Author |
Topic  |
agochkov
New Member

293 Posts
Member since 17/10/2012 |
Posted - 14/02/2017 : 15:42:20
|
bubo i Garfield, za sve sto uradi Libellus vi imate izgovor. Za cenu, za nedostupnost, za kvalitet. Mislim i ja volim Libellus, ali ... Netko ne brani rodjenog brata kao sto vi branite izdavaca :D |
 |
|
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 14/02/2017 : 15:49:13
|
quote: Originally posted by agochkov
bubo i Garfield, za sve sto uradi Libellus vi imate izgovor. Za cenu, za nedostupnost, za kvalitet. Mislim i ja volim Libellus, ali ... Netko ne brani rodjenog brata kao sto vi branite izdavaca :D
ne izgovor,samo argumentiramo stvari kako stoje,e sad iskreno reci o kome se najviše negativno priča? a cijene su daleko od povoljnih i od nekolicine ostalih izdavača.. u pravu si za javljanje ali i to će se promijeniti.. |
 |
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
Posted - 14/02/2017 : 16:04:00
|
bubo i Garfield, za sve sto uradi Libellus vi imate izgovor. Za cenu, za nedostupnost, za kvalitet. Mislim i ja volim Libellus, ali ... Netko ne brani rodjenog brata kao sto vi branite izdavaca :D
pupcano vezani za Libellus :)
Dollar ti opet isto pises i neda mi se pretjerano objasnjavati. Prije 7 godine te cijene su bile odlicne, a sad je skupo i to je to
Drago mi je da me pratis i da si moj FAN :) |
http://www.mostrip.ba/
https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/ |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/02/2017 : 16:10:42
|
quote: Originally posted by DollarBill
[quote]Originally posted by teller
povečanje za +50, bar za neka izdanja...bi bilo ok..da se smanji nervoza,izčekivanje i strepnja..
Teleru da li ti stvarno verujes da su Dade ikad razmatrali da nesto povecaju?I sto onda trosis energiju na pricu o povecanjima i prelascima sa HC na SC kad znas da je to znanstvena fantastika.
Samo dajes ljudima (koji nisu u toku) laznu nadu umesto da ih spremas na smanjenja naklada koja neminovno dolaze.Redovni Dylan pada prvi.
 redovni Dilan? možda..iako ti zadnji podaci ne daju takvu slike..
27 broj-3 primjeraka 28 -5 primjeraka 29 -14 primjeraka 30 -14 primjeraka na lageru
Nazad do 8 knjige je razprodan, to znaći odkad je na 350 je to to... jedino su 7 i 8 knjiga nešto manje razprodana kad su još imali 500 naklade..bacite svoje lijepe okice pa se uvjerite... Šta Dade razmišljaju neznam jer nisam vidovit, govorile su Dade pre par godina i da ne razmišljaju o Zagoru a vidi jih sada... zašto si tako siguran da nebi nakladu ponekog prodavanijeg junaka digli za 50 primjeraka?...to je tako fantastična brojka da je nemoguće? Ljudi se polako vračaju stripovima, malo više novca kruži i zašto mislite da je to nemoguće? nisu svi picajzle da moraju imat jedan serijal popunjen do svakog broja...znam da mnogi uzimaju samo ferrijevog Zagora, samo poneke priće, samo novog Texa...i tako dalje.. Prestanite kvragu Žalostne sove kukat ko stare babe...i sve gledat crno...Libellus je našo način da radi a i zaradi...ako se vam način sviđa imate samo dvoje...kupovat ili prestat.. niste jedini na svjetu, netko prestane, neko počne.. nije taj forum neko mjerilo šta i kako se čita...manje smo važni nego što mislimo ili bi htjeli. Naklade sigurno neće više dole, bar ne skoro, prije bi se okladio da če gore.. i uz sve crne prognoze i želje nekih.  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 14/02/2017 16:18:48 |
 |
|
DollarBill
Starting Member
91 Posts
Member since 18/05/2016 |
Posted - 14/02/2017 : 16:20:46
|
quote: Originally posted by morski
jos jednom, izvinjenje svima koje ovaj i bilo koji drugi moj post, na bilo koji nacin, uznemirava.
Nema potrebe za izvinjavanjem,ako kazes da nije namerno onda ok.I ja sam malo preterao ali sta mogu kad se na ovom topiku uvek iznerviram. |
 |
|
DollarBill
Starting Member
91 Posts
Posted - 14/02/2017 : 16:27:00
|
Teleru ti si nepopravljivi optimista i kako da ti dokazem da strip koji se prodaje u 250 primeraka nece nikad vise ici u 300 jer nema tih kupaca koji ce da uskoce.Neko je ranije objasnjavao da je veca sansa da bi se prodavao u 230 jer bi odustali i preprodavci. |
 |
|
DollarBill
Starting Member
91 Posts
Posted - 14/02/2017 : 16:32:14
|
quote: Originally posted by Garfield_Mo
pupcano vezani za Libellus :)
Dollar ti opet isto pises i neda mi se pretjerano objasnjavati. Prije 7 godine te cijene su bile odlicne, a sad je skupo i to je to
Drago mi je da me pratis i da si moj FAN :)
Pa svi isto pisemo i nema sanse da ce iko od nas promeniti misljenje.Bubo mi je nasao slabu tacku - ZS/LMS.Razlika je u tome sto ja znam da taj papir ne vredi te novce i da je bezobrazno skupo,ali vas dvojica to nikad necete priznati za Libelus. |
 |
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27448 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 14/02/2017 : 16:36:43
|
zašto bi neka stvar/strip svima vrijedilo isto? i zašto je bitno da neko nešto prizna? ko hoće neka kupuje a ko neće neka ne kupuje. ovdje je problem jer ima onih koji bi kupovali ali po cijeni i tempu kako njima odgovara ali oni moraju biti svjesni da nije tako i da neće biti tako iz razno raznih razloga i bolje im je da ne troše svoje vrijeme na želje koje se neće ostvariti. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2380 Posts
Member since 19/12/2007 |
Posted - 14/02/2017 : 16:38:23
|
quote: Originally posted by jaki
zašto bi neka stvar/strip svima vrijedilo isto? i zašto je bitno da neko nešto prizna? ko hoće neka kupuje a ko neće neka ne kupuje. ovdje je problem jer ima onih koji bi kupovali ali po cijeni i tempu kako njima odgovara ali oni moraju biti svjesni da nije tako i da neće biti tako iz razno raznih razloga i bolje im je da ne troše svoje vrijeme na želje koje se neće ostvariti.
https://www.youtube.com/watch?v=e7mpClSPyhk |
 |
|
DollarBill
Starting Member
91 Posts
Posted - 14/02/2017 : 16:45:22
|
Dollar lud si pravo. Cak i u ovom postu sto si ripley, govorim da je Libellus skup, a ispod tvoj komentar da nikad necu priznati kako je Libellus skup.
Znas ti oko koje reci se sporimo. Nije isto biti skup i bezobrazno skup.
Zagor kolor je skup,ali u okviru LL cena on je cak i jeftin. Dilan je skup,ali u okviru LL cena on je prosek. Martin je Bezobrazno skup,cak i skuplji od LL Texa. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Posted - 14/02/2017 : 16:56:12
|
quote: Originally posted by DollarBill
Dollar lud si pravo. Cak i u ovom postu sto si ripley, govorim da je Libellus skup, a ispod tvoj komentar da nikad necu priznati kako je Libellus skup.
Znas ti oko koje reci se sporimo. Nije isto biti skup i bezobrazno skup.
Zagor kolor je skup,ali u okviru LL cena on je cak i jeftin. Dilan je skup,ali u okviru LL cena on je prosek. Martin je Bezobrazno skup,cak i skuplji od LL Texa.
konačno da se slažemo... Marti je preskup kao i Tex je preskup,,šta je razlog, prava ili nešto treće ko zna...zato sam i povuku onu dilemi TREBA LI LIBELLUS smanjit kvalitet svojih izdanja na račun bolje prodaje... veči dio kupaca je bio zato da ostane kako je iako meni ko perfekcionistu nebi nimalo smetalo da počnu izdavat SC na način onih njihovih stripova sa kioska naljeto koju godinu unazad... ako bi takav strip bio bar 20% jeftiniji ko garantira da nebi bilo više zainteresiranih pa onda dizanje tiraža i nebi bilo takvo čudo kako izgleda danas... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 14/02/2017 16:56:41 |
 |
|
jofranic
Starting Member
3 Posts
Member since 23/11/2012 |
Posted - 18/02/2017 : 21:08:47
|
Da se malo ubacim u temu, među Vas koji ste stalno tu. Imam nekakvu svoju teoriju o situaciji danas, naime, smatram da ove stripove koje danas izdaje Libellus u većini slučajeva kupuju stariji zaljubljenici stripa koje veže nostalgija iz 70.-ih i 80. godina, kada nam je strip bio sve, svaka zabava i jedini medij koji smo imali za razonodu. Svakako ne umanjujem time vrijednost stripa kao umjetnosti. Mlađe generacije imaju puno širi spektar medija za razonodu, a strip je u današnje vrijeme, unatoč kultu stripa na našim prostorima, dosta slabo i prezentiran. Genijalan posao napravila je ekipa iz Libellusa, vrativši nam sjajne trenutke iz mladosti u vrhunskom izdanju. Kada pogledam realno, nije cijena takvog izdanja pretjerano ni skupa s obzirom što nam daje, sjajna izdanja u boji uz kvalitetan tisak i odlične naslovnice tvrdih korica. Najveća šteta je što većina nas nije u mogućnosti pratiti sva izdanja, a toliki smo zaljubljenici da ih moramo imati sve! Što se tiče naklade, mislim da ju je ekipa iz Libellusa dobro izbalansirala. Da bi zadržali višu cijenu moraju postići dobru potražnju, a to su dobili smanjenjem naklade. |
 |
|
76
Senior Member

Croatia
2653 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 19/02/2017 : 20:16:22
|
quote: Originally posted by jofranic
Da se malo ubacim u temu, među Vas koji ste stalno tu. Imam nekakvu svoju teoriju o situaciji danas, naime, smatram da ove stripove koje danas izdaje Libellus u većini slučajeva kupuju stariji zaljubljenici stripa koje veže nostalgija iz 70.-ih i 80. godina, kada nam je strip bio sve, svaka zabava i jedini medij koji smo imali za razonodu. Svakako ne umanjujem time vrijednost stripa kao umjetnosti. Mlađe generacije imaju puno širi spektar medija za razonodu, a strip je u današnje vrijeme, unatoč kultu stripa na našim prostorima, dosta slabo i prezentiran. Genijalan posao napravila je ekipa iz Libellusa, vrativši nam sjajne trenutke iz mladosti u vrhunskom izdanju. Kada pogledam realno, nije cijena takvog izdanja pretjerano ni skupa s obzirom što nam daje, sjajna izdanja u boji uz kvalitetan tisak i odlične naslovnice tvrdih korica. Najveća šteta je što većina nas nije u mogućnosti pratiti sva izdanja, a toliki smo zaljubljenici da ih moramo imati sve! Što se tiče naklade, mislim da ju je ekipa iz Libellusa dobro izbalansirala. Da bi zadržali višu cijenu moraju postići dobru potražnju, a to su dobili smanjenjem naklade.
Tako je! Ustvari, najveći problem kritičara Libellusa je što si ne mogu priuštiti njihova izdanja. Ja sam se ograničio na Texa, Mister NO-a i Martija i za sada ih, srećom, mogu pratiti. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Posted - 20/02/2017 : 07:45:10
|
Naravno...treba negdje sprostit frustracije... Ne dize se vise ko nekad, prve sijede vlasi,prve dioptrije,trbusic nikako da uplahne,cerka dopeljala prvog frajera sa panki frizurom,Barca nije u top formi,blizi se generalni servis auta na 150 000 km,...same pizdarije.. I jos libellus izbacio turu kad najmanje treba i to sve sto se dosad uzimalo... Ko to ne razume...nije covjek. |
|
Edited by - teller on 20/02/2017 07:46:04 |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 20/02/2017 : 12:33:20
|
quote: Originally posted by teller
Naravno...treba negdje sprostit frustracije... Ne dize se vise ko nekad, prve sijede vlasi,prve dioptrije,trbusic nikako da uplahne,cerka dopeljala prvog frajera sa panki frizurom,Barca nije u top formi,blizi se generalni servis auta na 150 000 km,...same pizdarije.. I jos libellus izbacio turu kad najmanje treba i to sve sto se dosad uzimalo... Ko to ne razume...nije covjek.
telleru care!   |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Posted - 23/02/2017 : 16:04:56
|
Vani i zadnja tri broja zadnje ture... I kvragu..Libellus je skup...danas se mi duze dizao nego obicno...kriv je Libellus. |
|
Edited by - teller on 23/02/2017 16:05:21 |
 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts
Member since 20/09/2010 |
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Posted - 26/02/2017 : 15:40:27
|
Drugo izdanje (od ukupno osam) unutar ove naše sljedeće ture nosi naslov “LIMENE ZVIJEZDE” i druge priče, a riječ je o šestome Texovom kolornom specijalcu.
Kako i sami iz naslova možete vidjeti, u ovome specijalnom broju ponovno vas čekaju četiri kratke epizode na 32 stranice, a naslovi i autori su:
“Limene zvijezde” (Michele Medda / Michele Benevento) “Susret u Tularosi” (Moreno Burattini / Giuseppe Camuncoli) “U tami” (Mauro Boselli / Luca Rossi) “Sretni Randy” (Roberto Recchioni / Andrea Accardi)
Uz podatak da je autor naslovnice Giulio De Vita, na kraju još samo informacija da će šesti Texov kolorni specijalac tijekom prva dva mjeseca koštati 120, a potom 150 kuna.
Bacite pogled:
[url=https://postimg.org/image/bvqskdeif/] [/url][url=https://postimage.org/]images upload[/url] |
 |
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Posted - 26/02/2017 : 20:53:54
|
Treće izdanje u ovoj našoj novoj turi nosi naslov “ZBOGOM, CRVENI BRATE!”, a naravno riječ je o Zagorovoj knjizi broj 45!
Ovo su epizode i autori koje vas čekaju u njoj:
Dan pravde (Nolitta / Donatelli) Zbogom, crveni brate! (Nolitta / Donatelli & Ferri) Pustolov (Nolitta / Ferri)
Izvorni talijanski brojevi ovih priča su 121, 122 i 123, a u Italiji su premijerno objavljene u razdoblju između kolovoza i listopada 1975. godine, dok u samoj knjizi, nakon svršetka dramatične pustolovine s Osagama čeka nas susret s Mikeom Gordonom, tj. SUPERMIKEOM!
Kao i obično, cijena Zagora 45 tijekom prva dva mjeseca bit će 156 kuna, a potom ćete ga moći kupiti za uobičajenih 195 HRK.
Bacite pogled:
[url=https://postimg.org/image/ad4ko6tz5/] [/url][url=https://postimage.org/]free upload image[/url] |
 |
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Posted - 26/02/2017 : 21:12:37
|
46. knjiga Zagora četvrto je izdanje u ovoj našoj novoj turi i riječ je ponovno o istinskom klasiku - “SEDMOJ RUNDI”!
Evo epizoda koje vas čekaju u njoj:
Zagor protiv Supermikea (Nolitta / Ferri) Sedma runda (Nolitta / Ferri & Donatelli) Careva zapovijed (Nolitta / Donatelli)
Kao što i sam naslov kaže, rasplet cijele pustolovine sa Supermikeom doznat ćemo u sedmoj rundi, a za pedantne statističare još samo podatak da su u Italiji ove epizode objavljene krajem 1975. (studeni i prosinac) te početkom 1976. (siječanj), a brojevi su bili 124-126.
Cijena Zagora 46 tijekom prva dva mjeseca bit će 156 kuna, a potom ćete ga moći kupiti za standardnih 195 HRK.
Evo kako izgleda Zagor 46:
[url=https://postimg.org/image/u15s1w3vz/] [/url][url=https://postimage.org/]picture share[/url] |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17889 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2589 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Posted - 27/02/2017 : 10:00:59
|
več prve četiri knjige za uzet...ali neka, Zagora i Texa nikad dosta... |
|
 |
|
Topic  |
|