forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Izdanja Libellusa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 222

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 19/10/2015 :  12:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

To se da relativno lako riješiti: na sajam dođeš recimo predzadnji dan u subotu, ili čak zadnji u nedjelju, a prije toga zamoliš nekog odavde da ti potraži ono što ti treba, ako mu se posreći.

Pa se tog (pret)posljednjeg dana na sajmu nađeš s kupcem odavde, on tebi dade "oštećene" stripove a ti njemu lovu.

U slučaju neugode pri prelasku granice, ako putuješ osobnim autom pri dolasku ovamo nekog od izbjeglica/migranata prebaciš do Zagreba. Ne samo što će ti savjest biti mirnija, nego ćeš se možda i osjećati dosta dobro.
He! He! Ceo put si mi isplanirao. Znači mogu da krenem.
Što se tiče auta, nažalost nisam vozač pa će morati da radi autobus i standardno okretanje glave od prozora, kao ne vidim šta se napolju dešava.
Ko Ed Harris kad povlači zavesicu u vozu da ne gleda ranjenike u paralelnom vagonu koji se vraćaju iz Staljingrada (pošto se razumeš u filmove, ne moram ti ga ni imenovati).
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
27420 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/10/2015 :  13:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bubo

tih 41 sto je ostalo je iz razloga sto su ta izdanja stavljana na ponude tjedna, na popuste na interliberu i slicno u 50% cijene i eto opet nije rasprodano, a radi se o neobjavljenim epizodama.to sto ti mislis da ima 450 kupaca je naucna fantazija...


pa ja ni ne mislim da trebaju stampati 450 kom, ali mozda nije trebalo ni smanjiti sa 350 na 300 (trenutno samo br. 57 i 58 ima jos 10-20 na lageru, sve ostalo je davno rasprodato - od tih sa tirazom 350, da o onima od 300 ne pricamo)

mada MN nije ni pravi primjer jer ne plane toliko brzo koliko neki drugi, ali isto tako se veoma brzo rasproda (ako se ne varam neki brojevi su otisli sa lagera u par dana - za koliko su otisli Leteci tigrovi?)a za one jos neobjavljene epizode (svejedno kog junaka) se valjda zna da postoji interes i pored ovih kolekcionara od day 1, pa valjda ne bi smio biti problem barem za te brojeve odstampati mali veci tiraz, ako se vec u osnovi ne moze povecati za 30-50 da bar ne plane sve unutar par dana odnosno par minuta/sati u primjeru neobjavljenihAnything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 19/10/2015 :  13:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zovko

Ne bave se ljudi izdavaštvom samo zbog ljubavi prema stripu. U stvari, niko se i ne bavi samo zbog toga.
Volja prolazi svakog kada je u gubitku. Ekonomska računica je jedina validna, sve ostalo su iluzije.


Pretpostavljam da ih dosta krene u izdavanje zbog ljubavi prema stripu. Nekima se to kasnije osladi, dok većina proklinje dan kad su uzeli strip u ruke.

Edited by - thekide on 19/10/2015 13:02:28
Go to Top of Page

zeljko
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
14621 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 19/10/2015 :  13:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

quote:
Originally posted by Johnny Difool


Vjerujem da bi izdavač tako zadržao i širu bazu kupaca, odnosno da bi oni koji lakše dođu do npr. Zagora 23 (neki su i ovdje na forumu najavljivali da baš od te knjige počinju s kolekcioniranjem), Martina 63, nekog Mr. Noa itd., nastavili s uzimanjem i slijedećih knjiga, koje bi se onda i bolje prodavale. Ovako si, međutim, izdavač sam steže omču oko vrata jer si smanjuje bazu kupaca.
Pa gde nestadoše ti što su najavljivali da kreću od broja 23? Dve ture pre Zagor priča bilo je 500 kupaca, dve ture posle tog broja ostade ih 330.

Ja sam bio ubeđen da će Libellus da žari i pali sa Zagorom kad stigne i prestigne VČ, al ništa od toga. Iako je VČ na izdisaju, novih kupaca nema pa nema, a i stari jedva prate LL tempo.

Ja trenutno guram četiri serijala plus propratna izdanja, na petom (DD) sam već u debelom zaostatku i razmišljam dal da batalim jer nismo svi puni ko zeljko.

ja još kupujem i knjige sa tvrdim koricama

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

bubo
Senior MemberBosnia and Herzegovina
1357 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 19/10/2015 :  13:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by bubo

tih 41 sto je ostalo je iz razloga sto su ta izdanja stavljana na ponude tjedna, na popuste na interliberu i slicno u 50% cijene i eto opet nije rasprodano, a radi se o neobjavljenim epizodama.to sto ti mislis da ima 450 kupaca je naucna fantazija...


pa ja ni ne mislim da trebaju stampati 450 kom, ali mozda nije trebalo ni smanjiti sa 350 na 300 (trenutno samo br. 57 i 58 ima jos 10-20 na lageru, sve ostalo je davno rasprodato - od tih sa tirazom 350, da o onima od 300 ne pricamo)

mada MN nije ni pravi primjer jer ne plane toliko brzo koliko neki drugi, ali isto tako se veoma brzo rasproda (ako se ne varam neki brojevi su otisli sa lagera u par dana - za koliko su otisli Leteci tigrovi?)a za one jos neobjavljene epizode (svejedno kog junaka) se valjda zna da postoji interes i pored ovih kolekcionara od day 1, pa valjda ne bi smio biti problem barem za te brojeve odstampati mali veci tiraz, ako se vec u osnovi ne moze povecati za 30-50 da bar ne plane sve unutar par dana odnosno par minuta/sati u primjeru neobjavljenih
trebaš znati da kad kažeš 10-20 na lageru da je to kod njih na stanju ,e onda uzmi u obzir da svaka striparnica ima po par komada i doći češ do sigurnih 50-60 komada ukupno,
http://www.libellus.hr/i/bozicna-prica/835/3/-2
http://www.libellus.hr/i/lov-na-vje353ticu/722/2/-2
http://www.libellus.hr/i/christopherovo-srce/721/2/-2

e sad ako vidiš datum objave 20.12.2012 to je skoro 3 godine od objavljivanja a naklada 350 komada i još ih imaš na lageru 30-tak komada šta ti to govori? ni za 3 godine se ne rasproda tiraž od 350 komada, e sad svi uvijek spominju neobjavljene martije da se brzo rasprodaju, pa rasproda se i objavljeni marti jako brzo samo za njega se malo kuka koliko se kuka za ove neobjavljene,činjenica je da su sa 300 komada zadovoljili sve one stalne kupce a periodični koji bi uzeli samo neobjavljene ili neki posebni broj im nisu prioritet ni bitni,ali i takvi mogu na vrijeme rezervirati emailom svoj primjerak, ovde se radi o klasičnom nedostatku novca za sve ono što bi čovjek želio da ima, i uz to jak libellusov tempo kojeg ima...
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
27420 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/10/2015 :  13:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

@bubo
a sta to finansijski LL tangira ima li nekog stripa jos u striparnicama ili nema? njima je vazno da oni rasprodaju nakladu, ali valjda je ludo sto se to dogodi za par minuta

a ako i ostane 30 kom. od 350 jos neko vrijeme (ionako se vecina rasproda) to predstavlja koliko, ono 8,5% cjelokupne naklade i time si sigurno ne nabijaju minus, ali je zato problem prostor u skladistu, no tog problema nema ako se sve "podjeli" vec prije sam strip uopste izađe - znaci, taj strip uopste nije namjenjen svakome nego samo "izbrancima", ono ne mozes ga ni prelistati prije kupnje jer ga uopste nema - i da ga ima nema ga ;) (ako su svi brojevi u striparnici vec rezervisani, prodavac sigurno nece cjepati najlon sa jednog broja, zapravo neces ga ni dobit u ruke)

a veci problem je nastao tek kod drugog (ili je mozda vec treceg kod nekih?) smanjenja naklade kada se strip rasproda dok kazes keks, zato ovo primjerivanje ispred 3 godine i nije nekako relevantno, svakako pokazuje zasto je doslo do daljnjeg smanjenja naklade ali pokazuje i da se pretjeralo smanjenjem (pogotovo kod jos neobjavljenih)


ono, zar bi tih neobjavljenih MM stvarno ostalo toliko viska na lageru ako bi povecali nakladu a preprodavaci onda ne bi kupili koliko (htiju) kupuju?

ovo sa narucivanjem samo jednog primjerka u jednoj narudzbi je sigurno "korak u pravu smjer", ali to znaci da oni koji uzimaju za prijatelje ... sada ce se i ti prijatlji trebati ulogirati ili ce dopustiti koji primjerak viska?


Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
26522 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/10/2015 :  13:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nema ništa viška za prijatelje/rođake/susjede... svatko neka uzima po jedan pa ako želi i baba čitati neka se registrira.

Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
13674 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/10/2015 :  13:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Bla͵bla͵bla.
Izlazi onako kako izlazi po cijeni kakva je a na ljudima je da kupuju ili ne kupuju.
Sve ostalo je mlacenje prazne slame ukljucujuci i moj post.
Jebiga͵na poslu sam a vani pada velika kisa:)

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ZoranC
Senior MemberGermany
1526 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 19/10/2015 :  14:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zovko

quote:
Originally posted by ZoranC

Boga molim da Libellusovci ne svracaju na ovaj topic. Mene bi prosla volja za izdavastvom. Ja ne kupujem mnogo toga od LL, samo Zagora, DD i MrNo i nikad mi se nije dogodilo da mi neka knjiga omakne. Nikad problema ne imadoh. Eto jednog ozbiljnog i istrajnog izdavaca sa PERFEKTNIM izdanjima i opet nam ne valja.
Sticem dojam da bi se nekima hebavalo, a da im ne udje.Ne bave se ljudi izdavaštvom samo zbog ljubavi prema stripu. U stvari, niko se i ne bavi samo zbog toga.
Volja prolazi svakog kada je u gubitku. Ekonomska računica je jedina validna, sve ostalo su iluzije.

Oooo, ne gajim ja te iluzije. Reci cu cak da se bave izdavastvom ISKLJUCIVO radi zarade. To je posao kao i mnogi drugi. Ali ako smo mi srecni sto dobijemo lijepa izdanja, a oni srecni sto zarade na tome kud ces bolje. Ne govorimo o nametnutom porezu, kupovina je DOBROVOLJNA.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnikCroatia
3880 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/10/2015 :  14:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Iskoristit cu priliku da se besramno izreklamiram:)
Sva rasprodana LL izdanja mozete kuæiti u mene.
Cijena sitnica:)
Inace͵svakih pola godine ista prica o tirazu i izdavacima:)

trebaju mi mm giganti 3,4,6,7, i 8

It's my will against yours, and you will lose
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member533 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 19/10/2015 :  14:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morski

quote:
Originally posted by Poli

Ako se ne varam bilo je vec tako da striparne uopste nisu dobile broj narucenih primjeraka nekoga stripa.

A kakav smisao ima striparnica koja dobije novi strip ali ga ne moze ponuditi na police za svakoga nego samo za one koji su ga rezervisali? Znaci, ovo je kazna za one koji ne uzimaju sve brojeve nekoga junaka? Pa sta se onda vec sada ne uzima godisnja pretplata?
Ovako ispada da uopste ne zele vise prodatih stripova i nove kupce.


+1Desilo se pri ovim novijim izdanjima da ni oni koji su rezervirali nisu došli do izdanja jer su im poslali manje od naručenog. Naravo razlog tome je da ako već mogu prodati preko svoje web stranice zašto nepotrebno plaćati proviziju striparnicama. Vjerujem da bi i striparnice više toga naručile da su mogle.
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
27420 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/10/2015 :  14:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

naravno, nisu ti striparnice nista krive, i hvala bogu da nude neke vrste rezervacije, pogotovo za one koji sigurno uzimaju ta izdanja ali nisu iz istoga grada ko i striparnica


@Dodo
eto, ja nisam registriran na LL sajtu ali uzimam DD colorfeste i Riđobrade (ostalo ako se nađe među "ostecenima"), sad mogu ih uzeti u striparnici a mogu ih uzeti i preko prijatelja koji ionako naruci direktno na LL, valjda se necu registrirati samo zato da direktno kod njih uzmem samo 2 stripa (plus platim postarinu) ;P

a ne mislim da ce biti problema naruciti 2 primjerka istoga stripa ako se prethodno tako dogovoris,
jer preprodavaci se sigurno nece registrirati na sto strana i onda cimati ako mogu 2-3 primjerka umjesto jednoga pa da sakupe "dovoljan broj" primjeraka :DAnything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

7800 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 19/10/2015 :  14:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
sve cekam da padnu teske reci, al nista
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 19/10/2015 :  14:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

sve cekam da padnu teske reci, al nista


Pa nema ko da se svađa kad su svi izgleda kupili svoj primerak. Kad se brza rasprodaja desila prvi put (beše MM63), onda je bilo vike, već posle drugog rasprodatog svi su naučili lekciju i na vreme se obezbedili, il digli ruke od svega ko što reče Johnny.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 19/10/2015 :  15:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by jaki

Iskoristit cu priliku da se besramno izreklamiram:)
Sva rasprodana LL izdanja mozete kuæiti u mene.
Cijena sitnica:)
Inace͵svakih pola godine ista prica o tirazu i izdavacima:)

trebaju mi mm giganti 3,4,6,7, i 8


Skoro mi tip ponudio 180 jura (za 3,4,7,8), što je verovatno odlična cena, al šta onda raditi sa ostalih 9 brojeva. Bolje je sve u kompletu valjati pa si miran.
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member533 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 19/10/2015 :  15:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
netko je ranije u topicu napisao da je VČ na "izdisaju". odakle sada taj zaključak?

Edited by - maddjuro on 19/10/2015 15:12:05
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
26522 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/10/2015 :  15:11:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli


naravno, nisu ti striparnice nista krive, i hvala bogu da nude neke vrste rezervacije, pogotovo za one koji sigurno uzimaju ta izdanja ali nisu iz istoga grada ko i striparnica

Kod mene je takav slučaj, udaljen sam preko 100 km od striparnica, dođem jednom mjesečno i uzmem sve što me zanima, do sada je dobro funkcionirali pa valjda bude i dalje.


quote:
@Dodo
eto, ja nisam registriran na LL sajtu ali uzimam DD colorfeste i Riđobrade (ostalo ako se nađe među "ostecenima"), sad mogu ih uzeti u striparnici a mogu ih uzeti i preko prijatelja koji ionako naruci direktno na LL, valjda se necu registrirati samo zato da direktno kod njih uzmem samo 2 stripa (plus platim postarinu) ;P


Ja sam preko njihovog weba kupovao 3 puta u ponudi tjedna i svaki puta je bilo problema sa dostavom pošto me nema kod kuće u to vrijeme, a dostavljač želi uvaliti paket prvom susjedu na kojega naiđe samo da ga se riješi.
Zato mi ne znači puno ni besplatna dostava (koju dobijam za narudžbe preko 300 kn) već je bolje u striparnicama uzimati nova izdanja, a ona sa popustom rješavati na Interliberu.

Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior MemberBosnia and Herzegovina
1119 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 19/10/2015 :  15:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZoranC

Boga molim da Libellusovci ne svracaju na ovaj topic. Mene bi prosla volja za izdavastvom. Ja ne kupujem mnogo toga od LL, samo Zagora, DD i MrNo i nikad mi se nije dogodilo da mi neka knjiga omakne. Nikad problema ne imadoh. Eto jednog ozbiljnog i istrajnog izdavaca sa PERFEKTNIM izdanjima i opet nam ne valja.
Sticem dojam da bi se nekima hebavalo, a da im ne udje.Zorana za predsjednika :)

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnikSerbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 19/10/2015 :  15:20:29  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddjuro

netko je ranije u topicu napisao da je VČ na "izdisaju". odakle sada taj zaključak?


Hmm... to mi zvuči kao moj rečnik. Mislim to ti je moj zaključak izveden iz njihovih poslednjih poteza, koji strašno liče na poteze Belog Puta koji je propao pre 4-5 godina. Sumnjive prodaje izdanja u pola cene, (ne)izlaženje kolekcionarskih izdanja na kašičicu, igre oko popusta i kluba čitalaca...

Al da ne bude da izvodim zaključke u prazno, evo ti njihovih reči:
Veseli četvrtak -To je samo pokušaj direkcije da produži život firmi. Ne bi do ovoga dolazilo da je situacija dobra.


Izvinjavam se na offtopičarenju al što kaže jaki: kiša, posao...

Edited by - thekide on 19/10/2015 15:21:22
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/10/2015 :  15:22:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddjuro

quote:
Originally posted by morski

quote:
Originally posted by Poli

Ako se ne varam bilo je vec tako da striparne uopste nisu dobile broj narucenih primjeraka nekoga stripa.

A kakav smisao ima striparnica koja dobije novi strip ali ga ne moze ponuditi na police za svakoga nego samo za one koji su ga rezervisali? Znaci, ovo je kazna za one koji ne uzimaju sve brojeve nekoga junaka? Pa sta se onda vec sada ne uzima godisnja pretplata?
Ovako ispada da uopste ne zele vise prodatih stripova i nove kupce.


+1Desilo se pri ovim novijim izdanjima da ni oni koji su rezervirali nisu došli do izdanja jer su im poslali manje od naručenog. Naravo razlog tome je da ako već mogu prodati preko svoje web stranice zašto nepotrebno plaćati proviziju striparnicama. Vjerujem da bi i striparnice više toga naručile da su mogle.
U nekoliko posljednjih tura dvije striparnice u Zagrebu ne dobivaju po onoliko primjeraka koliko naruče (recimo 30 ili 50), nego po onoliko koliko u LL-u slobodno procijene da im je dosta (20 ili 30).

Iako mi u obje striparnice kažu da bi s lakoćom prodali sve naručene primjerke, a pomekad se traži i više od naručenog broja, iz LL-a im stiže odgovor da im je isporučeno dovoljno za redovite kupce.

U ovom slučaju dakle ni narudžbe ni potražnja ne igraju nikakve uloge, već se sve svodi na slobodne procjene LL-a koliko ima stalnih kupaca i koliko im je dovoljno čega.

I onda mi kažu u striparnicama da ih se dovodi u neugodne situacije da ljude otpravljaju praznih ruku i da im ne mogu prodati stripove uz objašnjenje da "nisu stalni kupci". I tko im je kriv.


Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior MemberBosnia and Herzegovina
1119 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 19/10/2015 :  15:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by bubo

http://www.libellus.hr/i/ledeni-pakao/210/2/-2

mister no neobjavljen na ovim prostorima izdanje u 500 komada iz 2010 godine, na stanju 41 komad plus striparnice.slično je i sa ostalim neobjavljenim mister noima, a zašto?? gdje su ti kupci? čak je i tada cijena bila puno niža nego sada, 5 godina da čuvaš izdanja u skladištu da bi se možda 5-10 ljudi odlučilo kupiti ,znači nema 500 kupaca , nema ni 400, sve su pokušali , bio je i zagor krenuo sa 1200 primjeraka , ne ide smanji tiraž i bila priča,manji troškovi u startu , brži okretaj sredstava za nova izdanja ,kako je netko napisao dojam je da pojedinci ne mogu priuštiti ova izdanja pa laju na izdavača,ili izjave tipa fensi šmensi izdanja pa ih zbog toga ne kupujem a cure sline kad vidi da netko drugi može, skoro za sve postoji alternativa pa tako i za izdanja od libellusa( sem nathana) ,a mislim da za ono gdje nema alternative i nije problem pratiti, jer otprilike 6-7 knjiga od nathana godišnje nije prevelik trošak,ili od martija svejedno,pokrij se koliko ti je duga deka i gotovo..

ili pokrenite vlastitu izdavačku kuću i udrite po tiražima, okrenite novce))))500 - 41 = 451

a trenutna naklada je 300

sta si zapravo htio reciCovjek ti govori kako se ni nakon 5 godina nije rasprodao tiraz a to se izdavacu ne isplati.

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
27420 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/10/2015 :  15:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Rjesenje: uvjesti clanske karte! Dođes u striparnicu i ako hoces kupiti LL strip pokazes clansku kartu (naravno nijedan zig ti ne smije faliti!), ako je nemas ... stub srama! Sigurno si preprodavac!Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
27420 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/10/2015 :  15:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Garfield_Mo

Covjek ti govori kako se ni nakon 5 godina nije rasprodao tiraz a to se izdavacu ne isplati.


Jos jednom, nije se rasprodao tiraz od 500 komada. Da, shvatili smo, nema nas ni 500 na ex-Yu podrucju koji bi kupovali HC Bonelli, zato se smanjila naklada. Ali naklada i dalje pada iako se vise manje sva izdanja rasprodaju, ako ne kroz noc pa kroz par dana, mjeseci ...Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
26522 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/10/2015 :  15:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli


Rjesenje: uvjesti clanske karte! Dođes u striparnicu i ako hoces kupiti LL strip pokazes clansku kartu (naravno nijedan zig ti ne smije faliti!), ako je nemas ... stub srama! Sigurno si preprodavac!

I sada obje zagrebačke striparnice daju žigove za svaku kupovinu, pa se nakon što popuniš karticu možeš osladiti sa nekakvim popustom.

Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik14875 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/10/2015 :  15:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Garfiled, bubo, gdje drugdje u svijetu ima da ljudi izdaju bilo kakve knjige koje budu kupljene u jednom danu? I to ne jedan izoliran primjer, nego masu njih.
Za mene to onda znači da se radilo o neozbiljnoj nakladi.
Go to Top of Page
Page: of 222 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000