forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Tex - Tex fanovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 376

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/12/2010 : 10:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by Poli

No, Civitelli je jos hladniji te sterilniji.

Evo istomisljenika, s Carsonom se cesto raspravljamo na tu temu
Nekako je Civitelli drven, ne ume da pusti ruku, malo poducavanja kod Ortiza bi mu dobro doslo
A burazeru se ne svidja Ortiz
Sta su ti ukusi

a meni je civitelli u rangu s ortizom!
jedan sam od onih koji obozava marcela,ali samo kod texa!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/12/2010 : 11:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
kad več spomeniše Marcella, Thonga tiranin, Žrtveni bunar(Jukatan) i naravno Carsonova prošlost su meni njegovi največi biseri,ima jih još ali po tim epizodama ču ga pamtit najviše...baš me zanima kako bi izgledao jedan Jukatan ili Thonga u Tex color izdanju...nadam se da i to doživim jednog dana...prekrasne pejsaže Jukatana i Marcellov crtež u BOJI!
Ako vidim da Libellus sa Color bibliotekom počinje posustajat brzo idem u nabavku Republikinih izdanja....pa koliko koštalo da koštalo...hoču Tex kolorca bar 6 knjiga u novoj 2011-toj.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8249 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 17/12/2010 : 11:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Ah, taj Villa,mora da ga Bonelli plača zlatom, kad več ima zlatne ruke...poživio mi maestro još 100 godina.

tribalo bi osnovat neko idolopoklonstvo ovom čovjeku

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/12/2010 : 11:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

No, Civitelli je jos hladniji te sterilniji.

Evo istomisljenika..

+1
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/12/2010 : 11:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
+1 .... iako mi je po svoje drag,kao i u Mister Nou,nije on loš crtač samo....sličan Verniju u Zagoru,ima crtež ali nema dinamike...samo mu to fali do perfekcije.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/12/2010 : 11:26:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

A Marcello mi i nije prva liga. Price koje crta (+ Bosellij) su zakon, ali crtez mu je pomalo djeciji.

Ovo mi baš nije jasno. U kom smislu je dječji?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38007 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/12/2010 : 11:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

A Marcello mi i nije prva liga. Price koje crta (+ Bosellij) su zakon, ali crtez mu je pomalo djeciji.

Ovo mi baš nije jasno. U kom smislu je dječji?

Tesko cu se izraziti na hrvatskom ali pokusat cu... ovaj, fizionomiju i crte lica ponekad bas zabrlja. Kao da jos ne bi dovoljno "izbrusio" svoj crtez.
Zapravo cjelom crtezu fali ono "nesto" do prve lige crteza, jos malo treba istancati svoj crtez, barem za moje oci.
No, na neki naci su imali i Fusco i Ticci na pocetku drukciji crtez koji je vremenom dobio svoju pravu karakteristiku koju imaju jos danas (mada se vidi da vrijeme danas radi i protiv njih, isti slucaj je i s Disom).

Znaci, "djecji" u tom smislu da jos nije ispeglat. Tu ne mislim na neku leprsavost vec na nekonsistentnost... fali jos tacka na i. Moje skromno laicko misljenje (vec davno ne crtam kao nekada).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/12/2010 : 11:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tesko cu se izraziti na hrvatskom ali pokusat cu... ovaj, fizionomiju i crte lica ponekad bas zabrlja. Kao da jos ne bi dovoljno "izbrusio" svoj crtez.
Zapravo cjelom crtezu fali ono "nesto" do prve lige crteza, jos malo treba istancati svoj crtez, barem za moje oci.
No, na neki naci su imali i Fusco i Ticci na pocetku drukciji crtez koji je vremenom dobio svoju pravu karakteristiku koju imaju jos danas (mada se vidi da vrijeme danas radi i protiv njih, isti slucaj je i s Disom).

Znaci, "djecji" u tom smislu da jos nije ispeglat. Tu ne mislim na neku leprsavost vec na nekonsistentnost... fali jos tacka na i. Moje skromno laicko misljenje (vec davno ne crtam kao nekada).

Eh, ne mogu se nikako složiti. Jednostavno ne vidim te stvari o kojima govoriš.

Čak bih se usudio reći da mi je Marcello jedan od najboljih (ako ne i najbolji) crtača koji je ikad radio na Texu. Rekao bih da mi je bolji i od Ville.

Detaljan, pomalo stiliziran, dinamičan. Tako bih ja opisao njegov stil.

Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 17/12/2010 : 11:49:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
@Poli
Pa teško je reći za čoveka koji je bio u poznoj fazi svoje karijere da "još nije ispeglao" crtež.
Pre će biti da je u to vreme, usled godina, njegova tehnika regresirala, nešto slično kao sa čika Ferrijem danas. To se može videti ako se njegov Teks i Zagor uporede sa Dr. Žistisom, Rahanom (valjda ga je on crtao) i onim Taranisom, poprilično promenjen stil.

p.s. I da, Ticci je zakon

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/12/2010 : 11:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stim da je Fusco na 300 i 400 znatno losiji nego od ovoga u Libellusu. Negovi konjski vratovi me izludjuju.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/12/2010 : 11:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Dr.Žistis i Rahan su bili odlični Marcellovi radovi, da se tim radovima dodala boja(nisam siguran,možda i postoje)
to bi bila krasna izdanja...

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/12/2010 : 11:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

Rahanom (valjda ga je on crtao)
quote:
Originally posted by teller

Dr.Žistis i Rahan su bili odlični Marcellovi radovi

Nije Marcello crtao Rahana, već Andre Cheret.

Edited by - Mr. Bushido on 17/12/2010 11:57:55
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 17/12/2010 : 11:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

Stim da je Fusco na 300 i 400 znatno losiji nego od ovoga u Libellusu. Negovi konjski vratovi me izludjuju.

A meni se, recimo, nimalo ne dojmi rani Fusco, nekako me mnogo podseća na Nicola. A ono kasnije, kad je izgradio svoj prepoznatljivi stil, mi je u samom vrhu, odmah do majstora Ticcija.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 17/12/2010 : 11:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Rahanom (valjda ga je on crtao)

Nije Marcello crtao Rahana, već Andre Cheret.

Pa rekoh da nisam bio siguran.
Šta je još Cheret radio, ako ne pitam previše?

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/12/2010 : 12:00:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Da smo sada u kafani, osecam da bi se potukli, a onda zalili pivom vruce krompirice. Ko u Tex-u .
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/12/2010 : 12:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Kod majstora Ticcija je stos sto je on tokom celog svog rada na Texu upravo to Majstor. Promenio je stil, al je kvalitet ostao.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1472 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 17/12/2010 : 12:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Ništa od tuče, slažem se s tobom. Pivo valjda ostaje?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/12/2010 : 12:08:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šta je još Cheret radio, ako ne pitam previše?

Petodijelni povijesno-pustolovni serijal sa Gregom i Van Hammeom, po imenu Domino, jedan fantastično-pustolovni serijal o junaku po imenu Proteo, nekoliko kraćih radova i veliki broj odgojno-obrazovnih i dokumentarnih stripova.

http://www.bedetheque.com/auteur-386-BD-Cheret-Andre.html

Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
567 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 17/12/2010 : 17:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Kod majstora Ticcija je stos sto je on tokom celog svog rada na Texu upravo to Majstor. Promenio je stil, al je kvalitet ostao.

Istina,promjenio je stil.Sad je malo više plastičan.Više mi je odgovarao iz perioda Pakleni indijanac i Izgubljeno selo nego danas (čitaj Kajove).Što se Ville tiče,on je nešto najbolje što se Texu moglo dogoditi,jer je sve one Niccijeve nebuloze i žvrljotine trebalo fino upakirati(imam nekoliko brojeva koje nesmijem ni otvoriti).Istina da je spor unutar korica,ali bar crtež ne pati,za raliku od nekih brzanaca(Font),čiji stil jednostavno ne leži rengeru.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/12/2010 : 17:07:54  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MaTex
Istina,promjenio je stil.Sad je malo više plastičan.Više mi je odgovarao iz perioda Pakleni indijanac i Izgubljeno selo nego danas (čitaj Kajove).

Pa scenaristicki gledano Kajove su cisto smece, uvreda data Ticciju da nacrta. Tako da mu slab crtez tu prastam, jer ta epizoda zapravo i ne postoji.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 18/12/2010 : 10:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Što nas čeka slijedeće godine...

----------------------------------------------------------

LU redovna:

Brdo smrti/ Svjedoci optužbe (Nizzi-De La Fuente)

Duga staza/ Šerif u nevolji (Boselli-Letteri)

Proročanstvo/ Čovjek koji je došao iz kiše/ Divljački izazov (Nizzi-Civitelli)

----------------------------------------------------------

Kolor biblioteka (tellerova optimistična verzija):

Kralj strijelaca:

Mestik Gros-Jean:

Tragična noć:

Znak pantere:

Izdajnik:

Sjene smrti:

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!

Edited by - Opti on 18/12/2010 15:30:43
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8249 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 18/12/2010 : 10:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
sramotnih 7 komada iz serije

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 18/12/2010 : 13:20:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

sramotnih 7 komada iz serije

Mislim da je čak šest, ovaj zadnji neće u 2011. izaći.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/12/2010 : 13:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
sramotan tempo!!!

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 18/12/2010 : 13:30:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Takav velikan ne samo talijanskog, nego i europskog stripa ne zaslužuje izlaziti tako mizernim tempom, pa čak iako ima malo čitatelja, u što sumnjam.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page
Page: of 376 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000