Author |
Topic  |
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 17/02/2013 : 15:47:55
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Suđenje jučer sramotno.
Sudenje je jucer bilo generalno lose iako je najvise ostecen Hajduk..sta ce to tek biti za derbi..kad krenu ona dva Daltona kenjat..  |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 17/02/2013 15:48:13 |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 17/02/2013 : 22:39:54
|
quote: Originally posted by brni
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Suđenje jučer sramotno.
Sudenje je jucer bilo generalno lose iako je najvise ostecen Hajduk..sta ce to tek biti za derbi..kad krenu ona dva Daltona kenjat.. 
To je već po običaju nažalost Bude li lipo vrime bit će krcat Poljud, Torcida je zaslužila jedan dobar derbi gdje Hajduk realno može mnogo očekivati. |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2985 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 17/02/2013 : 23:19:31
|
quote: Originally posted by Caleb
quote: Originally posted by brni
Caleb je stari hajdukovac..
Nisam stari, ali volim Hajduk A Bora Djordjevic je iz mog grada dosao u 'ajduk 
Ako se dobro sjecam, iz Bora. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16589 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 21/02/2013 : 16:06:51
|
Šta je s onim Afrikancem Kuasom ili kako li se zove. Cijelo vrijeme ga hvale, a onda ne dobije ni minute. oće igrat protiv dinama? |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 23/02/2013 : 15:58:16
|
Legendarni trener Ivančić ljubi dres Bijelih: 'Mamić me hrani, ali ne mogu protiv Hajduka!'

Nije mi bilo teško putovati dan i noć, pješačiti i snalaziti se na razne načine. Eh, da mi je onda bilo imati nešto od Hajduka, volio bih to više od New Yorka! - priča bivši Sandrin trener
Hajduk je posjetio pomalo neuobičajen gost, legendarni bacač kugle i atletski trener Ivan Ivančić. Bivši trener zlatne olimpijke Sandre Perković je u Split došao povodom današnjeg Zimskog bacačkog kupa koji se održava u Parku mladeži, a slobodno vrijeme iskoristio je za posjet Poljudu.
Ne bez razloga, Hajduk je klub za kojeg navija od ranog djetinjstva, starije generacije sjećaju se da je nastupajući u dresu beogradske Crvene zvezde redovito nosio kapu s grbom Hajduka.
Zbog Hajduka je kao dječak i mladić često dolazio u Split iz sela Grabovice pored Tomislavgrada.
- Nije mi bilo teško putovati dan i noć, pješačiti i snalaziti se na razne načine. Eh, da mi je onda bilo imati nešto od Hajduka, volio bih to više od New Yorka! U Grabovici nitko nije smio navijati za drugi klub osim za Hajduk, ako bi netko na to i pomislio, izbacili bismo mu tu pomisao iz glave - pričao je Ivančić s osmijehom.
Dugi niz godina je živio u Beogradu i tamo često pratio utakmice Hajduka. Poznavao je legendarnog trenera Tomislava Ivića, za kojeg kaže da je bio najbolji student u trenerskoj školi.
- Znate li da je Hajduk jedini klub koji ima pozitivan skor s Crvenom zvezdom? Hajduk ima 56 pobjeda, a Zvezda 53, niti jedan drugi klub s ovih prostora nema takav skor s Beograđanima. Rekao sam više puta, ako Hajduk ima pozitivan skor s najboljim klubom, onda je Hajduk najbolji.
Posebno pamti jednu od najvećih pobjeda u Hajdukovoj povijesti, utakmicu koju je gledao uživo na stadionu JNA 1976. godine, kada su Splićani deklasirali Partizan 6:1.
- Zvao sam Ivića i rekao mu da bih s Matom Parlovom, najvećim sportašem Jugoslavije svih vremena, došao na utakmicu, a on mi je rekao da dođem i da Hajduk neće izgubiti. Bila je to velika utakmica i velika pobjeda.
Slavna vremena su iza splitskog kluba, ali legendarni 'Div' vjeruje da Hajduk opet može doći na tu razinu.
- Ono što ja želim Hajduku ne može se opisati, da mu svi to žele Hajduk bi bio prvak svijeta! - emotivno je nastavio Ivančić.
Darovali su mu na Poljudu dres s njegovim sretnim brojem 37, te godine prošlog stoljeća je rođen. Danas živi u Zagrebu i radi u AK Dinamo Zrinjevac.
- Tamo zarađujem za kruh. Zdravko Mamić je moj rođak i zahvalan sam mu što pomaže naš klub. Da nije njega, AK Dinamo bi propao. On je dobrotvor koji pomaže mnogima, i ako bih koga predložio za osobu godine, onda je to Mamić. Ali za mene je Hajduk uvijek Hajduk, i naravno da ću u derbiju navijati za meni najdraži klub - prisnažio je Ivančić na odlasku s Poljuda.
B
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 23/02/2013 : 16:01:02
|
POČAST VELIKANU
Legendarnom nogometašu Bernardu Vukasu podignut spomenik kraj Poljuda

Od jutros je spomenik legendarnom igraču Hajduka Bernardu Bajdi Vukasu postavljen ispred stadiona u Poljudu. Spomenik Bajdi odmah je privukao pažnju brojnih posjetitelja kafića pored ulaza na stadion, a neki su se već i za ranih jutarnjih sati fotografirali pored uratka Vojina Hraste.
Eto, brojne posjetitelje derbija Hajduka i Dinama tako će nezaboravni Bajdo dočekati ispred stadiona i još jednom ih podsjetiti na slavne dane pedesetih i hajdučki duh kojega je imala njegova generacija.
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 23/02/2013 : 16:01:45
|
Dževad Prekazi: Hajduk je za mene najveći klub bivše Jugoslavije
Dževad Prekazi je iz beogradskog Partizana u Hajduk prešao 1984. godine, na Poljudu je proveo tek nešto više od godinu, no ovom sjajnom lijevom krilu Split je uvijek ostao pojam u nogometnim okvirima bivše države. S njim smo razgovarali u Beogradu za vrijeme humanitarne utakmice u kojoj su veterani Hajduka nastupili za Eko društvo Picigin s Bačvica. Prekazi je i ovaj put nastupio u redovima svojih bivših suigrača s Poljuda što mu je probudilo lijepa sjećanja na kratko vrijeme koje je proveo u splitskom klubu.
- Za mene je prelijep osjećaj ponovo se naći s mojim bivšim suigračima i suparnicima, često naglašavam da su nogometaši na margini, svi drugi sportaši se druže osim nas, a ja mislim da smo mi itekako puno učinili za nogomet u bivšoj državi i sada. Ne znam zašto je to tako, a da vam iskreno kažem ne bih volio ni da saznam. Itekako mi je drago što je publika prepoznala i podržala jedan ovakav događaj - započeo je Prekazi.
Čujete li se i sada nakon više od 20 godina sa suigračima iz Hajduka?
- Evo tu sam sada vidio Baku, Cukrova, Simovića, Pešića, Gudelja... Ali inače se rijetko čujemo i viđamo. To se dogodi jedino na pripremama u Antalyji, često me zovu u Tursku, pa kada dođem dole, vidim neke od njih, ovisi jesu li u to vrijeme angažirani u nekom od klubova koji se dolje pripremaju za nastavak sezone.
A jeste li bili u Splitu nakon odlaska iz Hajduka?
- Ne, nisam nikako bio u Splitu, ali volio bih ponovo doći, to je prelijep grad. Sigurno se dosta i promijenio od kada sam otišao, ali dobro ga se sjećam iz onih dana. Kada sam bio u Hajduku živio sam na Mažuranićevom šetalištu.
Što je za Vas značilo igrati u Hajduk?
- Ja samo mogu reći da sam igrajući za Hajduk proveo najljepše trenutke u mom životu, i dan danas i dok god sam živ uvijek ću govoriti da je Hajduk bio najveći jugoslavenski klub u svim segmentima. Proveo sam devet godina u Partizanu, osam godina u Galatasarayu gdje sam doživio najveće uspjehe, ali Hajduk je specifičan klub za moje pojmove, za moju dušu i srce, to uvijek naglašavam i govorim.
Kako u Beogradu reagiraju kada im to kažete?
- Često me pitaju ovdje "kako ti Hajduk toliko znači, a proveo si samo godinu dana tamo?". Kažem im da Dalmacija živi za Hajduk, to je jednostavno nešto posebno, ljudi te zaustavljaju na ulici, s osmjehom sam dolazio na treninge, kada još dodaš sunce i more... Najljepše uspomene nosim od tamo.
Starijim navijačima "bijelih" još uvijek je u sjećanju ona prečka protiv Tottenhama u Londonu. Vrti li se taj trenutak vama katkada po glavi?
- Pa sigurno, da je bar lopta otišla malo niže prošli bismo u finale. Jednostavno nismo imali sreće, a nismo bili ni kompletni. Poveli smo u Splitu s 2:1 golovima Gudelja i Pešića, ali tamo smo otišli bez nekoliko važnih igrača. Na kraju su pobijedili s 1:0, dovoljno da prođu dalje, a mi smo mogli do gola u Londonu. Osim moje prilike, Pešiću je lopta počišćena s crte. Bila je to odlična generacija koja je zaslužila više, uvjeren sam da smo te godine mogli osvojiti Kup UEFA. Zaslužili smo barem da budemo u finalu protiv Anderlechta.
Koju utakmicu u redovima Hajduka možete posebno istaknuti?
- Sigurno osvajanje Kupa Maršala u Beogradu protiv Crvene zvezde. U Splitu smo pobijedili s 2:1, to je ona utakmica u kojoj je Baka zabio gol Ivkoviću iz kornera. Nakon toga čekao nas je uzvrat na Marakani, na kraju je rezultat bio 0:0, dovoljno za slavlje. U Splitu je također slavio taj trofej, zato mi je Hajduk i ostao u tako lijepom sjećanju.
Poslije Hajduka otišli ste u Galatasaray. Tamo ste svojim igrama zaradili status legende.
- Pa tako nekako. U Turskoj sam proveo nezaboravnih osam godina, za Galatasaray sam zabio 41 gol, mnogo važnih, uvijek sam davao sve od sebe zbog čega su me navijači zavoljeli. Čak sam dobio i svoju ulicu u Istanbulu, a kada je počeo rat ponudili su mi da se vratim u Tursku i živim dolje, no nisam htio ići. Sada sam često na relaciji Srbija - Turska.
Za kraj nam recite čime se sada bavite?
- Trenutačno radim kao trener mlađih uzrasta u OFK Beogradu. Mnogi me ovdje pitaju zašto nisam u Partizanu, no za sada mi ne treba ništa drugo. OFK Beograd ima odlične uvjete, ovdje imam sve što mi je potrebno - zaključio je ovaj razgovor Dževad Prekazi. |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
Posted - 23/02/2013 : 16:41:24
|
quote: Originally posted by globinjo
Starijim navijačima "bijelih" još uvijek je u sjećanju ona prečka protiv Tottenhama u Londonu. Vrti li se taj trenutak vama katkada po glavi?
Još se sjećam one razorne prečke s 40 metara. E da je ušla, osvojili bismo Kup Uefa. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 26/02/2013 : 17:36:50
|
quote: Originally posted by globinjo

Sad mi puno bolje izgleda ovako izlozen i na postolju.. |
 |
|
djule
Senior Member

1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 26/02/2013 : 18:44:55
|
quote: Originally posted by djule
lijepo, al ovak mi izgleda relativno malo, trebalo je to puno veće. poput Pimpeka kraj maksimirskog stadiona.
Da triba je biti mrvu veci..mozda su tili naglasiti koliko je sitan bija.. |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Zlotvor
Advanced Member