Author |
Topic  |
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 24/05/2020 : 20:18:19
|
Ja sam "zahvaljujući" CO-19 dosta toga apsolvirao i kod nekih serijala došao ili na tekuće ili riješio sve . Još je nešto toga ostalo ali mislim da će to morati pričekati jesen. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 24/05/2020 : 20:21:04
|
quote: Originally posted by ivanl
Da navika, nostalgija i ono usvojeno uvjetovano u djetinjstvu ucine svoje. Meni su dobri na svojnacin bili svi. Karavan, Cassidy, Gea, Lilith, Skriveno lice, Shangai devil, Demian ... Evo Brad Barron, primjetio sam da ga ljudi ne vole i bacaju drvlje i kamenje na tah serijal. Meni je odlican, zabavan sa svojim retro stihom pedesetih, sezdesetih. Nalik na stare cb sf filmove. Dobro nacrtan. Bas sam ga gustao procitati. Zbilja mi je dobar taj koncept zavrsenih prica. No, naravno kako bi i bilo to sve dosadno i predvidivo, da smo svi istih svjetonazora i ukusa. Razlicitost nas samo moze civilizacijski nadograditi.
Meni je Bred Beron dobar da ne kažem odličan, Kasidi također. Karavan je tak tak, a S. Devil i Skriveno lice su O.K kao i Adam Vilde. Meni su Gea i Lilith pomalo odbojni. Merkurio loi ima jako brze protočne priče ali je prazan, kao da čitam prazan papir, govori o ničemu. Komesar, bah bez veze, Nick Raider je daleko daleko bolji. Zaboravi sam spomenuti Damiana nisam uspio nabaviti, ni njega nisam pročitao. Greistrom je počeo dobro i zanimljivo a onda se nekako izgubio, ustvari najbolji je zadnji broj jer je pun akcije, nema previše dosadnog filozofiranja kao prethodni brojevi. Saguaro je dobar. Priče su uglavnom totalno bez veze. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 24/05/2020 : 21:01:11
|
quote: Originally posted by velka031
A o čemu da pričamo na stripovskom forumu? A to što je na to pitanje tko je bolji od te dvije škole gotovo nemoguće dati pravi odgovor, to je druga priča.
Pa da, čemu onda takve rasprave?
Da se razumijemo, o stripovima svakako treba raspravljati, hvaliti ih i kritizirati.
Međutim, ove rasprave u kojima se tvrdi da je neka stripovska scena/škola/izdavač bolja od druge su besmislene, jer na ovom planetu ne postoji osoba dovoljno načitana i objektivna da bi mogla tako nešto tvrditi. Svi se ovdje ravnamo isključivo svojim čitateljskim preferencijama, a jedini argument da su određeni stripovi bolji u odnosu na druge je taj što ove druge zapravo - ne volimo. Dakle, jebeš takvu raspravu.
I jebeš raspravu u kojoj sugovornici međusobno omalovažavaju ono što (ne) čitaju, pa stripove imaju potrebu nazvati smećem, sranjem, umobolnim, itd. Svaka je kritika dobrodošla, ali molim vas, imajte malo poštovanja. To što nešto ne volite ne daje vam za pravo da to onda omalovažavate. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 24/05/2020 21:44:36 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 25/05/2020 : 11:08:52
|
quote: Originally posted by lwood
Logično je da nas većina obožava Bonelli jerbo smo odrasli na njemu. Da smo odrasli na amerima obožavali bi njih. Slična stvar s bilo čim šta se usvoji u djetinjstvu.
Vidiš to je interesantno, jer Mr.Bushido kaže da je veliki obožavatelj američkog superherojskog stripa, a ne vjerujem da je odrastao na njemu (ili možda jest). Želim reći da taj stripovski pravac zahtjeva izvjesnu kulturološku podlogu teško spojivu s našom tradicijom.
Pa eto, Mr.Bushido, možeš li nam rasvijetliti svoj afinitet, čisto radi znatiželje? |
 |
|
RadioClash
Senior Member

Virgin Islands (United Kingdom)
1670 Posts
Member since 20/11/2015 |
Posted - 25/05/2020 : 12:01:59
|
Ti si svjestan da su američki superheroji najzastupljeniji na svijetu i da postoji više od samog stripa. Postoje filmovi i animirane serije.Ako je Bushido odrastao krajem devedesetih, imao je 3 Batman filma, 5 Supermanovih filmova i njihove animirane serije, a od Marvela je imao i X-Men i Spiderman od Foxa. To znam jer sam i ja tako počeo. Ja sam prvi Batmanov strip pročitao oko 2005, a već sam i tada imao predznanje. Slobodna Dalmacija je isto imala neke Marvel stripove. Mislim da je i u Jugoslaviji postojao manji broj superherojskog stripa.
|
"Gambare Gambare Senpai" |
Edited by - RadioClash on 25/05/2020 12:02:28 |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4633 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 25/05/2020 : 12:09:23
|
quote: Originally posted by RadioClash
Ti si svjestan da su američki superheroji najzastupljeniji na svijetu i da postoji više od samog stripa. Postoje filmovi i animirane serije.Ako je Bushido odrastao krajem devedesetih, imao je 3 Batman filma, 5 Supermanovih filmova i njihove animirane serije, a od Marvela je imao i X-Men i Spiderman od Foxa. To znam jer sam i ja tako počeo. Ja sam prvi Batmanov strip pročitao oko 2005, a već sam i tada imao predznanje. Slobodna Dalmacija je isto imala neke Marvel stripove. Mislim da je i u Jugoslaviji postojao manji broj superherojskog stripa.
je, mirko i slavko su bili najjači
sjećam se iz osamdesetih spajdermena i srebrnog letača, sjećam se betmena u jednome stripu rađenom po prvom filmu, supermena također, samo se ne sjećam više tih edicija. čitao sam tada sve što mi je došlo pod ruku, tako i njih
hulka zaboravih, sunac mu poljubim
i čudovište iz močvare ( jel to superherojština?) |
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 25/05/2020 12:12:46 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/05/2020 : 13:07:31
|
quote: Originally posted by Dexters
quote: Originally posted by lwood
Logično je da nas većina obožava Bonelli jerbo smo odrasli na njemu. Da smo odrasli na amerima obožavali bi njih. Slična stvar s bilo čim šta se usvoji u djetinjstvu.
Vidiš to je interesantno, jer Mr.Bushido kaže da je veliki obožavatelj američkog superherojskog stripa, a ne vjerujem da je odrastao na njemu (ili možda jest). Želim reći da taj stripovski pravac zahtjeva izvjesnu kulturološku podlogu teško spojivu s našom tradicijom.
Pa eto, Mr.Bushido, možeš li nam rasvijetliti svoj afinitet, čisto radi znatiželje?
pa ne znam koje je on godište,al mislin da je mlađi od nas. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10592 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 25/05/2020 : 21:39:33
|
Btw. Superheroji su u Ex-Yu bili zastupljeni jako puno. Superman, Spiderman, Batman, Thor, Srebrni Letač, Hulk, Liga Pravde itd. Marvela i DC-a je bilo na pretek. Kud i kamo više nego sad. E sad, kvaliteta izdanja je bila slaba, čak katastrofalna, ali je toga bilo puno i bilo je jeftino! |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/05/2020 : 22:17:28
|
quote: Originally posted by Dalen
Btw. Superheroji su u Ex-Yu bili zastupljeni jako puno. Superman, Spiderman, Batman, Thor, Srebrni Letač, Hulk, Liga Pravde itd. Marvela i DC-a je bilo na pretek. Kud i kamo više nego sad. E sad, kvaliteta izdanja je bila slaba, čak katastrofalna, ali je toga bilo puno i bilo je jeftino!
Bilo ih je masa. Istina, jako puno. U mojoj ekipi, ulici, gradu svi su citali stripove, a superherojstinu bas nitko nije dozivljavao. Sluzila je vise za sprdnju. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15830 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
vladar
Average Member

Serbia
781 Posts
Member since 05/09/2002 |
|
morski
Senior Member

2665 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
emirem
Advanced Member

10844 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 26/05/2020 : 17:20:02
|
Malo sam slagao policu, pa uzmem jedan Dyd i NN od Libellusa,pa primjetim papir mi je po kvaliteti i gustoci isti kao u Bonellija, mozda nesto tvrdji. Inace SBE koristi Holmen BOOK Cream 70 g papir, a ziher su slicne kvalitete. Ovaj papir je svedski proizvod. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27448 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 27/05/2020 : 15:47:21
|
Zašto bi zezao kad je već poskupilo Sužanjstvo? To je izgleda nova cijena za bd albume. Za mene preskupo. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 27/05/2020 : 16:41:21
|
quote: Originally posted by jaki
Zašto bi zezao kad je već poskupilo Sužanjstvo? To je izgleda nova cijena za bd albume. Za mene preskupo.
Pa Fibra ti je u zadnjih nekoliko dana najavila nekoliko strip albuma koji cijenom premašuju ovu cijenu a nisam vidio da si baš Markosu rekao da mu je to preskupo.
Lako ovdje kritizirati cijenu kad znaš da ti nema tko odgovoriti.
|
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 27/05/2020 : 16:45:49
|
quote: Originally posted by logo111
Zašto bi zezao kad je već poskupilo Sužanjstvo? To je izgleda nova cijena za bd albume. Za mene preskupo.
Pa Fibra ti je u zadnjih nekoliko dana najavila nekoliko strip albuma koji cijenom premašuju ovu cijenu a nisam vidio da si baš Markosu rekao da mu je to preskupo.
Kako nema kad se uvijek nađe par zaštitnički nastrojenih forumaša kojima bolje da si mater opsovao nego dirnuo u Libellus 😊😊😊😊 |
Edited by - sumohrvat on 27/05/2020 16:46:28 |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5547 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 27/05/2020 : 18:11:44
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Kako nema kad se uvijek nađe par zaštitnički nastrojenih forumaša kojima bolje da si mater opsovao nego dirnuo u Libellus 😊😊😊😊
 |
 |
|
logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 27/05/2020 : 18:41:30
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
quote: Originally posted by sumohrvat
Kako nema kad se uvijek nađe par zaštitnički nastrojenih forumaša kojima bolje da si mater opsovao nego dirnuo u Libellus 😊😊😊😊

S obzirom da su cijene BD strip albuma slične kod svih izdavača u RH, nije stvar u "zaštitničkoj nastrojenosti" nego o stavu i dosljednosti. Shvatit će tko je ima 
|
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 27/05/2020 : 19:02:41
|
quote: Originally posted by logo111 Pa Fibra ti je u zadnjih nekoliko dana najavila nekoliko strip albuma koji cijenom premašuju ovu cijenu a nisam vidio da si baš Markosu rekao da mu je to preskupo.
How yes no. Spirou ima 64 stranice za 150 kn Prilično sam siguran da niti jedan Fibrin album sa sličnim brojem stranica ne premašuje 70 kn nego su u rasponu od 30-60. Vrijedi i za integral i za pojedinačno tako da ti teza o sličnosti cijena svih BD naslova u HR ne drži vodu. Osim naravno ako je tebi 60 i 150 isto.
Osim toga jaki često pecne i Markosa i sve ostale izdavače za cijene. Ali to je već dio folklora
quote: Originally posted by logo111 Lako ovdje kritizirati cijenu kad znaš da ti nema tko odgovoriti.
Netko je spriječen da odgovori? |
Bok, kako si.
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6289 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1255 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 27/05/2020 : 19:24:38
|
quote: Originally posted by sumohrvat Kako nema kad se uvijek nađe par zaštitnički nastrojenih forumaša kojima bolje da si mater opsovao nego dirnuo u Libellus 😊😊😊😊
Točno to. Neugodno je i čitati. Još bih razumio da ih LL plaća za marketing, pa hajde, ali ovako nije mi jasno. |
 |
|
Topic  |
|