Author |
Topic  |
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 17/10/2009 : 22:23:55
|
Izgleda da se Stimac i Mamic vole... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 18/10/2009 : 18:03:38
|
quote: Originally posted by makikatalinic
A ti globinjo kao da nisi gledao utakmicu i onda tijekom utakmice to postaš, onaj tko je gledao zna da nije bilo nikakvog skidanja gaća... I Dado, ako se ne varam novčana stimulacija nije zabranjena (neovisno o tomu) stoga komentar nepotreban... @supermark Ma vidiš da samo gluposti znaju pričati, ova dva posta bez ikakvih argumenata...
Interesantno bi bilo čuti stajalište ovih Hajdukovih D&G po pitanju stimulacija koje je pravila, recimo, Barcelona koju obojica simpatišu. |
Potpis. |
 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 18/10/2009 : 23:13:51
|
Po meni je Šibenik bio veći favorit u ovoj utakmici... A sada, obzirom da je stigao poraz, vrijeme je za sudce... |
"Velikodušnost bez premca" |
 |
|
DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 19/10/2009 : 00:59:41
|
Nažalost gledao sam samo nekih posljednjih 25-30 min utakmice... nisam stigao prije iz grada . Važan sporan moment se dogodio pred sam kraj kada je Zec dobio upotrebljivu loptu okomito prema golu, apsolutna šansa. Svirano je zaleđe, trebat će naštimati oko sokolovo, premda se komentator opredijelio za mišljenje da nije bilo zaleđa tj. da je linijski pogriješio (Zec je isto burno reagirao valjda aludirajući na očitu nepravdu) ja bih ipak pogledao neki bolji kut kamere. |
Moje aukcije u prodaji |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 19/10/2009 : 02:47:16
|
nisam gledao tekmu, ali kriv je sudac sigurno
P.S. Malo se šalim, najte kaj zameriti |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/10/2009 : 22:21:33
|
Za razliku od drugih, mi znamo kad greske treba traziti iskljucivo u svojim redovima. Za Sibenik smo krivi sami, za trenutacnu situaciju u Karlovcu isto... Ali kad nas ostete isto necemo sutjeti, jer ZNA SE koji je povlasteni klub u rvata...   |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 24/10/2009 : 22:25:39
|
Morate da se probudite iz ruznog sna. Prosto je neverovatno da kada gledam Ajduka danas, kao da gledam Zvezdu juce... Sve je isto, cak i protivnicki klub koji ima zastitu saveza... Zato imate moje simpatije i podrsku!  |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/10/2009 : 22:37:35
|
Ne znam, ove godine nesto debelo ne stima ni u svlacionici. Ostala je glavnina momcadi od prosle godine koja je glatimice tukla dinamo kad god je htjela (ukoliko sudci nisu dali 2 crvena za Hajduk), no ove godine i uz pojacanja momcad kao da je ukleta, ne mogu odigrati nista pametno. A i kad odigraju nelose, ne mogu zabiti da ga jebes... I to je nesto sto je jednostavno nevjerovatno. Da Ermin Zec igra u Hajduka ne bi zabio nista. Perisic koji je u EL zabio Partizanu 2 gola, u Hajduka bi sjedio na klupi. Da braca Sharbini igraju u Rijeci do sad bi dali puno vise golova... I tako redom. U cemu je problem, ne znam ali ocigledno da problema ima puno vise izvan terena.
Privatizacija je samo zapoceta nije dovrsena, stalo se na pola. Jedni govore da ima love, odnosno da je ostala iza njih, drugi da nema love. I tako redom.
A ni Torcida nije u potpunosti fer. Odnosno oni koji se predstavljaju kao Torcida i nose transparente za nekog protiv nekog. Torcida je puno vise od 2-3 tisuce navijaca. No oni koji trenutno zastupaju misljenje Torcide nisu posve fer. Dalo se sansu mnogima, sadasnjoj upravi uopce se neda sansa ni za sto. Mogli su bar malo biti strpljiviji. Pa ako zasluze i drvljem i kamenjem po njima. A i kodeks koji su napisali. Sve je to OK, sjajno, odlicno i toga se treba drzati. No prije svega trebali bi napisati kodeks sebi i svom ponasanju. Jer kako god me sramoti igra nekih igraca ili radnje nekih duznosnika, jos vise me sramote oni koji se skrivaju iza imena Torcida i u dresu Hajduka tuku druge ljude samo zato sto navijaju za drugi klub... Organiziraju docekuse, razbijaju auta, ubacuju baklje u teren i prekidaju utakmice. E pa momci, napravite kodeks prvo za sebe, jer svojim ponasanjem nerjetko i vi narusavate ugled i Torcide i Hajduka.
|
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 25/10/2009 : 00:25:38
|
Ne znam sto bih rekao, neka me probude kad ova nocna mora zavrsi... nadam se da necu vjecno spavati. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 25/10/2009 : 00:27:31
|
quote: Originally posted by Dado
Ne znam sto bih rekao, neka me probude kad ova nocna mora zavrsi... nadam se da necu vjecno spavati.
Predji da navijas za Zvezdu.  |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 25/10/2009 : 00:30:29
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Ne znam sto bih rekao, neka me probude kad ova nocna mora zavrsi... nadam se da necu vjecno spavati.
Predji da navijas za Zvezdu. 
Pa da me dva puta moraju buditi iz nocne more... |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 25/10/2009 : 00:31:45
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Predji da navijas za Zvezdu. 
Pa da me dva puta moraju buditi iz nocne more...
   Ma bice bolje...posto gore ne moze. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 25/10/2009 : 00:37:04
|
Ne spominji, zadnjih godina i ne govorim nista drugo... gore ne moze... pa me svake sezone demantiraju.   |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 25/10/2009 : 00:51:48
|
DERBI NA MINIMALNO -13
Bezopasni Hajduk bez ozbiljne šanse izgubio i u Karlovcu; Reja: Moramo dignuti glave...
Ovo je već prava katastrofa za Hajduk, drugi poraz uzastopno, ovaj put od Karlovca, apsolutnog debitanta u društvu prvoligaša! I sasvim je nevažno što je to bila posve neobična utakmica, u kojoj je posjed lopte, baluna, na Hajdukovoj strani mogao doseći i 90 posto, kad je krajnji omjer poražavajući – 0:1.
Kako se to dogodilo i što se to dogodilo, to su ona pitanja bez odgovora kad ne znaš kome je nejasnije onome tko je gledao utakmicu, ili pak većini koja je bila “osuđena” na povremena uključivanja u tv-prijenos ili pak osluškivanje dojmova preko mobitela od svjedoka ove atipične predstave.
Atipična je stoga što je Hajduk baš svo vrijeme imao loptu u svome posjedu i igrao (se) na polovici Karlovca, a domaćin je bio zabetoniran, bunkeriran na svojih 30 metara i bio bi sretan da je utakmica završila 0:0.
Ono što se mora zamjeriti Hajduku jest nedostatak rizika, želje da probije na neki, bilo koji način, protivnički bunker, a ne da se sve svede na pimplanje s lijeva na desno i traženje pukotine koja se zapravo nikad nije ni pojavila u karlovačkoj obrani. Tako je Hajduk tratio vrijeme i nerve držeći loptu a ne čineći ništa. Učinilo nam se da će tako utakmica doći do svoga 0:0 završetka, ali tako se nije dogodilo, jer je nogomet čudna igra.
Doslovce, jedna jedina kontra Karlovčana, i to taman kad je Cernat trebao stvoriti matnu mrežu na suprotnoj strani iz te kontre u nekoliko divovskih koraka Karlovac je pregazio preko cijelog terena, Jerneić je bio u ofsajdu, Redžepi nije, i da baš taj jedan jedini šut uđe u mrežu Splićana, to je baš neki poseban usud koji se ispisuje ovih dana u Hajdukovoj povijesti.
Nikad na nižim granama otkako je HNL-a u ova dova Lige, drugi poraz uzastopno, koliko god bio minimalan (0:1), toliko je i maksimalan, kolika je i sramota za splitsku momčad koja gubi od Šibenika i Karlovca, kući, vani, svejedno.
SLAVEN ALFIREVIĆ
Torcida Karlovac Na stadionu kraj Korane okupio se i znatan broj torcidaša, uvijek rado opisujemo njihove transparente koji nam govore odakle su na poprište utakmice stigli navijači Hajduka... Dubrovnik, Seget, Korčula, Omiš, Makarska, Trogir, Stobreč, Zadar, Biograd, Debeljak, Neorić, Rudine, Karlovac (!), Senj, Podstrana, te niz splitskih predjela i gradskih četvrti i kvartova. Perković izveo udarac Početni počasni udarac na utakmici izveo je Josip Perković, dugogodišnji sportski aktivist i nekoć nogometaš Karlovca. Zanimljivost je vezana uz činjenicu da je rečeni Perković bio sudionik prve i dosad jedine službene utakmice Karlovca i Hajduka koja datira iz 1953. godine kada su se Karlovac i Hajduk sastali u uvodnim borbama tadašnjeg Jogo kupa. Mrak na početku nastavka Drugi dio utakmice kasnio je zbog – mraka, kvara na reflektorima koji su se jednostavno ugasili taman kad je trebala lopta krenuti sa centra. Spiker je objasnio kako reflektorima sada treba neko vrijeme da se ugriju i prorade i zamolio je publiku: - Pomolimo se svi zajedno da nas reflektori opet obasjaju. Paraiba umjesto Ahmada Trener nogometaša Hajduka Edoardo Reja nakon premišljanja izveo je momčad u kojoj je svoje mjesto ponovno našao Marijan Buljat a u vršku napada od prve minute zaigrao je Brazilac Rafael Paraiba. Tako su se na klupi za pričuve našli Florin Cernat (koji je prema Zagrebu i Karlovcu doputovao automobilom a ne zrakoplovom zbog straha od letenja), te Ahmad Sharbini. Budući da je na putovanju bilo 19 nogometaša uvijek je zanimljivo vidjeti tko je bio taj prekobrojni. Ovaj put na tribine se morao popeti Krešo Ljubičić za kojega nije bilo mjesta u zapisniku. Karlovac – Hajduk 1:0 (0:0) KARLOVAC – Stadion pokraj Korane Branko Čavlović-Čavlek. Gledatelja oko 5000. Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb) – 6. Žuti kartoni: Lajtman (Karlovac), te I. Smoje, Andrić i An. Sharbini (Hajduk). Strijelci: 1:0 Redžepi (71). Najbolji igrač: Jurica Karabatić (Karlovac).
KARLOVAC: Sunara (7), Barić (6,5), B. Pilipović (6), Vukman (6) (od 36. Štefančić 6,5), Karabatić (7), Bunoza (6,5), Kovačević (6), Lajtman (6), Novinić (5) (od 63. Redžepi 7, od 80. Iftić -), Z. Pamić (6), Jerneić (6).
HAJDUK: Subašić (5,5), M. Buljat (5), Strinić (6), Skoko (5,5) (od 75. Ah. Sharbini -), I. Smoje (5,5), Pandža (5,5), Oremuš (5) (od 57. Vukušić 5), Andrić (5,5), Paraiba (5), Ibričić (5) (od 68. Cernat -), An. Sharbini (5). Ocjene igrača: Danijel Subašić 5,5 – Gdje je on bio kod pogotka, je li mogao bolje reagirati, zašto se dogodilo da jedan šut bude odmah i gol u Hajdukovoj mreži...
Marijan Buljat 5 – Od njega smo mnogo očekivali da na desnom beku pridonese finom vezu i nadigravanju, ali na kraju ga nismo ni vidjeli.
Ivan Strinić 6 – Nekako nam se čini najpoduzetniji od svih bijelih s mrvicu više učinka u prodorima po lijevoj strani premda je i to bilo nedovoljno.
Josip Skoko 5,5 – Nije u optimalnoj formi, on se trudio okretati strane, dati svoj obol nadigravanju, ali je to bilo slabo i nedovoljno u minskom polju karlovačke sredine terena.
Ivo Smoje 5,5 – Trudio se biti vrlo koncentriran da iskoristi ovu priliku, na kraju mu je splet okolnosti učinio da to bude zla karlovačka sreća.
Boris Pandža 5,5 – Ni njega nemamo što posebno kriviti osim što dijeli sudbinu poraza s kolegama.
Mirko Oremuš 5 – Ni blizu reprezentativne forme koja ga je krasila u neka doba ove jeseni, bez probojnosti i učinka. Od 57. Ante Vukušić 5 – Činilo s da bi on trebao donijeti špric i probojnost Hajdukovom napadu, ali u konačnici je njegov učinak ostao jednak ostalima.
Srđan Andrić 5,5 – Voljeli bi smo pregledati akciju u 16. minuti kad ga je Barić pogurnuo u kaznenom prostoru. Bila je to utakmica povratka nakon duge pauze, i njega je isto dočekala zla sreća u gradu na četiri rijeke.
Rafael Paraiba 5 – Malo smo vidjeli od njega, gotovo ništa.
Senijad Ibričić 5 – I on je ostao veliki dužnik s ove utakmice u kojoj se sve kao čekalo da će Hajduk konačno realizirati svoju golemu nadmoć a dočekalo se – ništa.
Anas Sharbini 5 – On je imao šansu utakmice, opet kao i protiv Šibenika, oči u oči sa Sunarom, i takve šanse se Hajduku ne događaju često, pa je onda još veći luksuz kad se promaše. Time postaje pravi tragičar.
Još su u igru ulazili Florin Cernat i Ahmad Sharbini, obojica bez ocjene, premda nimalo bolje od ostalih.
Tijek susreta:
3 - Jerneić je oštro startao na Oremušu, ali sudac Pristovnik nije odmah izvadio žuti karton iz svoga džepa nego je Karlovčaninu samo priprijetio.
13 – Prvo veće uzbuđenje, Hajduk je već ostvario inicijativu a ovo je bila prva prigoda. Lopta bje bila ispred Paraibe, ali je tu neočekivano osvanula Brazilca je iznenadila.
16 – Dugo je Hajduk pleo mrežu oko Sunarina šesnaesterca, pa se Andrić sjurio prema golu, zakoračio je u kazneni prostor u duelu s Barićem, izgubio korak i posrnuo, nije bilo prekršaja.
23 – Faul nad Oremušom, ali od slobodnjaka Ibričića ništa. Dapače, umjesto da centriraju bijeli su pokušali prizemnim dodavanjem povratne lopte pa se iz toga izrodila kontra Karlovčana, vrlo neugodna po natopljenom, klizavom i blatnjavom terenu...
26 – Velika šansa za Anasa Sharbinija nakon što su Paraiba i Ibričić u gustom prostoru izigrali protivnike. Lopta je servirana ulijevo za Anasa, ali je u sraza Hajdukova napadača golmana Karlovca Sunare pobjednik bio domaći čuvar mreže obranivši Anasov udarac iz bliza.
28 – Duga lopta Ibričića za Anasa Sharbinija primorala je Sunaru da istrči i ispuca loptu, a onda je Skoko s 30-ak metara pokušao iz prve potražiti praznu mrežu ali je slabo naciljao i lopta je otišla u daljinu, u mrak iza sjeverne tribine.
39 – Ibričić je izveo slobodni udarac s lijeve strane prema suprotnoj vratnici, a samo je Smoje pokušao pucati glavom, no Sunara je vrlo dobro ukrotio taj udarac.
40 – Evo prve ozbiljnije šanse za Karlovac, sve to vrijeme domaći su se držali ušančeno u svojoj polovici, a onda su se uspjeli domoći Hajdukova šesnaesterca. Na brzinu je udarac izveo Štefančić, zavrnuo je loptu efeom ali je ona fijuknula neprecizno preko Šubašićevih lijevih rašlji.
71 – Više od 20 minuta trajala je opsada gola Karlovca i Hajdukova jalova ofenziva u kojoj nismo imali što posebno zabilježiti. A onda se dogodio kontranapad Karlovca i odmah vodstvo domaćih?! Sve je započeo – Cernat, on se upustio u slalom, u prodor, kroz srce karlovačke obrane i kad je prevario jednoga dvojicu, trećega nije uspio. Domaći su oteli loptu i krenuli s njom naprijed, a Andrić je napravio faul koji je brzo izveden. Bunoza je krupnim koracima krenuo naprijed grabeći kroz razrijeđene redove Splićana i onda je dugom loptom na lijevo potrabio svoje napadače. Jerneić je bio u debelom ofsajdu ali nije posegnuo za tim dodavanjem, a iz dubine je utrčavao omaleni Redžepi. Bio je to trenutak zbunjenosti Splićana, nisu prepoznali što se događa, mislili su da je ofsajd Jerneića a zaboravili su na Redžepija koji je onda iskosa šutirao i pogodio suprotni lijevi kut Šubašića – 1:0!
75 – Hajdukovci su u šoku odmah pokušali reagirati i što prije poravnati, šutirao je Ahmad Sharbini, ali je Sunara obranio.
77 – Nova dobra prilika za Splićane, ubacio je Cernat iz dubine, ali se pred Sunarom dvojica-trojica bijelih naprosto nisu uspjeli dogovoriti tko će finalizirati akciju.
86 – Susret je poprimao sve veću nervozu, navijači Hajduka počeli su skandirati skinite dresove, skinite dresove, a navijači Karlovca već su bili spremni na veliko slavlje bodreni poklicima svoje publike.
89 – Šut Cernata kroz šumu nogu ukrotio je Sunara.
S. A. Reja: Moramo dignuti glave... Trener nogometaša Hajduka Edoardo Reja pokušao je oslikati što se to zbivalo na travnjaku u Karlovcu:
- Pokušavali smo igrati široko i po bokovima nastojeći imati loptu u svome posjedu i kontinuiranim napadom slomiti protivničku obranu. Međutim, to nam nije uspjelo, prije svega što smo slabo prodirali u šesnaesterac a tamo su dominirali njihova dva visoka stopera.
Imali smo veliku šansu, ono što smo stvorili opet smo promašili. Anas Sharbini bio je sam ispred vratara i nije prvi put da tako velike prigode u otvaranju utakmice propuštamo iskoristiti. Kasnije je na sceni trebala biti naša inteligencija i zrelost ali smo u nastavku posustali i izgubili koncentraciju.
- Presudila je jedna pogreška, nevjerojatno je kako kiksamo u pojedinim trenucima, a sad je nepotrebno govoriti da je teren bio težak i da je pogodovao ekipi koja se grčevito brani, a otežavao posao nama koji smo pokušavali nešto konstruirati. Stiže nam Dinamo u subotu i činjenica je da Hajduk nema problema samo sada u ove dvije utakmice, nego su problemi od samog početka sezone...
-Moramo dignuti glave, nastojati dati sve od sebe, a istina je da nemamo pravih rješenja u napadu za kojim god igračem posegnem to ostane siromašno i nedorečeno, bez pravog učinka..
S druge strane trener domaćih Igor Pamić priznaje da mu je ovo jedna od najdražih pobjeda u karijeri kojom se potvrđuje karlovačko nogometno čudo što traje već dvije-tri sezone.
- Odigrali smo šahovsku partiju i čekali pravu priliku kad ćemo zaskočiti jalove hajdukovce. Mi se ne libimo priznati da smo se držali obrane i da nam je primarno bilo onemogućiti Hajdukove igrače.
Po mom mišljenju Hajduk uopće nema slabije igrače od Dinama, to su odreda sve velika i prokušana imena od značaja za našu scenu. Mi smo morali osujetiti njihove napade, imali smo raspoložene stopere koji su sve raščistili u našem šesnaestercu, a onda smo ih uspjeli jednom zaskočiti u drugom poluvremenu. Za nas bi i remi bio uspjeh, ali kako ne iskoristiti ponuđenu šansu.
- Koliko god smo mi više vremena proveli u obrani, naši povremeni napadi bili su okomitiji i izravniji prema protivničkom golu, vrlo opasni.
Hajdukovci nisu baš bili nimalo raspoloženi za razgovor, brzo su se pokupili prema autobusu, a pozornost je privukao sitni Haris Redžepi. I on spada u red onih koji su potopili Hajduk a da prije baš nitko za njih ni čuo niti ih je vidio.
Redžepi je kazao kako je u Karlovac stigao iz redova sarajevskog Željezničara, a da je inače rodom iz Prištine odakle ga vihor rata bacio tamo gdje je rat već protutnjao, na sarajevsku Grbavicu, i onda se dokopao Karlovca da potopi Hajduk:
- Pratio sam akciju i dočekao tu loptu, nisam bio u ofsajdu. To se stvarno događa jednom u karijeri, tolika sreća...
Pravi istinski junak u redovima Karlovca bio je stoper iz Dalmacije Jurica Karabatić, iskusan prvoligaški igrač:
- Imali smo više strpljenja i sreće od Hajduka ali smo zaslužili tu pobjedu, jer smo irali srcem. Hajduk je imao premoć, to su odreda bolji igrači, od njih uvijek možete očekivati da stvore kakvu šansu, dupli pas, opasni su, ali smo ih osujetili. Trenutak je da se veselim s Karlovcem, ali mi je žao što je Hajduk pao tako nisko i što mu se događa da lako gubi utakmice i da se nalazi u donjem dijelu ljestvice. Problem nije samo večeras, problem je odavna – rekao je iskusni i visoki Karabatić.
Uz poraz i gubitak jo štri boda Hajduka je u Karlovcu zadesila dodatna nevolja. Po treći žuti karton zaradili su i Anas Sharbini i Ivo Smoje, tako da ih neće biti u sastavu u subotnjem derbiju protiv Dinama. I dok se na stoperskim pozicijama očekuje povratak Vejića, Maloče i Šerića, dotle je izostanak Anasa Sharbinija veliki hendikep za veliki derbi, bez obzira što je Anas svojom igrom zaronio u tešku depresiju i krizu.
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 25/10/2009 : 12:05:18
|
Ne znam, ove godine nesto debelo ne stima ni u svlacionici. Ostala je glavnina momcadi od prosle godine koja je glatimice tukla dinamo kad god je htjela (ukoliko sudci nisu dali 2 crvena za Hajduk), no ove godine i uz pojacanja momcad kao da je ukleta, ne mogu odigrati nista pametno. A i kad odigraju nelose, ne mogu zabiti da ga jebes... I to je nesto sto je jednostavno nevjerovatno.
Prvenstveni strijelci 2008./09.: Nikola Kalinić 15 zgoditaka Senijad Ibričić 12 zgoditaka Drago Gabrić 8 zgoditaka Srđan Andrić 6 zgoditaka Mirko Oremuš 3 zgoditka
Dado nije Hajduk ni prošle godine rastura protivnike, tu i tamo nekog bi razbili ali moglo se lako naslutit šta će bit kad se proda Kalinić koji je još i dosta asistira. Prodaja trećeg strijelca Gabrića je užasna katastrofalna odluka. Još su nas zaebale ozljede, uprava koja je zadržala Mišu na kraju sezone, investicija u Rodića i slične i tu si di si. The truth is out there.    |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 25/10/2009 : 13:00:57
|
quote: Originally posted by dnevni boravak
Ne znam, ove godine nesto debelo ne stima ni u svlacionici. Ostala je glavnina momcadi od prosle godine koja je glatimice tukla dinamo kad god je htjela (ukoliko sudci nisu dali 2 crvena za Hajduk), no ove godine i uz pojacanja momcad kao da je ukleta, ne mogu odigrati nista pametno. A i kad odigraju nelose, ne mogu zabiti da ga jebes... I to je nesto sto je jednostavno nevjerovatno.
Prvenstveni strijelci 2008./09.: Nikola Kalinić 15 zgoditaka Senijad Ibričić 12 zgoditaka Drago Gabrić 8 zgoditaka Srđan Andrić 6 zgoditaka Mirko Oremuš 3 zgoditka
Dado nije Hajduk ni prošle godine rastura protivnike, tu i tamo nekog bi razbili ali moglo se lako naslutit šta će bit kad se proda Kalinić koji je još i dosta asistira. Prodaja trećeg strijelca Gabrića je užasna katastrofalna odluka. Još su nas zaebale ozljede, uprava koja je zadržala Mišu na kraju sezone, investicija u Rodića i slične i tu si di si. The truth is out there.   
Nije razbijao ali su bili puno kompaktniji kao momcad, djelovali su sigurnije, mocnije, do pred kraj... Cinjenica je, ja sam to davno rekao, iako nam je Kalinic isao na zivce iz puno razloga, da je Hajduk dosta izgubio njegovim odlaskom. A vjerojatno i odlaskom Gabrica, no tesko je zadrzati bilo koga tko zeli ici po svaku cijenu. Mada sam ja uvjeren da bi i oni ostali da je zdravija klima, da se zna tko pije a tko placa. Jer sve dok klub ne bude imao samo jednog gazdu (ali ne onog koji ce glumiti gazdu na racun grada, vec pravog gazdu) nece biti srece. Gdje je god puno babica, kilavo je dite, ne kaze se to zalud. I to kod nas traje godinama.
Kod nas se ne zna ni tko ce sutra biti trener, predsjednik, uprava, hoce li biti novca, tko ce ga nabaviti, tko ce platiti, kako ce se zavrsiti privatizacija, tko ce biti prekobrojni igrac... i tako redom.
Reja je napravio nekoliko dobrih stvari, i tu se vidi strucnost, no medjutim zao mi je sto se Tomasova bacilo posve na stranu. Taj decko je odlican igrac, treba mu vjerovati, nije se snasao, OK, ali mlad je i treba mu dati povjerenje.
No kod nas je cesto sve naopako. Doevedemo igrace za fine novce i onda nam ne igraju, stavljamo ih u publiku, otpisemo ih... A je li ikad itko za to odgovarao? Nije niti ce sve dok klub ne bude imao gazdu. Koliko smo sansi uistinu dali Dariju Jertecu? Koliko je puta barem kompletno poluvrijeme odigrao? I tako redom. Nama Perisic nebi igrao, mozda nebi bio ni na klupi... |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 25/10/2009 : 14:59:31
|
splićani ‘svoju’ nogometnu zvijezdu mogu gledati samo na tv-u
Ivan Perišić - simbol svih Hajdukovih promašenih procjena Već godinama je Hajduk sinonim za loše procjene prilikom selekcioniranja igrača. Kriteriji za dovođenje kojekakvih poluigrača su upitni, dok se istovremeno u Poljudu lako odriču svojih mladih igrača koji često bježe u inozemstvo razočarani tretmanom u matičnome klubu. Najbolji primjer za to je slučaj Ivana Perišića.
U ljeto 2006. godine tadašnji trener Hajduka Zoran Vulić na pripreme u Sloveniji poveo je talentiranoga kadeta Perišića. Iako se na na mladog Omišanina najozbiljnije računalo, on na kraju nikad nije zaigrao službenu utakmicu za splitski klub.
Razlog? Vrlo jednostavan. Klupski čelnici Perišiću su ponudili stipendijski ugovor što je Perišić odbio inzistirajući na profesionalnom ugovoru. Nedugo nakon toga Perišić je otišao u Sochaux s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.
U Francusku je otišao na spektakularan način, francuski prvoligaš po “čudo iz Hrvatske” stigao je privatnim zrakoplovom. Tadašnji trener Sochauxa, Alain Perrin, o Perišiću je govorio biranim riječima.
- Perišić ima odlike Micouda i Zidanea. Nema mnogo takvih tipova igrača koji tako brzo vide i usmjeravaju igru - izjavio je prilikom realizacije transfera Perrin.
Ipak, Hajduk ga je nakon toga suspendirao te ovaj talentirani veznjak nije mogao igrati za svoj novi klub idućih šest mjeseci. Situacija se dodatno pogoršala za Perišića odlaskom francuskoga trenera Perrina s klupe Sochauxa u ljeto 2007. godine, kada je Ivan sasvim pao u drugi plan.
Novi trener, Frederic Hantz, nije se slagao s Perrinom pa je tako sve njegove pulene stavio u drugi plan, pogotovo Perišića, koji je s vremenom postao nezadovoljan svojim statusom i činjenicom da, unatoč velikome trudu, nikako ne može do prve momčadi.
Prošle sezone zadivio je belgijsku nogometnu javnost kada ja prakitčki sam svojim golovima osigurao ostanak Roeselareu gdje je otišao na posudbu.
Ovoga ljeta njegov ugovor otkupio je Club Brugge, a Hajduk je još jednom pogriješio. Imali su Splićani priliku ispraviti pogrešku i vratiti “biloga tića” u matično jato, ali su još jednom pali na ispitu.
Razlog? Hajduk je Perišiću nudio četverogodišnji ugovor, dok je igrač inzistirao na ugovoru od tri godine.
Mandžukić, Vukojević... Uz Perišića bilo je još puno takvih slučajeva. Mario Mandžukić nije zadovoljio na probi u Hajduku, nakon čega je iz Marsonije otišao u Zagreb. Ognjen Vukojević također je od “splitskih znalaca” proglašen netalentiranim, a Senijad Ibričić je također kao mlad i neafirmiran igrač došao na probu u Split. Ni on, kao i mnogi drugi, nije zadovoljio. Nakon toga je otišao u Zagreb odakle je prije dva ljeta došao u Hajduk za skoro dva milijuna eura. Poznato je da ni Luka Modrić nije bio potencijal za Hajduka.
Greške se događaju svima, no tragično je da se na Poljudu svakodnevno ponavljaju. A za njih nitko ne odgovara...
Morate se prijaviti da biste komentirali članak. Komentar od: galaxie @ 25. listopad 2009 14:45 ajme meni vise sta se boji napisat imena tih pijancina u hajduka ja cu ti ih imenovat ako ti nemas muda Bukle otisa u penziju J. Gluic - marketnng W. Djoni - skaut pretendira namjesto sp.direktora M. Kovacic - skaut do jucer glavni kordinator u om. skoli D. Muzinic - skaut Vukman - trener vratara i najnoviji primjer K.Mikulandra - sin Vjerocke :narkoman lopov koji je protjeran iz nizozemske radi krada a sad vedri i oblaci u klubu ako sam nekoga priskocija nadopunite niz
Komentar od: galaxie @ 25. listopad 2009 14:36 Torcida Lugano ja ne pogadam to sta je napisano to je sve istina i nisu izmisljene price jer poznajem te ljude i svakodnevno ih vidam i znam sta govore i sta rade a ako te jos sta ineresira pitaj mozda znam i odgovor na to pitanje pape i dida i sin i ja svi smo mi torcida Komentar od: boing777 @ 25. listopad 2009 14:32 ako oćevi i menađeri odlućuju tko će u hajduku igrati i koliko dugo ja se pitam što zaposleni u hajduku onda rade.ćim dijete dođe u hajduk treba se sa njegovim ocem potpisat ugovor i neka tata plaća punu cijenu za svog talenta a poslje ako hoće vani zna se cijena pa da vidimo.hajduk pod hitno sve svoje igraće mora imati u svojoj agenciji i time se riješiti svih samozvanih menađera. Komentar od: kula-xajduk-split @ 25. listopad 2009 14:30 idite se veselit sa ciganima i srbima iz temišvara...... to vam bolje ide nego HNL... likovali ste sa srbima protiv dinama i HRVATA, likujte sada, KARLOVAC 1: 0 HAJDUK,,,,,,šugetine venecijanske znao je PAVELIĆ da gamad izdajničku čitaj dalmatince... treba maknuti iz hrvatske bando mlečanska jalna narkomanska neradnička fuj gube,,, ima BOGA maminjo car nagovjestio krah za max dvije godine ali bili brod tone polako ali sigurno puno puno brže ajmoooooooooooooooooooooooo,,,,,, bbb svetinja Komentar od: ajme meni vise @ 25. listopad 2009 14:17 kad vidin PIJANCINE koje su u hajduka zaduzeni za skautiranje nije ni cudo sta rade ovakve procjene. bitno da su oni legende kluba... Komentar od: faganel @ 25. listopad 2009 14:16 I mene nisu pripoznali,upa Vladislavić prvi koji je prvi doša priko veze od onda je sve počelo naopako. Komentar od: autor @ 25. listopad 2009 14:12 treba samo pustiti Reju da radi posao na miru.Doći će rezultat Komentar od: torcida lugano @ 25. listopad 2009 14:06 a,sto se tice blanke,cuja sam,jer ne zivim u splitu,da nije izvadil štitnjaču,ako je to istina onda se ona dopingira,jer tko nma štitnjaču,mora uzimat ljiekove koji su inace zabranjeni Komentar od: torcida lugano @ 25. listopad 2009 14:03 galaxie,svaka cat za vlasica,sve si pogodija Komentar od: galaxie @ 25. listopad 2009 13:59 Slucaj Perisic zasto niko nenapise pravu istinu o ovom slucaju istina momak je pravi igrac ali i on taji neke istine u svezi s prvim ugovorom na kojeg je inzistirao njegov otac,a ne on a zasto njegov otac inzistira na ugovoru takvom i takvom jer se bavio proizvodnjom jaja i plasirao ih u lance ducana gospodina keruma koji mu nije placao robu a tata se zaduzivao kod splitskih kamatar i nije ni on vracao novac i kad je vrag odnija sali kad su kamtari ozbiljno zaprijetili on je poslije neuspjelog dogovora u Hajduku POBJEGAO u francusku tamo potpisao ugovor ,i nastavio karijeru dobro ste procitali POBJEGAO i zbog toga je bio suspendiran tako da ova prica smrdi sa dvi strane Komentar od: Tomo skalica @ 25. listopad 2009 13:53 Z.Boban i L.Modrić su najveći promašaji,pustiti jednog modrića može samo idiot... Komentar od: druid1301 @ 25. listopad 2009 13:51 svi vi koji želite rejin ostanak,
pogledajte
koji smo na tablici, koliko smo golova dali u prvenstvu, koliko je mladih igrača on afirmirao, kako divan napadački nogomet igramo, od kad je on stigao, kako smo hitri, borbeni, agresivni, kako nam je neprobojna obrana, kako nas se boje sljedeći protivnici,
kako... Komentar od: galaxie @ 25. listopad 2009 13:46 Zoranu Vulicu je zabranjen dolazak za sefa omladinske skole ovo lito iz jednostavnog razloga jer je izjavija da kad dode na to mijesto da ce urucit otkaz svima iz tog pogona ionda sastavit suradnike po svom izboru sto se nije svidilo celnicima kluba koji imaju svoje ljude na timpozicijama pa su se odlucili za Vucevica koji puno pizdi i govori da radi jedina promjena trenera je otkaz Vojkovicu koji nije bia po mom ukusu ali s godistem 98 osvojia je prvo misto u ligi i Susnjari za njegov rezultat neznam a instalirao je svoje ljude Piriju ,lalica i j vlasica s svojim sinom J.Vlasic to je jedan egoista kkoji je do prije par godina tvrdia da je nogomet kurac od sporta (necemo dirat Blanku jer ona je cudo)gurao je svog sina koji sad radi s njim u kosarku projekat se zvao bijeli Jordan i tvrdia je za sina da je to cudo od igraca,a gdje je sad,sad gura svog sina koji je radia godinama dopunski s Z.Vulicem pa je on preuzea brigu o njemu i sad ga gura u hajduka na turnir s godistem97 a mali nije taj kvalitet,goran Vucevic je prvog radnog dana doveo sina od svoje sestre prezime (Samac) i jos par druge dice od svojih prijatelja i srezaoselekcije na 20 setakdice i kaze da se ide na broj od 14 ,a koga su potjerali djecu koja nemaju nikog da ih brani i da se zauzima za njih medu djeom vladaju klanovi koje organiziraju roditelji koji su u sprezi s trenerima i ako nisi podoban mozes bit neznam kakav nema sanse za uspjeh ,s.bilic diktira vucevicu sta da radi koji igraci se favoriziraju a tu jos ima veliki utjecaj Ivan Gudelj kod kojeg se kupuje mjesto u nacionalnoj selekciji tako da jadni smo ti mi sta sve skupa moramo trpit a naj zadnja vijest koju imam kaze da se sapuna daska koja je vec dovoljno nasapunana teneru Reji (nije mi bas po gustu ali ne jebe menadere)od ljudi iz kluba koji imaju svoje igrace i da se trenerska klupa namista u skoroj buducnosti za gospodina Matkovica koji godinam nije viden na poljudu a sad ima oko misec dana se pojavljuje u b-lozi poljudskog stadiona , neznam sta da vam jos kazem smo molim boga da krene nabolje jer mislim da od ovog gore nemoze Hajduk zivi vjecno Komentar od: Gosparmlini @ 25. listopad 2009 13:45 Komentar od: prale72 @ 25. listopad 2009 13:29 Gosparu sve ovo stoji sta si nabroija,ali tko ce poplacat te sve raskide ugovora. ------------------------------------------------------------------------
Zar nam ovako ne cine vecu stetu? Od ovih nabrojanih lijencina svejedno nema NISTA. Novce smo ispusili svejedno.
Treba nabaviti pravog advokata i pokusati osporiti te ugovore radi NERADA!
Uvjeren sam da im ne moras platiti NISTA ako oni za taj novac nisu radili.....
HZV
Komentar od: kula-xajduk-split @ 25. listopad 2009 13:41 PROGLAS.!!! udruga navijača nogometnog kluba dinamo poziva navijače svetinje da bojkotiraju utakmicu ajduk-dinamo jer splitska spodoba nije nikakav protivnik da neko to naziva derbijem ,,,zabranjeno trošenje novaca na takvu utakmicu sve snage treba usmjerit na hrvatske poštene klubove cibalija,vinogradar,karlovac i sličnie ,,,,DINAMO SVETINJA..... UDRUGA DINAMO,,,DRAŠKOVIĆEVA 63 Komentar od: ((h))ajduk @ 25. listopad 2009 13:37 mi smo klub koji nezna prepoznat talent bilo u svojoj školi bilo u državi bilo u svijetu klub u koji dolaze talentirani klinci koje hajduk skroz uništi
Komentar od: Sve znam @ 25. listopad 2009 13:36 ---------vukusic--ahmad------ anas--ljubicic k.--strinic--oremus ????----maloca---panda--????? ----------subasic----------------- desno mozda ipak dati sansu tom brazilcu ili mozda rubilu ili eventualno nekog kupiti a sa druge strane vratiti jozinovica ili opet dati sansu sericu
Komentar od: Sve znam @ 25. listopad 2009 13:31 Komentar od: Gosparmlini @ 25. listopad 2009 13:27 1.skoko 2.buljat j. 3.buljat.m 4.rodic 5.rubil 6.seric 7.veic 8.jertec 9.paraiba 10. onaj brazilac desni bocni samo tko ce onda igrati Komentar od: prale72 @ 25. listopad 2009 13:29 Gosparu sve ovo stoji sta si nabroija,ali tko ce poplacat te sve raskide ugovora. Komentar od: Gosparmlini @ 25. listopad 2009 13:27 jotom14 @
Hajduk je po IMENIMA i po PLACAMA odmah uz bok dynama koji je sa utakmicom manje vec zabio 37 golova.
Hajduku u HNL nebi niti trebao trener jer bi cak i sa juniorima ili sa nasumce odabranim igracima svakoj ekipi u prelosoj HNL trebali dati barem 2 gola.
Uprava,Trener.........zasto uvijek oni?
TREBA TJERATI IGRACE,.....jedino se to jos nikada nije dogodilo. Proslotjedna kazna igracima je bila SUPER POTEZ, a sada treba poceti sa jos radikalnijim potezima!
Raskid ugovora uz NEISPLATU NOVCA zbog neispunjavanja osnovnog pravila svakog ugovora.....a to je NERAD,NEZALAGANJE,BEZVOLJNOST!!!!
Otjeras prvo dvojicu, trojicu, pa da vidis kako ce ostali trcati i boriti se......
Cernat,Skoko,Andric,Seric,Vejic.......VAN!!!MRSSSSSS!! Komentar od: robinho @ 25. listopad 2009 13:25 Šta sad znači ovi članak? Znamo svi koliko je igrača u Hajduku otpisano, a kasnije su negdi drugo napravili karijeru. Ovaj momak zna igrat i u to ne sumnjan, ali je ovi članak sad izaša jer je da dva gola partizanu. Samo da mi je znat kad će opet dat dva gola, moga bi se okladit da se to više neće dogodit (bar u europskin natjecanjima) iako bi volija. Potrefi se i ćoravoj kokoši da nađe koje zrno, a ovi novinari dok neko zabije negdi vanka gol cilu stranicu pišu o njemu ka da se nogomet ne igra radi golova. Komentar od: cro-pat @ 25. listopad 2009 13:19 A zambata? Komentar od: Sve znam @ 25. listopad 2009 13:19 Komentar od: Gosparmlini @ 25. listopad 2009 13:09 svaka cast treba dati sansu strinicu na zadnjem veznom,vratiti jozinovica iz zadra,staviti vukusica ili sacera u spicu sa npr.ahmadom(rodic,paraiba-tuzni igraci) ljubicicu dati sansu oremusa napokon staviti na prirodnu oziciju(u sustavu 4-4-2 u vezi skroz desno)prodati ili ibricica ili anasa obojica ljevaci slicni igraci stalno jedan mora igrati spicu sastaviti vezu:anas-ljubicic-strinic-oremus uz napad ahmad-vukusic pa sljedece sezone sa istim trenerom po naslov Komentar od: Tarzanarzanzan @ 25. listopad 2009 13:16 A Boban i Pršo ? Komentar od: jotom14 @ 25. listopad 2009 13:16 Gosparmlini Apsolutno si u pravu. Mislim da po imenima igrača njima i ne triba trener, naročito ne protiv Karlovca, Cibalije i ostalih(Šibenik je drugi jer su ostali katastrofa, a ne zato šta je Šibenik dobar). Pozdravljam tvojelaborat...s naglaskom na Rodića koji me svako malo probudi svojom dernjavom u 3 sata ujutro!!!!!??????On bi treba biti krupije u kazinu a ne sportaš pa nek' radi noću do jutra! Komentar od: samo_dinamo @ 25. listopad 2009 13:12 Komentar od: tales @ 25. listopad 2009 13:09 ----------------------------------------------------------
prika, kako god, bolje jebat vengo bit jeben. Komentar od: jotom14 @ 25. listopad 2009 13:11 Koliko će nas biti protiv Dinama, živo me zanima - oćemo li i tu kiksat s posjetom...ali situaciju u kompletnom splitskom sportu je katastrofalna. KK Split gubi od Zaboka (!!!!????), rukometaši zadnji, RNK Split gubi od Solina (sic!), vaterpolo je tuga, a 100 m od mora...mislim da struke i pedagoga nema za manje uzraste, svi oće novce priko noći, toliko to dugo traje da se tome ne vidi kraja... Komentar od: tales @ 25. listopad 2009 13:09 ličko, kula-xakduk-split..jebete dečki jebete, samo pazite da se, kako kažu slavonci, od silnog jebanja ne pretvorite u pičke. Komentar od: Gosparmlini @ 25. listopad 2009 13:09 Sada je vrijeme da se rijesimo NERADNIKA!
Po meni to ovaj put nisu trener,niti uprava.
Igraci su ISKLJUCIVI KRIVCI jer su svojim NERADOM srozali nas klub do te mjere da se svi sprdaju s nama.
Raskinuti ugovore pod HITNO sljedecim NERADNICIMA:
1.CERNAT (najveci krivac za ovo stanje,njegovim dovodjenjem unijela se zavist u svlacionici, a lik niti nakon 12 kola NIJE SPREMAN).Preskup
2.SKOKO-Skart, on ubija igru,ubija sve akcije.......preskup
3.Seric- Ne trudi se,nemotiviran,bezvoljan,ubija igru...preskup
4.Vejic- Alibi igrac koji je UVIJEK ozlijedjen.Spor....preskup
5.M. Buljat- Na zalost, totalno propao kao igrac....preskup
6.Andric- Iako je nekada bio borac, niti sjena od igraca koji je nekada bio.Totalno van forme.....preskup
7. Jertec,Smoje,Rodic,J.Buljat,Aracic..................Neke od njih smo cekali, ali nikada da ih se doceka.......VAN IZ HAJDUKA!
Ukor pred iskljucenje treba dati sljedecim igracima
1.Subasic.....njegovo izvodjenje gola auta je toliko sporo , da ga racunam kao dvanaestog igraca protivnika.Izbij tu Jebenu loptu BRZE...a ako ne....VAN IZ HAJDUKA
2.Pandza.......neinteligentan igrac......jos bi ga malo trpio,ali mora puno poraditi na sebi
3.Anas Sharbini.....gdje je nestao igrac koji je barem 5 puta srusio Hajduk u dresu Rijeke u stilu Maradone?Zar je zaboravio igrati nogomet?Price o prilagodbi su price za malu djecu...........kakva prilagodba kada igras protiv Sesveta ili Karlovca?.............ili pocni igrati,boriti se....ili VAN IZ HAJDUKA!!
Treba se rijesiti TRULIH JABUKA STO PRIJE .Tjerati igrace jednog po jednog u z raskid ugovora. To je jedino rjesenje za odstraniti tumor koji se uvukao u ekipu.
Mene nije briga tko je u upravi......zar je vazno?To su sve gluposti koje mene ne zanimaju.Mene zanima samo HAJDUK.
Igrac Hajduka dobiva placu i ima sve uvjete za rad, prema tome, .......igraj (radi) ili ajde ca (uz otkaz).....
HZV Komentar od: samo_dinamo @ 25. listopad 2009 13:09
Kerum bi triba poslati Nevenku u Hajduka da ona malo nadgleda posal Reje i Uprave.
Komentar od: jotom14 @ 25. listopad 2009 13:05 Zaboravilo se spomenuti Zvonu Bobana - on je ima tanke noge, pa nije bio perspektiva....a Mehmedalića i njima sličnih k'o u priči....a danas Šoše, Sinovčići i ostali ''intelekt - menađeri'' + tatini sinovi ''lovaši'' - nikad od Hajduka ništa...duuuuugooo , dugo - a sad nas još i žele, dakle niti nas ne zajebaju - ŽALE NAS!!!!!Mili Bože!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Komentar od: odnija me djava ka znan @ 25. listopad 2009 13:03 Kula@koliko je puta ta tvoja "svetinja" koju su osnovali "sveti" komunisti 45 god. pobijedila Hajduka prosle godine ako ne racunamo ono kad je bruno maric bio glavni igrac u kupu.? Komentar od: odnija me djava ka znan @ 25. listopad 2009 12:58 klicko@dinamo je prvi vec godinama ali unatoc tome nitko vas ne gleda nemozete sakupit na maksimiru 2000 tisuce ljudi.hajduk je los ali bez obzira na to vi ste uvik jalni na nas zasto je to tako.?ja mislim da je to zbog toga sta ste klub krivotvorina,nekakvi slijednici Haska ,Croatije,udruge Gradjana itd.kad ste osnovani to nemoze reci niti bog sa sigurnoscu.?razumin ja tebe moj bosanac doselio si iz bosne sad trazis novi indentitet pa si stalno na ovin stranicama slobodne.ponekad te nestane na par dana a to se obicno dogadja kad dinamo ispusi u europi pa te ubije realna slika tvog kluba krivotvorine. Komentar od: Lucijan99 @ 25. listopad 2009 12:55 Bravo kličkić tako se sluša,moraš biti pristojan znam da te roditelji nisu nešto odgojili ali evo,pomoći ću ti ja,bit će nešto od tebe. Komentar od: Bandira od svile @ 25. listopad 2009 12:49 jebeš dinamo jebeš dinamo jebeš dinamo srpsko ime to jebeš dinamo .....
sad vi... Komentar od: kula-xajduk-split @ 25. listopad 2009 12:44 PROGLAS.!!! udruga navijača nogometnog kluba dinamo poziva navijače svetinje da bojkotiraju utakmicu ajduk-dinamo jer splitska spodoba nije nikakav protivnik da neko to naziva derbijem ,,,zabranjeno trošenje novaca na takvu utakmicu sve snage treba usmjerit na hrvatske poštene klubove cibalija,vinogradar,karlovac i sličnie ,,,,DINAMO SVETINJA..... UDRUGA DINAMO,,,DRAŠKOVIĆEVA 63 Komentar od: Prle @ 25. listopad 2009 12:43 kako nitko ne odgovara, evo ćemo nagradit viljsona.... Komentar od: Bayern @ 25. listopad 2009 12:42 Mater vam zagrosku jebem pa vi pljujete po Hrvatima na Svetnji koju vam jebem 500 govana, a tu ste jer nas se i ovakvih bojite Komentar od: Lucijan99 @ 25. listopad 2009 12:42 Kličkić,došla je opasnost,ne laji znaš da sam ti to naredio.Moraš biti pristojan. Komentar od: Bandira od svile @ 25. listopad 2009 12:41 kula-xajduk-split
Suznih očiju, pognute glave, Poljud napuštaju košulje plave, sjedi purger i Bogu se moli da mu auto ne izgori, a na to Bog mu veli: e, moj purgeru i ja sam BIJELI!!!!!
u danima sretnim u danima tužnim ja ne mogu drugo nego da ga volim...........
Komentar od: cro-pat @ 25. listopad 2009 12:40 Komentar od: dinamomoskvahajduk5:2 @ 25. listopad 2009 12:20
Ko je to iz dinama u reprezentaciji da je purger,zagorac ,međimurec ili podravac?Ako nađeš jednog osim nike kranjčara koji je najveći izdajnik dinama dat ću ti šta oćeš. Komentar od: cro-pat @ 25. listopad 2009 12:38 Komentar od: kula-xajduk-split @ 25. listopad 2009 12:27 -------------------------------------------------------------------------- Istina zna je pavelić to sve ali ja predlažem da se dalmacija odvoji od ostatka hrvatske i postane autonomna tako da svi sportasi igraju za dalmaciju i primićemo i hercegovce koje purgeri tako mrze,pa onda neka oni pucaju od svog talenta nesto stvore Komentar od: čimavica-bezma @ 25. listopad 2009 12:35 kličko jezik za zube Komentar od: cro-pat @ 25. listopad 2009 12:30 Nažalost,članak potpuno istinit.Niko ne odgovara za te promašaje.Zaboravili su i zvonu bobana.Lakrdijaši.Kad vidimo da je štimcu,kad je hajduk zadnji put bija prvak, igra u napadu Vučković,koji je bija stoper i to jako loš,a protiv debrecena mirza mešić?koji ko zna da li uopće igra više,sve je jasno. Komentar od: kličko @ 25. listopad 2009 12:29 Hehehehehehehehe
Kako mi je drago kaj su bahati hajdukovci tihi kao bubice...
Kaj je bilo tovari, maca popapala jezik?
Još vas mi trebamo dobit iduće kolo na Poljudu i zabit vam posljedni čavao u lijes...
TVOJA KOŠULJA PLAVA Komentar od: kula-xajduk-split @ 25. listopad 2009 12:27 idite se veselit sa ciganima i srbima iz temišvara...... to vam bolje ide nego HNL... likovali ste sa srbima protiv dinama i HRVATA, likujte sada, KARLOVAC 1: 0 HAJDUK,,,,,,šugetine venecijanske znao je PAVELIĆ da gamad izdajničku čitaj dalmatince... treba maknuti iz hrvatske bando mlečanska jalna narkomanska neradnička fuj gube,,, ima BOGA maminjo car nagovjestio krah za max dvije godine ali bili brod tone polako ali sigurno puno puno brže ajmoooooooooooooooooooooooo,,,,,, bbb svetinja Komentar od: dinamomoskvahajduk5:2 @ 25. listopad 2009 12:20 Pitanje tovarima: Hoćete i dalje jebat mater izborniku Biliću jer ne zove igrače hajduka u reprezentaciju?
(kad bi okosnicu repke činili poluigrači hajduka, repka bi bila rangirana na fifinoj ljestvici ko San Marino ili Andora) Komentar od: vince @ 25. listopad 2009 12:16 .............. ALI ZATO SU PROCJENILI SPECIJALCA RODIĆA Komentar od: samo_dinamo @ 25. listopad 2009 12:11 adio hajduče ! Komentar od: malari trogir @ 25. listopad 2009 12:11 teško je u ovakvim sitvacijama išta napisat al jedno je sigurno hajduk nema ništa treba nam prava igra igrači su dobri nisu oni krivi triba im nametnit dobru igru pa če te vidit kako igraju ja uvik podržajen tezu NEMA LOŠIH VOJNIKA SAMO LOŠIH GENERALA...što dokazuje momčad karlovca...mi nemamo ritam nemamo ništa trebamo nabit ritam svih 90min i tako momčadi pucaju tako dinamo igra u hnl-u tribamo igrat agresivnu presing igru svih 90min a mi to ništa nemamo... ovu polu sezonu trebamo zaboravit i u drugoj polusezoni izet par dobrih igrača i probat nešto napravit=
SUBAŠIĆ GLIGOROV-VEJIĆ-MALOĆA-STRINIĆ ANDRIĆ ČURJURIĆ-CERNAT-ANAS IBRO-ZEC Komentar od: brundalo @ 25. listopad 2009 12:09 Komentar od: malari trogir @ 25. listopad 2009 12:01 """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" raspe sta nan je sa Trogirom??????? Komentar od: zadarsplit @ 25. listopad 2009 12:07 ruže i pištolji
Komentar od: malari trogir @ 25. listopad 2009 12:01 a bolje da ste napisali da je reja da ostavku Komentar od: brundalo @ 25. listopad 2009 12:00 PRVI |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 25/10/2009 : 15:00:21
|
Zdravko Reić: Kako skresati faraonske ugovore? Kad je splitski gradonačelnik Željko Kerum ponudio javnosti na znanje svoje privatne bračne i ljubavne probleme, potpuno je zasjenio, bacio u zaborav svoja razmišljanja o Hajduku. Naime, gradonačelnik, faktički kao većinski vlasnik splitskog kluba najavio je: - Dionice koje su u vlasništvu grada treba prodati...
Hoće li se to i dogoditi, to samo nebo zna, ali sigurno neće biti provedeno do skupštine dioničara, najavljene za 22. studenoga. Gazda Kerum je već odlučio tko ulazi u novi nadzorni odbor, prema tom sastavu u kojih i nema baš pravih poznavatelja baluna, pogotovo poslovanja jednog kompleksnog kluba kao što je Hajduk, značajnog za život Splita i Dalmacije. Joško Svaguša / Foto: CROPIX
Jako Andabak, aktualni dopredsjednik Nadzornog odbora, najavio je prije godinu dana da će se među nadzornicima poslovanja naći i jedan iz navijačke obitelji, od onih baš malih dioničara.
Iz Kluba navijača Torcide očekuju, dapače, inzistiraju na tome da se obećanje ispuni. Masa navijača-dioničara zaslužuje svojeg čovjeka među kontrolorima premda većinski vlasnik, a to je Grad u liku Keruma, kao i tzv. veliki mali dioničari možda i ne žele nekoga tko će im postavljati i neugodna pitanja.
Svojevremeno, kad je politika vodila glavnu riječ i kad je sklopljena uprava od pozicije i opozicije, od ljudi na vlasti u gradu i županiji, dakle po četiri člana upravnog odbora kao deveti je postavljen Davor Perković Bosna iz redova navijača.
Željko Kovačević, tadašnji predsjednik, inače jedan od najuzornijih lidera Hajduka otkako je Hrvatske, uvijek je tvrdio da nije bilo preglasavanja kad su se donosile odluke. To je činjenica, jer da je dolazilo do nekih neslaganja ili lomova, Perkovićev glas bi uvijek pretegao na stranu delegata HDZ-a.
Pitanje proračuna Oduvijek sam protivan onim pretenzijama navijača po kojima su oni najbitniji dio kluba, pogotovo to ne može biti eksluzivno Torcida, premda je bez sumnje najvjernija i najglasnija, pa i iznimno važna karika Hajduka.
Naime, u praksi Hajduka se pokazalo da su navijači pod krinkom istinskog zanimanja za dobro kluba, u stvari brinuli se o svojim privatnim interesima. Bukvalno rečeno, ti pojedinci su se brzo slizali s klupskim funkcionerima, premda su startali s pozicije „Hajduk iznad svega“...
Posljednja dramatična odluka o kažnjavanju kompletnog igračkog korpusa oduzimanjem jednomjesečne gaže vrlo je diskutabilna. Ona je na tragu, o čemu sam govorio za Novu TV, stajališta Željka Keruma: Hajduk ne može imati proračun od 60 ili 70 milijuna kuna i biti deveti ili deseti, u takvom slučaju budžer kluba može biti osam, devet milijuna kuna.
Takvo stajalište je opravdano, ali prije toga u Poljudu moraju skresati ugovore. A te ugovore, za neke zaista faraonske, dakle takve koji ne odgovaraju hrvatskim uvjetima, čak ni za reputaciju splitske momčadi, zaista treba drukčije skrojiti.
No, igračima, kao što su Marijan Buljat ili Dario Jertec, da druge ne spominjem, takve ugovore ponudili su ljudi iz Hajduka. U stvari, to je posao s rizikom, jednom dobiješ Ivana Strinića za šest tisuća eura godišnje, pa s bonusima može dosegnuti i 17.000 kuna mjesečno, koji se poslije gubljenja vremena u francuskom Le Mansu, pa i Hrvatskom dragovoljcu pokazuje kao veliki potencijal. A drugi put se razočaraš u Jertecu...
Bitno je u poslovanju da ti omjeri dobrih procjena u odnosu na loše budu šest, osam ili deset prema jedan. Veliko umijeće je brzo otkriti, spoznati, uvjeriti se tko je „bidone“ (kanta), što je u talijanskom nogometnom žargonu izraz za prijevaru, pa onda naći izlaz. Pitanje je li Jertec „bidone“, ali ako nema drugog izlaza treba ga se rješiti. Možda ga pod određenim financijskim uvjetima prepustiti drugome...
Ovako na primjer: Igor Štimac, sad trener Zagreba, treba pojačati igrački kadar (razgovarao je s predsjednikom Joškom Svagušom); Davor Vugrinec je dao ideju da se pokuša za drugi dio prvenstva dobiti Jerteca; Hajduk bi se mogao dogovoriti sa Zagrebom da im ustupi igrača i da oni preuzmu razumni dio plaćanja.
Što tko dobija? Jertec pravu priliku da dokaže kako nije kanta od igrača, Zagreb moguće pojačanje, svi zajedno šansu da se Jertec pokaže i da ga se proda u inozemstvo. A ovako Jertec čami bez mogućnosti da zaigra, Hajduka nema šanse da ga proda...I trakavica se nastavlja.
Klupska perjanica Osnovni problem Hajduka danas su prvokategornici po visini angažmana, koje klub (vjerojatno s izuzetkom Anasa Sharbinija) ne može prodati u inozemstvo, a ti najskuplji, ali i najiskusniji i po imenima najrenomiraniji (Srđan Andrić, Josip Skoko, Anthony Šerić, Florin Cernat, Hrvoje Vejić) ni iz bliza ne igraju tako da „bijelima“ osiguraju barem ravnopravnu trku s Dinamom.
I što sad? Jedini izlaz je prepustiti trenera Edoarda Reju da radi svoj posao za koji je i te kako kvalificiran. Mister (tako u Italiji tituliraju trenera) sa svoje strane mora ispuniti zadatak da pripremi, selekcionira i uigra momčad za sljedeću sezonu, ali uz imperativ da svi prvotimci napreduju, igraju bolje. Neki za 30 ili 40 posto, ali neki i za deset posto. To nije lako, ali sam uvjeren da Reja zna i može.
Hajduku je suđeno, kao i Dinamu, da bude hrvatska klupska perjanica, a to znači da treneri teže pravoj interpretaciji nogometa. I to napadačkog. Uspješnost tog dijela posla se ne prosuđuje samo na temelju rezultata, nego još više na osnovi napretka u igri.
Eto, Ante Miše je s Hajdukom imao fantastičan niz pobjeda, ali s druge strane nije došlo do progresa u igri.
Za trenera splitskog kluba nije toliko bitna defenzivna kompomenta, koja se može realizirati i na temeljima borbenosti, volje, angažmana, nego se prava kvaliteta rada procjenjuje na osnovi napada, to jest konstrukcije igre. Točnije, na odgovoru na terenu kako se suprotstaviti obrambenom bloku protivnika. Taj problem kod Hajduka izražen je kroz mizernu gol-razliku od 11:9 na jedanaest utakmica.
Jest, obrana se doima dosta tvrda, ali napad, a to znači konstrukcija igre je manjkava, slaba. I na tom planu trener Reja mora pokazati svoju sposobnost. Otegotna okolnost kod Hajduka je nedostatak stabilnosti kluba u kojem se nije mijenjao samo igrački kadar, već prečesto i treneri i uprava.
Valjda je doba čestih promjena prošlost, jer te turbulencije su zapravo najveća kočnica za Hajduka....
zdravko reić
Horor s ozljedama U ambijentu reprezentacije, u usporedbi s Hajdukom, ta je situacija dijametralno suprotna: potvrdom Bilića za izbornika, zatim standardizacijom sastava, uz ipak homogeno rukovodstvo. Ali i kod reprezentacije se postavlja pitanje kako igrati efikasnije...
U ovom ciklusu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, u prvom redu zbog nesretnih okolnosti s ozljedama, Bilić boysi nisu bili na očekivanoj razini. Može se s pravom tvrditi da se Slaven Bilić sa svojim suradnicima našao u gotovo bezizlaznoj situaciji, jer su mu u najvažnijim dvobojima nedostajali ključni igrači. To je bio takav horror kakav ne bi prebrodili ni izbornici reprezentacija s višestruko većim igračkim kadrom. Naime, Hrvatska ima mali broj klasnih igrača, u Bilićevom macu karata više je reprezentativaca koji mogu poslužiti od onih koji donose prevagu.
U reprezentaciji je teško izmisliti adekvatnog člana ansambla, dok je u klubovima u takvoj situaciji lakše, jer ako ništa drugo, a ono mogu barem kupiti igrača ili ga otkriti, pa onda kroz prvenstvo tesati i dograđivati. Lako je davati naputke, a u stvari brljati kako to radi Ivan Brleković, dopredsjednik HNS, kad kaže: - Dolaze mladi dečki i to je naš Božji dar. Tu su Jajalo, Lovren, Badelj, Delač u kojem imamo vratara za 15 godina. Ne znam što je s mladim Gabrićem, ali znam da je Anas Sharbini najtalentiraniji naš igrač nakon Nike Kranjčara, a njegov brat Ahmad napadač s najjačkim instinktom za gol nakon Davora Šukera.
Brleković se i do sada „isticao“ u istupima o čisto nogometnim pitanjima premda je on meritoran jedino na pravnim pitanjima. Lako je drobiti, pa i bogohulno uspoređivati Ahmada Sharbinija i Davora Šukera. Jest, Ahmad ima osjećaj za gol, ali ni iz bliza toliki da bi mogao igrati za hrvatsku reprezentaciju pored Eduarda Da Silve, Ivice Olića, Mladena Petrića, Ivana Klasnića, Marija Mandžukića, Igora Budana, pa i Boška Balabana ili Nikole Kalinića. Istina je da se javljaju dečkim koji obećavaju, iako to ne znači garanciju da će dosegnuti kvalitet za nacionalni tim.
No, ostavit ću za sada Brlekovića i njegove ispade, vratit ću se našoj reprezentaciji, koja je pretrpjela neuspjeh. Hrvatska je podbacila u dvobojima s izravnim rivalima (osvojena su dva od dvanaest mogućih bodova protiv Engleske i Ukrajine).
Na prigodnoj tablici izrađenoj po bilanci u kvalifikacijama za mundijal vidi se da naši nisu prošli zato, jer su primili najviše golova od onih reprezentacija koje su u svojim grupama zauzele dva vodeća mjesta. Inkasirali smo čak 13 golova. A po odnosu datih i primljenih golova naši su također podbacili. Svega plus šest golova (19:13).
Evidentno je, reprezentaciji osim stručnog rada neophodna je i doza sreće, a to znači daleko manje nepredviđenih događaja, konkretno ozljeda.
|
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 25/10/2009 : 15:00:54
|
hajdukov predsjednik nema milosti prema ‘protivnicima’
OFENZIVA Svaguša ratuje na svim frontama! Ni tri mjeseca nisu prošla s Joškom Svagušom na čelu Hajduka, a 'ratovi’ izbijaju na sve strane. Prvi čovjek splitskog prvoligaša postavio se čvrsto. Od početka.
A njegov način poslovanja, čini se, stalno otvara nove fronte sukoba na svim mogućim razinama.
Gotovo gdje god se Svaguša okrene ima nekog neprijatelja. Igračima se od prvih dana pokušava nametnuti kao autoritet. Spuštao se i u svlačionicu, a nakon njihovog kiksa protiv Šibenika na Poljudu “sjeo” im je na račun. A njima taj potez nije baš najbolje sjeo.
Ako je išta Svaguša tim potezom postigao, konačno je ujedniio svlačionicu. Ali protiv sebe. Ne, možda, osobno. No igrači su ostali zatečeni visinom kazne, željni razgovora, pregovora.
Koliko će predsjednička “šiba” biti motivirajuća, a koliko će stvoriti negativni naboj u doba recesije, pokazat će iduća prvenstvena kola.
Rat protiv bivše uprave, mahom protiv donedavnog predsjednika Mate Tomislava Peroša, bio je kratak i intenzivan. O Perošu je popularni “Svagi” rekao svašta, od toga da se čudi koliko malo zna o poslovanju, do toga da je Hajduka doveo pred rub bankrota.
Završilo se to prepirkom i novinskom prijepiskom, no gorak okus neprijateljstva i dalje ostaje.
S navijačima je posebna priča. Od početka Svaguša nije dobro prihvaćen. Bilo je to jasno kada su krafne s poljudskog sjevera zasule tartansku stazu.
Rat se produbio zabranom unošenja nekih transparenata na sjevernu tribinu, a Torcida je i javno priopćila kako je nezadovoljna prijedlogom sastava novog Nadzornog odbora. Taj dio ide više na dušu gradonačelnika Željka Keruma, ali su iz Torcide jasno poručili kako će biti i protiv Keruma i protiv njegovog “pijuna” Svaguše.
S novinarima predsjednik nije u pravome ratu, no odnosi su postali uglavnom diplomatski. Svaguša je procijenio da je bolje ne govoriti ništa. Prilično razočaran, kako kaže “slabom podrškom”, izjavio da više neće putem telefona davati nikakve izjave, već da se njegove riječi mogu zatražiti pisanim putem.
Nije baš raspoložen ni za silazak s drugog kata za par riječi o recentnim problemima u klubu. Nekoliko se puta “opekao”, posluživao i novinarima “jezikovu juhu”...
Niti u građenje odnosa s drugim hrvatskim klubovima nije predsjednik ušao baš raširenih ruku. Dugo se već provlači priča kako Hajduk više nema klubova prijatelja u Lijepoj našoj, a sadašnji “lider” ne čini previše kako bi se takva slika promijenila.
Za Marija Sačera Varteksu nije još platio odštetu, baš kao ni Šibeniku za Antu Rukavinu. Sve su to poslovi prošlih čelnika, no na njemu je da to okonča.
I u Šibeniku i u Varaždinu su ljuti.
Baš kao i u maloj Kutini. Iz Moslavine su imali ideju osminu finala Kupa Hrvatske odigrati u svome gradu, ugostiti Hajduk. No, nisu mogli niti doći do predsjednika Hajduka da mu to predlože.
Jako Andabak javnosti se prikazao kao čovjek spreman pomoći klubu, no u zadnje je vrijeme marginaliziran. I na ovoj fronti Svaguša je imao saveznika Keruma koji nije želio prihvatiti Andabakov prijedlog primanja u Nadzorni odbor predstavnika najmanjih dioničara.
Andabak se povukao, ali neće i otići iz kluba. Čeka rasplet.
Svaguša je brzo otkrio sve “čari” vođenja Hajduka. Pokazao je da je ratove spreman otvoriti, no o tome kako će ih završiti ovisi hoće li ga s Poljuda iznijeti sa štitom, ili na njemu!
|
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 25/10/2009 : 15:01:27
|
Torcida: Ne želimo upravljati Hajdukom, u klubu želimo stručnjake izabrane javnim natječajem Nakon što je Jako Andabak izjavio kako je svoje mjesto u NO Hajduka spreman prepustiti nekome od najmanjih dioničara, pri čemu se najčešće misli na nekoga iz Torcide, Klub navijača Torcida poslao je priopćenje u kojemu se ističe važnost i vrijednost njihova “Kodeksa upravljanja Hajdukom”.
O svojoj želji da upravljaju Hajdukom u priopćenju stoji: “Nijednim svojim stavom Torcida nije iskazala želju da ona upravlja Hajdukom, nego da Hajdukom, u skladu s kodeksom upravlja struka izabrana na javnome natječaju”.
|
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 25/10/2009 : 15:02:01
|
JEZIKOVA JUHA Reja u svlačionici urlao na igrače, Bijeli pokunjeni napustili Karlovac! Hvala treneru što me uveo u igru. Mislim da sam se odužio na najbolji način. Zabio sam pogodak u pravo vrijeme - rekao je strijelac pobijedonosnog pogotka Haris Redžepi U svlačionici Hajduka strašna buka i jezikova juha trenera, a svi igrači potištenih glava slušali su i nisu htjeli ni jednu izjavu. Na drugoj strani u svlačionici pobjednika veselje i zagrljeni igrači zajedno sa trenerima i vodstvom kluba. Strijelac jedinog pogotka Haris Redžepi: - Hvala treneru što me uveo u igru. Mislim da sam se odužio na najbolji način. Zabio sam pogodak u pravo vrijeme. Ušao sam s boka u kazneni prostor i lijevom nogom matirao vratara Hajduka.
Mario Barić: - Igrali smo tešku utakmicu. Jako sam umoran i jedva stojim na nogama. Našoj pobjedi nema ni trunka prigovora.
Zdravko Marčetić, predsjednik KŠZ: - U početku smo respektirali Splićane, međutim što se igra više odvijala mi smo bolje igrali i gospodarili terenom. Zasluženo smo osvojili tri boda.
Zvonko Pamić: - Bez podrške gledatelja teško bi došli do pobjede. Iako je vrijeme bilo loše, puno gledalište pomoglo je da zabilježimo jednu veliku pobjedu.
Neven Vukman: - Zbog ozljede morao sam napustiti pred kraj prvog poluvremena igru. Odmah sam prebačen u karlovačku bolnicu, snimljeno mi je stopalo, no hvala Bogu, ništa nije puklo ni napuklo, imam samo veliku oteklinu od snažnog udarca u duel igri.
|
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Member since 24/08/2006 |
|
Topic  |
|
|
|