forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 Marko Đurđević u "Marvel"-u!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Legacy Keeper
New MemberSerbia
177 Posts

Member since 11/04/2007

Posted - 05/08/2007 :  01:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Legacy Keeper's Homepage  Send Legacy Keeper an ICQ Message  Send Legacy Keeper a Private Message  Reply with Quote
Dvadesetdevetogodišnji crtač srpskog porekla, rođen u Berlinu, Marko Đurđević autor je naslovnih stranica nekih od najnovijih serijala američkog strip magazina "Marvel". Za sada Đurđević je radio naslovne stranice za stripove "Daredevil", "Blade", "X-Men First Class", "Thunderbolts" i specijalni serijal "Mystic Arcana".
Tehničke mogućnosti savremenog filma dosegnute početkom 21. veka doprinele su tome da "Marvelovi" strip serijali postanu i filmska atrakcija. Nova popularnost tih stripova svakako je ponovo skrenula pažnju čitalaca i na štampana izdanja, a da bi ona dobila poseban kvalitet angažovani su ilustratori, poput Marka Đurđevića, koji ne crtaju table stripova, već unose svežinu "pogleda sa strane". Za svega godinu dana Đurđević je uspeo da se afirmiše i do sada ima realizovanih pedeset naslovnih stranica "Marvel" strip magazina.
Kao ilustrator i dizajner Đurđević dalje radi za agenciju "Massive Black" iz San Franciska koja objavljuje DVD Character Ideation, sa snimcima Markovih crtačkih seansi i "instrukcija" za dizajn likova. Svoje radove Marko izlaže na blogu Six More Votka.
- Agencija mi je pomogla da se formiram kao umetnik. Naučila me je lekcijama strpljivosti, timskog rada i prijateljstva. "Massive Black" kombinuje grupu umetnika i industrijski rad i drago mi je da sam deo toga - kaže Marko Đurđević u intervjuu za američki internet sajt cgchannel.
Pored filmova i literature Đurđević je kao izvor inspiracije naveo i alkohol, što mu u okruženju surovih profesionalaca daje oreol staromodnog boemskog buntovništva.
- Alkohol je nepresušni okean inspiracije za mene. Ništa bolje od filozofskih rasprava u baru, s najboljim prijateljem, o politici, moralu, bogu, nebu, paklu i vrućim devojkama - kaže Đurđević.
Ovaj mladi umetnik srpskog porekla nalazi se na raskrsnici: da li da se opredeli za crtanje stripova ili da se oproba u svetu mode?
- Moda je samosvojna forma. Ona se na zanimljiv način bavi teorijom boja i kompozicijom. Četiri godine već gajim ideju o bavljenju modom i tek sada sam počeo da pravim neke korake u tom smeru. Staviti pravi materijal i boje na pravo mesto je nešto što me najviše uzbuđuje u ovom trenutku - kaže Đurđević.
S obzirom na to da je Marko Đurđević ostvario veliki uspeh kao ilustrator, nema sumnje da će imati zapažene rezultate i kao modni kreator.

-potrebne kolekcije SD i Ludensa
www.myspace.com/elldamar

bok
New Member

Croatia
142 Posts

Member since 09/01/2007

Posted - 05/08/2007 :  14:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit bok's Homepage  Send bok a Private Message  Reply with Quote
eve ga Marac
http://www.upps.org.yu/index.php?option=com_content&task=view&id=487&Itemid=48

__________________
Kupujmo originale!
Go to Top of Page

Legacy Keeper
New MemberSerbia
177 Posts

Member since 11/04/2007

Posted - 05/08/2007 :  19:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Legacy Keeper's Homepage  Send Legacy Keeper an ICQ Message  Send Legacy Keeper a Private Message  Reply with Quote
Ali "Americhki strip je sranje" :)
Totalno podrzavam choveka u vezi te izjave :D

-potrebne kolekcije SD i Ludensa
www.myspace.com/elldamar
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
19379 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/08/2007 :  20:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ali od toga sranja on živi.

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
Go to Top of Page

vang0gh24
New MemberCanada
203 Posts

Member since 17/01/2004

Posted - 05/08/2007 :  21:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vang0gh24 a Private Message  Reply with Quote
nije rekao da je sranje vec da je pun sranja. rekao je da ako se dublje kopa da tu ima itekako dobrih stvari. sto je istina.
inace tip je strahovito talentovan! one njegove naslovnice su fantasticne!

devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Go to Top of Page

Mailman
Senior MemberCroatia
1690 Posts

Member since 26/12/2001

Posted - 06/08/2007 :  11:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mailman a Private Message  Reply with Quote
Naslovnice su mu super.

How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000