Author |
Topic |
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
|
tony starks
Average Member
South Sandwich Islands
833 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 08/09/2007 : 15:34:22
|
jel ima tko anime, da bi htio okacit negdje ili zaprzit!!? recimo da mi hitja, a mogu i ponudit nest u zamjenu u slucaju przenja, trazim
Bubblegum Crisis Tokyo 2040 ep.3
Zone of the Enders Dolores ep.5 11 12 13 14
|
(Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!! >>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6188 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 10/09/2007 : 14:12:29
|
Od svih promjena na forumu,otvaranje podforuma "manga" najviše podržavam jer mi se čini da će sve rasprave o tom žanru sigurno ostati unutar ovog podforuma.
Priznajem da osim Lone WOlf and Cub,koji je zakon zakona, nisam čitao nijednu mangu.Problem je što ih ima stvarno jako puno i ne znaš koju bi odabrao,a čak i kad odabereš,serijali imaju po 20+ak nastavaka od po 100 stranica minimalno po knjizi.
Čitajući ovaj topic, čini mi se da ću morati posegnuti po Blade of the immortal i Berserk.
Corto,pošto tvoj ukus cijenim,molim te opiši na kratko radnju i crtež te koliko nastavaka ima.Hvala.
quote: Originally posted by corto33 : - Shamo - Glaucos - Real (Takehiko Inoue) - Great Teacher Onizuka - Worst - Slam Dunk
|
Bond.James Bond. |
Edited by - Aco on 10/09/2007 14:15:16 |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6188 Posts
Posted - 10/09/2007 : 14:14:31
|
quote: Originally posted by Peyo
Za apsolutnu preporuku su: Ode to Kirihito Adolf 1-5 Phoenix Buddha 1-8
Sa velikim zadovoljstvom sam čitao (a i imam u kolekciji) od Rumiko Takahashi: Maison Ikkoku.
Od nje preporučujem i Ranmu 1/2, barem prve dvije knjige.
Volim čitati i Gon-a.
Ista molba kao i za corta,dakle ako može kratak sadržaj,kakav je crtež itd. |
Bond.James Bond. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6188 Posts
Posted - 11/09/2007 : 09:47:54
|
Ma nije da ne volim ali problem je (kao i kod ostalih stripova) kad sve to pročitati i kako to kupiti(30-ak knjiga od po 200-ak stranica sigurno ne košta malo).
Inače,u gornjem postu sam mislio da na kratko napišeš o kakvim se stripovima iz tvoje liste preporuka radi."Slam dunk" predviđam da je strip o košarci ali - sto mu gromova - kakav je to strip u kojem Japanac igra košarku!?! ;-))) |
Bond.James Bond. |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 12/09/2007 : 08:16:32
|
Aco, evo obećanih osvrta na preporučene Tezukine stripove:
Adolf Vol. 1-5 (objavljivan 1983-85.) Kroz priču o tri Adolfa prikazani su bitni događaji u 20-tom stoljeću (otud i podnaslov „Priča o 20-tom stoljeću“). Prvi Adolf je Adolf Hitler (tijekom priče se ubacuju bitni događaji iz njegova života i nacističkog razdoblja). Drugi Adolf je japanski sportski novinar koji izvještava sa Olimpijade u Berlinu gdje mu studira brat koji je povezan sa njemačkim studentima komunistima. Brat je ubijen, a podaci o njemu nestaju kao da nije nikad ni bio u Njemačkoj zahvaljujući Gestapou. Razlog njegova ubistva je spoznaja o „Hitlerovom židovskom porijeklu“. Nacisti žele te podatke uništiti kao i sve koji išta o njima znaju. Zbog toga će njegov brat biti proganjan i po Japanu sve do kraja rata. Treći Adolf je sin njemačkog veleposlanika (ambasadora) u Japanu koji se tamo sprijateljuje sa lokalnim dječakom Židovom. Da bi ga ispravno odgojio otac će ga poslati u Njemačku u Hitlerjugend. Kasnije će se opet susreti sa prijateljem iz djetinjstva. Priča traje od olimpijade 1936 do kraja rata, a u zadnjoj petoj knjizi obuhvaća i osnivanje izraelske države i sukobe sa PLO-m. Sudbine i događaji iz života 3 Adolfa se kasnije isprepliću. Jako dinamična priča u 5 knjiga s odličnim crtežom. Priča u stilu Roberta Ludluma, ali sa većom dubinom ili je možda bolje reći da podsjeća na „Vjetrove rata“. Naime, Tezuka čitatelju kroz priču daje materijala za razmišljanje o nekim općeljudskim karakteristikama i vrijednostima, a da nije naporan, odnosno da ne „popuje“. Jedan od prvih Tezukinih stripova na engleskom i kao svi njegovi stripovi, izuzetno dinamičan.
Ode to Kirihito (objavljivan 1970-71.) Knjiga od 820 stranica. Ali kakva!!! Unatrag 20 godina nisam čitao tako zanimljivo štivo. Nisam ga mogao ispuštati iz ruku do samog kraja. Kako ga opisati kad ima elemenata svega: horrora, SF-a, thrillera i čega sve ne ... Priča: Mladi, ambiciozan i perspektivan liječnik, ima lijepu zaručnicu i svijetlu budućnost. Ima i beskrupuloznog mentora, ravnatelja klinike željnog Nobelove nagrade koji sve gazi na putu do nje ... Mentor šalje mladog liječnika u zabačeno selo, radi ispitivanja endemske bolesti koja ima strašne posljedice. Čovjek zaražen tom bolešću podliježe strašnoj transformaciji. Kosti lica mu se deformiraju i lice poprima oblik njuške, tijelo dlakavi, bolesnik počinje jesti sirovo meso i ubrzo umire ... Mladi liječnik biva zaražen, prolazi kroz nezamislive patnje i torture (neke i krajnje bizarne, koje namjerno ne želim opisati da potencijalnom čitatelju ne uskratim doživljaj iznenađenja) i biva gurnut na dno dna. Ipak uprkos svemu nastoji ne izgubiti duhovnu snagu i humanizam ... Ne bih išao u detalje, ali knjiga je prepuna akcije, neočekivanih obrata, nasilja, seksa, ali pored svega i vjere u čovjeka ... Radnja se odvija po cijelom svijetu ... Crtež sjajan ... Briljantno ...
Buddha Vol. 1-8 (objavljivan 1973-83.) Možete li to zamisliti? Da je Buddhin život prikazan u Tezukinim knjigama kroz niz izuzetno uzbudljivih, zanimljivih priča, sa puno humora i osjećaja. Tu ima brojnih prizora okrutnosti, nasilja, romantike, seksa ... Buddhino odrastanje, potraga za besmrtnošću, sa bezbroj nevjerojatnih likova i doživljaja. Remek-djelo! Crtež sjajan ...
Phoenix Vol. 1-13? Tezuka je za ovaj projekt sam rekao da je to njegovo životno djelo ... Putovanje kroz vrijeme i prostor (svemir). Neke knjige su priča sama za sebe, a neke su od 2 dijela. U nekima se radnja odvija u dalekoj prošlosti, a u nekima u dalekoj budućnosti. Neke od tih (u budućnosti) mi djeluju kao ustripljeni romani Clarke-a, Asimova ili Heinleina. Knjiga 4 pod nazivom Karma mi je apsolutno genijalna (dešava se u prošlosti). Knjiga 6 pod nazivom Nostalgia (dešava se u budućnosti) je još jedno remek-djelo. Što povezuje te knjige? Mistična ptica Phoenix (Feniks) koja se pojavljuje u kritičnim trenucima. Sjajno crtani stripovi, uzbudljivi, prepuni strasti, akcije, humanizma ... Crtež sjajan ...
Ako ti je ovo korisno napisat ću nešto i za ove druge naslove koje sam ti preporučio ... |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6188 Posts
Posted - 12/09/2007 : 12:37:14
|
Hvala ti na ovom iscrpnom opisu,stvarno mi je puno pomoglo.Ako ti se da pisati i o drugim naslovima,samo nastavi,vjerujem da je i ostalim posjetiteljima zanimljivo.
Svakako ću nabaviti Ode to Kirihito i Phoenix,po tvom opisu čine mi se vrlo interesantnim.Potražit ću malo na ebayu ili amazonu ima li toga za nabaviti.
Što mislite o Ghost in the Shell? |
Bond.James Bond. |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29370 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 12/09/2007 : 14:53:56
|
Aco, ja sam procitao Adolfa i to je stvarno sjajno, svakako preporucam. Buddhu i ostale Tezukine radove svakako namjeravam kupiti, ali svaka cast Peyo-u na opisima. |
Trouble will find me |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
976 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 12/09/2007 : 15:55:08
|
Ghost in the Shell je pretezak za citanje, al svakako probaj nabaviti skenirane chaptere svih nabrojanih stripova, tako da sam mozes procijeniti. |
No one gets out of childhood alive. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6188 Posts
Posted - 12/09/2007 : 17:25:39
|
quote: Originally posted by corto33
Ode to Kirihito je bio nedavno na volju u Koncorciju u Ljubljani za 21 evra (800+ stranica!). Ne znam, da li još imaju koji primjerak?
Ovo mi se čini OK cijena.Ako uspijem naći vremena,zaletit ću se do Konzorcija,možda imaju još koji primjerak pa da malo prelistam. |
Bond.James Bond. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6188 Posts
Posted - 12/09/2007 : 17:26:50
|
A što se Ghost in the shell tiče,dosta sam slušao o tome a evo ima jedan trenutno dosta jeftin na e-bayu pa rekoh da ga uzmem, ali vjerojatno ću ga preskočiti. |
Bond.James Bond. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6188 Posts
Posted - 12/09/2007 : 17:29:43
|
A kako Peyo opisuje Tezuku,to je milina za čitanje.Vidi se da je iskren fan i predlažem(ako se on i Markos slože)da uz ovaj post napiše nešto o Tezukinoj biografiji + možda još par opisa njegovih stripova,i eto nama finog i informativnog teksta koji bi mogao ići na homepage. |
Bond.James Bond. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29370 Posts
Posted - 12/09/2007 : 19:42:49
|
Ima vec sada mjesta za takve tekstove, ali na novom sajtu ce ih biti jos i vise. U svakom slucaju, ako se Peyo slaze i ako ima volje, rado bi objavio te tekstove. |
Trouble will find me |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 13/09/2007 : 00:13:44
|
Mene nervira što već mesecima nema Adolfa #1 na Amazonu. Nije bilo ranije ni ostalih, ali su se skoro pojavili. :( Doduše, ima polovnih koji idu do 70ak dolara, ali to mi baš ne odgovara. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29370 Posts
Posted - 13/09/2007 : 00:18:44
|
Black Jack i mene zanima. Ali skup je, 10 Eura sveska na talijanskom, a nikako da uleti nesto povoljno na ebayu. |
Trouble will find me |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 13/09/2007 : 07:29:21
|
quote: Originally posted by DusMan
Mene nervira što već mesecima nema Adolfa #1 na Amazonu. Nije bilo ranije ni ostalih, ali su se skoro pojavili. :( Doduše, ima polovnih koji idu do 70ak dolara, ali to mi baš ne odgovara.
I mene to nervira, kao i to šta nema Phoenix Vol.1 i Black Jack Vol.1, a izgleda ni Vol.2 kojeg sam izgleda šćepao u zadnji čas, polovni je $50, profit 500% :) |
www.stripgen.com |
|
|
Topic |
|