Author |
Topic  |
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 24/01/2010 : 03:31:10
|
quote: Originally posted by King Warrior
a Sarajevo je bilo Zvjezdin teritorij,bez obzira na vjeru i naciju...prije rata. Bilo je i hajdukovaca, ne puno ali moglo se naci. Ovdje u Svici ima hajdukovaca bas dosta,izmedju ostalih nekoliko mojih dobrih prijatelja. Dinamo...ja jos nikada nisam upoznao niti jednog covjeka sto navija za Dinamo, tako da ponekad pomislim da je frka o tom klubu samo tv mit.
Iako ih je IUCN vec uvrstio na "redlist" rijetkih vrsta, ima ih ponegdje, prosle godine vidio sam dvojicu izvan Zagreba. Nije cesto ali tu i tamo sretnes nekoga. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 24/01/2010 : 12:43:42
|
quote: Originally posted by lwood
ma glavno da ti sve znaš ,čudi me da uopće ovde na forumu gubiš vrime ili burza ne radi priko wikenda?
Jel vidiš šta sam ti pričao. Došao Dado sveznalica i odmah cijela Hercegovina za Ajduka navija. Čak štoviše u Mostaru nije bilo navijača Dinama uopće . Joj joj zbilja ste smiješni u tim nastojanjima da prikažete Hajduk kao najhrvatski klub, a on ostade samo prvi u dalmaciji. |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Posted - 24/01/2010 : 17:05:07
|
Jel vidiš šta sam ti pričao. Došao Dado sveznalica i odmah cijela Hercegovina za Ajduka navija. Čak štoviše u Mostaru nije bilo navijača Dinama uopće . Joj joj zbilja ste smiješni u tim nastojanjima da prikažete Hajduk kao najhrvatski klub, a on ostade samo prvi u dalmaciji.
čovik je otamo pa valjda zna bolje od tog tvog rođaka. i boli me kita jel Hajduk najrvackiji klub . ti i tebi slični patite od tih fascio sranja.
[/quote] moj rođak je rođeni mostarac lipi pa ti vidi tko je otkuda interesanto je kako vidiš kada ja branim dinamo i nazivaš mene i vakve kao ja fašistima, a tvoji ajdukovci isto tako brane bilu boju i oni su ok. nekako mi to zvuči licemjerno. i ovdje nema veze koji je klub najrvackiji već se ovdje govori neistina da je hercegovina za ajduk. kao što rekoh ranije tješite se samo. to vam je jedino ostalo |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/01/2010 : 19:18:32
|
quote: Originally posted by Bardho
ma glavno da ti sve znaš ,čudi me da uopće ovde na forumu gubiš vrime ili burza ne radi priko wikenda?
Jel vidiš šta sam ti pričao. Došao Dado sveznalica i odmah cijela Hercegovina za Ajduka navija. Čak štoviše u Mostaru nije bilo navijača Dinama uopće . Joj joj zbilja ste smiješni u tim nastojanjima da prikažete Hajduk kao najhrvatski klub, a on ostade samo prvi u dalmaciji.
Ja nigdje nisam rekao da cijela Hercegovina navija za Hajduka, to vi tvrdite za dinamo. Ja samo kazem da Hajduk ima vise navijaca u Hercegovini nego dinamo, i jasno sam iznio cinjenice zasto je to tako. A nisi mi odgovorio na nekoliko pitanja. Gdje je ta silna vojska navijaca kad igra dinamo u Zadru, Sibeniku i Splitu? Ne znam sto bi se trebalo podrazumjevati pod pojmom "najhrvatskiji", mi nikad nismo patili od nacionalnih i vjerskih pridjeva. No mi smo bili i ostali najbolji klub u Hrvatskoj. Klub koji ima najbolje navijace na cijelom svijetu. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/01/2010 : 19:21:42
|
quote: Originally posted by Bardho moj rođak je rođeni mostarac lipi pa ti vidi tko je otkuda
I ja sam rodjeni Mostarac i sto sad? Ako tvoj rodjak kaze da je dinamo imao vise navijaca od Veleza u Mostaru, reci ti svom rodjaku da je on bio na nekom drugom stadionu a ne pod Bijelim Brijegom... I kao sto sam ti rekao, imas na netu snimaka utakmice Veleza i Dinama, pa probaj oslusnuti za koga navijaju navijaci. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/01/2010 : 19:26:00
|
Propaganda oko Hercegovine ne cudi kad dinamo to ionako radi na sve nacine gdje god moze... Pazi, oni se pripremaju na proslavu 100 godina kluba...   |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Posted - 24/01/2010 : 20:17:06
|
moj rođak je rođeni mostarac lipi pa ti vidi tko je otkuda interesanto je kako vidiš kada ja branim dinamo i nazivaš mene i vakve kao ja fašistima, a tvoji ajdukovci isto tako brane bilu boju i oni su ok. nekako mi to zvuči licemjerno. i ovdje nema veze koji je klub najrvackiji već se ovdje govori neistina da je hercegovina za ajduk. kao što rekoh ranije tješite se samo. to vam je jedino ostalo
1.i osin njega ne znaš ni jednog drugog jelda? izađi ,napravi terensko istraživanje ,pokaži rezultate pa onda prdekaj
2. svi šta imaju inteligenciju veću od 60 (valjda si i ti među takvima ili bar na granici) znaju šta je dinamo značija 90-tih u politici wrongmoutha koji je jednom i sam reka: "pamtiće mene i Franca (misli na Franciska;op. lwooda) kao spasitelja zapadne civilizacije" Pametnom dosta. i ne smatran uopče sve bbb fašistima,nego takvu politiku koju mislin da ni oni nisu tili večinom prihvatit.bar ne ovi iz zg.kojekakve ruralne sredine vjerovatno još drkaju na te pizdarije s najrvackijin i najkatoličkijin klubon.
3.ka šta ti je več objašnjeno u prve dvi točke. ja za Hajduka navijan odmalena i navijaču sve da bude i "najmarsovskiji" klub.
4.neman se ja čime tješit nego ti iznosin nešto šta je realnije od komentara nekog tvog rodijaka. uostalon imaš agencije za anketiranje ,plati in pa dođi s rezultatima pa ćemo vidit ko je bija u pravu [/quote]
1. niti ne moram nikog drugog znati. ako mi jedan rođeni mostarac koji navija za hajduk i još k tome moj rod kaže zašto mu ne bi vjerovao. šta on ima od toga da laže? da ne bih možda trebao vjerovati nekom čovjeku kojeg znam samo preko foruma? možda se upoznamo uživo nekada pa se i mišljenja promjene. 2. di si ti mene vidio da pišem o dinamu kao najrvackijem i najkatoličkijem klubu? i btw zašto moraš vrijeđati dok razgovaraš? smeta te istina ili? 3.pa dapače bilo bi jadno da ne navijaš za ajduka isto kao što ja nikada neću prestati navijati za dinamo ma šta neki trkeljali na ovom forumu 4. i usput ja nisam nikada bio bbb niti ne namjeravam to ikada biti u budućnosti 5. ako vam treba anketa samo udrite. |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Posted - 24/01/2010 : 20:22:14
|
quote: Originally posted by Dado
Ja nigdje nisam rekao da cijela Hercegovina navija za Hajduka, to vi tvrdite za dinamo. Ja samo kazem da Hajduk ima vise navijaca u Hercegovini nego dinamo, i jasno sam iznio cinjenice zasto je to tako. A nisi mi odgovorio na nekoliko pitanja. Gdje je ta silna vojska navijaca kad igra dinamo u Zadru, Sibeniku i Splitu? Ne znam sto bi se trebalo podrazumjevati pod pojmom "najhrvatskiji", mi nikad nismo patili od nacionalnih i vjerskih pridjeva. No mi smo bili i ostali najbolji klub u Hrvatskoj. Klub koji ima najbolje navijace na cijelom svijetu.
haha a koje si ti to činjenice iznio? Držiš svoju stranu isto ko i ja. Hajduk nije nikada bio najbolji klub u Hrvatskoj, a kako je krenulo još dugo to neće ni biti. Ne mogu ti odgovoriti na gostovanja navijača iz hercegovine kada ni ja ne idem na dinamova gostovanja. Što se tiče najboljih navijača na svijetu niste ni to. Dobri jeste ali najbolji niste. |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Posted - 24/01/2010 : 20:27:38
|
quote: Originally posted by Bardho moj rođak je rođeni mostarac lipi pa ti vidi tko je otkuda
I ja sam rodjeni Mostarac i sto sad? Ako tvoj rodjak kaze da je dinamo imao vise navijaca od Veleza u Mostaru, reci ti svom rodjaku da je on bio na nekom drugom stadionu a ne pod Bijelim Brijegom... I kao sto sam ti rekao, imas na netu snimaka utakmice Veleza i Dinama, pa probaj oslusnuti za koga navijaju navijaci.
Ajde daj link da osluhnem. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 24/01/2010 : 21:01:12
|
Mozes sam naci, nije to nista komplicirano...
I da ponovim, nemam ja nista protiv da svatko navija za koga hoce, no s obzirom da dobro znam kako navijac i disu u Hercegovini samo negiram lazi dinamove medijske masinerije kako je Hercegovina sva u plavom.
I kao sto rekoh probajmo vidjeti sto svi mi podrazumjevamo pod navijace, mozda uopce ne mislimo na iste.
Nego ides li na tekmu kupa s Hajdukom, u ZG, mogli bi skupa!?  |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 25/01/2010 : 00:23:00
|
Hajde nemoj me nasmijavati, ispast ce da si ti jos iz one generacije koja je dinama gledala na proljece u Europi... Nisi ti toliko stariji. A osim toga ti si iz Livna, nije to Hercegovina... I kakve veze ima sto si ti isao na utakmice nekoliko godina prije mene, ja idem na utakmice jos uvijek.
Nego dajte malo mi recite gdje su ti navijaci iz Hercegovine koji prate dinamo, zasto ih nema na uatkmicama? Jebote, pricam li ja tu o navijacima ili simpatizerima kluba?
Mogu ce je da ima baba i didova po Ercegovini koji bi rekli da navijaju za dinamo, jer su im Vrane, Zdravko, Vlatko i Milan rekli da je dinamo najrvackiji i najkatolickiji klub...
I hajed malo da vas cujemo sto su i tko su navijaci a tko su simpatizeri nekog kluba? U cemu je razlika? |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Posted - 25/01/2010 : 00:26:39
|
Mozes sam naci, nije to nista komplicirano...
I da ponovim, nemam ja nista protiv da svatko navija za koga hoce, no s obzirom da dobro znam kako navijac i disu u Hercegovini samo negiram lazi dinamove medijske masinerije kako je Hercegovina sva u plavom.
I kao sto rekoh probajmo vidjeti sto svi mi podrazumjevamo pod navijace, mozda uopce ne mislimo na iste.
Nego ides li na tekmu kupa s Hajdukom, u ZG, mogli bi skupa!? 
Ma našao sam samo finale kupa 86 na youtubu al je snimka loša. Daleko sam ti ja od Dinamove propagandne mašinerije. Ja sam ti samo jedan obični velikogoričanin koji je porijeklom hercegovac . I ponosni Dinamov navijač.
Može idemo na tekmu. Istok ili zapad? |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7537 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 25/01/2010 : 10:03:53
|
Vidim da je bilo vrlo živo na ovom topicu za vikend. Smiješno mi je kad pročitam da se barata sa podacima o zastupljenošću navijača u Hercegovini preko nekog rođaka iz Mostara ili čak iz Livna. Možda tamo i u srednjoj Bosni i ima nešto navijača Dinama, ali ipak bi trebali čuti glas iz srca Hercegovine.
A to je da se Dinamovi navijači ne mogu po brojnošću ni priližiti Hajdukovim u bar 5 gradova. Konkretno za moj Ljubuški, bar 2/3 diše uz bile, a tako je približno i u Posušju, Čitluku, Mostaru, Čapljini... |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 25/01/2010 : 13:29:48
|
quote: Originally posted by Bardho Može idemo na tekmu. Istok ili zapad?
Meni pase bilo gdje. Jos samo da nagovorim Doka Lestera i Globinja da idu, uz mozda jos nekog forumasa. Bilo bi to odlicno okupljanje. |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Posted - 25/01/2010 : 15:27:36
|
Meni pase bilo gdje. Jos samo da nagovorim Doka Lestera i Globinja da idu, uz mozda jos nekog forumasa. Bilo bi to odlicno okupljanje.
I onda "malo" zalijemo to druženje. Bit ćemo ko naši i vaši . |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/01/2010 : 01:35:19
|
Meni pase bilo gdje. Jos samo da nagovorim Doka Lestera i Globinja da idu, uz mozda jos nekog forumasa. Bilo bi to odlicno okupljanje.
I onda "malo" zalijemo to druženje. Bit ćemo ko naši i vaši .
Moze... kad je ono datum tocno...? |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Posted - 26/01/2010 : 10:11:42
|
I onda "malo" zalijemo to druženje. Bit ćemo ko naši i vaši .
Moze... kad je ono datum tocno...?
27.03 ako se ne varam |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 02/02/2010 : 02:15:38
|
SUSRET KOLEKCIONARA HAJDUKOVE MEMORABILIE(ZASTAVA,KARATA,KNJIGA,ZNAČAKA,PLAKETA, PLAKATA,NALJEPNICA)KLUB KAVANA DOMAĆIN,TRG RADOSTI-RUĐERA BOŠKOVIĆA 30-NASUPROT ZALOGAJNICE CALYPSO,PETAK 5.2 U 18.00,SVI STE POZVANI! |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Posted - 02/02/2010 : 10:02:55
|
quote: Originally posted by jaki
SUSRET KOLEKCIONARA HAJDUKOVE MEMORABILIE(ZASTAVA,KARATA,KNJIGA,ZNAČAKA,PLAKETA, PLAKATA,NALJEPNICA)KLUB KAVANA DOMAĆIN,TRG RADOSTI-RUĐERA BOŠKOVIĆA 30-NASUPROT ZALOGAJNICE CALYPSO,PETAK 5.2 U 18.00,SVI STE POZVANI!
hah to mi je doslovno ispred kuće, a taj dan sam u Splitu. jaki dolaziš li?? |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 06/02/2010 : 18:47:54
|
Za 99 rođendan dolazi......
ŽELJO!
"Sarajevski Željezničar bit će protivnik Hajduka na proslavi 99. rođendana “bijelih” 13. veljače. U subotu će veliki rival iz bivše jugoslavenske lige, točno deset godina mlađi sportski prijatelji iz susjedne države, uveličat će na Poljudu rođendansko slavlje hajdukovaca. ... S momčadi iz Sarajeva očekuje se kako će na Poljud stići i njihovi navijači Manijaci (“The Maniacs”)."
 |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7537 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 09/02/2010 : 13:01:54
|
SN: " Reja tijekom dana potpisuje ugovor s Lazijom, u srijedu vodi prvi trening."
Toliko o vrijednom i moralnom Talijanu koji želi ostaviti trag u Hajduku svojim radom. Novac čuda čini!
Koji li će sad bivši igrač na klupu, baš me zanima? |
 |
|
dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 09/02/2010 : 17:44:12
|
Kad ovo dogodi jedino se mogu nadat da će Hajduk izvuć maksimalnu odštetu.  |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 09/02/2010 : 18:56:45
|
Corriere dello Sport: Reja putuje u Rim!
Eddy Reja: Nisam još odlučio, zaplakao sam s predsjednikom! Zadnje vijesti iz Postira
Po povratku sa sastanka u Supetru sa Svagušom i Rejom Šurjak je priznao novinarima:
- Situacija je ozbiljna...
Dotle je Reja pokušao umiriti duhove pa je rekao:
- Što vam je, išli smo samo provjeriti kakve je kvalitete maslinovo ulje.. Kasnije će nam Šurjak potvrditi da je Reja na sastanku u šest očiju kazao kako ga srce ostavlja u Hajduka, a kako mu razum govori da je na stolu veliki novac...
Kasnije su bijeli izašli na trening kojeg je popratila i bračka Torcida. Došli su navijači i na stranu što je i Brazilac Anderson zabio gol, zapjevali su treneru:
Nije u šoldima sve...
A dok se Reja konačno ne izjasni, do posljednjeg time-outa, hoćeš-nećeš počinju špekulacije tko bi mu mogao biti nasljednik.
Po svemu, Hajduk bi posegnuo za nekim domaćim rješenjem, “tegljačem” koji bi na dosadašnji rad u pripremama trebao nadodati nešto svoga i onda iznijeti proljeće ka proklamiranim ciljevima, pokušaju da se osvoji Kup i drugo mjesto na ljestvici. Tko bi to mogao biti? Nije momenat kao prošlog ljeta kad je Hajduk pod svaku cijenu tražio stranca pa tako i došao do Edoarda Reje.
Sad bi posao trebalo dati u ruke domaćem stručnjaku, po mogućnosti iskusnom. I tu se onda priča vrti oko već prokušanih imena kao što su Stanko Poklepović, Ivan Katalinić, Zoran Vulić... Možda bi se posegnulo i za mladim Goranom Vučevićem, za njegovu drugu priliku na Hajdukovoj klupi, ali je on zauzet programom šefa omladinske škole bijelih...
S njima sigurno lista kandidata nije iscrpljena, ali sve su to još uvijek proizvoljne špekulacije u ovom času...
Zamislite kad vam šef struke Šurjak jučer oko 16 sati kaže:
- Zašto ne bi ostao Reja? Gdje bi mu bilo ljepše? Posložio je momčad na pripremama, umnogome je sredio situaciju, ekipa se doima spremna, a u Laziju je nered, tko zna kakvi ga sve problemi čekaju...
Ako Reja ipak ode Hajduk će sigurno potražiti nekog iskusnog “tegljača” i neće momčad povjeriti dosadašnjim mu pomoćnicima. I dok javljamo ove rečenice za prva novinska izdanja, s malih tribina postirskih Podježica odjekuje pjesme torcidaša:
- Nije u šoldima sve...
Nakon što su mu otpjevali “Nije u šoldima sve” i uz podršku s transparentom “Ostani s nama”, Reja je prišao novinarima i kazao dvije-tri rečenice:
- Nisam još donio odluku, odgađam. Istina je, srce mi kaže da ostanem, a razum mi govori da se toliko novca i takva šansa kakvu otvara Lazio ne događa često u životu, meni eto po prvi put pri kraju trenerske karijere. Pa ipak, još nisam odlučio, doista nisam...
Priznao nam je:
- Nije mi bilo lako ni na sastanku s predsjednikom Svagušom tu u blizini, u Supetru. Napunile su mi se oči suzama, gotovo da smo zajedno zaplakali.
Rekli smo mu da je predsjednik Svaguša došao da ga pokuša uvjeriti da ga ostane, da je došao u Supetar po konačnu odluku, a da se trener još uvijek snebiva, nećka:
- Ma da, već sam promijenio odluku nekoliko puta, to je istina. Ostao bih najradije ovdje, a opet kako odbaciti to što zove Lazio... Ostaje mi uvjerenje da smo uradili dobar posao, ako bih otišao nasljednik ne bi morao mnogo toga uraditi, momčad je dobro posložena, upamćene su linije kretanja, pozicije duplirane, za svako mjesto po dva igrača.
- Toliko toga obavljeno da je sad samo trebalo brati dobre plodove i to me sve skupa ostavlja da ne idem. Pa opet ne znam što da vam kažem...
A navijači?
- Da, dirnuli su me. Nije mi to nimalo jednostavno – poklonio je Reja nekoliko trenutaka novinarima i zakazao valjda još jedan sastanak u Poljudu kad bismo trebali doznati konačnu odluku da ide u Lazio.
Ili se ipak varamo?
s. alfirević
Događaji kroz jutro
Pat-pozicija glede odlaska ili ostanka trenera nogometaša Hajduka Edoarda Reje predugo je potrajala i bez obzira na raznorazne glasine, i naplavine, i špekulacije po medijskom prostoru svake vrste, od dalekovidnice do portala, kako u Hrvatskoj, tako i preko Jadrana u Italiji, samo je jedna stvar točna: Reja je vodio trening bijelih u Postirama u utorak izjutra u 10 sati, a onda i popodne od 14.30 sati.
Kao da se baš ništa iza kulisa ne događa!?
A događa se i te kako, talijanski mediji Reju su već stavili kao novog trenera Lazija, dok su se u Hajduku odlučili komunicirati tek izjavom šefa struke Ivice Šurjaka koji je kazao oko 14 sati:
Situacija je neizvjesna i znat ćemo nešto više tek navečer...
Španjić i Reja na Braču
Da li uzeti zdravo za gotovo da Reja odlazi i da je prihvatio ponudu Lazija za ugovor težak milijun i pol eura koji bi potrajao 17 mjeseci, do lipnja 2011. godine? Ako je tome tako, zašto Reja nije već otišao, nego je treninge bijelih uredno vodio izjutra i popodne?
Doduše, mobitel mu nije dao mira ni tijekom treninga i to bi neupućenom namjerniku sa strane moglo dati do znanja kako je situacija neobična. U drukčijim okolnostima npr. tijekom dvotjednih priprema u Španjolskoj to se ni slučajno nije moglo dogoditi.
No, Hajduk je pod uzbunom, a i trener Reja je izgubio svoj mir tijekom ova dva dana jer ga Lazio sa svih strana napada i gotovo prisiljava da dođe i preuzme njihovu potonulu momčad.
Nakon što predsjednik Claudio Lotito po svemu nije bio dovoljno uvjerljiv, posegnuo je za jačim, političkim adutima, pa su se Reji na telefon javili predsjednik talijanskog Parlamenta Gianfranco Fini, te rimski gradonačelnik Gianni Alemanno nagovarajući ga da prihvati rimske “orlove” i s njima uzleti s ponižavajućeg dna ljestvice.
Pritisak je golem – jedino je što je Reja u prolazu dobacio, izbjegavajući konkretniji razgovor.
U trenutku tih razgovora, ne prihvaćajući Lazio odmah i olako, prepustio je da se o svemu dogovore njegov menadžer Marko Naletilić te predsjednik Hajduka Joško Svaguša.
U toj neizvjesnosti je prošla noć s ponedjeljka na utorak, kada je i šef struke bijelih Ivica Šurjak zadnjim trajektom u ponoć doputovao iz Splita u Supetar, i onda u Postirama razgovarao s Rejom do kasno u noć na postirskoj rivi na adresi Porat bb. u hotelu Lipa.
Jutro utorka nije bilo pametnije od noći ponedjeljka. Ako je novac na stolu, ako zovu Lotito, Fini i Alemanno (te sportski direktor Lazija, Albanac Igli Tare) što se događa? Talijanski mediji su požurili s objavom kako je Reja već trener Lazija, čak ga je i “Wikipedia” stavila kao friškog kormilara rimskih “orlova” na svoje internetske stranice...
Sedma sila je pohitala iz Splita u Postira da prati izbliza sve dvojbe bijelih na otoku Braču. Kad je završila jutarnja seansa na kojoj se više nitko nije obazirao je li Brazilac Anderson moćan ili debeo, upotrebljiv ili beznadežan slučaj, pomislili smo da ćemo dobiti poneku izjavu Reje i Šurjaka da raspletu čvor.
Dobili smo samo upitnike iznad glava te dočekali trenutak kad su se Šurjak i Reja u klupskom automobilu iz Postira zaputili u – Supetar. Tamo ih je, po svemu sudeći, jer dobro se skrio i, ruku na srce, nismo ga vidjeli, dočekao predsjednik Joško Svaguša koji u Supetar nije doputovao trajektom, nego gliserom. Na povratku u Postira opet smo otvorili notes pred Rejom koji nam je kazao:
Nemam vam što reći, trening je popodne, a sutra igramo utakmicu u Sinju.
Znači, mister, da smo zajedno i sutra, možda i prekosutra? To pitanje, istini za volju, ostalo je bez odgovora.
Potom je Ivica Šurjak kazao službeno:
Večeras ćemo znati nešto više...
Reja i Šurjak u "šetnji"
Odnosno – sve, jer i Šurjak zna da ovakva nedoumica ruši atmosferu u momčadi i da je ovakvo stanje zapravo neodrživo. Potencira ga i sam Reja svojom neodlučnošću.
Briga mu je da ne ostavi ružan dojam, boli ga da iza njega ostane “brutta figura”, premda nije lako ostaviti na stolu milijun i pol eura i odbaciti olako sa svojih leđa pritisak političkih moćnika kakvi su Fini i Alemanno. Budimo iskreni, cijeli svijet je ista paštašuta i posvuda su vrlo slični odnosi, a balun je mnogo više od igre, s primjesama politike.
Dok je trajao popodnevni trening na kojemu se opet nismo baš obazirali na Andersona, nego smo gledali možemo li iz mimike Reje i njegovog pomoćnika Febbrarija zaključiliti je li to zbilja njihov posljednji trening, ostali smo i nadalje u pat-poziciji.
Tko će presjeći Gordijev, odnosno Lazijev čvor? Menadžer Marko Naletilić koji je posredovao Rejinu dolasku u Hajduk možda bi trebao doći u Split da taj ugovor razvrgne, a u utorak se javljao iz Milana gdje je povezivao u trokut razgovore između Rima i Splita (odnosno otoka Brača).
No, uvjeti razlaza ne bi trebali biti problem, jer su se Reja i Hajduk gentlemanski dogovorili da u slučaju razlaza jedan drugome isplate po četiri mjesečne plaće, ovisno tko kome daje “košaricu”.
Dok su talijanski mediji udarali u talambase kako je Reja novi spasitelj Lazija, nama je ostao subjektivan dojam da se Reji iz Hajduka zapravo – ne ide. Jer, nije lako objasniti zbog čega je cijelu priču produžio kroz ponedjeljak i utorak. Ionako bi Lotito poslao po njega privatni avion, uzme golemi novac i ode. Na kraju balade tako će vjerojatno i biti, jer je novac golem, a i pritisak.
Ali, istini za volju, bilo što unaprijed tvrditi ishitreno je. Istina je tek da se arija rastanka ćutila cijelo vrijeme, jer ni Reja nije bio rezolutan da kaže: Ja ostajem! Ima i onih koji misle da je već 48 sati razmišljanja o tuđoj ponudi dovoljno da mu se skinu epolete s pozicije trenera Hajduka.
No, Reja je valjda nakon Tomislava Ivića prvi trener Hajduka kojega traži netko bolji od bijelih, prvi na kojemu bi Hajduk možda mogao i zaraditi ako bi dobio tu odšteticu od Lazija. Po svemu, odluka nije laka pa se ne događa naprasno. Nama je neobično vidjeti da je trener Lazija trenirao nogometaše Hajduka ovog utorka ujutro i popodne. Ili će on ostati trener Hajduka?
Strpljen - spašen.
U toj situaciji bilo je krajnje deplasirano pitati Šurjaka o novom treneru bijelih. O tome još uvijek ni govora sve dok Rejina igra s laticama voli-ne voli, hoću-neću nije došla do samoga kraja. Hajduk će se u utorak vratiti s Brača još žešće opterećen dvojbama nego kad je na Brač i došao. Ali s uvjerenjem da će se dvojba prelomiti.
slaven alfirević foto: paun paunović/cropix
Corriere dello Sport: Reja putuje u Rim! Trener Hajdukovih nogometaša Edoardo Reja doputovat će tijekom dana u Rim na finalizaciju pregovora s Lazijem, piše talijanski dnevnik Corrire dello Sport, a prenosi Jutarnji.
Iako, prema službenoj verziji, Talijan u ponedjeljak navečer nije bio siguran što nosi neposredna budućnost, rimski dnevnik tvrdi da je kasnije tijekom večeri s vodstvom splitskog kluba dogovorio sporazumni raskid ugovora.
Još bi danas (utorak) trebao sjesti za stol s predsjednikom Lazija Claudijem Lotitom i potpisati ugovor na 18 mjeseci. Primarni će mu cilj biti opstanak momčadi u Seriji A. Odšteta Hajduku bi znosila 142 tisuće eura.
Dogovori li se dosadašnji trener Hajduka s Lazijevim predsjednikom tijekom dana, u srijedu će već, pišu Talijani, voditi trening rimske momčadi, dok će na klupi debitirati iduće nedjelje u dvoboju 24. kola prvenstva kod Parme.
Nakon 23 odigrane utakmica Lazio drži 18. mjesto ljestvice s 22 boda.
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 09/02/2010 : 18:57:58
|
Navijači Lazija blokirali trening kamp Više od tisuću navijača sakupilo se oko trening-kampa Lazijevih nogometaša u Formellu, a podgrijana atmosfera uskoro je prerasla u sukob s policijom.
Nogometaši rimskoga Lazija nizom su loših rezultata pali u zonu ispadanja iz talijanske Serije A što je nagnalo najvjernije pratitelje da se okupe i uzvicima izraze protest spram aktualne situacije u klubu za čije mjesto trenera (uz ostavku Davidea Ballardinija) konkurira strateg splitskog Hajduka Edoardo Reja.
Navijači su u međuvremenu nekolicini nogometaša blokirali pristup trening-kampu, no ubrzo im i dozvolili prolaz uz salve uvreda. Poslije su igrači satima sjedili zaključani u svlačionici.
Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja, a prosvjednici uzvike zamijenili eksplozivima iz kućne radinosti i bakljama koje su bacali na snage javnog reda i mira. Policija je odgovorila suzavcima.
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
Topic  |
|
|
|