Author |
Topic  |
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
djaka
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
462 Posts
Member since 25/07/2007 |
Posted - 04/08/2008 : 12:41:38
|
quote: Originally posted by Milazzo
quote: Originally posted by makikatalinic
Bit će zanimljivo sutra, Varteks je odlično posložena momčad...
Tako je... Mislim da je rezultat za Varteks više nego zadovoljavajući kraj svih onih Hajdukovih prilika!
Kojih prilika?? Ono kad je Subašić skinuo s tri metra udarac glavom...!?? |
 |
|
Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts
Member since 30/01/2008 |
Posted - 04/08/2008 : 14:25:34
|
quote: Originally posted by djaka
quote: Originally posted by Milazzo
quote: Originally posted by makikatalinic
Bit će zanimljivo sutra, Varteks je odlično posložena momčad...
Tako je... Mislim da je rezultat za Varteks više nego zadovoljavajući kraj svih onih Hajdukovih prilika!
Kojih prilika?? Ono kad je Subašić skinuo s tri metra udarac glavom...!??
Ma nemoj me ni pitati...cijelu tekmu su stvarali prilike ali VARTEKS se držao do kraja. Ipak tako treba odigrati protiv velikog Hajduka i ta na gostujućem terenu! Svaka čast dečkima! |
https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 07/08/2008 : 15:48:56
|
DOŠAO je i taj dan, HNK Hajduk započeo je proces pretvorbe u sportsko-dioničko društvo, zbog čega je i upriličena svečana press konferencija u Bijelom salonu.
Na početku nekoliko riječi rekao je predsjednik Hajduka Mate Peroš.
"Ovo danas označava startni pucanj, početak pretvorbe Hajduka u sportsko-dioničko društvo. Vrlo smo sretni što je napokon došao i taj dan" - otvorio je svečanu press konferenciju predsjednik Hajduka Mate Peroš.
Ubrzo je riječ preuzeo Mirko Klarić, dopredsjednik Skupštine HNK Hajduk.
"Hajduk je sada dužan samo 31 milijun kuna, koje treba vratiti u roku pola godine. Taj novac dug je pojedinim igračima, tvrtkama s kojima poslujemo i inim poslovnim subjektima. Kada završi proces pretvorbe Hajduk može biti u i značajnom plusu, a čak da se ne kupi ni jedna jedina dionica, Hajduk dug može vratiti iz svog vlastitog proračuna. Sada kada je sve ovo započelo, možete vidjeti da nisu bili u pravu oni koji su htjeli Hajduk gurnuti u stečaj, a kasnije i u likvidaciju. Ovo je bio pravi put i mi smo ga prepoznali." - rekao je Klarić.
"Budući dioničari novac ne uplaćuju u bunar bez dna, već postaju suvlasnici jednog superbranda"
Klarić je potom pozvao sve buduće dioničare, obećavši im svjetlu budućnost splitskog kluba.
"Budući dioničari moraju znati kako novac ne uplaćuju u neki bunar bez dna, kako ne saniraju ono što se sanirati ne može, već postaju suvlasnici jednog superbranda, najvećeg i najtrofejnijeg hrvatskog kluba. Bilo je pravo vrijeme da Hajduk napokon prestane biti krava muzara i da svatko uzme ono što misli da njemu pripada. HNK Hajduk postati će zdravo sportsko-dioničko društvo." - napomenuo je dopredsjednik Skupštine Mirko Klarić.
Nakon Klarićeva izlaganja, riječ su dobili predstavnici Splitske banke, koja je velikodušno pristala sudjelovati u pretvorbi Hajduka za simboličnu naknadu od jednu kunu.
"Mi i Hajduk imamo iste ciljeve i iste ambicije, stoga je naše povezivanje bilo očekivano. Oboje želimo biti konkurentni na nacionalnoj razini, oboje smo veliki brandovi i oboje smo iz Splita. Takvih nema puno, stoga se moramo držati zajedno. Dakle, s obzirom da se ova pretvorba ne može odigrati bez jedne velike infrastrukture, odlučili smo pomoći Hajduku i sudjelovati u ovom procesu pretvorbe, a sve za jednu simboličnu naknadu od jednu kunu. Čelnici kluba naprosto su nas svojim entuzijazmom uvjerili kako je ovo prijelomni trenutak u povijesti ovog kluba pa im mi pomoć nismo mogli uskratiti" - objasnio je predstavnik Splitske banke.
Evo i kako će se manifestirati ta pomoć.
"Sve poslovnice Splitske banke bit će otvorena za pojedine faze upisa dionica. Dvije poslovnice, od kojih posebno ona na Gripama bit će isključivo zadužene za upis dionica i u njima se neće ništa drugo obavljati za vrijeme trajanja upisa. Rasporedom je utvrđeno kako će se prvi krug upisa obavljati do 14. kolovoza, drugi od 18. kolovoza do 1. rujna, treći od 3. - 11. rujna, a četvrti od 15. rujna do 30. rujna. Eventualno postoji opcija i sa petim krugom, ali on je malo vjerojatan."
Nakon spomenutih izlaganja postavili se pitanje hoće li se možda u međuvremenu pojaviti još koji vjerovnik koji potražuje novac zbog čega bi dug od spomenutih 31 milijun kuna dodatno narastao.
"Ne, to nije moguće. Teoretski možda i je, ali imamo pisanu riječ svih bivših predsjednika da više nema nijedan vjerovnik koji potražuje novac. Što je tiče sporova u tijeku, za svaki od njih, ukoliko spor bude izgubljen rezerviran je novac, stoga nikakvih problema ne bi smjelo biti." - objasnio je Klarić.
Velika četvorka dobit će dionice u protuvrijednosti uloženog 2001. godine
Interesantno je i pitanje kakva su potraživane "velike četvorke"(Štimac, Asanović, Bokšić i Bilić) koja je 2001. godine uložila 10 milijuna i 700 tisuća kuna. Često su se spominjale i nekakve kamate, međutim, Klarić to kategorički niječe.
"Četvorka će dobiti dionice za iznos koji su uložili, dakle njima taj novac neće biti isplaćen, a što će oni kasnje s tim dionicama to je njihova stvar. Što se tiče nekakvih kamata, moram vam objasniti da one ni ne postoje, jer su oni 2001. godine taj novac praktički darovali, želeći se uključiti u Upravni odbor. Samo ukoliko ih Skupština, koja je bila održana nekoliko mjeseci kasnije ne bi prihvatila u taj odbor, novac bi im bio vraćen sa kamatama za tih nekoliko mjeseci. No, kako ih je Skupština prihvatila više nikakve kamate ni ne postoje. U tom ugovor u koji smo tada potpisali postojala je klauzula da ukoliko se jednom Hajduk pretvori u dioničko društvo, oni će dobiti dionici u protuvrijednosti iznosa i to je ono što se sada zapravo i događa. Da, sada je ispalo da oni to nisu darovali, ali tada je to svakako bio dar, jer tko je osim nas nekoliko vizionara znao da će se ovo jednog dana dogoditi." - izrecitirao je Hajdukov vizionar i dopredsjednik Skupštine.
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 09/08/2008 : 04:38:03
|
Ogorčenje na Poljudu, Iron Maiden pase Hajdukovu travu
Rečeno je da će bina biti na tartan stazi, ali je nedopustivo da svom težinom četiri dana pritišće znatan dio travnjaka – rekli su nam u Hajduku Hajduk službeno prosvjeduje protiv načina na koji se priređuje koncert grupe Iron Maiden na poljudskom stadionu u nedjelju navečer. Sve se, istina, zna već mjesecima unaprijed: riječ je o glazbeno-scenskom spektaklu i Gradski stadion nije samo Hajdukov dom, nego opće višenamjensko dobro.
Međutim, u taboru „bijelih“ su se uhvatili za glavu kad su u petak izjutra vidjeli da je golema pozornica postavljena velikim dijelom i na travnjaku, sa zapadne strane igrališta!
- Takav nije bio dogovor, nego je rečeno da će bina biti na tartan stazi, a nikako na travi. To što publika smije na igralište, s time da će trava biti prekrivena, to znamo i taj rizik smo prihvatili u ime viših interesa, ali je nedopustivo da bina svom svojom težinom četiri duga dana pritišće znatan dio travnjaka – rekli su nam u Hajduku „off the record“, iščekujući da i glasnogovornik kluba Davor Pavić danas-sutra službeno obavijesti o klupskom prosvjedu Upravnog odbora spram Javne ustanove „Športski objekti“, te Gradskog poglavarstva Splita.
Neće Iron Maiden otkazati koncert, ali da se zna za prosvjed i tko je kriv ako uz zapadnu aut-liniju osvane satrana trava. Hoće li se travnjak oporaviti u dva tjedna do 24. kolovoza i susreta protiv Slaven Belupa (a 28. se igra protiv Deportiva)?
Je li se moglo unaprijed naručiti bale trave i uništeno odmah u ponedjeljak zamijeniti (kako se to radilo u Baselu kad su po pljusku Švicarci i Turci izrovali teren nedavno na Euru)? Pozornica je pritisla dio travnjaka, bit će zanimljivo u ponedjeljak i utorak vidjeti epilog nakon što Iron Maiden protutnja Poljudom!
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16703 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 09/08/2008 : 08:20:15
|
to sa hajdukovim dionicama me podsjeća na one prevare kao npr. piramida sreće svi ulažu a samo organizatori maste brk |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29656 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 10/08/2008 : 01:51:22
|
Senijad Ibričić: Dolazak u Split mi je najbolji potez života
Jedva čekam susrete s Deportivom, to će mi biti prvi pravi europski klupski susreti u karijeri, nikad u životu nisam igrao takve utakmice. Idemo igrati bez opterećenja i uživati u tome! Neće biti sramota ako ispadnemo od Deportiva, ali imamo šansu - kaže Ibričić o predstojećem drugom pretkolu Kupa UEFA
Od svih ovoljetnih pojačanja Hajduka najdublji trag je dosad ostavio Senijad Ibričić. Veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine brzo je osvojio srca navijača driblinzima i atraktivnim potezima, a u pomoć su mu išli i pogoci.
Čak tri u četiri službene utakmice, statistika kojom bi i napadači, pogotovo aktualni Hajdukovi, bili sretni kao mala djeca. Specijalizirao se za one iz ‘kantuna’, iz nemogućih kutova kao iz slobodnog udarca na otvaranju prvenstva sa Zadrom, te protiv Birkirkare u prvom pretkolu Kupa UEFA.
- Dolazak u Split mi je jedan od najboljih poteza u životu. Mislim da sam trenutačno negdje između 70 i 80 posto svojih mogućnosti. Zadovoljan sam (smiješak), trud se uvijek vrati. iako može i bolje. Ipak je najbitniji rezultat, a u dvije domaće prvenstvene utakmice trebali smo uzeti šest bodova.
Možda su i ozljede dijelom razlog što nismo jer dosad nismo dvije utakmice odigrali u istom sastavu. Najviše su nam nedostajali Andrić i Skoko. Kada se oni potpuno vrate, biti ćemo 50 posto jači - poručio je Ibričić.
Nakon pogotka iz mrtvog kuta Zadru krenule su i usporedbe sa Blažom ‘Bakom’ Sliškovićem na spomen čijeg imena se Ibričiću razvukao osmijeh od uha do uha.
- Sve usporedbe s tako velikim igračem mi gode. Znam što je sve ‘Baka’ napravio i značio za ovaj klub iako ga nikada nisam gledao u igračkim danima. Za mene je on prije svega trener. Bio mi je izbornik u reprezentaciji BiH i o njemu kao čovjeku i stručnjaku imam odlično mišljenje. Daj Bože da jednog dana i o meni budu u Splitu na takav način govorili kao što pričaju o ‘Baki’.
Publika je prepoznala da dajemo sve od sebe Ističe kako mu je zadovoljstvo igrati na Poljudu, pred Torcidom. - Poseban je osjećaj kada nas desetak tisuća ljudi bodri i na uvjetno rečeno manjim utakmicama. Glad za pobjedom je tada još veća nego inače. I kad ne možeš više, uvjeriš sebe da možeš. Iznenadio me i pljesak na kraju susreta s Varteksom. Nismo pobijedili, ali publika je prepoznala da smo dali sve od sebe.
Najveći problem u posljednjim susretima Hajduka upravo je realizacija. - Imamo dobre napadače, ali ih ne ide gol kao ni ostatak momčadi. Ironično je što smo protiv Varteksa imali više prilika i igrali bolje nego protiv Zadra, a za razliku od tog susreta ovaj put nismo postigli pogodak.
Dinamo je već u startu ‘utekao’ dva boda, iako bi po dosadašnjem iskustvu odličan start u prvenstvo obično značio i kasniji drastični pad. - Čitao sam i ja o toj teoriji i nakon toga mi je odmah bilo lakše - napominje Ibričić sa smiješkom na licu i odmah dodaje: - Ma tek je početak. Ne smijemo samo dozvoliti da pobjegnu na veću razliku jer kiksat će i oni. Sigurno se možemo nositi s Dinamom u borbi za titulu prvaka.
Osim Ibričića dugo se kao moguće pojačanje splitskih ‘bijelih’ spominje se još jedan ‘zagrebaš’, veznjak Mario Brkljača, koji je ‘pjesnicima’ u posljednjem kolu pogotkom donio tri boda s Kantride.
- Volio bih da dođe u Hajduk, odličan je i mlad igrač. Stalno se čujem s njim. Ne znam dokle su došli pregovori klubova, ali Brkljača je igrač reprezentativnog kalibra i sigurno bi bio veliko pojačanje za Hajduk.
U drugom pretkolu Kupa UEFA ždrijeb kuglica već tradicionalno nije bio milosrdan te je Hajduku podario Deportivo. - Jedva čekam te susrete, to će mi biti prvi ‘pravi’ europski klupski susreti u karijeri. Nikada u životu nisam igrao takve utakmice. Svi znamo što je Deportivo bio u španjolskom nogometu, svi smo ih gledali u Ligi prvaka.
Nisu snažni kao nekad, ali i dalje je riječ o vrlo jakoj momčadi. I dalje su favoriti što je naša prednost. Idemo igrati bez opterećenja i uživati u tome! Neće biti sramota ako ispadnemo od Deportiva, ali imamo šansu.
Prvi susret na Riazoru na rasporedu je u četvrtak. - Najviše bi me zadovoljila pobjeda (smiješak), ali ne bih bio nezadovoljan mi minimalnim porazom ako postignemo pogodak ili dva. Na Poljudu svakome možemo zabiti gol! Ipak do tada Splićani moraju sve misli usmjeriti na nedjelju. Ogled Hajduka protiv Zagreba u Maksimiru (radovi u Kranjčevićevoj) za Ibričića će ipak biti više od utakmice jer ga lijepe uspomene vežu za bivši klub.
Protiv Zagreba za mene je posebna utakmica - Za mene je to posebna utakmica, ali nema mjesta emocijama. Idemo na sva tri boda.
U pauzi između dvije sezone osim Ibričića, Zagreb je ostao i bez Stojkića, Nadarevića, Lovreka... - Zagreb je mlada momčad, ostao je bez nekoliko vrlo važnih igrača, ali bit će vrlo teško. Međutim, moramo pobijediti. Kvalitetniji smo te to moramo i pokazati, a Zagreb će se morati vaditi na nekom drugom. Vrijeme je da Hajduk konačno pobijedi u Maksimiru - našalio se Ibričić na račun mjesta odigravanja.
Ranije nije bilo suđeno
Prije četiri godine u vrijeme trenera Ivana Katalinića 18-godišnji Ibričić je kao igrač BiH drugoligaša Podgrmeča bio u Hajduku na probi, ali nije ostao pa se skrasio u Zagrebu. Ovog ljeta klub je za njega navodno ‘isprsio’ milijun i pol eura.
- Tada sam bio jako razočaran jer sam dao sve od sebe, ali nikome ništa nisam zamjerio. Ipak sam došao iz drugoligaškog kluba. Da sam tada ostao u Hajduku, tko zna, možda bih sada negdje igrao u inozemstvu, ali možda je ovako bolje. U Zagrebu sam se dokazao i došao u Split. Možda je tako bilo suđeno. Uz Ćiru motivacije neće nedostajati
U reprezentaciji BiH Ibričića će voditi novi izbornik, ali stari znanac iz dana provedenih u Kranjčevićevoj, Miroslav Ćiro Blažević. Prije dva dana nogometaš Hajduka je dobio poziv za prijateljski susret protiv Bugarske u Zenici 20. kolovoza.
- Koliko sam čuo, ponovno će se odazvati pozivu igrači koji su do sada odbijali nastupati. Uvjeren sam da će svi uživati nastupajući za Bosnu. Kvalitetu imamo, petnaestak naših igrača nastupa u jakim europskim klubovima.
U našoj skupini kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo jedini pravi favorit je Španjolska, dok smo Tursku i Belgiju već pobjeđivali na svom travnjaku u kvalifikacijskim ogledima (u skupini su još Armenija i Estonija, op. a.). Ne vidim zašto ne bismo mogli osvojiti drugo mjesto i izboriti plasan u Južnu Afriku. Najbitnije je samo da uz nas budu i navijači. Uz Ćiru motivacije sigurno neće nedostajati. Željo je moj klub
Osim Hajduka dugo je za Ibričića, koji je rođen u Kotor Varoši, a odrastao u Sanskom Mostu, bio zainteresiran i zagrebački Dinamo. U jeku ovoljetnog prijelaznog roka Ibričić je, kako kaže, imao i inozemne ponude iz Njemačke i Španjolske, ali je odlučio ostati u Hrvatskoj.
- Moj klub je uvijek bio ‘Željo’ (op.a. Željezničar), a kada sam dolazio u Hrvatsku cilj mi je bio zaigrati za Hajduk ili Dinamo. Za inozemstvo je ovog ljeta trebalo još malo pričekati, a kada sam čuo da me Vučević i Hajduk žele i pročitao u novinama kako je trener govorio o meni, odlučio sam. Otišao sam predsjedniku Zagreba Draženu Mediću i rekao mu da želim u Hajduk. Split po guštu Ibričić se vrlo brzo naviknuo na život u gradu pod Marjanom.
- Super mi je u Splitu, nije se teško naviknuti na dobro. Velika je razlika između Zagreba i Splita. Zagreb je odlična sredina, ali Hajduk je ipak nešto posebno. I grad je po mom guštu, mnogo mirniji, nema žurbe. Nema one jurnjave dvjesto na sat kao u Zagrebu.
|
 |
|
makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 10/08/2008 : 22:00:53
|
Zagreb demolirao Hajduk, Škorić odličan isto...
Maksimir postaje ukleto mjesto za vas  |
"Velikodušnost bez premca" |
Edited by - makikatalinic on 10/08/2008 22:01:12 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29656 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 10/08/2008 : 22:02:26
|
quote: Originally posted by globinjo
   bolje bi mu bilo da je ostao! |
 |
|
COLUMBO
Senior Member

Croatia
1615 Posts
Member since 21/11/2002 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 10/08/2008 : 23:01:03
|
Već samim imenovanjem i ostankom blesavoga Buljana (dobar igrač, a naravno blesav poslovođa), te ostalih starih parazita i dokazanih nesposobnjakovića, se vidilo da će čak i nakon ovogodišnje "rekonstrukcije" sve biti isto kao i prošlih sezona, ako ne i gore!
Već po tko zna koju sezonu Hajduk koji se obskrbluje svakavim bezimenim igračima, čak iz Zapadne Bijafre, nije sposoban savladat klubove koji se oslanjaju samo na lokalne igrače.
Sramota jedna. Jel se netko pita šta je tim ljudima u mozgu!?? Cijela Dalmacija se svela na Blanku Vlašić, i njezinog ćaću Joška. Koja ironija!? |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
djaka
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
462 Posts
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16703 Posts
Posted - 11/08/2008 : 15:15:02
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by globinjo
   bolje bi mu bilo da je ostao!
zna on to ali zbog love zbori drugačije |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
djaka
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
462 Posts
Posted - 11/08/2008 : 17:07:30
|
quote: Originally posted by darth-vader
dajte ljudi, nemojte zajebavati... pa Hajduk sprema mladu momčad za sljedeće prvenstvo :)
u piciginu... |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16703 Posts
Posted - 12/08/2008 : 09:05:48
|
quote: Originally posted by djaka
quote: Originally posted by darth-vader
dajte ljudi, nemojte zajebavati... pa Hajduk sprema mladu momčad za sljedeće prvenstvo :)
u piciginu...
TOĆNO - samo i tamo mogu         |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 12/08/2008 : 10:43:16
|
jebga djaka und ostali bez obzira kaj se picigin igra v plićaku triba znat plivat za taj sport
|
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 14/08/2008 : 23:18:37
|
Već je prvi španjolsko-hrvatski obračun pokazao da Deportivo nema više onu kvalitetu koju je posjedovao na početku 21. stoljeća. Klub iz La Corune jest bio bolji i dominantniji, no treba reći da u prvom dijelu vratar Subašić nije imao nijednu iole ozbiljniju intervenciju.
Tek su u drugom poluvremenu Španjolci opasno prijetili, no svi njihovi pokušaji razbili su se o obrambeni zid Hajduka, u kojem su odličnu utakmicu odigrali stoperi Maloča i Živković. Ništa manje zaslužni za gostujuću nulu nisu bili ni Skoko te kapetan Andrić, koji su velikom količinom trke kočili španjolske akcije u sredini terena.
Deportivo se od početka dvoboja postavio domaćinski, zagospodario je terenom i kreirao pritisak prema splitskim vratima. Prvi udarac pripao je ipak Andriću, koji je pucao vrlo neprecizno. U desetoj minuti vidjeli smo jednu sumnjivu situaciju. Pred naletom Kalinića domaći vratar Aranzubia igrao je rukom, čini se, izvan šesnaesterca, no za turskog suca Cüneyta Çakira ništa nije bilo sporno.
Nešto kasnije Vučevićevi igrači su proživjeli nekoliko minuta opasnog življenja. Nakon slobodnog udaraca stvorila se velika gužva, no Subašić nije morao reagirati. U 18. minuti je Depor opet zaprijetio, ali slika koju smo gledali cijelo poluvrijeme opet se ponovila. Naime, španjolski nogometaši su bili opasni samo do Hajdukovog šesnaesterca, no Zadranin na splitskim vratima nije imao niti jednu ozbiljniju intervenciju. Tako je i udarac Ze Castra glavom u 37. minuti otišao preko grede.
U završnici prvog dijela Splićani su uspostavili ravnotežu, a rezultat toga su dva udarca izvan okvira vrata – prvo je pokušao Rubil, a isti je učinak polučio i Andrić. Na startu drugog poluvremena mladi Tičinović je inicirao odličnu akciju Hajduka, koja je ipak završila neuspješno povratnom loptom za Ibričića.
U 54. minuti sjajna suradnja bilih tića Tičinovića i Oremuša. Prvi je ubacio, drugi pucao glavom, a Aranzubia je prebacio loptu preko grede. Bio je to prvi splitski udarac u okvir vrata. Domaćini kao da su se naljutili zbog toga, pa je tako u 57. minuti prvi put zaprijetio i njihov najbolji napadač Riki, no Subašić je odbio loptu u korner.
Španjolski trener je poslije sat vremena igre posegnuo za meksičkim reprezentativcem Omarom Bravom pojačavši napad. Pritisak Deportiva sve je više rastao, redale su se poluprilike pred splitskim vratima, ali domaći napadači nisu bili precizni. Pokušavali su iz daljine, čestim nabacivanjima, a najbolju prigodu u sudačkoj nadoknadi imao je Sergio, čiji je udarac krajnjim naporom Subašić izbacio u korner.
|
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 14/08/2008 : 23:54:37
|
Dobro je bilo, mada Hajdukovci nisu fermali nijedno protivničko dodavanje na njihovoj plovici). Sad se postavlja pitanje zašto Hajduk svaki put izgubi od Kamena Stine i drugih bajnih klubova!? Pobjedi Hajduče njih; nitko od tebe ne traži da tučeš Deportivo.
Hajduk se dobro postavio (bunker) i nije pravio rutinske pogreške. Kao što se očekivalo, napad je bio za ništa, ali kad znaš da će bit tako, onda pucaj iz svake situacije, jer lijepa akcija bez upučenog udarca ti je kurac od ovce. Hajduk je odigrao bolje i od Dinama i od Slavena. Ipak je tu neki pomak od lani.
Po mom mišljenju Kalinić je slab i spor za glavnog napadača. Protok lopte treba bit brži, ali to je vjerojatno nemoguć zahtjev. Deportivo je i dalje u prednosti (domaćinu je uvijek dobro 0-0), jer ih jedan pogodak na Poljudu vodi dalje. Ali bitno je da se naši nisu osramotili, dapaće. Vidit ćemo kako će bit na Poljudu... |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 15/08/2008 : 00:04:13
|
quote: Originally posted by Inferno Hajduk je odigrao bolje i od Dinama i od Slavena. Ipak je tu neki pomak od lani.
Najbolje je Slaven odigra. Barem 2. poluvrijeme. |
Edited by - mpavin on 15/08/2008 00:05:26 |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
Topic  |
|