioznih i misaonih sustava jer držim da je istinito,a,složit ćeš se da je istina vrijednija od mita,zablude,opsjene.To ne znači da sam ja kao katolik vrijedniji od tebe koji si ateist,držim samo da je moje uvjerenje ispravnije od tvoga,ali ne vrijedja me kad ti misliš suprotno.Kad bi mislio da je svejedno biti katolik ili budist ne bi bio ni jedno ni drugo.
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 28/07/2007 : 11:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
ej fantome opere
imaš li ti veze kod svetog petra

problem je šta iz SVIH naših vjera nakraju iskoči netolerancija
koja svima razumnom gradacijom spojenom sa frustracijom
dovodi do pročiščenja - tako da se pokoljemo
daklem tribali bi dobro dobro razmislit o svome duhovnom porijeklu i zakaj smo tako đelozi i ranjivi
a i često antipropaganda svoje vjere
pod vjere podrazumijevam i ateizam
te najgoru od svih vjera
vjeru u svoju nepogrešivost
tu se ja već određen niz godina koljem sa sobom
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 28/07/2007 : 11:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Kruger, lupetaš gluposti i vrjeđaš ateiste, i što je najgore, sebe kao vjernika. Tvoje je polazište da su kršćani dobri zato što im vjera tako nalaže, a ateisti nemaju vjere, pa im ništa ne može nalagati da i oni budu dobri.

The first rule of Fight Club is - you do not talk about Fight Club. The second rule of Fight Club is - you DO NOT talk about Fight Club.
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 28/07/2007 : 16:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

ej fantome opere
imaš li ti veze kod svetog petra

problem je šta iz SVIH naših vjera nakraju iskoči netolerancija
koja svima razumnom gradacijom spojenom sa frustracijom
dovodi do pročiščenja - tako da se pokoljemo
daklem tribali bi dobro dobro razmislit o svome duhovnom porijeklu i zakaj smo tako đelozi i ranjivi
a i često antipropaganda svoje vjere
pod vjere podrazumijevam i ateizam
te najgoru od svih vjera
vjeru u svoju nepogrešivost
tu se ja već određen niz godina koljem sa sobom

Nemam veza kod sv.Petra,ali svakako se trudim da imam vezu sa svojim Stvoriteljom i Gospodinom. Sebe smatram kršćaninom,jadnim,slabim,grešnim,ali ipak kršćaninom. I usprkos tebi,mislim za sebe da nisam netolerantan.
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 28/07/2007 : 16:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
pa nešto i ne mislim da si netolerantan
nit sam to reko

ono je bilo malo zajebancije
gornje

a donje je bilo moje mišljenje
općenito
al , imaš dogmatske izjave glede jedine i prave istine
tipično komunistički

daklem , ne mislim da si netolerantna osoba
al ni da si u pravu
comprende

prava istina
ha- mislim da se triba trudit bit oke i priznavat sam sebi svoje pogreške
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 28/07/2007 : 16:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Toninho,ne razumješ prirodu kršćanstva,ta ono je i nastalo iz snage uvjerenja jedne relativno malobrojne grupe ljudi u jednoj rimskoj provinciji i nadolazećim stoljećima pokorilo rimsko carstvo.Kršćanstvu ne možeš prilaziti kao neki simpatizer ili kao nekoj filozofiji koju prihvaćaš reducirano,prema nahodjenju. odnosno možeš,ali onda se ne zoveš kršćanin. Ako vjerovati da je kršćanstvo jedina istinita religija znači biti dogmatik,onda ja to jesam i prihvaćam takvu kvalifikaciju.Medjutim,i dalje ne razumjem one koji vjeruju u pluralizam istina,ta Krist ili jest ili nije Bog,nema trećega.
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 28/07/2007 : 16:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Koliko vidim ti smatraš da je nemoguće spoznati pravu istinu,u tom smislu si agnostik ili gnoseološki skeptik,možda u pilatovskom smislu sa ironičnim pitanjem:Što je istina.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 28/07/2007 : 16:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by Porter

A sto ste navalili na kineze .

Jasta.

Odoh, da ne razocaram deangelisa, da navalim na moju Tajlandjanku

Kasijaaaaa, sad ce Srbin da ti pokaze ko je gazda!!!

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic   
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000