forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 ---HAJDUK ŽIVI VJEČNO---
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 616

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2120 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 20/08/2023 : 22:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Što je je, i mene prevare jer to baš previše ne pratim.
Milfhanter je bog, šoumen, čudo prirode i ja pomislim evo idu u grčku pobit i osvojit sve što im se nađe na putu, kad ono the Markan i ekipa igraju samo na svom bunjištu, kad izađu parsto km od doma odrežu im se noge, samo mi zao što sam propusti izjavu the Iris o Maradoni iz Kaštela.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 21/08/2023 : 10:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Odavno nisam vidio da je Torcida nekog trenera uzela na pik, kao sinoć Prosinečkog.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/08/2023 : 10:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Odavno nisam vidio da je Torcida nekog trenera uzela na pik, kao sinoć Prosinečkog.

Debili.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29702 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/08/2023 : 11:11:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Stvarno sramota.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27627 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/08/2023 : 12:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
je decembarski je problem a ne oni jugendi sa znakom 88.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/08/2023 : 12:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

je decembarski je problem a ne oni jugendi sa znakom 88.

To je jedan te isti problem.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27627 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/08/2023 : 13:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nije.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/08/2023 : 14:17:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
ToT!

Teroristicka organizacija Torcida.

Poslije Atene i smrtnog slucaja navijaca, bilo je pravo vrijeme da se teroriste pod izlikom navijaca, u RH, nagazi na kicmu i da im se slomi par kraljezaka.

Ako organi reda i institucije u meduvremenu nesto ne spremaju, u sto cisto sumnjam, prilika je opet propustena...

I trpimo teror i dalje, jbg.

Nitko, nikako da stane na kraj tom organiziranom kriminalu. Imaju ljudi djecu, obitelj, automobile... pa se boje da im ovi nebi ostetili nesto od toga.

Sramota!

Policija ionako samo sluzi da naplacuje kazne u prometu, i niko me nece uvjeriti u suprotno...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/08/2023 : 14:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/grcki-zatvori-su-30-godina-iza-nasih-to-je-stravicno-misung-svega-i-svacega-a-nasa-javnost-ovo-mora-znati-15366826

A dok ovakvi debili budu pricali kako je to bila 'jedna obicna navijacka tuca', koja je izmakla kontroli, mi necemo maprijed.

Ovome bi ja opalija dvi triske livo, dvi desno da ga vidin.

Bidni su to momci, mladi, nisu znali sto cine i gdje idu... njih 150-200.

Pobogu, kakav debil. Ima li itko od javnih osoba da mu kaze; Ljubo teski debilu!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 21/08/2023 : 14:48:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Ivanle, ništa manje jugendštine nema ni među navijačima repke. Sljedeći put kad budeš na nekom dočeku, kad ti budu mavali crnim zastavama i mjerili kukuruz pred nosom, nadam se da ćeš pokazati primjerom.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/08/2023 : 15:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Normalno. Uvik. O tom nema rasprave. To se ne dovodi uopce u pitanje. A malo je tko bio ambasador svoje zemlje kao ja po bijelome svijetu.
Ali slabo je toga danas. Te crnine... Nisan stvarno odavno vidija. Dugo, dugo vremena. I bolje je tako, dakako.
Nekad, prije 30 godina da, sad zaista nista. (Osim ako se ne dode provocirati po zadatku)
Sto se mene tice, (a to sam vec dokazao, ne trebas ni ti ni forum to znati), takve bi ja odmah bijom po rebrima. A Skeju i ekipu, recimo za primjer, cak bijom po malom mozgu, jer velikoga ni nemaju...

Comprende amigo?
No pasaran!

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 21/08/2023 19:33:46
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/08/2023 : 15:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Ivanle, ništa manje jugendštine nema ni među navijačima repke. Sljedeći put kad budeš na nekom dočeku, kad ti budu mavali crnim zastavama i mjerili kukuruz pred nosom, nadam se da ćeš pokazati primjerom.

Ustvari kad vec spominjes...a uvijek ti mene nesto pitas, pa da promijenimo uloge.

Da li si ti ikad stao primjerom i djelom protiv rulje? Jer evidentno bi trebalo tako, s obzirom kakve slobodarske stavove branis, to jest spominjes, a nadam se i gajis. Zar ne?

Mene ne trebas vise uopce provjeravati. Moji su stavovi stameni, a svojom savjesti sam uvijek bio odgovoran.

A posto iz rodnog mjesta odakle si, nije da toga nije bilo, na obije strane u izobilju, to vrlo dobro znas. A bome i danas je, i nema naznake da ce se promjeniti, mada pretpostavljam da ne ides vise tamo tako cesto. Doma.

Inace dvaput sam u zadnjoj godini, eto tako me put naveo, dobrano vozio tim krajevima, jednom u sumrak, jednom po noci. Supruga u oba puta ispalila. Kakav Lynch, kakav Twin Peaks, kakav Twilight Zone...

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 21/08/2023 19:28:40
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27627 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/08/2023 : 16:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

To je nacionalizam.
Nije isto šta i nacizam.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/08/2023 : 18:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Crne zastave i mjerenje kukuruza su nacionalizam, a ne nacizam?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/08/2023 : 20:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Oboje
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5077 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 23/08/2023 : 17:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Prebacujem u ovaj topic da ne smetamo uvijek vjernima sa offtopic pričama.

quote:
Originally posted by ivanl

A evo i jos jednog finog iako pomalo stidljivog teksta.

https://slobodnadalmacija.hr/split/sinoc-je-na-pazaru-torcida-oslikala-veliki-navijacki-mural-je-li-mozda-doslo-vrijeme-da-stanemo-s-ovom-umjetnoscu-1312259

"Jasno, mladima - a i ljudima općenito - je potrebna pripadnost, zajedništvo i smisao. U izostanku svega ovoga u kapitalističkom društvu 21. stoljeća, Torcida nudi najpristupačnije supstitute na tržištu; plemensku određenost, sigurnost mase i zaluđenost."

Ovaj zadnji pasus spašava slabašan članak, kao da je autor tek u zadni tren malo mućnuo glavom, premda je i to tek otkrivanje tople vode. Kad pričamo o anomalijama u društvu, mudrije je razmisliti o uzrocima, nego snadbijevati se nad posljedicama. Mladi u Dalmaciji danas nemaju apsolutno nikakvu alternativu Hajduku i Torcidi. Nema povjerenja u ideologiju, državne i gradske institucije, zajednica se povezuje po plemenskom principu. Bilo je tako u Dalmaciji i u doba Yuge, no sada je to možda još izraženije, a neke su stvari i puno gore, jer danas nemaju ni neku jaču subkulturu (poput nekad rocka, u najširem pojmu) kroz koju mogu kanalizirati svoju energiju, nagone i misli. I sport je u punom gorem stanju nego prije 50, 40, pa čak i 30 (90te) godina. Košarkaška igrališta, kao i gledališta, za razliku od nekad su prazna, da ne govorimo o manjim sportovima. U suvremenom poretku profesionalnog sporta, mladi, pogotovo iz provincijskih sredina, ne pronalaze identifikaciju ni motivaciju za lokalnu akciju.

U takvom stanju stvari ono što se oko Hajduka dešava zadnjih godina je pravi fenomen.

Priznajem da Hajduk skoro pa nisam pratio dobrih 10ak godina. Zgadio mi se profesionalni nogomet, a Hajduk je bio dio istog problema. Nisam u međuvremenu pratio neki drugi klub, nekakve barcelone, intere i slično. Bilo je ili Hajduk ili ništa. Pa je bilo ništa.

Zaluđenost Hajdukom u Dalmaciji je u međuvremenu samo rasla sve više. Zbog gore opisanih razloga, Hajduk, odnosno još više Torcida, navijanje samo po sebi, a ne nogomet, su ostali zadnja slamka za koju se mladi Dalmatinci mogu uhvatiti. Ja sam se, kao i mnogi drugi koji su to promatrali sa strane, sprdao sa svim tim, sa svim tim silnim patetičnim grafitima koji nisu prestajali nicati.

No onda sam prije par godina počeo primjećivati da se oko Hajduka počinju događati nekakve neobične stvari. Stvari koje su mi u društvenom uređenju u kojem pravila igre diktira globalni megakapital, a provode ih lokalni korumpirani kokošari, izgledale kao čisti SF. Prvo sam vrlo oprezno počeo opet pokazivati interes, da bi na kraju rekao, jebiga, i skočio. Jer nemojmo se lagati, nogomet je više od igre, jedini sport za kojeg to stvarno vrijedi. Tako je bilo oduvijek, i svugdje, ne samo kod nas. Pobjeda SR Njemačke 1954. u finalu SP prvenstva protiv mađarske lake konjice označila je prekretnicu u njemačkoj poratnoj povijesti. Ta pobjeda je Njemcima poslužila da vrate nacionalni ponos, naprave raskid sa recentom traumatičnom povijesti i reinstaliraju mit o snazi njemačkog duha. Kad su pak Njemci na SP 1978 izgubili od Austrije, Austrijanci su ustvrdili "Konačno smo postali nacija!". Danas bogate arapske države upravo preko nogometa nastoje promijeniti sliku u sebi i repozicionirati se u globalnom poretku. Kod nas se kaže da je sa utakmicom Dinamo-Zvezda 13.5.1990. započeo Domovinski rat, itd., primjeri mogu ići unedgled. Zato sam se i ja više uzbuđivao i nervirao i svađao zbog nogometa, nego zbog ijednog drugog društvenog pitanja (iako sam se fala Bogu imao oko čega nervirati), čak i kad same nogometne utakmice i rezultate nisam uopće pratio. Nogomet je uvelike ogledalo društva, i kroz nogomet se vode velike društvene bitke.

Pa o čemu zapravo pričamo?

Hajduk je danas kao prvo narodni klub od glave do pete. Ono što oponenti današnjeg modela upravljanja Hajdukom pejorativno odbacuju kao "klub kojeg vodi ulica", pa to papagajski (ili nojevski) ponavljaju usputni ignoranti, nije naravno nikakav minus, već glavni razlog zašto je Hajduk danas (opet) globalni fenomen. Globalni fenomen nije naravno zbog sportskih rezultata, već zbog obaranja rekorda u pretplati, članarinama i posjeti. Ti rekordi se obaraju upravo zato jer je klub potrčao lokalnoj zajednici natrag u zagrljaj. Dugo je samo zajednica trčala za klubom, a on joj bježao, kao što bježe svi drugi, no kad se okrenuo i potrčao nazad dogodila se ova ekstaza.

A sad su pomalo počeli i rezultati, 2 kupa za redom Hajduk nije uzeo skoro 50 godina, juniori su ušli i finale LP, aktivni igrač Hajduka je zabijao i asistirao za reprezentaciju koja je osvojila 3. mjesto na SP... Pa su stali ovakvi članci: https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/komentar-zbog-navijacke-strahovlade-nitko-ne-zeli-reci-istinu-o-hajduku-i-sto-je-zapravo-postao-postoji-samo-jedno-rjesenje-za-izlaz-iz-ovog-kosmara-9141896
Nema više zazivanja "prisilne uprave", Hajdukovih štimaca i mamića. No to za ovu priču nije toliko ni bitno.

Ono što je bitno je da je Hajduk zbog načina na koji se danas upravlja sa klubom, koji je de facto socijalizam, postao blizak i ljudima koji imaju drugačije svjetonazore od prosječnog hvatskog navijača. Današnja navijačka subkultura je pretežno desničarska. Odmah u startu je bilo jasno da su motivi onoga što su BBB-i napravili u Ateni imali obilježja desničarskog ekstremizma. Hajdukova navijačka masa mi djeluje dosta heterogenije. Naravno da je i dalje vidljiva i glasna jugend frakcija Torcide, međutim navijači Hajduka nisu samo Torcida, a pogotovo nisu samo Torcida jugend. Klub nije njihov. Odnosno i njihov je. Ali je naš, ili od onih tamo, odnosno svačiji. Za Hajduk danas (opet) navijaju i radnici, konobari, intelektualci, inženjeri, pisci, žene. Ljudi različitih svjetonazora, profila i socijalnog statusa. Pritom kao da se osjeća neka nova pozitiva. Ima i dalje na stadionu psovki i pjesmica o mržnji prema ovima ili onima, ali atmosfera je nekako zdravija, pozitivnija. Razmišljao sam o svemu ovome kad sam sa Poljuda išao nakon utakmice sa PAOK-om, da bi onda par dana nakon toga dobio potvrdu svog razmišljanja u vidu ovog članka: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sto-se-dogada-navijaci-hajduka-me-vise-ne-vrijedaju-nisam-postao-nista-manji-cetnik-nego-sto-sam-nekad-bio-15364271

Edited by - vukozec on 23/08/2023 17:38:12
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 26/08/2023 : 15:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da se Hajduk riješio Mlakara, pozdravljam odluku.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 26/08/2023 : 21:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Pet od pet, idemo dalje!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/08/2023 : 23:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Bojim se prerane euforije
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 27/08/2023 : 00:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

Bojim se prerane euforije

Euforija ili ne, ali činjenica je da igra ima napokon glavu i rep. Draže su mi ovakve teške pobjede koju su postigli htijenjem i željom nego one glatke koje zamaskiraju mane.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 27/08/2023 : 08:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Valjda će kupiti i jednog kvalitetnog krilnog napadača, valjao bi zlata.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27627 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/08/2023 : 10:32:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Dolazi ON.🙂

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 27/08/2023 : 10:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Valjalo bi.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 01/09/2023 : 08:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Uremović u Hajduku.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 01/09/2023 : 08:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Od Žapera se još ne odustaje.
Go to Top of Page
Page: of 616 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.11 seconds. Snitz Forums 2000