Author |
Topic  |
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 13/08/2009 : 17:06:01
|
quote: Originally posted by globinjo
"Drago mi je da su braća Sharbini završila u Hajduku. Splićani su prodali dva dalmatinska bisera, Nikolu Kalinića i Dragu Gabrića, mladiće koji imaju 21 godinu. Zaradili su sedam milijuna eura, a novac su investirali u Sharbinije koji nisu ni do pete Kaliniću i Gabriću-kazao je Zdravko Mamić.
drago gabrić ima 23 godine,ali,nema veze,maminjo,oprošteno ti je
Ajde nadam se da ćete napokon krenuti u novo prvenstvo iako moram priznati da sam skeptik što se tiče Ibre i Anasa u jedanaestorki. K tom još i Ahmad. Hmm |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29664 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 13/08/2009 : 19:07:42
|
"Drago mi je da su braća Sharbini završila u Hajduku. Splićani su prodali dva dalmatinska bisera, Nikolu Kalinića i Dragu Gabrića, mladiće koji imaju 21 godinu. Zaradili su sedam milijuna eura, a novac su investirali u Sharbinije koji nisu ni do pete Kaliniću i Gabriću-kazao je Zdravko Mamić.
drago gabrić ima 23 godine,ali,nema veze,maminjo,oprošteno ti je
braća S su svjetlosnu milju ispred kalinića, dobro iskorišteni novac valjda ce sad hajduk nesto poceti i zabijati i spasiti prvenstvo ovako nam je zadnja nada inker  |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29664 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 13/08/2009 : 19:22:05
|
 Anas i Ahmad: Stigli smo u Hajduk osvajati naslove! Hajduk je danas konačno okončao najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba, dosadašnje perjanice Rijeke braća Anas i Ahmad Sharbini postali su igrači splitskih 'bijelih’.
Najtraženije zvijezde prijelaznog roka potpisale su četverogodišnje ugovore za Hajduk u transferu vrijednom ukupno 2,3 milijuna eura (2,7 milijuna uključujući i PDV).
Promptno su Sharbiniji predstavljeni u novinarskom salonu na stadionu uz medijsku pompu kakvom se mogao u posljednje vrijeme mjeriti samo dolazak Nike Kranjčara, no bez navijačke euforije.
Međutim nije sve teklo tako glatko, kako od dolaska igrača koji su u riječkoj delegaciji na Poljud stigli u dva mercedesa (crnom i bijelom) sa zakašnjenjem od sat i pol, do razmimoilaženja s menadžerom Sanjinom Ugarkovićem.
Umjesto nešto iza 12 sati u Splitu su se braća Sharbini u pratnji oca Jamala pojavila tek nešto prije 14 sati za kada je već bilo najavljeno predstavljenje. Tek pola sata nakon što se na Poljudu pojavio i splitski gradonačelnik Željko Kerum u 15.40 sati igrači su predstavljeni 'sedmoj sili’.
Ahmad je uzeo dres s brojem devet koji je nosio i u Rijeci, dok se Anas, zbog toga što je 'njegova’ desetka već zauzeta (nosi je Senijad Ibričić) odlučio za nesvakidašnji broj 99!
Na Poljudu bi Anas trebao zarađivati 400 tisuća eura po sezoni, a njegov brat stotinu manje.
- Sretan sam što je konačno sve okončano. Cijeli prijelazni rok se pričalo samo o tome kako ćemo se Anas i ja prodati da bi se spasila Rijeka. Sada okrećemo novu stranicu u našim karijerama. Oduševljen sam prijemom u Splitu i iznenađen vašim brojem (op.a. novinara i fotoreportera).
- Hvala predsjedniku kluba (op.a. Svaguši) koji je najzaslužniji za naš dolazak, ali i cijelom stručnom stožeru. Nije nam se bilo teško usuglasiti, sve smo dogovorili u pet minuta - išlo se po redu, pa je prvi riječ dobio stariji od braće Ahmad.
Novi napadač Hajduka najavio je kako će se vrlo brzo osjetiti njihov dolazak.
- Vrlo brzo ćemo se pripremiti i uklopiti, obojica smo u natjecateljskoj formi. Ne mogu obećati da ću biti prvi strijelac lige, ali napravit ću sve da tako bude. Uvjeren sam da ćemo opravdati velika očekivanja - dodao je Ahmad.
Olakšanje što je konačno riješio pitanje kluba u kojem će nastaviti karijeru nije krio ni mlađi brat Anas.
- Jako sam sretan, dvije godine se kalkuliralo o tome u koji ću klub otići. Kada sam se stepenicama spuštao prema vama (op.a. novinarima i fotoreporterima) osjećao sam se konačno 15-20 kilograma lakši! Iako nismo i ne osjećamo se kao zvijezde, hvala vam što ste nas dočekali kao da jesmo - slikovito je dočarao svoje stanje Anas Sharbini, te na upit o velikoj promjeni na relaciji Rijeka - Dinamo - Hajduk u samo tjedan dana rekao.
- Nije mi žao što sam došao u Hajduk. Došli smo u veći klub, u kojem imamo bolje uvjete za rad, u kvalitetniju momčad s kojom ćemo igrati i jače utakmice. Naravno igraču Hajduka lakše ću se probiti i do reprezentacije - pojasnio je Anas, koji kao ni brat neće imati pravo nastupa protiv Zaprešićana, pa će po svemu sudeći debitirati već na susretu protiv bivše momčadi u Rijeci za desetak dana.
Nakon slabog starta u prvenstvo previše su Splićanima važni bodovi na tom susretu da bi se kalkuliralo sa sastavom.
- Bit će čudno i teško igrati protiv Rijeke, ali ako trener tako odluči igrat ćemo. Nadam se da će sve krenuti nabolje već od Intera. Stigli smo u Hajduk osvajati naslove. Jedva čekam da krenu utakmice - rekao je Anas koji koji unatoč vlastitoj skromnosti ne skriva ni visoke ambicije kluba.
Bratski dvojac trebao bi biti podstrek 'bijelima’ da se sezona koja je krenula potpuno naopako vrati na pravi put.
- Svjesni smo teške situacije u kojoj se klub nalazi, ali Hajduk ima kvalitetnu momčad. Da ne mislimo da ova momčad vrijedi mnogo više ne bismo ni dolazili u Hajduk. Učinit ćemo sve da Hajduk osvoji naslov prvaka! - dodao je Ahmad.
Frane Vulas
Kerum: Bravo mali! Za razliku od Dinama koji je htio samo Anasa Hajduku je trebao (i) napadač pa je braću uzeo u 'paketu’.
- Da nam je ovo netko ponudio na početku prijelaznog roka odmah bismo prihvatili. Bit će nam puno lakše zajedno, o tome smo i sanjali. Točno znam što Ahmad misli i želi na terenu u svakom trenutku, a tako i on za mene - pojasnio je Anas.
Na upit zašto se odlučio za Dinamo umjesto za Hajduk Anas Sharbini nije htio ulaziti u velike polemike.
- Nemojte se ljutiti, ali želio bih tu priču s Dinamom konačno ostaviti iza sebe - zatražio je Anas, na što je iz 'publike’ gradonačelnik Željko Kerum dobacio.
- Bravo mali!
f. v.
Svagušu ne diraju grafiti Pitalo se predsjednika Svagušu što misli o grafitima koji su osvanuli po Splitu i naročito uokolo Poljuda a koji mu baš nisu prijateljski nastrojeni:
- Proputovao sam u zadnja dva dana skoro 5000 kilometara i imao sam posla da pomognem Hajduku i osiguram kvalitetna pojačanja, a nemam vremena da čitam grafite i kojekakve poruke - rekao je Svaguša.
Sabo: Sve najbolje braći... Na presici se u Hajdukovom salonu našao i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, delegacija iz grada heroja je u posjetu Splitu, a gospodin Sabo je našao za shodno da kaže:
- Dopustite mi da zaželim sve najbolje braći Sharbini u Hajduku. Ja sam dinamovac, ali sam i hajdukovac jer je Ante Miše rođeni Vukovarac. Dakle, emocije dijelim na oba naša najveća kluba, i zaželio bih braći Sharbini sve najbolje da postignu mnogo golova na radost splitskih navijača - rekao je dinamovac Sabo, gradonačelnik Vukovara usred presice.
S.A.
Pozdrav iz Rijeke Povjereništvo Hajduka iz Rijeke se oglasilo porukom kako želi sve najbolje braći Sharbini u dresu Hajduka i da pruže partije kao i njihovi prethodnici koji su s riječke Kantride dolazili u grad podno Marjana da zaigraju u bijelom Hajdukovom dresu, a to su između ostalih bili Ive Jerolimov, Nenad Gračan, Saša Peršon (via Dinamo), Mladen Mladenoić, Igor Musa, Goran Rubil, Siniša Linić...
Svaki od njih posebna je priča, za sebe, a ždrijeb se poigrao da već u petom kolu, za desetak dana, raspored ponudi utakmicu Rijeka - Hajduk na Kantridi. Braća Sharbini su kazala da će biti u momčadi ako tako trener odluči...
Inače, njihova registracija bi trebala stupiti na snagu tek iduće srijede, to znači da oni nemaju sada pravo nastupa ove subote protiv Inter Zaprešića ali mogu zaigrati za desetak dana protiv - Rijeke.
Vrlo je interesantno hoće li u dresu Hajduka debitirati baš na Kantridi ili je mudro da se i oni dobro pripreme i adaptiraju na novu momčad pa da zaigraju tek u 6. kolu protiv Lokomotive u Poljudu na samom kraju kolovoza.
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Posted - 13/08/2009 : 22:10:56
|
jedna mala zanimljivost:braća sharbini su sirijci,isto kao i sveti dujam,zaštitnik grada splita...
Možda vam to napokon pomogne. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 13/08/2009 : 23:42:41
|
Joško i Jura
Joško Svaguša. Čovjeka nikad, osim na novinskim fotografijama nisam vidio. I to što sam vidio, u kombinaciji s onim što sam čuo, nije me oduševilo. Sasvim suprotno, bacilo me u očaj. Kao i većinu znanih i neznanih hajdukovaca. A opet, prvi mu je potez bio maestralan. Bolja kupovina se, naime, nije mogla zamisliti. Dolazak braće Sharbini najveći je pogodak Hajdukova mercata, investicija koja - koliko košta da košta - ne može omanuti. Jamstvo je to kako se Hajduk više neće mučiti protiv tamo nekih intera i sesveta jer su tu braća koja će im uvijek uvaliti šest komada. I sve bi bilo idealno samo kada bi Svaguša imao pravo tu kupovinu obaviti. Kada bi zaista imao predsjedničke vjerodajnice. Na žalost, on ih nema. Željko Kerum ga jest postavio za vršitelja dužnosti poljudskoga čelnika, ali to postavljanje nije provedeno po nijednom poznatom zakonu. Osim ako ne računamo zakon hrvatskih tajkuna koji poništava sve ostale zakone. Toliko o preuzimanju kluba i njegova, kako reče Svaguša, dizanja s dna.
Jura Ozmec. Upoznao sam ga u Australiji. Tijekom Svjetskoga prvenstva u plivanju i vaterpolu. I mogu reći da je ugodan kolega, pričljiv i srdačan, neće, poput nekih izbjegavati platiti turu pića, pa i više ako treba, a istu količinu, pa i veću ako treba, neće ni odbiti. E sad, nakon koliko je tura iskucao svoj posljednji blog, što ga prenosi portal Hrvatske radio televizije, teško mi je procijeniti. No, u jedno sam siguran, trijezan čovjek to ne bi napisao, a kamoli potpisao. I to mu, da se razumijemo, nije opravdanje. Jednako kao što pijani ne smijete sjesti za volan, tako se u tom stanju ne biste smjeli približiti ni računalu. Istina, pod utjecajem alkohola nastale su (i još uvijek nastaju) neke od najbriljantnijih rečenica hrvatskoga novinarstva, posebice sportskoga, ali i - najbedastije. A ovo što je naškrabao Ozmec, Jura Ozmec, svakako spada u ovu drugu kategoriju. Čovjek je, a da toga vjerojatno nije ni svjestan, uvrijedio ne samo sve navijače Hajduka, nego i sve građane Splita te sve čitatelje i djelatnike Slobodne Dalmacije. A svi oni plaćaju pretplatu HRT-u i omogućuju da, među ostalim, i Jura Ozmec dobija plaću. Ako nas već ne podnosi samo zato što smo navijači Hajduka, Splićani i, Bože me sačuvaj, Dalmatinci, morao bi nas poštivati jer mu, ako ništa drugo, omogućujemo da može u miru piti i popijeno platiti. |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 14/08/2009 : 00:04:55
|
Anas&Ahmad na treningu s hajdukovcima
Anas i Ahmad Sharbini odradili su prvi trening u našem Hajduku.
Tandem Anas&Ahmad izazvao je veliko zanimanje javnosti pa je tako i ovaj trening u četvrtak navečer privukao velik broj novinara.
Braća Sharbini na žalost svih hajdukovaca neće igrati utakmicu protiv Intera ali će biti u svečanoj loži. Debitirat će na Kantridi protiv svog bivšeg kluba Rijeke. Bit će to pravo vatreno krštenje.
Navijači Hajduka će, pak, doći na svoje kada 30. kolovoza u Poljud dolazi Lokomotiva. Braća će prvi put zaigrati na Poljudu, a zanimljivo je da su Lokosima u ovom prvenstvu zajedno već zabili šest golova. Na Kantridi su 'malom Dinamu' i Ahmad i Anas zabili po tri gola.
|
 |
|
red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 14/08/2009 : 08:30:13
|
quote: Originally posted by Bardho
jedna mala zanimljivost:braća sharbini su sirijci,isto kao i sveti dujam,zaštitnik grada splita...
Možda vam to napokon pomogne.
sumnjam...da je sam Bog porijeklom splićanin,davno bi digao ruke...
   |
Nasilje u Darkvudu |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Posted - 14/08/2009 : 13:46:35
|
quote: Originally posted by Bardho
Možda vam to napokon pomogne.
sumnjam...da je sam Bog porijeklom splićanin,davno bi digao ruke...
jbga ne tako negativistički razmišljati. Očekujem poznati južnjački optimizam!! |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 14/08/2009 : 22:09:15
|
a kako su tako brzo namirisali da klub ima para na bacanje??? |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41212 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 15/08/2009 : 00:51:04
|
Ako sada za vikend Hajduk ne pobedi, bacicu vam bombu u topic... 3 kola me vec zajeb'o... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29664 Posts
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 15/08/2009 : 01:11:27
|
quote: Originally posted by sawitch
Ako sada za vikend Hajduk ne pobedi, bacicu vam bombu u topic... 3 kola me vec zajeb'o...
Ako bude loš Hajduk, dobar inter moguć je neki X... Ali valjda sad dolaze "vedriji" dani kako se to kaže ;D |
"Velikodušnost bez premca" |
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 15/08/2009 : 01:36:38
|
quote: Originally posted by sawitch
Ako sada za vikend Hajduk ne pobedi, bacicu vam bombu u topic... 3 kola me vec zajeb'o...
Pa kladi se na Karlovac   |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
Garrett
Junior Member

Croatia
382 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 15/08/2009 : 12:05:07
|
quote: Originally posted by Garrett
na šta liči ovaj hajduk i koji ljudi ga vode pa to je mafija kakve nema. samo im pogledaj lica i sve ti je jasno.. a biti igrač hajduka je najteže, imaš mafiu oko sebe, navijači(narkomani) prijete itd
Dobro si in reka, sve su to narkomani doli u Dalmaciji... ružni su i sve... Nego, nisam ja neki kriminalac, cak prezirem to, ali ostavljeno je malo mogucnosti za sportsko djelovanje s ikakvim rezultatima izvan metropole. Imamo jos samo tri galska sela u juznoj provinciji, a to su Zadar, Jug i Hajduk. Bila nekad i Rijeka, barem se trudila. Bez "poduzetnika" jedina opcija je amaterizam,pa ti biraj.
|
https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign |
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 15/08/2009 : 22:07:55
|
Hajduk nakraju ipak 2:2, igrač utakmice Delač, nadam se zaista da je Mamić neki "deal" sklopio... |
"Velikodušnost bez premca" |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33700 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 15/08/2009 : 23:01:46
|
nevjerojatno, ne nazire se kraj krizi! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
Topic  |
|