Author |
Topic  |
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 17/07/2008 : 01:38:40
|
Tudorov come back biti će u subotu na utakmici protiv Splita. Hajduk novi susret igra u subotu protiv Splita i ta je utakmica važna što bi se na njoj trebao dogoditi novi come back Igora Tudora!
-Tudor je sve bolje i gotovo da bi već mogao igrati, ali pričekajmo do subote pa ćemo vidjeti - kaže trener Goran Vučević.
Koliko je Tušo bitan za bijele govori i izjava kapetana Birkirkare Michaela Galea koji je jedan od najiskusnijih njihovih igrača i upravo je započeo 12. sezonu za “žuto-crvene”.
- U dresu Birkirkare sam igrao protiv Šahtara, Dinama iz Moskve, Maribora... tako da nisam impresioniran.
Igrao sam i prijateljsku utakmicu protiv Milana. Od Hajdukovih igrača čuo sam samo za Tudora, a ostale sam vidio na snimci. Pobjeda bi zaista bila jako veliki rezultat za nas - zaključio je Galea.
Predsjednik Hajduka Mate Peroš bori se s visokom temperaturom.Tako i iščekivanje pregovora s Josipom Skokom stiže do točke usijanja.
Kad će više? Odgađa se iz dana u dan...
“Slučaj Slavkovski“ je prepušten današnjem razgovoru u popodnevnim satima, prije utakmice protiv Birkirkare, odvjetnik Ivo Smrke trebao bi povezati konce Hajduka i milanskog Intera, da se pronađe solomunsko rješenje.
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 17/07/2008 : 01:39:19
|
Evo nam službenog početka sezone, Hajduk - Birkirkara, mal-teški protivnik? Ma nije, nema boljeg za uzlet, za preskok prve kvalifikacijske runde Kupa UEFA, premda ne treba biti megaloman i tko zna što iščekivati, ne znamo sad kakvu pobjedu.
Kaže John Borg iz Birkirkare, ne izgubimo li, proglasit će na Malti nacionalni praznik!? Znači, i o tome misli simpatično društvo suparničkog tabora. Neobični su ti Maltežani, eto direktor se zove John Borg, a dosad smo uvijek znali da je John - McEnroe, a Borg - Björn.
Znači, spajaju nespojivo, vodu pretvaraju u vatru, pa valja biti oprezan. U tom svjetlu je govorio i trener Hajduka Goran Vučević koji je na pragu prve službene utakmice osjetio potrebu da kaže:
- Smeta me euforija što se stvara, te da smo kandidati za prvo mjesto, da ćemo se obračunati s Dinamovom vladavinom, da ćemo potrajati na euro-sceni. Ne trebaju nam nikakva velika iščekivanja, znate kako je klub završio prošlu sezonu, a ovo je prva službena utakmica poslije toga. Ništa se ne događa preko noći i ajmo mi odrađivati utakmicu po utakmicu. Pa ako bude dobro, tko sretniji od nas! Ali, daleko je susret protiv Napolija bio od odličnoga, pomalo...
Utakmice će, jedna po jedna, biti pokazatelj kako se stvari odvijaju. Ima Vučević pravo, prije tri godine je isto sve bilo divno i krasno, te pripreme u Austriji, te osvojen Superkup protiv Rijeke (1:0 Kranjčar), te 6:0 protiv Osijeka u prvom kolu i onda puf - Debrecen.
S osam uskličnika! E sad, stiže nas Birkirkara, Maltežani koji napreduju, ali s europskog dna ne odmiču (baš kao i Mađari), pa Vučević ima sasvim eksplicitnu želju:
- Ne primiti gol, a dati najmanje dva! To bi me zadovoljilo. Ne želim nipošto, ni pod koju cijenu da u utakmicu uđemo olako, nego kao da je meč od nevjerojatne važnosti, uostalom kao što i jest!
Kapetan Bušić Vučević kaže da neće lutati, kompozicija je 4 - 4 - 2 s tek ponekim detaljima preinake, pa kad slušamo Vučevića vraćamo se u Bad Tatzmannsdorf i to kao da su one iste misli izbornika Slavena Bilića s Eura.
Lako je prepoznati da su “ista krvna grupa“. Samo da Vučević što kasnije naleti na Semiha Sentürka, takav zacijelo ne igra u Birkirkari, pa neka će u zadnjoj liniji zaigrati u paru J. Buljat i Pandža.
- Neću puno lutati, sastav je kao protiv Napolija samo što nema Andrića, a od ostalih ozlijeđenih nećemo žuriti. Jertec je došao sebi, ali neka bude na klupi, sa zadnjom ložom Marijana Buljata nam se nije igrati, a Rosso i Maloča su u početnoj fazi trčanja. I Tudor će pričekati još koji dan. Momčad se uigrava i automatizme će steći treninzima...
Boris Živković na zadnjeg veznoga, da odglumi Andrića, a Tomislavu Bušiću kapetanska vrpca na jednokratnu upotrebu (nema Tudora, nema Andrića). Vučević je svoje odluke objavio bez krzmanja.
Kalinić nije kapetan jer je na zadnjoj službenoj utakmici prošle sezone, u finalu kupa protiv Dinama, u trenutku zamjene, u revoltu bacio kapetansku traku. Logično je da su mu skinuli epolete, a probran je Bušić kao nogometaš s najdužim stažom u Hajduku, što je logičan i uvijek isti kriterij kojim se rukovode u Poljudu:
- Ne ulazim u to što publika često zviždi Bušiću, ja stojim iza njega jer momak radi odlično. To je moja procjena, najbolji igraju, a Bušić svojim radom i zalaganjem zaslužuje kapetansku počast - objasnio je trener Vučević.
Nema Vučević dilema, sve je zamisli posložio. Neće u karantenu, to mu nije običaj, pa će i u marini Frapa u Rogoznici predahnuti od hajdukovaca, a namjerava lagano trenirati i danas izjutra, da se preznoje, jer utakmica je tek navečer u 21 sat.
Video o Maltežanima se nije gledao, Računica je usmeno prenio informacije, a ovo je utakmica na kojoj bi Hajduk najprije morao misliti o vlastitoj igri, da se nametne protivniku.
Presingom iznenađenja, ako smo dobro shvatili...
Hajduk 4-3-1-2 : Subašić, Strinić, J. Buljat, Pandža, Rubil, Linić, Živković, Gabrić, Ibričić, Kalinić, Bušić
Birkirkara 4-2-3-1: Borg, Zerafa, Bajada, Hatvig, Fenech, Triganza, Jančev, Lombardi, Mallia, Tabone, Galea Striniću debi za rođendan Ivan Strinić službeno debitira za Hajduk danas, na svoj 21. rođendan.
Mladić koji se prije dvije godine odmetnuo iz Poljuda, probao u Francuskoj (Le Mans), pa na sebe skrenuo pozornost u redovima Hrvatskog dragovoljca oduševio je sportskog direktora Ivana Buljana:
- Često govorimo da nam treba lijevi branič, treba nam, ali samo kao alternacija. Dosad smo više nego zadovoljni kako igra mali Strinić. Strinić će danas dobiti tortu za ručkom.
- Vjerujem da ćemo se veseliti na moj rođendan i da će mi suigrači pomoći da pobjedom upamtim svoj službeni debi u bijelom dresu! - rekao je Strinić.
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 17/07/2008 : 23:41:02
|
HAJDUK – BIRKIRKARA 4:0 Prva utakmica prvog pretkola Kupa UEFA
Split, stadion na Poljudu Gledatelja: 20.000 Sudac: Carlo Bertolini iz Švicarske
Hajduk: Subašić - Rubil (od 75. Bartolović), J. Buljat, Pandža, Strinić - Linić, Živković (od 63. Jertec), Gabrić (od 58. Tičinović) – Ibričić - Kalinić, Bušić
Birkirkara: Borg, Lombardi, Jančev, Hartvig, Zerafa, Fenech, Mallia, Bajada (od 62. Buhagiar), Tabone (od 77. Triganza), Galea, Anastasi
1 - Utakmica je počela! "Samo napadački, samo hajdučki!" - transparent je koji je izvjesila Torcida pred početak utakmice!
3 - 1:0, gol Ibričića! Slobodnjak sa 18 metara majstorski je izveo debitant u Hajdukovom dresu! Prebacio je živi zid, neobranjivo po Borga...
10 - Izvrstan ubačaj Strinića pred kazneni prostor Birkirkare, Hartvig u zadnji tren odbio u korner.
11 - Ibričić je snažno opalio iskosa, Borg je odbio u korner...
12 - Birkirkara još uvijek centar nije prešla...
13 - Znakovito ili ne, baš pred početak utakmice pokvario se veliki semafor na poljudskom stadionu... Šteta, ambijent je prekrasan! Ubacio je Linić, glavom pucao Kalinić s 10-ak metara, lopta je prošla malo uz lijevu vratnicu Birkirkare...
18 - Rubil je sada ubacio za Kalinića, koji je škaricama pucao s 12 metara, ali samo za pljesak publike...
21 - Kalinić je izvrsno proigrao Ibričića koji je proslijedio do Linića, no njegov udarac sa 15-ak metara Borg je odbio u korner. Lijepa prilika za Splićane...
23 - Proradio semafor! Uz pljesak s tribina!
24 - 2:0, gol Kalinića! Ubacio je Rubil, Strinić gurnuo u sredinu, a Kalinić sam sa šest metara prevario vratara Borga!
27 - Žuti karton Rubilu...
31 - U igri neravnopravnih protivnika moglo je biti i 3:0. Ibričić je centrirao na glavu Kalinića, Borg je ostao ukopan, a lopta je uz uzdahe publike prošla uz njegovu lijevu vratnicu.
37 - Hartvig srušio Kalinića, Splićani traže penal, sudac Bertolini samo širi ruke...
38 - Jak udarac Ibričića sa 17 metara, lopta je prošla uz Borgovu lijevu vratnicu.
KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Nisu Splićani ni pomišljali da će imati ovako lagan zadatak...
Slaven Belupo je u ovom trenutku zaključio susret na Malti. Porazio je domaći Marsaxlokk sa čak 4:0...
46 - Počelo drugo poluvrijeme! Hajduk bez izmjena...
47 - U svečanoj loži je i premijer dr. Ivo Sanader.
54 - 3:0, gol Bušića! Ubacio je Rubil, a novi kapetan Bušić glavom sa sedam metara zabio potvrdu prolaza u drugo pretkolo.
58 - Umjesto Gabrića, u igri je 17-godišnji Tičinović.
63 - Prvi put je u bijelom dresu u ovom trenutku na Poljudu istrčao Dario Jertec. Zamijenio je izvrsnog Živkovića.
67 - Sa poljudskog sjevera se čuje skandiranja na račun novog dinamovca Mirka Hrgovića. "Prodana dušo" pjevalo se sa sjevera... I još puno puno repertoara kojeg ne trpi novinski papir...
70 - Bušić je idealno povratnom loptom poslužio Ibričića koji je pucao sa 12 metara iznad Borgovih vrata...
71 - 4:0, prvijenac 17-godišnjeg Tičinovića! Samo je bilo pitanje trenutka kada će Splićani ponovno zatresti mrežu Birkirkare. Idealno je Jertec poslužio natrčalog Tičinovića koji je sa 14 metara plasirao loptu u donji lijevi Borgov kut...
73 - Sa sjeverne tribine se čuje: Pet komada, pet komada...
75 - Izašao je Rubil, ušao Bartolović...
77 - Kaliniću s crte skinuo Borg.
89 - Pandži je udarac glavom Borg obranio na crti, lopta se odbila do Jurice Buljata koji je sa šest metara nogom prebacio okvir vrata.
90 - Linić je opalio sa 25 metara, Borg odbio...
KRAJ! Hajduk je praktički osigurao prolaz u drugo pretkolo Kupa UEFA. Uzvrat za dva tjedna na Malti je samo formalnost...
|
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 17/07/2008 : 23:51:13
|
Lijepo za gledati, iskreno pitam se je li onaj posjed lopte 67-33 realan jer ne sjećam se ničeg što su ovi napravili... Hajduk dobar, suparnička momčad grozna, još ih je vratar dosta spašavao...
Lijepa pobjeda... |
"Velikodušnost bez premca" |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 18/07/2008 : 00:19:07
|
svaka cast za hajduk  vidi se da bili znaju da inker ne igra ove godine u europi pa im nema tko nabijati koeficijente, sve moraju sami   |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 18/07/2008 : 02:51:38
|
Kalinić: Prije bi se ostavio nogometa nego išao u Dinamo...
Dario Jertec:
- Imao sam malu tremu istrčati pred ovoliko ljudi, ali sve je prošlo u najboljem redu. Mogli smo zabiti još koji i zaokružiti na pet, ali dobro je i 4:0. Moja asistencija samo je plod momčadske igre.
Senijad Ibričić:
- Ovo nam je trebalo što više a ne primiti pogodaka. Nema više što nismo zabili još pogodaka ioako smo osigurali prolaz dalje. Ovo je tek druga utakmica da igramo zajedno iako nam neki igrači nedostaju i sigurno je da možemo još bolje.
Daniel Subašić:
- Nije mi bilo dosadno, iako nisu napadali. Slabi su, vidi se na njima da su katastrofa.
Nikola Kalinić:
- Bili smo dosta bolji, srića njihova što nisu primili još koji. Najbitnije je da smo mi dali sve od sebe, ali ne smijemo previše poletiti i trebamo raditi dalje.
Kako komentirate Mirka Hrgovića u Dinamo?
- Nikad ne bih rekao da će Hrgović u Dinamo. Dosta me to iznenadilo, ja bih se prije ostavio nogometa nego otišao u Dinamo.
Tomislav Bušić:
- Drago mi je da smo dobro igrali, i da smo osigurali prolaz. Što se mene tiče dobro sam igrao u pripremnim utakmica, eto sad sam i zabio pogodak pa se nadam da će mi se vratiti samopouzdanje. Idemo dalje, trebamo samo nastaviti dalje ovako.
Martin Anastasi:
- Inače igramo ovako. Ništa više napadački ni povučenije, ali Hajduk je bio superiornija momčad. Ipak su oni za nas profesionalci. Ne mogu kazati da ćemo na Malti igrati ofenzivnije, ali ćemo pokušati postići pogodak.
|
 |
|
djaka
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
462 Posts
Member since 25/07/2007 |
Posted - 18/07/2008 : 08:11:43
|
quote: Originally posted by globinjo
Kalinić: Prije bi se ostavio nogometa nego išao u Dinamo...
Dario Jertec:
- Imao sam malu tremu istrčati pred ovoliko ljudi, ali sve je prošlo u najboljem redu. Mogli smo zabiti još koji i zaokružiti na pet, ali dobro je i 4:0. Moja asistencija samo je plod momčadske igre.
Senijad Ibričić:
- Ovo nam je trebalo što više a ne primiti pogodaka. Nema više što nismo zabili još pogodaka ioako smo osigurali prolaz dalje. Ovo je tek druga utakmica da igramo zajedno iako nam neki igrači nedostaju i sigurno je da možemo još bolje.
Daniel Subašić:
- Nije mi bilo dosadno, iako nisu napadali. Slabi su, vidi se na njima da su katastrofa.
Nikola Kalinić:
- Bili smo dosta bolji, srića njihova što nisu primili još koji. Najbitnije je da smo mi dali sve od sebe, ali ne smijemo previše poletiti i trebamo raditi dalje.
Kako komentirate Mirka Hrgovića u Dinamo?
- Nikad ne bih rekao da će Hrgović u Dinamo. Dosta me to iznenadilo, ja bih se prije ostavio nogometa nego otišao u Dinamo. Tomislav Bušić:
- Drago mi je da smo dobro igrali, i da smo osigurali prolaz. Što se mene tiče dobro sam igrao u pripremnim utakmica, eto sad sam i zabio pogodak pa se nadam da će mi se vratiti samopouzdanje. Idemo dalje, trebamo samo nastaviti dalje ovako.
Martin Anastasi:
- Inače igramo ovako. Ništa više napadački ni povučenije, ali Hajduk je bio superiornija momčad. Ipak su oni za nas profesionalci. Ne mogu kazati da ćemo na Malti igrati ofenzivnije, ali ćemo pokušati postići pogodak.
Aha..........-tako je i Mirko pričao dok ga Tata nije zovnuo, a Kaliniću ne prodaji nam se ne trebaš nam, možda kada malo odrasteš i popraviš se, možda te onda budemo kupili... |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 18/07/2008 : 11:45:08
|
Izjave igrača Birkirkare: "Ja sam student, nogomet igram kao hobi, većina suigrača također."
A odgovor sa druge strane: "Ne želim da momčad i navijači nakon ovog padnu u euforiju."
    kako sam se polomio  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
djaka
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
462 Posts
Posted - 18/07/2008 : 12:09:41
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Izjave igrača Birkirkare: "Ja sam student, nogomet igram kao hobi, većina suigrača također."
A odgovor sa druge strane: "Ne želim da momčad i navijači nakon ovog padnu u euforiju."
    kako sam se polomio 
Ha ha, nemoj tako, danas nije lako nikoga pobijediti, pogotovo Hajduku, tako de se i pobjeda nad ovakvim amaterima treba cijeniti !!! |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16701 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 18/07/2008 : 15:14:05
|
oni ne da ju cijene nego su ju uzdignuli u nebesa koda su pobijedili AJAX                |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
|
sonor
stripovi.com suradnik

.jpg)
Vatican City
3951 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 18/07/2008 : 17:15:17
|
asistira je, nije zabija |
There's a time to live and a time to die When it's time to meet the maker! There's a time to live but isn't it strange That as soon as you're born you're dying!
|
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 18/07/2008 : 23:09:34
|
Hrgović je u Splitu proteklih dana kao slobodan igrač čekao poziv "svog" Hajduka, ali nova garnitura odlučila se za politiku dezinfekcije kluba od različitih menadžerskih utjecaja. Bivši kapetan postao je tako zajedno sa svojim intimusom Sinišom Šošom neželjeno dijete, baš kao nedavno i Ante Rukavina. Njegov transfer u Dinamo stopirala je pak viša politika, međutim Pharos Sport ipak je zakapario mjesto u maksimirskoj loži.
Manire Hajdukove uprave dovele su Mafru pred zid, a nešto kasnije i pred naplatne kućice u Dugopolju gdje se s izvršnim dopredsjednikom Dinama vrlo lako dogovorio. U Maksimiru će Hrgović zarađivati 300 tisuća eura po sezoni, više nego što je u najboljim danima zarađivao u Hajduku.
"Za Dinamo ću nastupati jednako strasno kao i za Hajduk"
"Danas bi s Dinamom trebao riješiti formalnosti i potpisati trogodišnji ugovor. Nema se tu što puno reći. To je posao i već od danas branim boje Dinama. Branit ću ih jednako strastveno kao što sam branio boje Hajduka. I ne strahujem od reakcije Boysa, vjerujem da će ih moje zalaganje na terenu zadovoljiti.
"Nisam udario BBB-a nego sam branio svog suigrača"
Prokomentirao je i opjevani udarac nogom u trbuh "navijača" Dinama koji je jurišao na provokatora Carevića na malonogometnom turniru u Ledenoj dvorani prije par godina.
"Svi znaju kako je izgledao sukob na Dvoranskom prvenstvu, branio sam svog suigrača. To su izolirani slučajevi. Kao što sam rekao, radi se o poslu. U ovom trenutku stvar se čini senzacionalnom, ali sve će se to vrlo brzo zaboraviti, jedino će nogomet ostati bitan."
I navijači, dodat ćemo. Torcida neće zaboraviti, kao što će Hrgoviću u glavi dugo zvoniti melodije koje mu je Sjever skladao za oproštaj.
"Torcida bi trebala cijeniti što sam uvijek davao sve za Hajduk"
"Ne osjećam se kao izdajica, jer svi jako dobro znaju da me Hajduk nije želio. Sigurno da nije ugodno čuti takva skandiranja, ipak sam u Hajduku proživio dvije lijepe godine. Za Hajduk sam uvijek dao sve, i smatram da bi navijači to trebali cijeniti. Htio sam igrati za Hajduk, ali uprava nije napravila ništa po tom pitanju. S druge strane, ljudi iz Dinama bili su korektni, konkretni i brzi. Brzo smo se dogovorili."
"Bivši suigrači redom su me zvali, sa svima sam u korektnim odnosima. I oni jako dobro znaju da me uprava kluba nije htjela.", dodat će bivši bili kapetan.
Razlog je prilično jasan; Hajduk je odlučio zavezati krakove hobotnice koja se posljednjih godina nastanila na Poljudu. Iako je Šošo samo vršitelj dužnosti i Hajduk slijedi trendove pa odstrel kreće od sitne ribe, a ne od morskih psina.
"Kako tumačim nezainteresiranost Hajdukove uprave? Imam tumačenje koje je ispravno: ti ljudi misle da mi mogu određivati s kim ću piti kavu i s kim ću se družiti! No, oni to ne mogu, meni su moji ljudi, prijatelji i obitelj najvažniji u životu."
"Kaliniću, još si mlad i ne razmeći se bahatim izjavama jer si do prije dva tjedna kopao rukama i nogama da odeš iz Hajduka"
Iako Hrgović kaže da je s bivšim suigračima u iznimno korektnim odnosima, ima i onih koji su njegov potez okarakterizirali skandaloznim. Nikola Kalinić nakon susreta s Birkirkarom nam je kazao da jednostavno ne može vjerovati da je Hrgović to učinio, "da to od njega nikada nije očekivao".
"Čuo sam što vam je Kalinić rekao i ovim putem mu poručujem da nisam ni ja očekivao da će onako baciti kapetansku traku protiv Dinama prošle sezone! Do prije dva tjedna rukama i nogama je kopao da ode iz Hajduka, a danas meni drži prodike. Neka, još je mlad i zato mu savjetujem da se na razmeće bahatim izjavama."
|
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 18/07/2008 : 23:10:06
|
NAKON što su u Interu prihvatili ponudu od pola milijuna eura za 20-godišnjeg Gorana Slavkovskog, mladi napadač je bio najavljivan kao velika zvijezda koja dolazi na Poljud.
Splićani su odustali od potpisivanja ugovora s mladim napadačem makedonskih korijena nakon ocjene liječničke komisije koja je utvrdila kako igrač nije fizički spreman da pruži svoj maksimum. To su pokazali preliminarni fizički testovi, koji su samo potvrdili slutnje. Razlozi igračeve nespremnosti vjerojatno leže u činjenici kako već četiri godine nije odigrao natjecateljsku utakmicu na profesionalnoj razini.
S druge strane, menadžer Slavkovskog Jozo Palac, opovrgava takve tvrdnje i naglašava kako Hajduk nema novaca da ga plati. Sponzori koji su trebali financirati dolazak igrača na Poljud, odustali su kupnje i ostavili čelnike Hajduka na cjedilu, navode SN.
Palac napominje kako je napadač prošao sve liječničke pretrage u najboljem redu i kako je poslije priprema jedini uvjet bila magnetska rezonanca koja je pokazala da igraču ništa ne fali.
Glasnogovornik Hajduka Davor Pavić nije želio potanko govoriti o slučaju, naglasivši kako će klub naknadno dati svoj stav o tome zašto Slavkovski nije postao njihov igrač.
"Službeni stav kluba o slučaju Slavkovskog Hajduk će objaviti za koji dan, više vam za sada ne mogu reći", kazao je za Index Davor Pavić.
|
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 18/07/2008 : 23:15:07
|
Mario Tičinović: Nakon utakmice nisam mogao zaspati!
Mlada Hajdukova nada Mario Tičinović postao je u četvrtak protiv Birkirkare najmlađi strijelac za “bijele” u službenim europskim utakmicama.
Debitirajući u službenom susretu s nepunih 17 godina (da budemo precizni, u trenutku ulaska na teren imao je 16 godina, 10 mjeseci i 27 dana), Tičinović je odmah zabio gol, stavivši šlag na kraj Hajdukove uvjerljive predstave u prvome pretkolu Kupa UEFA.
Nakon što je trener Goran Vučević u 58. minuti poslao u igru svoga “briljanta”, kako ga je sam nazvao, ovaj mu se odužio nakon samo 13 minuta, poslavši četvrtu loptu iza leđa gostujućega vratara Johna Borga.
Dan poslije Tičinović prima čestitke na sve strane, ne samo na golu, već i na odličnoj igri koju je pokazao u nešto više od pola sata koliko je proveo na terenu.
Bio je rastrčan i raspoložen za igru, odmah je stekao simpatije splitske publike. No, on je, barem zasad, ostao skroman, jednostavan, dječački razigran i nasmijan. Nakon (jedva) prospavane noći, razgovarali smo s njim na Poljudu, često prekidani brojnim čestitarima.
- Bio sam uzbuđen poslije utakmice, zaspao sam tek oko tri sata u noći. Sad sam se smirio, došao sam sebi - priča mladi veznjak “bijelih”.
Svi vam prilaze, čestitaju, novinari traže intervjue. Kako se nosite s tim?
- Pa, malo mi je neugodno što mi svi prilaze. Novinari su u redu, jedino mi je malo naporno fotografiranje.
Jeste li očekivali priliku protiv Birkirkare?
- Očekivao sam da ću dobivati 10-15 minuta po utakmici, ali, evo, vidite da mi je trener Vučević dao i više od pola sata. Nisam imao tremu kada sam ulazio u igru.
Trener stalno ponavlja da ste “briljant s kojim treba imati strpljenja”.
- Sve je na meni, trebam dobro raditi na treninzima. Konkurencija u veznome redu je jaka, a ja trebam učiniti sve da se dokažem i izborim se za minutažu.
Mnogi vas zbog sličnosti u fizičkom izgledu uspoređuju s Čehom Pavelom Nedvedom. Koji je vama najdraži svjetski nogometaš.
- Ne smeta mi uspoređivanje s Nedvedom, a od stranih igrača mi se najviše sviđa Cristiano Ronaldo. Najdraži strani klub mi je Manchester United, pa bi mi bilo žao da Ronaldo ode u Real Madrid.
Hvala Goranu Šušnjari Kakav vam je odnos sa starijim igračima u momčadi, od kojih su neki gotovo dvostruko stariji od vas?
- Odlično se slažem s njima, svi mi pomažu.
Što očekujete od Hajduka ove sezone?
- Mislim da nam je momčad dobra. Moramo se boriti za prvo mjesto, a u Kupu UEFA bismo trebali proći i drugo pretkolo, pa dalje tko zna.
Koji vam je trener najviše pomogao u napretku?
- Goran Šušnjara, koji mi je bio trener u kadetima Hajduka. Inače, najveću podršku daju mi roditelji.
Tko vam je najbolji prijatelj iz kadetskih dana?
- Najbolji sam sa Štefanom Barićem i Ivanom Lendrićem, a sada među prvotimcima se najviše družim s mladim igračima, Maločom i Jozinovićem.
S nenapunjenih 17 godina, nemate profesionalni ugovor s Hajdukom. U slučaju da se ne uspijete dogovoriti, biste li možda otišli u Dinamo, kao što je napravio vaš bivši suigrač Mate Maleš?
- U Dinamo?
Nikad!
Imate li djevojku?
- Imam, ali ne bih o tome puno govorio.
Pratite li druge sportove?
- Pratim košarku, ali je ne igram.
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
|
djaka
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
462 Posts
Posted - 19/07/2008 : 10:17:01
|
Dečko zabio gol skupini konobara s Malte i izjavljuje da nikada ne bi išao u Dinamo za milijune, ma daj koje sranje, mali muči igraj balun i ne mantaj gluposti , balavče jedan !!! |
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 19/07/2008 : 10:25:42
|
"Da li biste išli u Dinamo? Nikad! A u Partizan ili Zvezdu? Pa čujte sad, ovaj, ne znam, hhhmm, možda.."
Malo karirikam, ali nažalost je situacija zamalo takva.. Koji izopačen sustav vrijednosti.. Ma odvratno, kao da je Dinamo pobio obitelji cijeloj Dalmaciji, pa treba odgovarati na takvo pitanje sa gađenjem.. |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
zagorovsky
Senior Member

.jpg)
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 19/07/2008 : 10:51:23
|
quote: Originally posted by djaka
Dečko zabio gol skupini konobara s Malte i izjavljuje da nikada ne bi išao u Dinamo za milijune, ma daj koje sranje, mali muči igraj balun i ne mantaj gluposti , balavče jedan !!!
Ajde ne pametuj puno, momak je reka da voli hajduk i da nikad ne bi priša u najvećeg rivala i šta je tu čudno, možda je triba reć da želi u dINAMO pa da mu jebu mater po ST-u |
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 19/07/2008 : 10:55:07
|
quote: Originally posted by zagorovsky
quote: Originally posted by djaka
Dečko zabio gol skupini konobara s Malte i izjavljuje da nikada ne bi išao u Dinamo za milijune, ma daj koje sranje, mali muči igraj balun i ne mantaj gluposti , balavče jedan !!!
Ajde ne pametuj puno, momak je reka da voli hajduk i da nikad ne bi priša u najvećeg rivala i šta je tu čudno, možda je triba reć da želi u dINAMO pa da mu jebu mater po ST-u
Možda se može odgovoriti: "ma ne vjerujem, teško izvedivo, ne znam baš.." Al dobro, mali nema tri pišanja o životu pa je čak i razumljivo.. |
 |
|
Topic  |
|
|
|